Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zako1

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mondom, hogy avatott mestere lennék a körutak szervezésének, de van már mögöttem pár darab. Írországban csak két állomás volt, de legutóbb Romániában már hatra bővítettük a megállók számát. Idén pedig egy lengyel két illetve egy olasz öt-hat megállós van szervezés alatt...
zako1 2020.02.15 09:18:44
Én is rendszeresen szervezek körutakat, akár több országot érintően is. Legutóbb egy 2000 km-es Balkán-túrát nyomtunk le a családdal (Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Horvátország).

Mi az egyéni autós közlekedést preferáljuk, sokkal rugalmasabb és rengeteg olyan hely van, ahová egyszerűen nem tudsz eljutni tömegközlekedéssel vagy csak nagyon nagy kompromisszum árán. Én szeretek kevésbé felkapott, eldugottabb helyeket is felfedezni, ahol nincs turistaáradat. Ilyen helyekre az autó az egyetlen értelmes közlekedési eszköz. Persze egy jó offline GPS friss térképekkel elengedhetetlen (sokan a Waze-re esküsznek, de pl. sok helyen nincs térerő vagy olyan drága a mobilnet (pl. Boszniában), hogy egyszerűen megfizethetetlen.

Jó előre, hónapokkal előbb megtervezem az utat (Google Maps), a szállásokat (Booking), megveszem interneten az autópályamatricát (ha lehetséges), utánanézek a tudnivalóknak (a konzuli szolgálat weblapja nagyon hasznos tud lenni például). Természetesen alaposan utánanézek a látnivalóknak, belépőknek, nyitvatartási időknek, stb. Erről természetesen készül egy kinyomtatott, részletes itiner, napokra, órákra lebontva. Mindig több látnivalót tervezek be, mint ami belefér - nyilván nem mindegyikre lesz idő.

A szállásoknál számomra annyira nem lényeges a reggeli (bár jó, ha van), amúgy is szeretünk helyi ételeket kipróbálni. Az (ingyenes) és biztonságos parkolás számomra sokkal fontosabb. Alapvetően apartmanokat nézek, szállodára nincs igazán szükségem, amúgy is egész nap városnézés lesz, nekem elég egy kényelmes ágy éjszakára... A közös fürdő kizáró ok. A ki- és becsekkolással eddig nem volt gondom, rugalmasak voltak a szállásadók, de egyébként az autóban elférnek a bőröndök. Nekünk nem szempont a belvárosi szállás (bár laktunk már az óváros kellős közepén is...), autóval pár kilométer nem távolság, és sokkal olcsóbb a szállás a külvárosokban. Értékeléseket érdemes elolvasni (főleg a kevés csillagosokat). Mindig kinyomtatom a szállásfoglalások visszaigazolásait is, a szállásadó telefonszáma életmentő lehet... :) A street view nézegetése, sőt, a szállás fényképének kinyomtatása is hasznos tud lenni sok esetben.

Igyekszem kevés készpénzt vinni magammal (Európában azért pár száz eurót érdemes magunknál tartani, végszükség esetére), de igyekszem kártyával fizetni mindenhol, ahol lehetséges. Persze érdemes előre megnézni, hogy a bankkártyánknak milyen díjai vannak külföldi fizetés illetve készpénzfelvétel esetére. A tankolásokat, autópályamatricákat mindenhol kártyával fizettem, jobban jöttem ki, mintha itthon váltottam volna kunát vagy bosnyák márkát.
Eddig tartott a 2018 végi adásdömpinget követő pihenésünk: 4 adás felvéve, abból 3 már megvágva, szóval ideje, hogy ezekből az elsőt publikáljuk végre. És ha már számok: 2018-ban 61 adásunk volt (30 Mini, 30 vendéges, 1 besztof), a vendéges adásokból hármat élőben vettünk fel, és bár volt 3 olyan…..
Még aki szeret is bevásárolni, az is alighanem rémesen elpocsékolt időnek tartja a pénztárnál sorban állással töltött (néha nagyon) hosszú perceket. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államokban hatalmas a verseny ennek kiküszöbölésére, és nem kizárt, hogy ennek a versenynek…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Szegény Márti azt hitte, új lakást vesz, amit egy jó kis Digi előfizetéssel koronáz meg. Ehelyett egy időzített bombára kötözte magát. Az évek teltek, a bomba pedig csak ketyegett, és több, mint 6 évvel a beállítás után, robbant. Ijesztő sztori tanáccsal és tanulságokkal. Szerencsére többek közt…..
zako1 2017.07.25 21:37:39
@Leordítász király: 139.000 ÉS JÁRULÉKAI! Még egy viszonylag alacsony kamatlábbal, ügyvédi költséggel, illetékekkel, végrehajtási költségekkel, munkadíjjal és jutalékkal számolva is félmillió fölött lehet a teljes tartozás.
És még egyszer mondom: végrehajtási jog van az ingatlanon, nem jelzálogjog. A kettő nagyon nem ugyanaz.
A Digitől meg nem kell annyira tartani, bepróbálkoztak, mert pont arra számítanak, hogy Márti inkább fizet más helyett, minthogy megpróbálná az egész eljárást megtámadva levetetni a végrehajtási jogot az ingatlanáról. Meg kell őket fenyegetni egy jó kis perrel, mindjárt másként látják majd a dolgot. Lehet, hogy elég lesz ez a homáros cikk is.
zako1 2017.07.25 22:07:59
@Leordítász király: Szerintem nincs akkora veszélyben Márti ingatlana, mint ahogy gondolod. A 15 nap az önkéntes teljesítésre vonatkozik, vagyis addig a végrehajtó nem lép. Utána esetleg kitűzi árverésre az ingatlant - 60 napig lehet rá licitálni, vagyis Mártinak két és fél hónapja van, hogy intézkedjen. Ennyi idő alatt a végére lehet járni a dolognak, és ha minden kötél szakad, még akár az árverést megelőző napon is kifizetheti a tartozást vagy köthet részletfizetést, megakadályozva ezzel az árverést. Vagyis én az ő helyében nem kapkodnék kifizetni a tartozást. Pláne annak tudatában, hogy valószínűleg soha az életben nem fogja tudni az eredeti adóson bevasalni azt a pénzt (hiszen a végrehajtó évekig nem tudta rajta behajtani). Ha meg végrehajtást kér ellene, akkor még ő fizethet közjegyzői illetéket és végrehajtói költségelőleget, a végén meg a behajthatatlanság miatt szüneteltetett ügyre díjjegyzéket.

(Január 1 óta egyébként szigorodott a Vht, lakóingatlanok esetében már nem lehet 50%-ig lemenni a kikiáltási árral, vagyis elvileg az adós nem bukik akkorát az árveréssel, mint korábban. Sok esetben piaci ár fölött mennek el az árverezett ingatlanok. Persze ezt csak szigorúan zárójelben, mert nem lesz ebben az ügyben semmilyen árverés.)
zako1 2017.07.25 22:17:37
@Sanda gyanu: Ebben az ügyben Mártinak nagy pechje volt, gyakorlatilag pár napon múlt a dolog. Mindenki tette a dolgát, a bürokrácia lassúsága és idejétmúltsága miatt (a földhivatal kizárólag papír alapon fogadja el a megkereséseket, elektronikusan nem) a végrehajtó ráterhelte az ingatlanra az "utolsó pillanatban" a tartozást. Nyilván a Digi nem szívesen engedi el a tartozást, a végrehajtó mossa kezeit, a földhivatal szabályosan járt el, az eredeti adós röhög a markába - vagyis mindenki tette a dolgát, csak Márti szívta meg, önhibáján kívül. Egy jól működő demokráciában, tőlünk egy kicsit nyugatabbra ilyenkor az ügyintéző rádmosolyog, elnézést kér a kellemetlenségért és néhány kattintással leveszi a végrehajtási jogot a szabályosan megvásárolt ingatlanodról. Nálunk még mindig a régi reflexek alapján működik a rendszer, ha te nem kaparod ki magadnak a gesztenyét, akkor a hivatalok, a szolgáltatók simán megszívatnak. Ettől függetlenül nem reménytelen a dolog, csak bele kell állni, utánanézni a dolgoknak, felvenni a kapcsolatot a végrehajtóval és szívósan a végére járni. Továbbra is azt mondom, hogy ne fizessen Márti.
Lehet, hogy ez nem az általános ügymenet, csak egy különösen szerencsétlen csillagzat alatt született különösen szerencsétlen projekt, de az biztos, hogy nem csak a 12 éves vadiúj ügyfélnek az, hanem az OTP-nek is.  Mert csodálkoznék, ha ebből a kálváriából nem azt a tanulságot szűrte volna le az a…..
zako1 2017.02.22 20:28:26
Valószínűleg nem leszek népszerű, de én nem az OTP és a posztert köpködni jöttem... :) A kilencvenes évek óta vagyok OTP-s, soha semmilyen problémám nem volt velük, sőt. Egyetértek a posztolóval, ha lenne hasonló korú gyerekem, én is inkább a virtuális pénzkezelés felé terelgetném. Készpénz, ugyan már, nem a középkorban élünk, jó hogy nem aranytallért kellene magunkkal hordanunk bőr erszénykében. Én már rég betiltottam volna a készpénzt, de ez messzire vezetne, most ne menjünk bele.

Szóval az OTP rengeteget fejlődött, a 3-4 általam ismert banknál sokkal innovatívabb. Jelenleg nekik van szerintem az egyik legjobb netbankjuk, használom a telefonos appjukat is, és ami a legjobb: a webkártya, amely magyar viszonylatban szerintem meglehetősen ritka. Elsők között vezették be a paypassos bankkártyákat, amit szintén gyakran használok. A bankfiókban nem nagyon fordulok meg, de eddig mindig pikkpakk elintéztek mindent. Legutóbb devizaszámlát is nyitottam náluk, egy netbankban kezelhetek mindent, gyakorlatilag mindent azon intézek.

A posztban leírt tortúra mondjuk tényleg riasztó, én biztosan nem vártam volna heteket, addig nem mozdultam volna el a laptoppal a bankfiókból, amíg nem megy a bejelentkezés... :)
A junior számla egyébként nem kerül sokba, simán megér ennyit, hogy a gyerek gyakorolja a pénzkezelést, a bankolást, reméljük a kezdeti kínlódás nem vette el kedvét. :)

Egyébként ha Magyarországon minden (köz)szolgáltató legalább olyan szinten működne mint az OTP, egy szavunk sem lehetne.
zako1 2017.02.24 06:33:36
@citroen bx: az adómat így is arra költik amire akarják, nincs beleszólásom. Ha nem az OTP-nél bankolok, attól még Csányi ugyanolyan gazdag marad mint eddig. Egyébként évekkel ezelőtt láttam "testközelből" egy konferencián, nagyon közvetlennek és barátságosnak tűnt - egy multimilliárdoshoz képest mindenképpen. :)

Ha ennyire képben vagy, meséld már el, miért nem biztonságos a paypass! Leszámítva az elhagyást, lopást, szerintem ugyanakkora a kockázat mint a sima bankkártya esetében. A leolvasás hatósugara centikben mérhető, 5000 Ft feletti vásárlásnál ugyanúgy PIN-t kér, mint minden sima bankkártya, viszont ezt ki sem adom a kezemből.
zako1 2017.02.27 22:28:47
@Manyecs: áram nélkül szerintem nem az lesz a legnagyobb problémánk, hogy nem tudunk paypass-szal fizetni... :)) Szerintem egy pár hetes teljes áramkimaradás padlóra küldené az egész nyugati értelemben vett civilizációt, készpénz ide vagy oda. Walking Dead stílusban gyilkolásznánk, rabolnánk és fosztogatnánk (mínusz a zombik). A készpénz pillanatok alatt értéktelenné válna, legfeljebb tűzgyújtáshoz lehetne használni. Az ivóvíz, a benzin és a konzerv lenne a legértékesebb vagyontárgy.
Nagy őrület az okos TV, de nem mindenki cseréli le rögtön az évek óta remekül működő, "buta" készülékét, csak hogy YouTube-ozhasson rajta. Ilyenkor jönnek képbe a különböző TV stick-ek és TV boxok, amik több-kevesebb sikerrel pótolják az okos funkciókat. De nem ritka az sem, hogy bőven túl is…..
Úgy néz ki, mintha a Top Gear-en átok ülne. Az amerikai változat kaszájáról néhány napja írtunk, az angol változat pedig épp most veszítette el műsorvezetőjét. Az angol Top Gearről azt kell tudni, hogy a BBC megy és korábban úgy jellemezték, mint az autós műsor, ami a nem autóbuzik számára is…..
Esterházy Péter bejáratott író német nyelvterületen. Az ottani lapok gyakran kérnek tőle interjút, legutóbb a Der Freitag-nak számolt be hazai tapasztalatairól. Legfőbb megállapításait…..
zako1 2015.08.17 21:33:22
@flamer: Gondolom itt a "zsidó" jelző nem a származásra utal, sokkal inkább a liberális világnézetű emberekre használt szitokszó. Legalábbis remélem, hogy a kedves kommentelő így értette, mert különben nekem sincs több kérdésem... :)
zako1 2015.08.17 22:17:34
@Blogger Géza: Amúgy nem zsidó anyai ágon sem, de ahogy a klasszikus vicc mondja, már intézik... :) Legalábbis bizonyos politikai körök nagyon szeretnék, ha az lenne.

"Szegény mamámat is lezsidózzák, de ha valakiknek jó papírjaik vannak ez ügyben, már bocsánat, az az én családom. Lehet, hogy csak a XIV. századig, de addig rendben." - EP
mandiner.hu/cikk/20110618_ujjgyak
(Persze mondhatod, hogy hazudik, hiszen zsidó...)
Már írtunk a blogon arról a csapatról, aminek tagjai Assassin's Creed ihlette élőszereplős jeleneteket forgatnak le sok-sok parkourral (tudjátok, ez az a városi extrémsport, amiben látványos akrobatikával illik helyet változtatni, lásd az Office idevágó epizódját). Most a…..
Nem tudom, mi az öt legnépszerűbb Dubajjal kapcsolatos téma, de az itt pihenő magyar modellek után biztos nagyon hamar következnek az elhagyott luxusautók. Évek óta kering a neten egy sorozat mindenféle drága, és különleges gépről, ahogy leeresztett kerekeiken szívja őket a…..
zako1 2015.05.19 22:24:40
@UdjanMineck:
Azért ne tegyünk már úgy, mintha pótolhatatlan műkincseket pusztítanának el. Ezek szériában (igaz, egy Opel Astrához képest viszonylag kis szériában) gyártott autók, tárgyak, legyenek bármilyen kívánatosak innen nézve, ottani mércével valószínűleg nem okoz az elvesztésük a tulajuknak nagy megrázkódtatást. Ráadásul fél év után új gazdájuk lesz.
Tisztelt Cím!  Kissé elhúzódó, és nem egyszerű ügyben szeretnék tanácsot kérni. Közalkalmazotti munkaviszonyban vagyok, így az Államkincstár készíti a havi bérszámfejtésemet. 2011. július 11-én megszületett a kislányom (ő a 2. gyermekem, a fiam 2008-ban született), aki…..
Nerdblog Napi cosplay bige 2013.04.24 12:00:42
Ha Leia és Amidala után kell egy újabb vagány űrhercegnő a Star Wars 7-be, szólhatnának Kelly Brooknak, akinek ilyen látványosan szúrja át az ágaskodó mellbimbója a Csillagok háborúja-kompatibilis jelmezét! Te is kimentenéd őt a Halálcsillag börtönéből vagy Jabba…..
Harmincegyedik alkalommal rendezték meg a Tojástörő Világbajnokságot Peterleeben, az Egyesült Királyságban. Az egyéni küzdelemben a versenyzők egymás tojásának épségét veszélyeztetik. Az nyer, akinek a legkeményebb!  ..
Péter maga minősíti véleményesnek a beküldését, most meg hogy végre megint írok egy posztot, épp hétvége van, tehát íme: A Velveten jelent meg a következő cikk, melynek címe: „A legbrutálisabb kivégzések: ágyúval, szeleteléssel, csiklandozással". Elég kegyetlen,…..
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..
zako1 2012.08.08 20:30:11
Mielőtt néhány dologra reagálnék a kommentekben felvetett észrevételekkel kapcsolatban, leszögezném, hogy semmilyen érdekem nem fűződik sem a tulaj sem az éttermei megvédéséhez, nem vagyok alkalmazottja, családtagja, ismerőse.

A tulaj, Hart György igazi, elkötelezett vendéglátós, igazi családi vállalkozást működtet, gyakran ott van az éttermeiben, a vendégek között, részt vesz a napi munkában. Sajnos a marketing, a PR nem az erőssége - mondjuk ez nem is lenne baj, hiszen ha megfizetne valakit, aki ezt megcsinálná helyette, nem lenne semmi baj. A gond az, hogy sok vidéki vendéglátóshoz hasonlóan úgy gondolja, hogy csak és kizárólag az ételekre-italokra, a tálalásra, az árakra - tehát a szűken vett gasztronómiára elég koncentrálni, az étlap, a weblap, a reklám csak szükséges rossz, nem fontos. Nézzétek meg az étterem - egyébként elég nehezen megtalálható - weboldalát (
5mp.eu/web.php?a=pitvarvendeglo&o=qPMci6vvE2) - tiszta '90-es évek feeling, iszonyatos tördelési, stilisztikai, helyesírási hibák, animgifes reklámok, stb. Vagyis jelen van minden, amit ma egy kezdő webszerkesztői tanfolyamon elrettentő példaként mutogatnak. Ugyanez a "nem fontos, a vendég a kaja miatt jön, nem az étlapot olvasgatni" mentalitás tükröződik a blog által teljes joggal kritizált és szétcincált iszonyatos félrefordításokban.

Ugyanakkor az ételek finomak, a tálalás jó, és annyit adnak, hogy legutóbb nem bírtuk megenni. Jó, a vega kaják - ahogy minden vidéki, "magyaros" vendéglőben általában - csak mutatóban vannak, de ahogy mifelénk Zalában mondják: "gyimgyömöket egyenek a kákabélűek". Ez nem egy pösti, felkapott, puccos étterem, ahol fél méter átmérőjű tányéron középen árválkodik tíz gramm hús, két zöld fűszállal és körbespriccelve valami szósszal. Itt olyan adagokat hoznak ki, hogy a pincérnek két kézzel kell fognia a tányért...

A tulaj és a szakács nyelvtudásáról nem, de a pincérek "nyelvtudásáról" első kézből tudok nyilatkozni, ugyanis alkalmam nyílt végighallgatni egy osztrák család és a - feltehetőleg legjobb németesnek tartott - pincér kommunikációját, amely erőteljesebben támaszkodott a gesztusokra, mimikára és kézjelekre, mintsem a német nyelv szókincsének ismeretére. Ez mondjuk a magyar oktatási rendszer bűne - mondom ezt középiskolai pedagógusként.

Igazándiból egyébként nem értem, hogy mi szükség egyáltalán angol nyelvű menüre. Zalaegerszegen, egy nem belvárosi, nem puccos helyen viszonylag alacsony számban fordulnak elő angol anyanyelvű vendégek. A külföldiek 90%-a (saját becslés!) német és osztrák.

Végezetül egy idézet az étterem weboldaláról:

"– A Lovagétterem kialakítása és az étlap korhű nyelvezete nagy felkészülést igényelt? Milyen szakirodalomból dolgozott?
– Már évekkel ezelőtt a kezembe akadt egy szép, 16–17. századból való csáktornyai receptkönyv, csodálatos nyelvezettel, és versikékkel. Ezekből idézünk az étlapon is. Ez adta tulajdonképpen az alapot, de sok segítséget kaptam a Göcseji Múzeumtól és a Deák Ferenc Megyei Könyvtártól, akiknek ezúton is köszönöm. A felszolgálók ruháit pedig leányom Eszter és a barátnője készítették. Amúgy a könyvek tanulmányozása körülbelül három hónapot vett igénybe."

*Fejvakarós smiley* Megyei Könyvtár, Göcseji Múzeum, három hónap(!) szakirodalom tanulmányozása vs. elemi helyesírási hibák a weboldalon, félrefordítások özöne az étlapon... Egyszerűen nem értem. Vagy senki nem mert/akart szólni eddig, mint a klasszikus viccben? "- Te medve, nem húznál le arról a listáról? - Dehogynem, nyuszika!"

Gondolkodom rajta, hogy felajánlom a tulajnak, hogy egy évig tartó tízszázalékos kedvezményért kijavítom az étlap és a weblap hibáit :). Ugyanezzel a lendülettel csináltatok egy pólót magamnak, "I translate for food" felirattal :O. Eh, elkalandoztam.

Egyébként Zalaegerszeg összes éttermében ettem már és mindenhol nyüzsgött az étlap a hibáktól (a klasszikus "Gordon Bleu, Gordon Blue, Cordon Blue" és egyéb permutációi mindenhol(!) megtalálhatók, egyből ezt keresem az étlapon.
zako1 2012.08.09 11:12:12
@Kovácsné: Nem vagyok fordító, nem ebből élek, a nyári szünetet leszámítva időm sem lenne ilyesmire. Csak egyszerűen zavar, hogy egy jobb sorsra érdemes éttermet egy külföldi ez alapján ítél meg és esetleg emiatt megy máshová. Magával a hellyel nincs nagyobb probléma, egy kis erőfeszítés kellene étlap és weboldal terén, hogy az ember jó szívvel ajánlhassa mondjuk külföldi ismerőseinek.
Bár ha jobban meggondolom, remek időtöltés lehet külföldi ismerősökkel kitaláltatni, hogy milyen ételt takar pl. a "Turkey liver pulling", amíg az ételekre várunk... :)
Folytatjuk a korábban megkezdett étlapszemlét. FB-oldalunkon erről az oldalról adtam fel rejtvényeket, amiket, lássátok be, elég rossz arányban találtatok ki: A "He is a highland garlic roast" esetében a "he is" bevezető külön rejtély. De van ám itt más is: "Cock lounger…..
"A Heti Hetes vasárnapi adásában a Marslakók producere megrágalmazta lapunkat és munkatársunkat" -  írja a Magyar Narancs.  Majd így folytatódik: „A fenét se érdekelné, ha Jáksó pusztán lesújtó véleményét közölte volna a Narancsról vagy Iványi Zsófiról. De Jáksó…..
  Hogy mit húzzak a testemre, nekem is nagy dilemmát okozott a kezdetekkor. Kérdezgettem mindenkit, hogy milyen sisakot, milyen kabátot, kesztyűt vegyek. De nagyon megoszlanak a vélemények, mindenki másra esküszik. A szerkesztőségen belül is szenvedélyes viták alakultak ki:…..
A nyári szünet után nem folytatják a szólás szabadságát, így Krizsó Szilvia, aki a műsort vezette lekerül a képernyőről. Helyette Halász Zsuzsa volt híradós műsorvezető, a KDNP volt szóvivője indít majd műsort a közszolgálati csatornán. Az MTV hivatalosan még nem tud…..
Ilyet azért tényleg ritkán látunk a világ tőzsdéin: a kereskedés egyszerűen megfagyott az amerikai piacokon a mintasportolóból botrányhőssé degradálódott Tiger Woods „hivatalos bocsánatkérése” közben, amelyet a CNN és még a kifejezetten a pénzügyi világra…..
zako1 2010.02.19 19:43:32
  Ne dőljön be a kupé Mercedes újszerű belének, mert amikor már fizetni kéne, biztosan kiderül, hogy átvagdosták benne az alvázszámot. Vélemények azonos című írásunkról...
zako1 2010.02.14 12:12:00
@McK: irigység, ugyan már, csak csodálkozom. Igazából soha nem értettem azokat, akik anyagi erőn felül vágnak bele olyan üzletbe, amely profitot nem hoz, csak nyeli a pénzt. Amikor az ember felhalmozott már némi pénzmagot és nem a megélhetését veszélyezteti, akkor lehet szerelemből gyanús autóromokat venni és költeni a drága hobbira. Amikor az embernek se diplomája, se állása, se vagyona nincs, akkor én nem ilyesmire költenék. Persze ez csak az én magánvéleményem.