Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsiger krónikák

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb embernél a rokkantság egyet jelent kerekesszékkel, végtaghiánnyal, siketnémasággal vagy vaksággal. Amikor az emberek rámnéznek, egy fiatal, vékony lányt látnak, aki a sápadtságot leszámítva tökéletesen egészségesnek tűnik. Ha a főiskolán látnál, azt gondolnád, mint minden tinédzser, én…..
Szabó Tünde kiskunhalasi vallástanár gondolatai a Biblia üzenetéről az IBD nyelvére fordítva Amint krónikus betegekké válunk, - nem az első tünetek megjelenésére gondolok, hanem amikor valaki már ki is mondja pecsétjével igazolva a kórt – és szembesülünk a gyógyíthatatlan fogalmával, azonnal…..
Biztosan nem vagyok egyedül, akinek egy-egy rosszabb periódusban ismerősök azt tanácsolták, hogy próbáljak meg külföldön gyógykezelést keresni. Aki nyitott szemmel és füllel jár vagy éppen megtapasztalta, az tudja, hogy az ellátásunk világszínvonalú, itthon - a szokásos, szintén jól ismert…..
Kedd reggel 6 óra van, tipikus borult oregoni égbolt. Fekszem az ágyamban az oldalamon a létező legkényelmesebb pizsamámban, egy hőpárnával a hasamon. Ma reggel sürgősségire megyünk. A férjem pakolja a táskám, magában beszél, ahogy közeledik, miközben próbál nem elfelejteni semmit. Ő pakolja a…..
Nem találtad még meg a Nagy Őt? Egyedül telt a karácsony? Esetleg a legutóbbi párod rosszallta, hogy már megint fáj a hasad, nem tudta elfogadni, hogy neked IBD-d van, és okosabbnak hitte magát?Elgondolkodtam, hogy ha nem lenne párom, hol néznék szét, hol találnék hozzám hasonló embereket, akik…..
Napi közösségi oldal betevőm során rendszeresen belefutok kétesebbnél kétesebb hátterű tartalmakba, weboldalakba, amik rendre azt ígérik, hogy az aktuális csodaszer meggyógyítja a rákot. Nincs ez másképp más betegségekkel sem, csak azok nem kapnak akkora publicitást, mint napjaink fő mumusa. Pedig…..
15 éves korom óta küzdök állandó hasfájással, sok orvosnál megfordultam életem során. Többségük lemunkakerülőzött, volt olyan is, aki ordított velem, hogy az ilyenek miatt tart itt ez az ország, semmi bajom, csak büdös a munka. Lassan meggyűlöltem az orvosokat, ha valamilyen oknál fogva fel kellett…..
Várj, mi a franc az a nyári test? Jobb, mint az őszi test? Az az izzó fény- és hőgömb felmelegíti a levegőt kissé, tehát itt az idő, hogy minden magazin és website elkezdje mondogatni, hogyan legyünk strandra készek, és hogyan legyen bikini testünk, és hogyan éhezzünk, testradírozzunk, gyantázzunk,…..
Éppen elég nehéz együtt élni a Crohn-betegséggel vagy a colitis ulcerosával anélkül is, hogy folyton azon emberek szükségtelen megjegyzéseit hallgatnánk, akik nem értenek meg. Mindkét betegség a gyulladásos bélbetegség formája, gyógyíthatatlan és vezethet nagyműtéthez is.A legrosszabb dolog, hogy…..
Ja igen, volt megint egy műtétem. Pár dolgot vesztettem, és sok mindent megnyertem. Többek között egy 25 centis függőleges zipzárt és egy kedves, többnyire kellemesen meleg oldaltáskát. Elsőre valahogy így reagáltam…   Gajárszky Balázs vagyok, igazi magyar és tényleg Crohn-beteg. Történetem ide…..
Azért kattintottál a képre, hogy elolvasd a bejegyzést, mert alsóneműben vagyok? Direkt csináltam. Azért tettem, mert a legtöbb ember félrenéz, amikor a sztómásokról hallanak. A sztómások körül lévő emberek kényelmetlenül érzik magukat. Azért, hogy segítsek neked, hogy ne érezd magad rosszul,…..
2001 óta vagyok diagnosztizált Crohn-beteg. A betegségem heveny hasmanéssel, véres széklettel, jelentős súlyveszteséggel jelentkezett. Elsőre 96 mg medrol, salofalk+ imuran, majd' 8 hónap betegállomány. Az elmúlt közel 15 év alatt többféle gyógyszer-variációk mellett az állapotom hol stabilabb, hol…..
Halihó Sorstársak! Néhányan ismét megkerestetek (aminek én nagyon örülök), hogy ösztönzőleg hat az írásom és olvassátok. Lehet, páran már unjátok, de ezt még meg kell osztanom veletek. :) Aki olvasta nyáron mik történtek velem, az tudja, nehéz időszakon vagyok túl.  Két kérdést tettetek fel, ami…..
Személyes kedvencem, Sam Cleasby ismét alkotott, egy vidám fordítás következik.Thank you Sam for encouraging us. :) Mindannyian tudjuk, az élet bármely krónikus, élethosszig tartó betegséggel szívás, de amikor ez a colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség formájában megjelenő gyulladásos bélbetegség,…..
Sziasztok Sorstársaim! Köszönöm, hogy ennyien olvastátok az előző írásomat, és győztesnek, példaképnek gondoltok, ti is sok erőt adtatok nekem ezzel. Meg is kerestetek páran, és többen is írtátok, érdekelne titeket a teljes történetem. Nos, úgy gondolom, ami volt, elmúlt, jobb nem emlékezni a…..
Zsiger krónikák Crohnos éveim 2015.08.18 14:39:57
Dóri kérésének eleget téve megpróbálkozom egy írással. Elmesélem én is a történtetem. 2002-ben diagnosztizálták nálam a Crohnt. Sokat gondolkodtam, hogy miért is lettem beteg, mi lehetett az oka, és csak egy dologra tudok mindig kilyukadni: hirtelen véget érte egy 25 éves kapcsolatom… Volt egy…..
Sziasztok! Barbi vagyok, 12 éve Crohn-beteg. 7 műtét tulajdonosa és most a 2. ileosztómával birkózom. Az első sztómám 2010-ben volt, de azt 9 hónapra rá szépen visszatették. A mostanit lassan 2 hónapja tették ki és marad is kb fél évig velem, tehát még nem végleges ez sem. A vastagbelemből már csak…..
Azért nagy dolgokra ne gondoljatok, nem a kazanyi vizes vb-re kvalifikáltuk magunkat az elmúlt időszakban. Annyi történt, hogy elhatároztuk, hogy mindenképpen jól érezzük magunkat ezen a nyáron és tiszteletünket tesszük valamelyik vízparton. Akkor is ha fáj, akkor is ha meleg van, ha alacsony a vas,…..
Örültem Dóri felkérésének, hogy írjak egy kicsit arról, milyen érzés anyának lenni ezzel a betegséggel. De azt nem hittem, hogy ilyen nehéz lesz ez a feladat, hiszen az elmúlt 20 hónap legcsekélyebb része szólt a betegségemről. Nehézségek persze adódtak, de utólag nem könnyű felidézni. 16 éves…..
Sziasztok, Lisanak hívnak, és 17 éve vagyok Crohn-beteg, 2004-től pedig végleges ileosztómás. Ha lehetne én egy kicsit a szerelemről, a párkapcsolatról, az elfogadásról szeretnék írni pár „szösszenetet”, ahogy a kedves blogírónk szokott fogalmazni. Most a crohn-ról (mikor kezdődött, milyen…..
Olvasom fórumokon, hogy sírnak férfiak és nők egyaránt, hogy nem találnak párt maguknak, és a betegséget, valamint annak nem elfogadását a másik nem irányából jelölik meg fő okként. A párkeresés sosem könnyű, az egészségeseknek sem. Mégis azt gondolom, hogy ez egyszerűen nem lehet magyarázat, mert…..
Meghökkentő a cím, amit adtam ennek a kis szösszenetnek. A magyarázat pedig pofonegyszerű. A sztómám neve: GERZSON.Azért, hogy érthető legyek, kicsit mesélek magamról a Crohn-nal és a sztómával. Ne várjatok tőlem komoly, mélyenszántó gondolatokat. Bolond a világ, vele együtt én is. A túlélésem…..
A randizás az egészséges embereknek is nehézséget okoz, nemhogy azoknak, akiknek valamilyen krónikus egészségügyi problémájuk van, amiről nehéz beszélni. A gyulladásos bélbetegség a fiatalokat érintő kórság – a legtöbb embert 15 és 35 éves kora között diagnosztizálják. Ez azt jelenti, hogy jelentős…..
Életed legrosszabb napja lehetett, amikor megtudtad, hogy sztómád lesz. Egyes esetekben előfordul, hogy műtét közben derül ki, hogy sztóma kialakítása szükséges, és a beteg csak ébredés után veszi észre meglepetten, hogy sztómás lett. Nem számít hogyan, vagy miért kellett a sztómát kialakítani, a…..