Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KAMA3

0 bejegyzést írt és 441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Kedd. 2024.04.02 17:25:18
Az alacsonyabbik magaságyás szabott raklapjainak levágott darabjaiból kitermeltem a még használható deszkákat. Utálatos munka, rengeteg berozsdásodott szöget kell kihúzni, elvágni. De hát a faanyag érték. Ami végképp használhatatlan az megy be a kályhába felvágva, még ezen a télen. Bár tegnap…..
KAMA3 2024.04.03 22:32:31
Ezeket a raklapokat irtó nehéz bontani, bordás szeggel vannak összerakva. Hegesztettem egy raklap bontót, (ehhez hasonlót www.youtube.com/watch?v=SoV-SpfQKAo) de nem vált be, mert inkább elrepesztette a deszkát. Az EUR raklap sokkal jobban össze van szegelve, mint bármi más. Kipróbáltam a rombusz autó emelőt, amivel pár deszkát le tudtam feszíteni. De rá kellett jöjjek, hogy ezt az emelőt arra találták ki, hogy az autó életciklusa során legfeljebb 3 szor használd, többet nem.. Elkezdett lekopni róla a menet.

Na ami bevált, hogy egy 4 kilós kalapáccsal oldalról leütöm a három alsó deszkát a pogácsákkal együtt, úgy, hogy a pogácsákat ütöm felváltva. Utánna a szegekkel már sokkal könnyebb elbánni, feszítővas, kalapács segítségével.
Hajónapló Szombat. 2023.10.28 16:45:09
Egy hét rendcsinálás után... olyan 20 %-on áll a "rend".  Tekintettel arra, hogy a "100% rend" az valami olyasmi lehet mint a "Farád", szóval hogy akkora nincs is, csak  μF, pF, nF, a cél az a ...hüm... mondjuk 80 % rend, az még legalább 10 napi munka.  Egy halom rongyot átválogatva több tucat…..
Hajónapló Péntek. 2023.09.22 01:23:22
Ébredés Dubrovnik Marina Frappában 10.-én vasárnap. Az volt a terv amit Gyuri kapitány dolgozott ki jóelőre, és ami miatt erre az útra esett a választásom, hogy lehajózunk Dubrovnik alá Cavtatba, ott kilépünk Horvátországból (hajóknál ez egy hasonló eljárás mint amikor valaki átmegy a határon, csak…..
Hajónapló Vasárnap. 2023.08.28 01:47:56
Ami persze nem igaz, már hétfő van, mert elmúlt éjfél, de elaludtam a szofán a TV előtt és most ébredtem fel. Alaposan kiszívott a nap, de gyönyörű napunk volt. Már napok óta visszatért a hőség, ismét 28 °C  körül van a vízhőmérséklet, kint meg árnyékban is 35 felett, szóval vagy a hűvös házban,…..
Hajónapló Csütörtök. 2023.08.24 23:38:50
Emlékeztek még Koppányra, a sérülten talált kis vadmalackára? Nagyon komoly munka volt az életben tartása. Itt a szomszédos tyúkudvarban nem maradhatott, már a Lajos (ex törpe) malaccal is elég mozgástér probléma van, de Koppánynak sokkal nagyobb térre volt szüksége, M mamájánál talált otthonra.…..
Hajónapló Vasárnap. 2023.08.06 08:12:51
Péntekről szombatra hatalmas vihar volt zuhogó esővel éjszaka. Én csak J elbeszéléséből tudom, mert átaludtam a egészet. Az igazság az, hogy a kéthetes csirkeólépítés annyira kimerített, hogy aludtam mint a tej, még arra se ébredtem fel, hogy hangosan csörög a telefon a fülemtől  fél méterre, pedig…..
Hajónapló Péntek. 2023.06.02 15:28:28
Megint könyvméltatás lesz. Az ajándékkönyvek közül a harmadik megint olyan amit magamtól alighanem sose vásároltam volna meg. Mert nem érdekelt. Sőt. Kifejezetten nem szimpatizáltam Friderikusz Sándorral és soha mégcsak meg se magyaráztam magamnak miért, annyira nem érdekelt. Ahogy a pár hete…..
Hajónapló Kedd. 2023.05.23 07:38:39
Korán ébredtem, már 6:10-kor kint voltam a szántóföldön Sz kutyával. Közelről gyönyörködtem egy 'amapola"-ában, mire kiröppent belőle egy koránkelő méhecske és méltatlankodva, hogy megzavartam a munkájában körözni kezdett a fejem körül, megnézte magát a szemüvegem tükrében, majd megállapítva, hogy…..
Hajónapló Hétfő. 2023.05.01 08:45:54
Itt van május elseje... ég a  gyomrunk belseje. Nehéz tegnapom volt. Tegnapelőtt este valami lett a nyakamban, amitől nem tudtam mozgatni a fejem, mert hogyismondjam... szóval majd beszartam úgy fájt. Lehet megártott az erőltetett tempójú favágás. Mert csináltam magamnak egy tempós pihenős…..
Hajónapló Péntek. 2023.02.10 17:43:27
Azt kérdi tőlem a "kis"lányom, hogy hogy "Mi a helyzet az emlékezet bloggal?". Örülök a kérdésnek, mert azt jelent, hogy legalább egy valaki azok közül akiknek főképp szánom, olvassa. A kérdés amúgy jogos, nem álltam le, csak ehhez nekem több összeszedettségre van szükségem, mint a hétköznapi…..
Hajónapló Hétfő. 2022.12.26 09:16:36
Nincs szebb mint a barátság! Legelsősorban is köszönöm szépen a rengeteg karácsonyi jókívánságot, volt amire volt érkezésem válaszolni, volt amikre még reagálni sem, mert elsöpörtek az események. Sajnos úgy tűnik, hogy a "kellemes karácsony" kívánságok nem voltak hatásosak, mert a szentestét…..
KAMA3 2022.12.26 20:15:23
@BJ.64: A kazettás magnóval annyi csak a baj, hogy elérik benne a szíj, és amikor a legjobban kéne, akkor nem szól. És azért a kisgrofoval is vitatkoznék. Kovbojok-tól a Kakadal, na az témába vágna!
Hajónapló Csütörtök. 2022.12.08 17:30:28
Fél évszázaddal ezelőtt eltörtem a bal lábam (sípcsont-szárkapocscsont "spiralníj fráktúra", ahogy Besztercebányán {Banska Bistrica} mondták ahol operáltak) az alacsony Tátrában sízés közben. Abban az időben még nálunk nem léteztek automata kioldó kötések, a jó stabil Kandahár kötésem megtartotta a…..
Hajónapló Péntek. 2022.07.15 10:57:28
Utálok autót szerelni. De néha mégis kell. Lányom miután úgy tűnik végleg Németországi lakhelyet választott árulja a magyar autóját. De csöpög belőle az olaj, meg kell javítani, mert így nem túl jó az alkupozíció az eladásnál. Az volt a sejtés, hogy az olajteknő tömítés a ludas. Elhoztam a kocsit…..
KAMA3 2022.07.27 19:21:34
Igazából rezsi befagyasztás (vagy fixálás) lenne a helyes kifejezés, arra ami történt. Mert bizony a gázért, évekig többet fizettünk mint a világpiaci ár. A különbözetből most alaphangon 1-2 évet át lehetne hidalni, de ők inkább elköltötték azonnal.

Én a szigeteléssel vagyok bajban, mert "lemez"garázs, terasz fedés, szélfogó, gázcső ÉS még a gázkazán szerelt kéménye is hozzá van csavarozva a homlokzathoz. A kapcsolók, konnektorok, lámpák kiemelése ugye alap, de sok helyen látom, hogy egyszerűen körbe szigetelik a PROFIK! (Az előző tulaj nagy kókánymester volt, a garázs fém vázát például csak a salak tartja össze, szóval legalább könnyű lesz bontani.) Precízen akartam volna megcsinálni, és minden ilyen firlefrancot elbontani, hogy ne legyen felesleges hőhíd. De két szintes az épület, csak a kémény elbontásához kéne 4 emelet állvány. Nem leszek meg vele a fűtés szezon végéig se.

Orbán két dolgot tud jól csinálni. Lopni, és hatalomban maradni. Az elmúlt 4+12 év ezt a két célt szolgálta.

Azt én sem bírom felfogni, hogy ugyanaz az ember, aki 89 előtt kommunista volt és lopott, az miért kap felmentést, ha belép a fideszbe és ugyanúgy, vagy mégjobban lop tovább? Mitől jobb az országnak, ha a fidesz lop, és kicsatornázza a közvagyont az országon kívülre, mint amikor mondjuk a téesz elnök összelopott magának egy balatoni nyaralót? Egyiket sem akarom védeni, de akkor mások voltak az arányok, kevésből nem lehetett sokat lopni, sokkal nehezebb is volt külföldre menekíteni a szajrét.
KAMA3 2022.07.30 09:08:19
@A Tengerész: Hát nem. A legnagyobb csibészséget kifelejtettem. A lépcsőfordulóban van egy ablak. Itt régen kopolit üveg lehetett, egy 65-ös melegen hengerelt U profil keretben. A kopolit egy részét megtaláltam a kertben elásva, a vaskeretet bennt hagyták, és ebbe rakták bele az új, hőszigetelő ablakot. Pár éve volt 2-3 hét igazi tél, amikor éjjelente -15 alá ment a hőmérő higanyszála. Na olyankor ez a keret belülről jegesedett!
Hajónapló Szerda. 2022.07.27 17:56:21
Kiszáradt a mezőn, mind a sár, mind a víz... A szegény barom is, mind a juhászra níz.. Ez a pásztordal jut az eszembe miközben a Szmájli kutya sétáltat  a mezőn.  A búza "megúszta", learattatott, de a két hete még haragoszöld kukorica levelei elkezdtek pöndörödni, az épp csak megindult csövekben…..
Hajónapló Vasárnap. 2021.09.05 17:42:46
Csütörtökön messenger üzenetet kaptam.  Talán tudod, hogy az MSE klubnak szeptember 18-ig el kell hagyni a HHH repteret. Az MNV felmondta a klub kezelői státuszát. Szóval az ottlétünknek vége (vitorlák, gyalog és motoros sárkányok, siklóernyők stb.). E szomorú esemény alkalmából…..
Hajónapló Kedd. 2021.06.22 18:34:44
Hát több nap ráment, de helyén van a szelemenkoszorú. A végleges lábakon áll. Nem volt egyszerű, a tegnapi nap különösen fárasztó volt és a nap végén elég kilátástalannak látszott a dolog, de este kutyasétáltatás közben kieszeltem, hogy hogy fogok ma egyedül emelni és forgatni is rajta, hogy…..
Hajónapló Szombat. 2021.02.28 01:30:37
Kemény hét volt. De bírtam. Méghozzá ahogy teltek a napok egyre könnyebben. Nem mondom, hogy nem voltam péntek 13:00-kor amikor az utolsó talicskát megpakoltam a felhasogatott fával alaposan elfáradva, de a napi 8 talicska ami szerdán még "túlteljesítése" volt a normának, utána már normává vált, sőt…..
Hajónapló Kedd. 2021.02.16 17:47:35
Kemény napom volt. Reggel éhgyomorra nekiálltam a kikötőmben levágni a nádat, gyékényt. Ki kellett használnom, hogy perceken belül elolvad a jég és a munka lehetetlené válik. Mert azt a vadállati munkát nem vállalom be többet, mint két éve, hogy csónakból vágjam. Most se volt egyszerű, mert a szélén…..
KAMA3 2021.02.20 11:10:34
Ezt, hogy a fák, növények szemetelnek, egyre gyakrabban hallom. Ilyenkor visszakérdezek, hogy ez pontosan miben nyilvánul meg? Szétszórja az üdítős flakonokat, vagy bontási törmeléket borít maga alá a talajra? Ilyenkor jön az értetlenkedés és a hülyének nézés, hogy hát hullajtja a levelét, meg a virágát, meg a termését. Csókolom!! Ezért tetszettek kiköltözni a zöldbe!

Szomszédom telkén áll egy hatalmas akácfa. Telekhatártól úgy 5 centire. Azaz inkább már a telekhatáron, mert már emeli a kerítést is. Kb 15 méter magas. Mégsem engem zavar a léte, hanem egy másik szomszédot, mert telefújja a szél a teraszát a lehulló virágokkal, termésekkel.. (az enyémet mégjobban telefújja, mert felém fúj általában a szél.) A fa esetleges kidőlése is engem veszélyeztet jobban, az uralkodó szélirány miatt, és alatta van a garázsom is, benne a kocsival. De ő akarja kivágattatni, ráadásul gavallér módon a FELÉT ő állná. Na szerintem kaptak egy olyan árat a favnyűvőktől, hogy a fal adta a másikat, és inkább sepreget, mert egy éve nem nyúltak hozzá.. Értelmiségi és/vagy manager házaspár, akik a szmog elől menekültek a zöldbe...

Én is a szmog elől menekültem ki, aztán csak egy tűzelhalt almafát, meg egy halódó ronda tuját vágtam ki a telkemen. Baszogat is szinte az összes szomszéd, hogy idehullik a falevél, meg a mandula, rá fog szakadni a villanyvezetékre a fenyő... A szmog helyett évezem a harmadik szomszéd égéstermékeit, mert PET palackkal, vizes pozdorjával, és avarral fűt.. Őt sajnos nem lehet feljelenteni..