Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KK Viki

85 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma tartja a Piac és Profit "Az üzlethozó hírlevél titka" rendezvényét a BKIK székházában.Ez ismét egy olyan konferencia, ahol a délután folyamán Sipos Zoli is előad majd, mi pedig a Kontent Magazinunkat ajándékozzuk a résztvevőknek. Ahogy megszoktátok, most is élőben…..
Az alábbi 8 pont segíthet abban, hogy eldöntsd, szenzoros élménykereső vagy-e. Előző bejegyzésemben azt írtam le, hogy mit jelent a szenzoros élménykeresés, de most nézd meg azt, hogy ezt a csapatot erősíted-e. Íme: Szereted a sebességet, a gyors autókat, motorokat és…..
A szenzoros élménykeresők azok, akik számára az élet akkor izgalmas, ha mindig változatos és kalandos élményben van részük és ezért az élményért akár messzire is elmennek. Ha nem éri őket ilyen inger, akkor hajlamosabbak befásulni. Mit is jelent ez pontosan? Nincs két…..
Sokunk álma, hogy az életben minimum egyszer tandem ejtőernyős ugrásban legyen részünk. Azonban a relatív magas árak miatt mindig csak halogatjuk a döntést. Nem értjük, hogy miért kerül annyiba, mint egy hosszú hétvége egy normálisan felszerelt wellness-hotelben két személyre…..
Bevallom, kicsit megfájdult a szivem. No, nem azért, mert elégedetlen vagyok a szép zölden berendezett lakásommal, ami elég kicsi ahhoz, hogy pár zöld növény már őserdőnek tűnjön. Hanem azért, mert nem olyan, amilyen most megálmodtam, összeszedtem és teljesen ingyen megcsináltam…..
A tandem ejtőernyős ugrást sokan kipróbálták már, de sokan még csak kacérkodnak a gondolattal. Én már kétszer ugrottam, így most azoknak adok tanácsot, akik nem szeretnének végig arról álmodozni, hogy szívesen ugornának még egyszer. Rámegy az egész heted minimum. Az…..
Őrületesen nagyot üt az a videó, amit most hétvégén forgattak a siófoki reptér mellett egy csapat ejtőernyősről és a trükkjeikről! Amikor megláttam a videót, majdnem ugrottam én is egyet, persze csak hanyatt a kanapén. Szívesen beálltam volna közéjük, de talán egyszer…..
Most már hónapok óta használom, és így bátran ki merem jelenteni: a vékony és lelapuló hajamat a ricinusolajas kezelés oroszlánsörénnyé változtatta. Igen, arról a ricinusolajról beszélek, amelyet gyerekkorunkban székrekedés ellen adagoltak még az öregek, a neve is innen…..
Már két bejegyzés is született arról, hogy hogyan készíthetünk házilag napvédő szereket, ott az alapvető dolgokat írtam le, most pedig nézzünk néhány lehetőséget, amivel még fokozhatjuk a krémek bőrünkre gyakorolt hatását. A csokoládé manapság a bőrápolás egyik…..
Folytassuk a kullancsokkal! Az elmúlt évek enyhe telei sajnos nagyon kedveznek a kullancsoknak, úgyhogy most már nem kell erdőbe mennünk, hogy találkozhassunk velük. Mezőkön, akár a saját kertünkben is „megteremnek”, például nálunk, mire leküzdöttük a tavaszi fűzsendülést,…..
Nagyjából száz évvel ezelőtt még az volt a természetes, hogy a nők otthon szültek, miközben napjainkban, ha ugyanerre készül egy nő, már nagyon szigorú szabályozásnak kell megfelelnie. Azokat a kérdéseket, amelyek ezzel kapcsolatban felmerülnek (Azóta veszélyesebb lett a…..
Korábban már írtam a krémekről és testápolókról, most nézzük meg a dekorkozmetikai cikkek lejáratát, és azt, hogy mi lehet velük a gond, ha már lejártak. Általában nehezebb észrevenni, ha egy szemceruza, szemöldökceruza vagy szemhéjpúder lejár, hiszen ezek nedvességtartalma…..
Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a nyári időszakban javul a bőrünk minősége, elmúlnak a pattanásaink, és mindenféle gyulladás gyorsabban eltűnik, mint télen. Ez annak köszönhető, hogy a napfényben található számos olyan hullámhosszú fénysugár, amely fertőtlenít,…..
Női vonalak Naptej házilag 2015.06.17 11:32:00
A korábbi bejegyzésemben már készítettünk napolajat, és akkor megígértem, hogy mondok naptejre is receptet. Ez általában abban különbözik az olajkeverékektől, hogy olyan összetevőket tartalmaz, ami miatt sűrűbb és krémesebb az állaga. Ez a legtöbbször annak köszönhető,…..
A meleg nyári estéket bizony erőteljesen meg tudják keseríteni a szúnyogok, a kellemes nyári kirándulásokról pedig – nem annyira kellemes emlékként – kullancsokat cipelhetünk haza magunkkal. Az előbbi csak kellemetlenség, de az utóbbi bizony veszélyes is lehet, hiszen hazánkban…..
Női vonalak Otthon szülés 2015.06.12 15:29:00
Ismét egy olyan témában szeretnék néhány bejegyzést írni, amellyel kapcsolatban számos mélységében eltérő vélemény létezik világszerte. Igyekszem objektív lenni, hiszen nincs deklaráltan jó megoldás, minden kismamának és családnak azt a verziót érdemes választani, ami…..
Lassan két hete, hogy beléptünk az igazi nyárba, és mintha az univerzum is így érezné, rögtön kánikulát is bocsájtott ránk. Az arra érzékenyeknek zavaró lehet, hogy egyszerre borult virágba minden, néhány hónappal ezelőtt, azaz a tavasz kezdetén is, és most is több olyan faj…..
Ezzel a bejegyzéssel lezárom az első évkörös bejegyzésemben – amelyben a tavaszi allergén növények virágzási időszakáról írtam – felsorolt növények bemutatását. Hamarosan jön a következő három hónap „problémás” növényeiről szóló felsorolás, majd, ha lesz…..
Aki járt már kozmetikusnál, tudja jól, hogy mindenfajta arckezelés része, illetve alapja egy hosszabb-rövidebb arcmasszázs. Az arcunkon végzett masszázs jótékony hatásait hallhattuk/olvashattuk más forrásokból is, hiszen női magazinokban, fórumokon és weboldalakon is rendszeresen…..
A fák után elkezdtük megismerni a füveket is, amelyek napjainkban virágozva szórják a pollenjüket a világba. Ha felső légúti allergiában szenvedünk, a nyár folyamán érdemes a kertet gyakorta nyírni, hogy ne legyen lehetősége a fűféléknek virágot hozni a kertünkben. Ezzel…..
Lassan belépünk a nyárba, és amilyen ereje van a napnak, érdemes valamilyen módon védekezni a leégés ellen. Ismerhettek már, nem vagyok nagy híve a bolti dolgoknak, ráadásul a naptej elég sarkalatos kérdés a „hűminekebbe ez a vegyszer” és a „jobbanmérgez minthaleégnék”…..
A fejlett kozmetikai ipar számtalanféle terméket gyárt, így manapság már egyáltalán nem lehet általános kijelentéseket tenni arra vonatkozóan, hogy egy kozmetikai termék vajon meddig használható fel. Attól függően, hogy milyen összetevőkkel rendelkezik, milyen technológiát…..
Miben egyezik meg a savanyú káposzta, a sör és az antibiotikum? Igen, tulajdonképpen mindegyik gyógyító hatással rendelkezik, méghozzá a fermentálásnak köszönhetően. A fermentált élelmiszerek az ételeink azon csoportját alkotják, amelyekben a szerves anyagok elbontása…..
Az elmúlt hetekben végighaladtunk a kenyérsütés alapelemein és technikáin, most egy kicsit még körülnézünk a határterületeken, aztán félretesszük a témát. Reméljük, hogy sikerült felkelteni az érdeklődéseteket az otthon készített, illetve a csak természetes összetevőket…..
A múlt heti, házi fogkrémkészítésről szóló bejegyzésemben megígértem, hogy most pontos receptet és elkészítési útmutatót adok az otthoni munkálatokhoz. Tekintsétek ezt alapnak, és legyetek bátrak túllépni rajta, azaz változtassatok és kísérletezzetek! Keressétek meg,…..