Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizvári Pál

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a második rész csaknem megduplázta az első nézettségét, a forgalmazó úgy érezte, szükséges még nagyobb közönség felé nyitni. Így hát Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. részét a korábbi epizódokkal ellentétben szinkronizáltan küldik a moziba – de jó…..
Vizvári Pál 2014.11.16 23:29:04
@Laci1985: mindig is imádtam Földi Tamást Hoffmanként, de erősen kétlem, hogy fölkérte volna a konkurencia/vállalta volna a szinkront a konkurenciánál, hiszen eddig mindig saját magát szinkronrendezte/rendeztette az Active Stúdiónál, mint Hoffman!
Fotó: Hampage. Nem túlzok, ha azt mondom a legszebb villamosmegállók egyike az 58-as egykori megállója a Zugligeti úton. Igaz egykor nem állomásnak, hanem végállomásnak épült, s nem is villamosoknak, hanem lóvonatoknak (igen, így hívták őket). Aztán 77-ben megszűnt a…..
Vizvári Pál 2014.06.23 10:27:29
@Ogma: Elvileg ígéret van a polgármestertől, hogy a MOME megkapja "inkubációs" célból. Ez talán két éve hangzott el, azóta nagy csend...
Alig, hogy felocsúdtak a szerb olvasók, az online lapok újabb brutális baleset videójával sokkolnak. A vasárnap hajnalban történt újvidéki karambol után (melyről az Index időközben megírta, hogy egy nótórius gyorshajtó hibájából történt) egy szombat délutáni horror baleset…..
Vizvári Pál 2014.06.10 15:29:53
@Kowalski76: "A baleset gyorshajtas nelkul is bekovetkezett volna." Ez így nem igaz! Ha nem 160-nal megy, akkor nem abban a pillanatban ér a kereszteződésbe, amikor a másik (egyébként szabálytalanul) áthajt, hanem másodpercekkel később, így nem ütköztek volna össze.
Vizvári Pál 2014.06.10 23:36:26
@monddazigazatmar: Hányszor előfordul, hogy motor ütközik az elé kanyarodó autónak. Ilyenkor a hatóságok szerint természetesen az autós a hibás, de sokszor az autós csak azért indult el, mert azt hitte, kifér. Nem számolt viszont a motoros sebességével - ami bizony jóval meghaladja megengedettet, így már esély sincs megúszni a bajt. Hasonló történhetett itt is.
Hogy majdnem elfelejtettük megkérdezni a kedves olvasót, mit bontanak Karácsony estéken és mit fognak a napokban bontani? Esetleg milyen étel mellé? Miért? Kommenteljék be bátran! Én Szenteste egy 2009-es Federspiel Rieslinget bontottam a halászléhez Rudi Pichlertől, ez a rántott…..
Blogunk neve nem adja magát díjakhoz, és persze mi sem adunk díjakat. De talán blogunk és a szavazás jellegéből eredően azoknak a borászoknak, akik a különböző kategóriákban dobogóra kerültek, lesz egy jó napjuk. A napi olvasószámhoz képest a részvételi arány mindössze 4…..
Vizvári Pál 2010.12.17 00:08:24
@janigod: akkor egy helyen jártunk, bár én csak a végére estem be. Gesztenyés már nem jutott, a Pinot kb. ihatatlan (Losonczi Bálint is kiköpte-kiöntötte - láttam...), nálam a Landord nyert.
Az Újvilágból a merlot mellett a malbec az a fajta, ami nem egyszer okozott már csalódást, valódi sztereotip borokat produkálva, amelyekben a hordós vaníliával felszteroidozott édes gyümölcsök alatt megroggyant a sav- és tanninszegénységben gyengélkedő gerinc. Mentségükre…..
Vizvári Pál 2010.08.24 00:44:33
@ezerjo: ennek ellenére az első "nagy bor" (és örök emlék), amit életemben kóstoltam: Weninger Syrah 2001.
Vizvári Pál 2010.08.24 23:31:00
@ezerjo: erősen kétlem... :( Nekem talán 4-5 éve volt hozzá szerencsém - pár hónapon belül kétszer is!
94 Parker pont egy 35-40 eurós Margaux-ra? Már-már gyanúsan jól hangzik. Ráadásul a borpápa szerint 2006-ból az apelláció legjobb borát készítette el a Chateau d'Issan, maga mögé utasítva ezzel nem csupán a szupermásodik Palmert, hanem magát a premier grand cru classé Chateau…..
Vizvári Pál 2010.08.10 22:47:28
@Octopus: játék bizony, játék! Ennek a tesója, a Lesence Pinot Noir 2006. árai így alakultak az Aréna Tescoban: 2010.03.17. 679 Ft (akció!), 2010.03.24. 799 Ft, majd 2010.03.31. 1.479 Ft. Azóta visszament 799-re, de most éppen nem kapható. A CS-t ma 899-ért mérték.
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
Az elbűvölő birtok pinot noir után háromtagú dűlőszettel jelent meg nemré- giben a St. Andrea pincészet. Bónuszként a forgalmazó Bortársaság a trió együttes vásárlása esetén mindössze 2500 Ft-ot számolt fel palackonként, így elősegítve, hogy a terroir-elméletben…..
Vizvári Pál 2010.07.05 22:44:35
@Bucibumbi: és ezzel mi a baj? Teljesen törvényes és Lőrincz doktor legalább bevallja...
Az alap chilei sztori talán már mindenkinek megvan: bortermelésre teremtetett klíma, szakadatlan mediterrán napsütés, hűsítő szellők balról és jobbról - a Csendes-óceán felől és az Andok magaslataiból, utóbbi öntözővizet is szolgáltat. Az ország földrajzilag olyannyira…..
A Művelt Alkoholista Francia szem 2010.03.18 14:00:00
Márciusi francia-szemlénket ismét az RVF-re alapoztuk. Ezúttal a lap az idei Sommelier-világbajnokság francia résztvevőjével készült interjúját zanzásítjuk, majd egy tabu-témát feszegető cikket foglalunk össze. Megismerkedünk egy lenézett bordói vidékkel is, végül…..
Február 20-án, azaz szombaton délután 3-kor kezdődik a Borjour Magnum, a Késői szüret bormagazin eddigi legnagyobb bulija: 55 borász borait kóstolhatja nagyjából 1000 vendég az ELTE Kongresszusi Központjában. A résztvevők teljes listája (és a részletes program) elérhető itt;…..
Jancis Robinson és környezettudatos követői 2008 óta kampányolnak az indokolatlanul nehéz palackok visszaszorításáért (egy online szégyenfalat is üzemeltetnek). A szállításhoz kötödő környezeti terhek miatti aggodalom a jelek szerint a brit Tescot is meghatotta, és most nagy…..
Vizvári Pál 2010.01.18 22:48:56
@simplysteve: a Bortársaságnál (elvileg) kapható kétféle Szentandi (a Napbor és talán egy Bikavér) 0,375-ös kiszerelésben, kb. 70%-os áron. Másról nem tudok.
Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó…..
Pici, de a miénk. Beleunva abba, hogy becsvágyó olvasóink egy része a rendszer védtelenségét kihasználva számolatlanul helyezte el kakkuktojásait, ezúttal személyre szóló emailt küldtünk legszorgalmasabban kommentelő olvasóinknak, valamint jelenlegi és volt szerzőinknek. Így…..
Vizvári Pál 2009.12.04 16:17:09
@elzee: bizony-bizony és ennek örömére a szájába is adta egy oltári baromságot. "Az „Év Bortermelője” cím friss birtokosa a díjátadáson kiemelte: az egri borvidék általános hírnevével ellentétben pincéjében kizárólag fehérborokat termel, hagyományos eljárással, egy évig fahordóban érlelve." Innen: hvg.hu/gazdasag/20091204_lorincz_gyorgy_ev_bortermeloje_2009.aspx
Az MTV1 Ma Reggel című műsorában öt vendég bevonásával folytattak vitát a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft által támogatott borismereti kurzusok kapcsán felmerült kérdésekről. A vendégek: Kovács Tibor (Szent Gaál Borászat), Zilai Zoltán (Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht),…..
Szerencsére akad már néhány Master of Wine, aki láthatóan azon van, hogy Magyarország-szakértővé képezze magát. Mivel a MW-lefedettségünk minimálisnak mondható, ez kölcsönös előnyökkel járó törekvés, számunkra publicitás, nekik karrierlehetőség (a magyar niche-t nyilván…..
Vizvári Pál 2009.11.01 23:23:59
@SLACÓ: a magyar bortörvény alapján ilyen nincs, Szlovákiában állítólag létezik...
Sir Alex, ha nem is a világ, de az ország leggazdagabb verebe baráti körében állítólag sűrűn előveszi azt az anekdotot, hogy egy kontinensszintű bankártalálkozón az egyik nagy bordeaux-i chateau-val villogó francia kollégának belicitálta, hogy olyat bizony ő is tud, és mutatta…..
Vizvári Pál 2009.10.31 16:11:47
@Cukker: nem ismerem az általad felhozott számok tényszerűségét, de (azt mondják egyesek) számolni tudok. 800 Ft/liter(!) esetén, a fenti (minden esetben nettónak feltételezett) összegekkel számolva egy palack bor a polcon (kerekítve) l.443 Ft-ra jön ki. 1.000 Ft/literrel számolva 1.696 Ft. Miről is beszélünk?
Meglehetős rutinnal ismerem már föl a bullshitipar legveszélyesebb szövegeit: kiszúrom azokat a stíluselemek, nyelvi formulákat, logikai bukfenceket, amelyek biztosan jelzik, hogy itt egy professzionális (vagy amatőr) kamugyár próbál a nyakunkba sózni valamit. Amikor kezembe került a…..
Az inforadio.hu híradása szerint Villányban a termés 20-50 százalékát elverte a jég. Működik ugyan egy jégeső-elhárító rendszer, de ez úgy látszik, csődöt mondott. Sopronban szintén jégeső pusztított. A kár nagyságáról még nem érkezett jelentés. Az idokep.hu alapján…..
Vizvári Pál 2009.06.20 01:14:33
@londonercsecse:
Mivel a Weninger-birtok a teljes biogazdálkodás felé halad, a sérült leveleket imigyen próbálják pátyolgatni.
Vizvári Pál 2009.06.20 19:56:13
@londonercsecse:
Ez jó kérdés. Az idő majd eldönti. Azzal érvelt, hogy az embernek is segít a gyógyulásban, így a szőlőnövénynek is jót tehet.
Ígéretünkhöz híven palack kollégával autóba ültünk, és meg sem álltunk a somlóvásárhelyi Nagy-rétig. Fesztiválnyitástól az első nap végéig jártuk a standokat, beszélgettünk a borászokkal, s közben szisztematikusan végigkóstoltuk a kínálatot. Kicsit elfáradtunk, kicsit…..
Kedves hallgatóink, bízvást állíthatjuk, hogy médiatörténeti, mi több: egyenesen sajtótörténeti eseménynek nézünk ma elébe. A hétfői adásszünet megszűnése óta ilyen még nem volt, nem van és nem lesz. A Művelt Alkoholista - felismerve az internet lehetőségei által rá…..
Ma már szerencsére egymás sarkára hágnak a különböző borfesztiválok, de az e hétvégén esedékes Etyek Pincefesztivál kétségtelenül a boros év egyik fénypontja. A kínálat koncentrált, komplex és hosszú. A borásztársadalom krémje mellett családbarát, zenés programok…..
Vizvári Pál 2009.05.20 09:20:55
@czudarka: tf1 csak lackó beírására reagált: "Meg a szegedi borfesztivállal is"
A Művelt Alkoholista Amerika Rozé 2009.05.09 07:30:00
A magamfajta alkoholista gyakran siránkozik azon, hogy miért kell egész palackokat megvennie olyan borból is, amiből előre tudottan pár korty bőven elég lesz. Amikor otthon borozgatok, gyakran kapom magam azon, hogy a palack fele visszadugózva bevándorol a hűtőbe, ahonnan rosszabb…..
Vizvári Pál 2009.05.09 23:45:09
@karfiol jános: a repülőgépeken "negyedpalackot", vagyis 187 ml-es üveget szolgáltak fel.