Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aquilonius

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi év orosz szemszögből Ukrajna és - áttételesen - a nyugat megleckéztetéséről, valamint ezzel párhuzamosan saját geopolitikai érdekeinek ádáz védelméről szólt. Idén a kiharcolt pozíciók megtartása, a törésvonalak bebetonozása lehet a cél. Azonban ennek…..
Aquilonius 2015.01.23 19:34:27
Qui prodest? Kinek áll érdekében?

Az USA ma még a világ csendőre, és az is szeretne maradni. Most éppen, egyidejűleg, 15 országban folytat aktív háborút, hegemóniája megőrzéséért.
Kína és India feljövőben, Oroszország összeborulóban Európával-
HOVÁ TUD ELADNI AKKOR AMERIKA A JÖVŐBEN?
Erre a kérdésre válaszolt így: a paprikajancsi módjára mozgatható unión keresztül kell éket verni a kapcsolataik közé.
Ehhez, az arab tavasz mintájára, kellett a kievi Majdan téren a provokációkat elkezdeni, jól megtervezett forgatókönyvvel. Amire, az oroszoknak végül, lépni kellett. Zseniális volt. Zseniálisan gonosz.
Oroszország ebbe belerokkanhatna, de nem fog. A Washington-i héják a világháborút kockáztatják. (Vének már, nekik az életük nem drága már. Ezen kívül, hülyék, kivétel nélkül, rövidlátó szenilisek társasága.)
A tét most az USA világelsősége és annak megőrzése. Tudják, hogy elveszítik, de, annak az idejét ki akarják tolni, még addig, ameddig lehet.
Legalább, a vének életének végéig.

Számunkra az a kockázat, hogy a mi bőrünk a legolcsóbb ebben a játszmában. Ugyanis, ezt a háborút megint kelet-Európában akarják megvívni.
Orbánnak arra kellene törekednie, hogy élére álljon egy egy közép és kelet -európai semleges övezet létrehozásának, , Svájctól, Csehországon és Ausztrián át, a néhai Besszarábiáig. Ez lenne a legfontosabb érdekünk, mert a NATO-nak a neve is hazugsággá vált, mert már rég nem védelmi szövetség, hanem a Pentagon egy osztálya.
(Ebből a lengyelek lógnak ki egyedül, mert még mindig nem vették észre, hogy Putyin Oroszországa az nem a cári, és nem a szovjet Oroszország.
Kár értük. Ha háború lesz, náluk kő kövön nem marad. (Ahogy, nálunk sem, ha idetelepítik az atomfegyvereket.)
Orbán, egy pillanatra, Kelet-Európa megmentője lehet (ne).
Sajnos, ennyire nem nagy politikus. Nem volt ideje ehhez felnőni.
Kár.
Aquilonius 2015.01.23 19:56:32
@Urfang:
a többszörös kettős állampolgárokkal teletűzdelt Kiev-i bábkormány minden egyes intézkedését és megnyilatkozását a városba betelepült CIA ügynökök írják.
Velük kellene diplomáciai megállapodásokat kötni?
Lavrov ma a világ egyik legfelkészültebb és legkorrektebb diplomatája.
Washingtonban akik vannak, a küszöbéig nem érnek fel.
Aquilonius 2015.01.24 13:39:03