Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BDori

38 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok víz folyt le azóta már a Dunán, azaz inkább hullámzott a Balatonban. 2014-ben egy álom valóra vált. Azóta tudom, hogy az szép álomnak is vannak fokozatai, és 2015-ben minden tekintetben sokszorosan felülmúltuk az első Balaton körünket. Mert igaz a mondás, ismétlés a tudás anyja. De ez a…..
 Rendet raktam a számítógépemen... Csuda dolgokat találtam a lementett régi naplómban. Azt pedig csak írás közben vettem észre, hogy pontosan négy év telt el az első írásom óta.És véleményem szerint véletlenek már pedig nincsenek. Mosolyra fakasztó, néha könnycsalogató, de mindenképpen tanulságos…..
1974-ben amatőr és profi velencei evezősök versenyt szerveztek Burano szigetének megkerülésére. A versenyen bármilyen evezős csónak elindulhat...
A jól megszokott szervezésben 2015. augusztus végén a Csallóközben szálltunk ismét hajóba. Rácsodálkoztunk, hogy 200 kilométerrel feljebb, mennyivel másabb arcát mutatja a Duna...
Időnként elkalandozunk a Duna mellől.  Abban a szerencsében van részem, hogy munkahelyemen rendszerszeresen szervez túrákat szárazon és vízen egyaránt. A vízi túráknak rendszeres résztvevői, vagyis evezői vagyunk. Így jutottunk el 2015 júniusában a Tisza-tóhoz. Egész napos, kellemes vízitúrának…..
Egy szó, mint száz, bebizonyosodott ama bölcs mondás igazsága, a két lóról és egy fenékről. Bárhogy osztom be minden percét a napomnak, hiába érzem néha úgy magam, mint a nyuszi abban az elem reklámban, nem fér bele a 24 órába vagy 7 napba mindaz, amit szívem szerint…..
Készültem, nagyon készültem, hogy felmegyek a Lovagra a kereszthez. Az október 23. környéki napokat évek óta, mondhatni hagyományosan Zakopanében töltjük. Idén sem volt ez másként. Talán csak annyiban, hogy a családi sétálgatásokról lemondva, idén magasra szerettem volna törni, egészen a Giewont…..
"A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalom kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. Itt a játék alatt tanítja meg a sport az embert rövid idő alatt a legfontosabb erényekre: összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes…..
Kamaszkorom rendszeres augusztusi programja volt, hogy egy hetet túráztunk a Magas Tátrában, akkor még a Csehszlovákban. Bejártuk a Lomnici-csúcs környékét, a Tar-pataki vízesés mellett túráztunk, a Zöld-tóban gyönyörködtünk. Mindig szerettem a magas hegyeket, bakancslistámon szerepel még…..
Fura ezt visszaolvasni és emlékezni. A mostani formámban már ennek a teljesítménynek is örülnék.2014-ben sajnos nem is tudtam erre a versenyre elmenni. Kivételesen szombaton volt a futás, pont aznap, amikor kisfiam elsős osztályával kirándulni kellett menni.Idén meg... Nem is készültem. Nem is…..
Az elmúlt hét hétköznapjai a legkevésbé sem a jól megtervezett elképzeléseim szerint alakultak. Gyakorlatilag futni nem jutottam el. Egyetlen pozitívum, hogy jó pár hét óta végre eljutottam BodyArtra. Hát, mit ne mondjak, éreztem a kimaradt órákat. Sebaj, gondoltam, majd hétvégén bepótolom.…..
Büszke vagyok egyszer és büszke vagyok kétszer. Na, nem magamra.  Arra most annyira nincs miért. Vagy mégis?De igen, mégis van. Büszke vagyok a két gyerekemre (8, 5) , akik szombaton reggeltől estig talpon voltak. Gyalogoltak, futottak. Először vittem őket ilyen nagyszabású rendezvényre. 10…..
Előre bocsátom, hogy ezek most nem lesznek örömtől túlcsorduló sorok. Az alap-pillérekkel nincs baj, a szekér halad, csak kicsit sok rajta a súly (hogy nyomdafestéket tűrően fogalmazzak). Nem akartam én öregasszony módjára az emlékeken melankóliázni, de óhatatlanul eszembe jutott. Ráadásul…..
Az enyém! A családi legendárium szerint, amikor 16 évesen kitoltak a műtőből, az orvosaim hümmögve azt mondták, hogy azon csodálkoznak, hogy még élek és csak könnyű terhelésnek tehetem ki magamat. Puff neki. Miért ne élnék? Élni akarok! Mondták azt is, hogy egy gyereknél többet ne is tervezzek. Nem…..
A zalakarosi kiruccanás hatalmas lendületet adott. A következő héten a tervek szerint futottam hétköznap este, 4 és 6 kilométert. Csütörtökre a szokásos body art órámat terveztem. De mostanában valahogy nincs szerencsém a csütörtök esti órákkal, mert csak én vagyok a nagyon  lelkes, aki csütörtök…..
Az úgy kezdődött, hogy már nagyon-nagyon kívánkozott egy kikapcsolódós hétvége.De hova is menjünk? Régebben többször voltunk Zalakaroson, szeretjük ezt a nyugodt kisvárost.Tavaly nem voltunk, hiányzott is már.  A sors, mint oly sokszor, most is megoldotta a kérdést.A munkahelyi portálon köszönt rám…..
A múlt héten ünnepeltem a 3. szülinapomat. Pontosan három évvel ezelőtt március 15-én húztam fel ama bizonyos piros futócipőt.   Most az a tipikus félig üres, félig tele pohár esetét érzem. Hogy miért? Tavaly ilyenkor a félmaratonra készültem. Huhh,kimondva is borsódzik a hátam. Én, aki tornából…..
A tavasz közeledtével én is új dimenzióba lépek. Végre! Újra élőnek érzem magam. Újra futhatok. Igaz, még lassan, megfontoltan, de határozottan. Márciust egyből futással indítottam. Elsején, vasárnap 6,5 km. Kicsit bizonytalanul még, de boldogan.     Mivel rossz időt mondtak a hét második…..
A gyermekeim nem arról híresek, hogy falják a csokit. Nem is tudom, én mikor vettem utoljára nekik. Ha esznek, akkor is az étcsokit. Így aztán a csokiünnepek után mindig marad egy egész rakatnyi csokimikulás, csokinyuszi. Most a csokimikulások áldozták fel magukat. Olyasmit szerettem volna, amit…..
Úgy tűnik, hogy szép lassan legyőztem a vírusaimat.     A gyógyulás napjaiban sem tétlenkedtem, kenyeret és túrós sütit sütöttem, gyerekzsúrt szervezetem. Pótcselekvések egyértelmű. Hétköznap este még nem terveztem esti futást, biztos, ami biztos alapon. De csütörtökön estére már terveztem a…..
Kislányom a héten ünnepelte az ötödik születésnapját. Úgy elszaladt ez az öt év. Bár nagyon sok minden változott azóta, hiszen amíg őt vártam kezdtem az életmódváltást, futni is ennek részeként kezdtem három éve. Mint afféle igazi mai gyerek, ő szülinapi partyt szeretett volna magának, kis barátait…..
Lassan lassan elhagyja szervezetemet az ördög, úgyhogy "élesítem" a cipőket. De még mindig több a szabadidőm a megszokottnál. Aztán az úgy volt, hogy valami édességet kíván a család. Nekem nagyon meg kell válogatnom és kiszámolnom, hogy miből mennyit eszek, így aztán nem tudunk egyszerűen néhány…..
BDori 2015.02.28 14:40:15
@UWR Mayfly: Nincs fura ízlésed. Igazad van. Csak nem volt itthon, még szárított sem, mert beleraktam a palacsintatésztába.
A tegnap elmélkedtem, hogy számomra mennyire jó az időzítés az újrakezdésre. Nos, az újrakezdés jegyében elővettem a kenyérsütőgépet s a jól bevált kenyérreceptemet és gyorsan sütöttem egy igazi kenyeret.         Az alaprecept a következő: 3 -3,5 dl víz (ki kell tapasztalni a tészta állagán,…..
Tegnap egy ismerősöm megosztott a Facebookon egy posztot:  70 ötlet: Miről mondhatsz le a nagyböjtben? Elgondolkodtatott. Olyan hétköznapi és egyszerű dolgok vannak a listán.... Tulajdonképpen a 40 nap alatt hozzá- vagy inkább le is lehet szokni róluk. A teljesség igénye nélkül néhány: Arról,…..
A nagy víz partján….  A Balaton számomra egy fogalom. Az Ultrabalaton pedig a fogalom fogalma. A tavalyi kör után csak azt tudtam, hogy még szeretném körbefutni a tavat. Ha más versenyre nem is megyek 2015-ben, ezt nem hagyhatom ki. Hogy miért kell körbefutni?  Mert ott van. Mert jó buli, jó…..