Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puffancs Mirtill

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten Sixx azt írta, hogy a Dalra kevesebb szükség van, mint pék faszán a stanclire, ezek után mégis mi mást mondhatnék én róla? De ne írjuk le előre a köztévé showműsorát, ami vállaltan nem azt tűzte zászlajára, hogy megtalálja azt a dalt, ami a legjobb esélyekkel képviseli Magyarországot az…..
Puffancs Mirtill 2017.02.05 13:52:17
@Ellee:
Javítanám annyiban, hogy az új verzió szerint "Adjatok egy madarat...." és nem kanalat. :))
A kanál-harakirit (ja, bocs, nőknél szepuku van, nem harakiri :D ) már nem merte bevállalni ezek szerint. :))
Puffancs Mirtill 2017.02.05 14:08:41
Lobsterizmus Szülő < Felnőtt 2017.01.18 20:45:11
Észrevettétek, milyen gyakran menekülnek emberek a szabadság elől? Ennek baromi egyszerű oka van. Nem, nem a felelősség. Vagyis nem úgy. A felelősség tényleg fájdalmas, csak éppen a legtöbb ember pont elkerüli. Mégpedig azzal, hogy nem hoz döntést, csak sodródik és reagál az elvárásokra. Akkor…..
Puffancs Mirtill 2017.01.19 17:12:46
@Jancsa Jani:
"regen bezzeg nem kidobtuk a rossz dolgokat (kapcsolatokat), hanem megjavitottuk" - Egészen konkrétan arra érthetik az ezt papagályozók, hogy realizálták, hogy szar a házasságuk, majd benyelték a dolgot és kussoltak egész életükben a rossz házasságban, tartottak szeretők, amiből nagy százalékban gyermekáldás is létrejött, és/vagy 6X évesen (vagy korábban) elhaláloztak valami rákféleségben? Erre kellene olyan rettentő büszkének lenni, sőt kifejezetten követendő példának tekinteni? :) Imádom a közhelyeket puffogtatókat, de valahogy ha csak az én szűk családomon körülnézek nagyszülő szintig, már sántít a történet szinte minden házasságban. Lótúrót sem javítottak meg, mert érzelmileg nem voltak elég intelligensek hozzá. Csak csöndben tudtak maradni (= el tudták fojtani saját magukat a "túlélés" érdekében), jó esetben.
Puffancs Mirtill 2017.01.26 11:37:17
@Welcome_To_Reality:

"A Nő is tudta, hogy a konyhában a helye" ahh, na igen! Ezt a hímsoviniszta rossz dumát, Apukám! :D Most meg alkalmasint jobban keresnek a nők, mint a férfiak, most mondd, és kurvára megértem, hogy 8,5 óra meló és 2 óra utazás után nincs kedvük beállni a konyhába egy 2. műszakra.
Nekem sincs.
Letörik a pasik keze, ha össze kell dobni valami ehetőt fél óra alatt, vagy mi ez a nevetséges hozzáállás?
Minden híres séf férfi. Nem értem a kérdést.
Amúgy érdekesség képpen az én apám vígan főzött, sőt, jobban, mint anyám, aki elment fél 6-kor reggel a 60 km-re lévő munkahelyére és hazaesett este 6-kor. Max hétvégén "volt a konyhában a helye", szóval finoman szólva más életszemléletet szívtam az anyatejjel magamba a kommunizmusban. Ha apám finnyázott volna, hogy hol a nők helye, akkor simán éhen halt volna a család.:)
A nyitójelenetben dr Patti nyögdécsel az ágyban, ezzel jelezvén Dávidnak, hogy milyen jól csinálja, amit éppen csinál. Mivel csak dr Patti lepedőt markolászó kezeit láthatjuk, ezért ide a rozsdás bökőt, hogy csak el akarják velünk hitetni, hogy szex van, valójában azonban szarvasperkeltet esznek…..
Puffancs Mirtill 2017.01.06 12:12:41
@RTB: A bohózat vonalat egyedül Balsai Móni tudja jól hozni, ő játszik úgy, hogy az ember egy percig sem veszi komolyan. :) De tény, hogy talán neki van a legszélsőségesebb karaktere. Valszeg a készítők sem tudták eldönteni, hogy mi legyen a fő csapásirány, így van bohózat vonal is és tragédia vonal is.
Nagyon "klafa" üzenete volt a mostani részben annak a helyzetnek, amikor a Stohl méltóztatott 1 órát a gyerekével foglalkozni, mire a Gubás elcsukló hangon közölte, hogy "fantasztikus apa vagy", bleeeeee :D. Hát én is elájulok a "teljesítményétől". :D Meg eleve ez a gyógyszerezés téma, olyan mérhetetlenül szélsőségesre lett véve, nem is értem... Verekszik a fiú gyerek - nyomjuk tele gyógyszerrel - ez komoly? Hogy merül fel ez egyáltalán az első beszélgetéskor a szülő-tanár között? Mondjuk legalább beszélünk róla, lehet pont ez volt a cél. :)
Akkor viszont ők nyertek. :))
Ha már sem Áder János, sem Orbán Viktor különgépére nem fértünk fel, kénytelenek voltunk a köztévé csilingelő adófizetői milliárdokból kipofozott sportcsatornáját választani, amennyiben szurkolni akartunk a sportolóinknak a riói olimpiai játékokon. Nos, sok köszönet nem volt benne. Azt már egy ideje…..
Legelőször is, számozd meg a tanácsaidat, így azt a benyomást keltheted, hogy komoly, átgondolt dolgokról lesz szó. 5 dolog, amit ma meg kell tenned, 8 dolog a boldog párkapcsolatért, a sikeres ember 7 legfontosabb tulajdonsága stb. Hogy miért pont 5, 8 vagy 7? Csak. Lehetne 6, 9 vagy 3 is?…..
A következő pár írásban a passzív agresszióval fogok foglalkozni. Ez az a téma, aminek hatalmas szakértője vagyok és drágán megfizettem minden egyes tudás-morzsáért.  Az írások szokás szerint nem szólnak azokról, akiről nem szólnak. Ha bármi célom van vele, az az, hogy megpróbáljak nevet adni…..
Puffancs Mirtill 2016.05.01 21:37:53
@bm613: :)) Nem kedvelem a csávót, de ez esetben teljesen oké a reakciója és a gondolatmenete.
Még mindig nagyon sokan lesznek -nék, hogy mindenki tisztában legyen vele T0 időpontban, hogy elkeltek végre.
A Bors tudta meg, hogy a TV2-nél nem biztos, hogy megvárják a Napló őszi indulását - már ha lesz belőle valami, hiszen legutóbbi infóink szerint váratlanul közölték Hajdú Péterrel, hogy nem ő gyártja majd a magazinműsort - a Tényekből távozó Várkonyi Andrea foglalkoztatásával, és a Mokkában kaphat…..
Ha Hajdú Pétert, mint showmant kell elképzelnünk az első szó, ami eszünkbe jut, az a kényszer. És ez a kifejezés végig ott villózik az agyunk hátsó traktusaiban, amíg nézzük ezt az innen-onnan összekukázott, eredeti ötletektől, spontán megnyilvánulásoktól és reakcióktól mentes műsort, ami többször…..
Puffancs Mirtill 2016.04.25 13:52:39
@Kalocsai Tamás:
Tökéletes a meglátásod.
Csak arra tudok gondolni, hogy a műsort elbírálók ugyanilyen szuper tehetségek, akik 100 év kertévézés után sem képesek a szar/kínos műsorterveket/műsorkészítőket kiszűrni és kidobni a kukába.
Kedves naplóm! Dolgok, amiket nem hittem, hogy látok 2016-ban a tévében: - Kék színű, Superman-logós alsónadrágban, félmeztelenül bohóckodó Varga Viktort.- Egy kitömött medve öleléséből, egy szál bőrszoknyában vonyító Cinthya Diktátort, akinek a hangja olyan, mint egy lehangolódott tekerőlant.-…..
Puffancs Mirtill 2016.04.18 12:20:57
@Transylvanianmixedgrill:
Szerintem nem könnyű az 1000. vasárnap esti dalolászós műsorra összelapátolni 2*12 "majmot", ha érted mire gondolok, ráadásul tuti égés borítékolt, mert hogy olyat kell csinálni, amit nem tudnak, vagy olyanokhoz kell asszisztálni profiként, akik kvázi bénák, főműsoridő ide vagy oda.
Puffancs Mirtill 2016.04.18 13:41:18
@cinika:

Igen, ez nekem is megfogalmazódott a fejemben, hogy aki itt él 1000 éve, hogy a jó fenébe beszél még mindig bántó francia akcentussal, ha nem direkt, mert ettől különleges, mint a Reisz András meteorológus, aki természetesen normális kiejtéssel is tud beszélni, nem csak tájszólással.
Szóval ha az államnak levered egy alattvalóját, akkor 420ezer forint kártérítést fizetsz. (Nem az alattvalónak, az államnak.) Gondolom, a kiesett munkavégzés miatt. Nem panaszkodom, így fair. Ha kárt teszel az állam tulajdonában - más szóval az emberi erőforrásában - akkor fizetsz az…..
Puffancs Mirtill 2016.02.22 16:52:40
Már csak egy elődöntő van hátra, hogy aztán kiderüljön melyik magyar előadóért izgulhatnak az emberek a stockholmi Eurovízión. Az első elődöntőbe már elvileg a legjobb dalok kerültek és ugyan tényleg vállalhatóbb volt a felhozatal az első adásokhoz képest, de még mindig…..
Puffancs Mirtill 2016.02.14 10:17:41
Csak nekem tűnt fel, hogy Mushu nem képes végigénekelni rendesen a dalát, mert kifullad minden versszaknál? Meg hogy botrányosan szar hangja van? Ez már a tehetségkutatóban is feltűnt, azóta sem húzott bele. Olyan, mintha csak végigmondaná a szöveget, mert nincs elég kraftja.
Mondjuk Janet Jacksonnak sincs túl nagy hangja, az is tény, ehhez képes elég jó karrierje lett...
Oláh Gergőnek világi jó hangja van, de igaza van a zsűrinek, nem jó a dala, nincs jól összerakva. Imádom az Izsákot, mert nagyon jó hegedűs, de tényleg nem illik sehogyse a dalba az a "futam", simán átírnám a döntőre valami magyarosabbra, vagy cigányosabbra.
Nem biztos, hogy csárdásra, ahogy a Both Miklós mondja, de sokkal -sokkal ütősebb odaillőbbet választanék, és ha kell akkor kérnék segítséget akár a Szalonnától, vagy akárki komoly szakmabelitől. Más füllel hallgatnák a dalt, és biztos jó ötleteik lennének.

Továbbra is Szécsi Böbét hallgatunk itthon a férjemmel és Odettet az idei felhozatalból.

Benjikét sajnáltam, mert annyira jót akart, hogy pont az ellenkezője sikerült, pedig nagyon cukker. Jó látni, hogy ilyen kis normális, szerény gyerekek is vannak a mezőnyben.

A ruhával üzengetést nem értem.
Kit érdekel, hogy mit gondol a Bochkor, vagy a kormány?
Amíg nem törvény a szülésre vagy az ellenkezője, addig nincs mit "magyarázkodni".
Amúgy végre nem egy 40 kg-s nő van a tévében fő műsoridőben, akinek az a fő célja szülés után, hogy lefogyjon.
Zsédát nem értem, hogy miért nem pontoz rendesen???
Nem hiszem el, hogy minden dal 8-9 pont nála.
Vagy nincs izlése, vagy véleménye?
Pierot az egyetlen, akinek koncepciója van a pontozásra és mer is szar pontokat adni.
Komoly változásokon ment át idén A Dal, a köztévé saját eurovíziós dalversenye. Új produkciós cég gyártja a műsort és lecserélték a zsűri nagy részét, pontosabban azokat (Rákay Philip, Csiszár Jenő), akiknek egyébként is akad bőven más munkájuk a közmédián belül. Már a műsor előtt érezhető volt,…..
Puffancs Mirtill 2016.01.24 12:51:06
@Droli:

Igen, Odett 2013-as Ne engedj el dala sokkal erősebb volt.
Nagyon sajnálom, mert nagy rajongója vagyok, igazi szuper színfolt a magyar zenei életben. Szerencsére a Dal nélkül is jól megy a szekere. :)

Nem értem a nagy Freddie elájulást, szerintem nem elég jó a dala, hiába csúcs szimpi a srác.

Attól volt jó pl a Kedvesem c. dal, hogy különleges volt.
Ahogy a Passed dal is az volt tavaly.
Az idei daluk már sajnos az sem az igazi, persze Passed-os meg minden, de nem olyan jó, mint a tavlyi és ez tény.

Minden különleges dalunk 1-10-ben végzett a Zeurovízión.
Én ezt erőltetném, de ahhoz olyan dalok is kellenének eleve a 30-ba.
Egyelőre ez a 10 kuka mind, sajnos.
Nehéz az első órákban megállapítani a "közhangulatot", de a kommentekből egyelőre úgy érződik, Hosszú Katinka újabb kiállását egyfajta nemzeti hőstettként, bátor kiállásként értékelik. Olyan vélemény is van, amely szerint a fekete ruhás nővérrel, Sándor Máriával…..
Puffancs Mirtill 2016.01.07 11:07:45
@Mészáros Laci:
Dehogy veszítenénk el...maximum a lóvét veszítené el a szövetség, ami mindenféle bevételekből jönne, ha szétnyerné magát Rióban is magyarként.

Egyébként nem értem ezt a promó-parát.
Mi van, ha nem adja a HK a nevét hozzá?
Akkor majd nem jönnek el az úszók és az úszó sport rajongók?
Kit érdekelt, hogy Kazanyban ki adta a nevét a kazanyiak közül?
Az lenne az igazi végkifejlet, ha már ott is amcsi színekben indulna, és ott is szétnyerné magát. :D
Nem villoghatna a Gyárfás minden reggeli műsorban utána a 100 arannyal.
Puffancs Mirtill 2016.01.07 11:12:39
@Puffancs Mirtill:
Bocs, pontosítok:
Dehogy veszítenénk el...maximum a lóvét veszítené el a szövetség, ami mindenféle bevételekből jönne, ha szétnyerné magát Rióban is amcsiként.
Nagy leépítések történnek az MTVA-nál, aminek köszönhetően a közmédia megvált a Ridikül beszélgetős műsort is vezető Jakupcsek Gabriellától. A Blikk mai száma azt írja, hogy a műsorvezetőnő teljesen belebetegedett a hírbe és már a hangja is elment. Azt is elmondta a…..
A nézők döntöttek: az RTL Klub táncos csapatokkal telezsúfolt tehetségkutatóján idén Dirty Led Light Crew győzött! Egy lakást, egy autót és egy rakás lóvét (egész pontosan 1 éven át havi 1 milliót) nyertek, a hírverésről nem is beszélve. Ehhez az eredményhez…..
Puffancs Mirtill 2015.12.20 13:54:52
@Az elveszett jelentés:

Szerintem ez egy nagyon egyszerű döntés.
Ha kiteszi, téma lesz.
Ha nem teszi ki, nem lesz téma.
Egyáltalán nem vagyok prűd, inkább azt gondolom, hogy nincs erre szükség, ha nem akarja, hogy ez alapján ítéljék meg.
Patrícia dettó, persze, csak neki nem szólt be az Óvodás Hülyegyerek.
Puffancs Mirtill 2015.12.20 17:19:43
@Az elveszett jelentés:

Szerintem a testemre büszkének levés és a kipakolom, hogy mindenki tisztában legyen vele mi a stájsz közt óriási a különbség.
Van ízléses dekoltázs, de ez sajnos nem az volt.
Egyszerűen nem értem, hogy egy elismert fuvolaművésznek miért van erre szüksége, hogy mindenki a mellein csámcsogjon, és megalázzák miatta élőegyenesben.
Valahogy nekem kizárja egymást a kettő.
Nem kell zsákban járni, de azért a két véglet közt vannak szintek, ha az a célom, hogy komolyan vegyenek.
Mert szerintem azért csak az a cél.
Szép nő, szép mellekkel, igen.
És ha ezt nem tudatja országgal-világgal, hogy mennyire szépekkel, akkor mi lesz?
Egyébként én is látom a trendet, hogy egyre brutálabb dekoltázsok vannak a közéletben, de ha ez nem a testünkkel manipulálás, akkor mi? Az, hogy valaki szép és ápolt, intelligens nő, és jó a szakmájában, az semmi? A nagy mellek, aaaaz, na aaaaz, igeeen! ?? Vagy mégis mi a cél?
Puffancs Mirtill 2015.12.20 19:05:18
@Az elveszett jelentés:
Reménytelenül nem értjük egymást.
A Dal, bármennyire is igyekszik ennek ellenkezőjét kommunikálni az állami tévé, pont olyan műsor, mint a kertévék tehetségkutatói, ugyanazokkal az arcokkal, zsűrivel, közönségszavazással, nyertessel, tűzijátékkal. Éppen ezért nem csoda, hogy a zsűrijében változtatnak…..
Puffancs Mirtill 2015.12.14 15:16:40
@antiszociál:

Óóóó, mekkkora ötlet! :D
Ha csak egyszer nem lennénk karót nyelt idióták, akkor nyomatnánk valami ilyesmit.:D
Ungárise ukk-mukk-fukk-ot a Zeurovízióra! :D

Jut eszembe, ki nyert tavaly?:)))
Ilyen óriás mély nyomot hagyott bennem a dolog, hogy elfelejtettem és csak a down-os, autista talán finn csapatra emlékszem, cukik voltak.:))
Már írtam arról, mi történik a húszas éveidben, amikor kilépsz az intézményesített korból, az életed elkezd divergálni a többiekétől. Még bármi történhet, de még csak akkor kezdesz rájönni, hogy ez mind-mind a te döntésed. Akkor kezdesz rájönni, hogy a szabadság nem csak…..
Azok után, hogy Frei vagy Deutsch Tamás is kifejezetten jó választásnak bizonyult Friderikusznál, a TV2 feltétlenül jó ötletnek tartotta Berki Krisztiánnal zárni az Összezárva Friderikusszal első szezonját. Berkitől elég merész döntés volt bemenni a műsorba, hiszen a Rubint…..
Puffancs Mirtill 2015.11.30 11:39:54
@Jalapeno Poppers:

Jogos, Rubint Rékán látszik a törekvés a jóra és a gyógyulásra, más kérdés, hogy mennyit képes megvalósítani belőle.
Mi az, amiről tudja, hogy nem úgy kellene tennie, de mégis úgy teszi ezért, meg azért.

aberki fényében azonban valóban fényévnyi a különbség köztük emberileg.
Puffancs Mirtill 2015.11.30 12:59:04
@Shoyu:
Ez nekem is sántít, meg a 12 évesen olyat mond frandinak, hogy vagy most vigyenek, vagy soha nem fognak tudni.
12 évesen nincs ilyen szellemi szinten egy gyerek, hogy ezt átlássa, vagy ha van, az nem ott tart felnőttként, ahol aberki most.
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
A magyar felsőoktatás strukturális problémáit nem lehet megérteni anélkül, hogy megvizsgálnánk annak környezetét, társadalomban betöltött szerepét, illetve jelenlegi működését. Azaz hol basszuk el. Ide tartoznak: A felsőoktatással szemben támasztott kimondott és…..
Puffancs Mirtill 2015.11.27 11:42:11
@nagybalfasz:
Azért nem értek veled egyet, mert egy közgazdásznak áruld el miért kellene a sw fejlesztés ELMÉLETI részével és lépéseivel tisztában lenni? Ő a felhasználó. Nem kell mindenkinek mindenhez érteni. Sosem voltam arra kényszerülve, hogy sw-t fejlesszek és még csak az elmélete SEM érdekel. Használom és ennyi. Vagy szeretnél a műanyaggyrátásról lenyomni egy félévet, hogy értsd, hogyan áll össze a műanyag? Kit érdekel? Használod és kész.
Mellesleg a politológia, és filizófia tárgyak tekintetében lehet, hogy lehet érdekes, és hasznosan tartani ezeket az órákat, de "természetesen" ez nálunk teljesen másképp valósult meg. Érdektelen, sótlan emberek nyomatták a buta leszűkült tanárkodásukat. Lenyomták az óráikat, mert ezért kapták a pénzt és hazamentek. Mi tanulók nem lettünk sem okosabbak, sem tágabb látókörűek.
Puffancs Mirtill 2015.11.27 11:50:58
@midnight coder:

Ezekkel a kérdésekkel azt feltételezed, hogy mindenk halálosan okos és tisztában van magával és feltesz "kellemetlen" kérdéseket magának, és ha negatív a válasz, akkor aszerint cselekszik. De ez a legritkább esetben van így.
Nekem már 30 évesnek kellett ahhoz lennem, már a biztos bankos állásomban, hogy ne tudjanak "meghülyíteni" az egyetemi kiegészítővel. Akkor gondoltam végig ilyen pontosan, ahogy leírtad, hogy van-e értelme, kell-e, elengedhetetlen-e és érdekel-e tényleg ez a szak? Utólag szerencsére engem igazolt az élet, hogy nem csináltam meg. És tényleg a józan paraszti eszemet sem ott szereztem, a talpraesettséget sem tudtam volna ott beszerezni, sem használható ismeretet nem nyújtott volna a további életemhez szakmailag sem, akkor sem ha a bankban maradok. Egy papírral többem lett volna, amivel be lettem volna biztosítva. Hozzáteszem, voltak csak érettségivel rendelkező főnökeim bankigazgatóságon...khm...:)