Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bögreőr

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) A második évadban volt már vendégünk Matusik Szilárd, aki akkor néhány barátjával éppen dokumentumfilmet forgatott a magyar játékfejlesztés hőskoráról. A Vakondok 4 - Végigjátszás című film 2016-ban el is készült, aztán mindenféle fesztiválokon…..
Bögreőr 2020.10.14 00:19:28
Két éve követem a Hungame blogot, és egyre nagyobb tisztelettel adózom azelőtt, hogy a bloggazda, Várady Zsolt kitartóan bővítgeti. Jelenleg már ez a legteljesebb online lista/gyűjtemény magyar fejlesztésű videojátékokról, annak ellenére, hogy simán lehet még bővíteni. Most elhívtuk Zsoltot, és…..
Bögreőr 2019.12.01 23:03:49
Bögreőr 2019.12.02 14:05:10
@molnibalage: értem, kár!
Ha nem emigrált Új-Zélandra, talán fel lehetne vhogy kutatni...
Újabb blogot indított Lange László, melyben ezúttal a médiának ront neki, hadat üzenve a szerinte törvénytelen és etikátlan újságíróknak. Itt található: https://szcientologia-media.blog.hu/ Remek taktikai érzékétől vezérelve már a beharangozóban előhúzza a nácikártyát:..
Bögreőr 2019.08.05 11:01:36
@eszpiii: 20- vagy 30 évesen könnyebb kijönni az egyházból és normális egzisztenciát építeni, 40 évesen nehezebb, 50 évesen pedig, főleg nálunk a félperiférián, hát... azért sok sikert hozzá, ha meglépi, még mindig jobb, mintha marad.
Ezt sikerült a PR-lángelméknek összehozni: 2019. június 28., péntek 14:27 A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleményeBudapest, 2019. június 28., péntek (OS)Az RTL Klub Fókusz és az objektív tájékoztatás alkonya Igen szomorú, hogy a tegnapi Fókusz felült egy olyan személynek, aki pénzt…..
Forrás: Church of Scientology and David Miscavige sued for abuse by major legal players - Tony Ortega blogja Valerie Haney A szcientológia és utóhatásai c. dokumentumfilm-sorozatban Valerie Haney (22 évig volt Sea Org tag, és egy ideig David Miscavige feleségének volt a személyi assisztense), a…..
Bögreőr 2019.06.27 14:52:01
Három év és három hónap 2016 októberében adtam hírt arról a blogon (Nehogy szóljatok valakinek, hogy fenn vagyunk a közösségi médián!), hogy a szcientológusok PR-offenzívába kezdtek és erősebb online jelenlétet felvállalva nekiálltak a közösségi médiában is reklámozni fizetős…..
Bögreőr 2019.06.20 19:11:32
@MAXVAL bircaman közíró: szvsz azok az értelmiségiek, akik előfordulnak köztük, inkább reálértelmiségiek, egy bölcsészt inkább taszít Hubbant stílusa, a felszínes "sikeresség" orientáltsága és az is, hogy semmiféle köze nincs a nyugati szellemtörténethez (Hubbantnak halvány gőze se volt róla, ki az a Kant, Descartes, Jung, mit mondtak stb. és a műveletlenség a stílusán és a könyvein is meglátszik).
Bögreőr 2019.06.21 07:52:42
@acycloren: oké, ez is igaz, de pl. a buddhizmus nem is lép fel a "tudományosság" igényével. A Szcik legalább a látszatát próbálják megadni, dehát eléggé kilóg a lóláb. Ha már a pszichére vagy a szellemre vonatkozó tudományról beszél, akkor kicsit illene ismernie az alapvetéseket.
Idézet a Tévhitek a szcientológiáról blogról, a világ első korlátozott nyitvatartású blogjáról: Ebben az időpontban lehet majd hozzászólni és válaszolok a kérdésre: 2019.05.15.11:00-12:00. Nem ígérem, hogy állandóan ott fogok ülni a gépnél, de reagálok. Utána valószínűleg megnyitjuk a folyamatos…..
Előzmények: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Az eddigi fogadtatás Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de…..
Bögreőr 2019.05.07 19:51:52
@Laci12: ez a műpap meg a te hozzászólásaid mutatják, mennyire beteg lelkűvé teszi az embereket az "egyház". Egyszerűen siralmas.
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
Bögreőr 2019.04.03 16:05:47
@znagy6666: miért, a vezető szinten lévők, akik pl. végignézték Hubbant leépülését, talán egy percig is komolyan veszik az egész Tech-et?? Nem teljesen mindegy akkor, hogy Hubbant vagy Mayo csinálta az anyagokat?
Bögreőr 2019.04.03 21:39:47
@znagy6666: a szcit úgy ahogy van egy hideg, embertelen tévútnak tartom, akár hívőként vesz benne részt valaki, akár haszonélvezőként. Csak elrettentő példának "jó", meg tanulópénznek.
Kapcsolódó bejegyzés: A teljes Xenu történet magyarul  Gondoltam, újra előveszem ezt a témát, emlékeim szerint ezen rajzfilmes feldolgozásról még nem esett szó. A hírhedt/legendás South Park rajzfilmsorozat 137. része (9. évad 12. epizód), az Egy házba zárt közösség a szcientológiával foglalkozik…..
Bögreőr 2019.03.10 12:05:50
@kissgabor7804: nem ismerek olyan embert, aki teljesen rendben volna lelkileg. Nyilván vannak fokozatok: van itt olyan hozzászóló, aki legtöbbször csak kötözködik, okoskodik, spekulál és nem igazán tesz hozzá érdemben a dolgokhoz. A bloggazda, aki már csak a neve vállalásával is nagyobb támadási felületet ad, próbál objektív lenni, ahogy még 1-2 hozzászóló. A szcientológia egyoldalú propagandája elleni harc nemes ügy, közben nyilván az lenne az ideális, vagy a fontosabb, hogy a saját lelki egészségét rendben tartsa mindenki.
Nagy Zoltán volt az első olyan bátor ex-szcientológus, aki 2006-ban nyíltan, arcát és nevét vállalva szembeszállt a szcientológiával (például itt: Magánbeszélgetés Juszt Lászlóval a szcientológiáról - ATV, 2006. 07. 13). Kör e-mailben magyarázta el a többi szcientológusnak, hogy mi a probléma az…..
Bögreőr 2019.03.04 13:27:42
@Laci12: Lacika, ha mindent, de tényleg mindent hiszékenyen bevennénk, akkor még most is a Hídon masíroznánk felfelé, lelkesen tapsikolnánk a csúnya Ron fényképének, mint Észak-Koreában és pocsékolva a pénzünket egy kártékony bandára.
Született pár cikk azóta a témában: Curtis és a szcientológus kamurehab esete (Drogriporter)Csapdába csalta Curtist a szcientológia egyház (Ripost) Kamuelvonón járhatott Curtis, és a szcientológusok közé került (HVG) Sőt az érintett is megszólalt (mindkét hivatkozásra kattintva meghallgatható a…..
Bögreőr 2019.02.26 15:40:07
@Laci12: "mivel Te vagy a mesterük,".... "Egy maroknyi csetelőt irányítani,"

bocs, de miféle "mesterről" meg "irányításról" beszélsz?
A bloggazda szívességet tesz az oldal látogatóinak azzal, hogy gyűjti a szcivel kapcsolatos friss infókat és gondolatébresztő cikkeket, vagyis az igazságot, szemben a manipulációval amit a stci terjeszt. Ennek semmi köze se "mesterhez", se "irányításhoz."
Vajon honnét szeded ezeket? Ennyire csak alá-fölé rendeltségben tudsz gondolkodni?
Január közepén írtam arról, hogy ismét tüntettek a NAV egyik épülete előtt. Mostanra sikerült egy 3 perces videót is készíteniük erről. Mindezt úgy, hogy egyetlenegy új információmorzsát se tartalmazzon az akkor kiadott sajtóközleményekhez képest. Az mindenesetre látszik, hogy továbbra is fordítva…..
Bögreőr 2019.02.19 23:12:21
@PTS level III.: tehát a fondorlatosan gonosz sp-k valahogy elérték, hogy eleve szar legyen a film?
Vagy csak az IMDB értékelésekre volt befolyásuk?
Mindegy, jót röhögtem az IMDB értékeléseken (pl.: "az egyetlen érdekes dolog ezzel a kalap sz*ral kapcsolatban hogy hogyan tudtak rá gyűjteni 40 millió dollárt" stb .)
Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):..
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
Bögreőr 2019.01.26 21:20:58
@DoriB69: es ugye azt is feltetelezed, hogy barki aki a szcit kritizalja, ezt azert teszi, mert vagy luzer, vagy rosszindulatu, vagy anyagi hasznot remel belole? Vagyis nem targyilagosan nezed oket?
Bögreőr 2019.01.30 20:41:05
@DoriB69: ne haragudj, nem cseszegetni akarlak se téged, se senkit, de teljesen odaillő free spirit reakciója. És ha nem érted, ez hogy jött ide, csak azt mutatja, hogy nem akarsz/tudsz kilépni egy szűk saját nézőpontból, nem tudod saját magad/az egyházat egy külső nézpontból nézni, ahogy egy "wog" szempontját se tudod elfogulatlanul/empátiával megérteni, megvizsgálni, hanem egyből hátsó gondolatokat, lúzerséget stb. feltételezel, ha vki kritizálja a neked kedves egyházat. Mondom, ezzel nem "lehurrogni" szeretnélek vagy ilyesmi, de ez jön le. Mindegy, én lassan kiszállok a beszélgetésből, elnézést, lehet, hogy felesleges az egész.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A harmadik évad tavaly ősszel indul el az…..
Egy kis színes hír a mai napra. Kasza Tamás "jedi mester" mellett Kunfalvy Ákos a magyar szcientológia egyik legszórakoztatóbb figurája. A nevéhez fűződnek a Drogmentes Maraton "forráslevelei", amelyekből kiderült, hogyan indult el ez a szcientológiát reklámozó futás: 2001-ban, Svájc hegyeiben,…..
Idén nyáron, 55 éves korában elhunyt Fritzlauf Lajos, a Magyarországi Szcientológia Egyház egykori emblematikus figurája, az „egyház” titkosszolgálati, jogi és PR-feladatait ellátó autonóm szervezeti egysége, a Különleges Ügyek Irodája (Office of Special Affairs, OSA) közép-európai kirendeltségének…..
Bögreőr 2018.09.21 11:31:51
Megérkezett hozzánk a Scientology™ legújabb Híd™ magazinja. Meglepő újdonságként a "legfiatalabb, legbátrabb és legmenőbb vallásnak" átcímkézett biznisz végig az angol megfelelőit használta ebben a kiadványban a korábban magyarosított "dianetika",  "szcientológia" és "szcientológus"…..
Úgy érzem, hogy kezdenek felbátorodni. Leszállt róluk a média, és a hatósági akciókról is látszik, hogy sokáig fognak tartani. Ilyenkor előkerülnek "mindig győztünk, most is az lesz" és a "végsőkig harcolunk" típusú bejelentések. Mint például ez:  ..
Ezt tették fel a szcientológusok a hivatalos oldalukra (ide): Nagyon nagy lehet már a kézivezérlés mértéke, mert ezt a közlemény olyan magyartalan, hogy biztosan angolról fordították - tehát már ilyen kis ügyekben is kint döntenek. 1500-2000 embert várnak. Az elvileg létező több mint 10 millió…..
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
Bögreőr 2018.01.11 21:14:29
@DoriB69: "Az embereknek kell, mert nincs helyette jobb."

Dehogynincs, számos ennél sokkal jobb út van, ami megvilágosodáshoz vezet, és a jó hír, hogy még fizetni se kell értük... de mindenkinek magának kell megtalálnia. Az olyan tévtanok, mint a szcientológia is biztosan jók valamire: az ember megtanulja, hogy ne vegyen mindent készpénznek és ne bízzon vakon senkibeb...
Bögreőr 2018.01.12 12:21:41
@DoriB69: erre azt tudom mondani, hogy ha valaki komolyan keres, akkor biztosan megtalálja a maga útját. Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz való, és én a sajátomat nem akarom itt "reklámozni". Akinek pl. Mallász Gitta könyve sokat mond, annak nem biztos, hogy E. Tolle tetszeni fog, vagy fordítva.
Amiben biztos vagyok, hogy a szci egyáltalán nem a szellemi szabadsághoz vezet, ennek okairól rengeteg szó esett pl. ezen a blogon is.
BEVEZETŐ Ez egy hosszabb lélegzetű útmutató lesz, mely a szcientológia egyház otthagyása óta összegyűjtött személyes tapasztalataimon alapul, és elsősorban ex-szcientológusoknak szól. Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Senkitől nem vitatom el a jogot arra, hogy higgyen abban, amit L.…..
Előzmények:A magyar szcientológusok exelnöke politikai mozgalmat indított Tudósítás innen:..
Bögreőr 2017.11.11 11:38:23
@tripleflows: hol volt itt fikázás?
Bögreőr 2017.11.11 12:46:06
@tripleflows: ja, amúgy "mint ember" szimpibb az összes ellenzéki jelöltnél.