Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tunderninja

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2017-es év utolsó posztja a blog szerzőinek idén kóstolt külföldi kedvenceit gyűjtötte csokorba. Akovnál szinte teljes a franciák sikere, egyetlen olasz ikon férkőzött csak soraikba. Drbarta kedvenc borai legnagyobb számban szintén Franciaországból érkeztek. Rszabi nem hazudtolja meg magát, szokás…..
Kettőezer-tizenhét végnapjai ismét ürügyet szolgáltatnak arra, hogy szerkesztőségileg összeszedjük azokat a borokat, amelyek bizonyos okok miatt emlékezetesek voltak. A továbbkattintás után elsőként a magyarokat gyűjtöttük csokorba a szokásos módon. Most pedig boldog(abb) új évet kívánva szeretnénk…..
Ahogy már év végén nálunk szokásban van, összegereblyéztük a legjobb külföldi borokat, amelyekhez idén szerencsénk volt. Sokféle, sok helyről, igazán emlékezetes dolgok fordultak meg poharainkban! Nem meglepő, hogy főként a klasszikus európai borországok, tehát Franciaország, Olaszország,…..
Elérkeztünk az év utolsó napjához, ideje visszatekinteni, melyek voltak azok a magyar borok, amelyek a legkedvesebb, legmaradandóbb élményeket okozták nekünk az idén. Az édes tokaji borok (persze elsősorban az aszúk) jelenléte a listákon már megszokott dolog, és a száraz fehérek terén sem meglepő a…..
A Borrajongó Comin’ out 2014.08.08 06:00:00
Tartozom egy mély vallomással. Idéntől művelek némi szőlőt és lesz saját borom. Mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy termelői babérokra török, meg kell, hogy álljunk. Egyelőre eszem ágában sincs tönkretenni magam, csak rápróbálok egyet, tanulni meg sosem árt. Hitelességi…..
tunderninja 2014.08.08 11:33:46
Ismét véget ért egy év, ismét ideje van annak, hogy összefoglaljuk, mely borok voltak azok, amelyek 2013-ban legnagyobb élményt nyújtották. akov: "Azt hiszem a tokaji fehér és édes borokat nem kell magyarázni. Az idén viszont, legnagyobb meglepetésemre négy magyar vörösbor…..
A természethű borkészítést zászlajára tűző Terra Hungarica az elmúlt szombaton harmadik alkalommal rendezte meg a Gerbeaud Házban a Borszalont, 30 magyar borász mellett több külföldi kiállítóval, több mint 150 borral. A rendezvény iránt mutatott komoly érdeklődést jelzi, hogy már elővételben…..
tunderninja 2013.11.19 11:19:14
@szeretemadragaszarborokat: Lehet igazad van,de sokat néztem és nézem a mai napig a Kersztapákat főleg az elsőt és a másodikat,és a tiszteletről sok van benne.:)
tunderninja 2013.11.19 11:21:18
@loading: A Velence Cuvée azért ott van el kell rakni mert a piac elviszi.Én nem ettem abból a pogácsából,előtte elmentünk a haverral a borsba enni egy májkíwéyt duplát,hogy legyen szívóhatás:)
tunderninja 2013.11.19 21:17:40
@töppedt: Szerintem jó a Terra Hungarica.
Filmdroid Vasember 3 előzetes! 2012.10.23 10:17:04
Itt a várva várt Vasember 3 előzetes. Elég vészjósló és komor lett, nem kérdés, nagyon várós a film! Tony úgy tűnik ezúttal nagyon komoly bajba kerül, a Vasember péncél, önálló életre kel, lebombázzák a házát, Peppert is meg kell védenie és színre lép nemezise a…..
tunderninja 2012.10.23 10:37:52
Filmdroid Jack Reacher előzetes 2012.10.18 11:00:00
Tegnap volt látható az új poszter, most az új előzetes tekinthető meg a Jack Reacher filmhez. A főhőst alakító Tom Cruise keménykedik, s bár azt állítja nem hős, mégis elindul, hogy megmentse a királylányt az ügyvédnőt, Helen Rodint (Rosamund Pike), az egyre bonyolultabb…..
Filmdroid TOP 10 Gengszter filmek 2012.09.15 12:00:00
Régóta szerettem volna már megcsinálni ezt a 10-es listát, mivel ahogy sokaknak, úgy nekem is nagyon közel állnak a szívemhez a gengszter filmek. Most a Fékezhetetlen kapcsán, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy összeszedjem a 10 legjobb gengszterfilmet. Vajon Vito Corleone, Tommy…..
Filmdroid A Gépház üzeni 2012.08.23 10:00:00
Sziasztok! Pár apró technikai infó: 1. A fejlécet átrendeztük, hogy jobban átlátható legyen, és a kedvenc topikjaitokat könnyebben elérjétek. 2. A legnépszerűbb rovatok külön menüpontot kaptak. 3. A Filmes naplónk-nak szeptembertől kezdve mindig új hónapot nyitunk majd,…..
tunderninja 2012.08.23 15:10:22
Filmdroid Vörös hajnal poszter 2012.08.10 09:30:00
Megjött a Vörös hajnal remake hivatalos plakátja. 1984-ben mutatták be a Vörös hajnal akciófilmet, amiben Amerikát megszállják az oroszok. Egy kisvárosba is betoppannak, célba veszik a helyi iskolát is, ahol épp tanítás folyik. A diákok egy részének sikerül elmenekülnie, majd…..
Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés…..
tunderninja 2012.08.10 11:27:10
@Sanosuke: Mindegyiknek adnék egy nagy kapát aki ezek után fanyalogni mer.
És ostorral ütném őket a búzamezőn aki azt mondja,hogy ez nem jó.
A mai hollíwódi fosdömpingben igen is ez kiemelkedő,és fenomenális.
Bárcsak ezt személyesen is megetehetném Nolan bácsinál,hogy kalapot emeljek.
Kétség sem férhet hozzá, hogy Christopher Nolan ismét egy olyan Batman filmet fog prezentálni, amivel a rajongók elégedettek lesznek. Biztos, hogy nem végzett félmunkát a harmadik felvonással. Ellenkező esetben a negatív vélemények hatására kénytelen lenne visszatérni a…..
Filmdroid TOP 10 mozis űrhajók 2012.05.26 12:00:00
    ”Prometheus Has Landed”. Alig két hét és a mozikba kerül a nyár egyik legjobban várt alkotása, az Alien előzményfilmje amelyben az emberek egy Prometheus nevű hajóval jutnak el az LV-416-os bolygóra. Ma újra a sci-fi világába teszünk kirándulást, jöjjön…..
Terroir kékfrankos, hungaricum kadarka, újraéledő csóka, hazára lelt cabernet franc és mondjuk kifinomult pinot noir. A merlot meg menjen inkább csak haza. Mentségemre szóljon, hogy ez a kóstoló még előtte volt, akkor még nem tudhattam. Persze azt már akkor is lehetett sejteni, hogy…..
tunderninja 2012.05.24 14:04:10
Kérdés,hogy mennyi idő alatt találnak gazdára ezek a borok.
Kifli:én nem degradálnám le a fogyasztót,mint te.
Ne felejtsük el,hogy a pincék tehetnek róla,hogy a nagyobb többség azokat az ízeket keresi a borban amit ismer és megszokott az évek alatt.
Nagyon kevés pince teheti meg manapság,hogy a normális érlelési időt kivárja és csak azután dobja piacra a borát.S ezáltal szerintem a fogyasztó aki hamarabb kóstol és kóstolta meg az ilyesmiket ő pont ezt szereti,és keresi.Üddön,zúzzon,mint mondjuk ő:

www.youtube.com/watch?v=hqKoSISlgl4

Sok időnek és sok bor ivásnak kell eltelnie mire minden egyes borszerető emberben kialakul a sajátos ízlése.

A drága dolgoknak mindig is volt piacuk palack és mindig is lesz.
De abban egyetértek,hogy szerintem nem olvasnak ilyen blogokat.
Jól veszem akkor ki a Gere pincénél abszolút rámentek erre a spanyolos brettes stílusra?

Régen volt szerencsém ilyesmikhez,de azt biztosan tudom állítani,hogy a 2007-es Elysium-ot mikor kóstoltam akkor bevallom tetszett nagyon.Egyensúlyos volt és nem akart szörp lenni.
Filmdroid Emlékmás tv spot 2012.05.23 21:20:48
A Disney befürdött a John Carterrel. Az Universal a Csatahajó kudarcát próbálja feldolgozni. Vajon a Sony beállhat a sorba és próbálja kitalálni, hogy miképp tudná pótolni a hatalmas buktát? Erősen benne van, hogy elhasal, hisz' a Philip K. Dick művekből készített filmek közül…..
Filmdroid The Possession előzetes 2012.05.17 17:30:00
A Los Angeles Times Jinx in a Box cikkében E-bayen vásárolt különös, antik dobozról volt szó. Ebből hozott össze egy forgatókönyvre valót Juliet Snowden és Stiles White, a Képlet (Knowing) és a Boogeyman írói. Ole Bornedal, a Csak egy szerelmesfilm (Kærlighed på film) rendezője…..
"Szüksége van Magyarországnak nemzetközi fajtákra? Ezt a bort kóstolva elfelejthetjük a kérdést" – ezekkel a szavakkal vezette fel Jamie Goode a Kreinbacher syrah-t a Pannon Bormustra Közönségnapjának mesterkurzusán. A következőkben pedig azt tette hozzá, hogy a…..
tunderninja 2012.05.15 08:16:16
@wynarsky1: Értem amit írsz,egyetértek valahol ezzel,de inkább azzal a részével,hogy nem keresünk úgy,hogy ezt simán bevállalja az ember akár heti szinten 2szer is.
Azért azzal biztos tudatában,vagy,hogy miből áll össze ez esetben ez a 3.950.-Ft-ugye?
Sok ember megfeledkezik erről,hogy mikor megvesz egy palack bort az tartalmaz:1 dugót (ez EUR/FT árfolyam fontos,mert külföldről jön,aztán tartalmaz egy kapszulát,egy címkét ez mind tervezve van egy grafikus céggel,itt Ft elszámolás van,aztán tartalmaz egy Obi engedélyt itt 3p minta plusz nem tudom pontosan de kb 30.000.-Ft befizetést,hogy egyáltalán lehessen árulni,aztán azt hiszem termékdíjat,környezetvédelmi díjat,szállítást logisztikát,raktározást,ez mondjuk Ft-ban van de az üzemanyag már függ az Euró árfolyamtól is,vagy olcsó vagy drága de inkább drága,aztán egy üvegpalackot ami szintén Euro elszámolás mer itthon nem gyártanak.
Aztán erre rájön a belefektett emberi munka a gép munka az energia felhsználás,illetve a borászat is cég pl:Kft járulékbefizető,adóbefizető,stb.
Erre az egészre rájön egy európában legmagasabb áfakulcs,hisz ez a 3.950.-Ft gondolom a BT-nél be lett ütve és egy haszonkulcs is.
Ha ezeket is figyelembe veszi az ember akkor lehet nem olyan sok ez az összeg egy 7pontért,de ha szarul keresünk akkor bizony sok így első hallásra.
A Felszín alatt (Under the Skin) első hallásra úgy tűnik, mintha A lény (Species) remake-je lenne, pedig nem az, csupán némileg hasonlít rá. Scarlett Johansson alakítja a szexi és vonzó űrlényt a Michael Faber magyarul is megjelent regényének filmváltozatában. Karaktere…..
tunderninja 2012.05.12 09:58:17
Az áramvonalasítás és pinkesítés első állomásaként (vagy második?) Magyarország egyik legjobb adottságú birtoka bevonult a hiperekbe – árfelezéssel, csavarzárral, hidrogénezett címkével. Köpnek a síromra, gondolhatja az alapító extulaj, Bukolyi László. De a csomag…..
tunderninja 2012.05.03 08:26:04
@ungert: A 100.-ft-os boltban is olcsóbban veszek zsínórfüles szemeteszsákot,mint a hyperben,a többiről nem is beszélve.

Igaz,hogy egy kicsit több helyre kell elmenni,a logisztikát ha valaki rendesen meg tudja szervezni lényegesen több pénz marad az ember pénztárcájában.

A Hyper-Super ma drágább én ezt kimerem jelenteni.
Alant Hans Zimmer egyik szerzeményét hallgathatod meg, amit a következő Batman filmhez írt. Armida küldte, a Deshi Basara arabul elvileg felemelkedést jelent, szóval pont illik a produkcióhoz. Vélemény? ..
tunderninja 2012.04.19 12:34:48
Folytatva a VinCE-vel kapcsolatos kalandozásokat, a Spurrier-féle sauvignon kóstoló után jöjjön Villány és a cabernet franc. A 2007 és 2009 közötti tételek kóstolója előtt Malatinszky Csaba egy igazán remek előadást celebrált a szőlőfajta jellemzőiről és optimális termesztési körülményeiről.…..
tunderninja 2012.04.03 08:07:23
@szenvedély S.: Bocsánat csak sok volt az infó.
Szekszárdon szerintem születtek már referencia Kadarkák vagy legalább utat mutatók.
A mondat további része pedig magyaros:)
tunderninja 2012.04.03 11:12:32
@akov: Maybe talán igen de lehet azért már lassan meglesz az a 2kéz is.:)
Lehet 6pontos Franc és mutatja ő is jeleit,hogy érdemes az odafigyelés erre,de ez drága nagy többségben.
Kadarka meg még megfizethető pozícióban van.
A Szekszárdi Franc-ok is olcsóbbak,mint a Villányiak.
Nekem ez a 9-10Eft Villányi vörösborért egy matrix kb.
Ennyi pénzért inkább iszom Tokajt,vagy választok egy Burgundit.