Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qrvafasza

1 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandó olvasóink bizonyára tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával létrejött együttműködése révén mutat be képeket ebből a páratlan magyar gyűjteményből. Két hete láthattátok az 1958-as évet, most és két hét múlva a következő részben 1959-el folytatjuk...
qrvafasza 2018.07.23 14:55:41
@Dee_: A képen tényleg a Visegrádi vár lenne látható, a bokor mögött van a Salamon torony, és a képet Nagymaroson csinálták.
Ezt írja a 21/1998. (XII. 21.) HM rendelet a magyar katonai felségjelről: "12. § (1) A felségjel egyenlőszárú, fehér szegéllyel keretezett háromszög, amelynek magassága a háromszög alapjának kétszerese. A befogók mentén piros és fehér sáv húzódik, amelyek szélessége az alap egyhatod része. A…..
qrvafasza 2018.02.01 11:19:34
Nem kicsit került bajba Alfonse Maddin egy fagyos januári éjszakán. Éjjel 11-kor Illinois állam egyik elhagyatott autóútján hajtott, amikor egyre jobban kezdett kifogyni a dízelolajból. A beígért benzinkút sehol. A pótkocsiján jókora adag nyers hús - attól nem kell félni, hogy kiolvad, hiszen…..
qrvafasza 2017.11.30 19:50:35
@Hívő hitetlen: Neked fizetnek azért hogy ilyen ostoba legyél, vagy önszorgalomból vagy ilyen retard?
Annak ellenére, hogy a történelem egyik kiemelkedően súlyos természeti katasztrófája, elképesztően keveset tudunk az 1972-es iráni hóviharról. 7 évvel Khomeini forradalma előtt 4000 embert temetett maga alá a hó, és teljes falvak haltak ki az akár 8 méteres hótakaró alatt...
A filmtörténet legbizarrabb halálesetei felvetik a kérdést: miért is nem vetik a rendezőket, producereket, gyártásvezetőket előzetesen pszichológiai alkalmassági vizsga alá? Cápa- és oroszlántámadás, hőguta, tűzveszély, életveszélyes allergén anyagok - csak néhány azok közül a veszélyek közül,…..
qrvafasza 2017.01.31 10:55:35
@Skywatcher: Sajnos a mai napig vannak ilyen balesetek, nem olyan rég pár éve Indiában fulladtak vízbe ketten is egy jelenet forgatása közben. Tudta a rendező hogy nem tudnak úszni, de a szereplők is tudták mi fog történni, mégis vállalták! Gondolom hittek a csodában... :P
Mindezidáig nyitott kérdés, hogy az óceánok mélyén pihenő elsüllyedt atom-tengeralattjárók vajon veszélyt jelentetek-e az emberi életre és az élővilágra. A nyolc ismert tengeralattjáró közül legalább kettő nukleáris töltetű fegyverekkel is fel volt szerelve, némelyiken pedig nukleáris töltettel…..
Ha nem is hoax, de meglehetősen propagandisztikus a Greenpeace és a BAN (Basel Action Network) kommunikációja a veszélyes elektronikus hulladék, közkeletű nevén "e waste" utóéletéről. A fejlett nyugati országok illegálisan szállítják töméntelen mennyiségű elektronikus szemetüket a fejlődő…..
Nem hiába nézzük meg a bolti termékeken a szavatossági időt. Sajnos azonban ez sem óv meg minket feltétlen. Véletlen katasztrófák és szándékos mérgezések: az élelmiszeripari tömegtermelés árnyoldalai következnek..
Ma a világon mindenhol Bhopálra emlékeznek, a történelem legsúlyosabb vegyi katasztrófájára, és annak helyszínére, valamint az éjszakára, amikor több ezer ember arra ébredt, hogy nem kap levegőt, és kibírhatatlanul ég a szeme. A gyilkos üzem képei következnek...
1910. II. Miklós orosz cár gépkocsiját vasúton is lehetett szállítani a külön erre a célra épült vagonban  ..
qrvafasza 2016.11.08 07:47:04
@Namely: Nem egészen fejbe, de lelőtték, a képen is éppen a reanimálás látható...
qrvafasza 2016.11.08 08:33:03
@Gery87: egészen pontosan M60A3
Egy amerikai M60A3 TTS 1995-ben résztvevője volt egy rendőrségi üldözésnek, mikor Shawn Nelson nyugalmazott US Army veterán ellopta a járművet a Hadsereg kaliforniai nemzeti gárdájának (California Army National Guard) raktárából, majd végighajtott vele a San Diegó-i autópályán. Nelsont lelőtték mikor megtagadta a megadást, miután harckocsija fennakadt a pályaszakaszokat elválasztó vasbeton falakon. Az incidenst többször leadták a nemzetközi hírműsorok is.
Adrienne Salinger fotós a kilencvenes évek elején az amerikai nyugati parton - Seattle-től Los Angelesig - fotózta végig az átlagos tinédzserek szobáit lakóikkal együtt. Érdekes korképet láthatunk a húsz évvel ezelőtti tinikről és közvetlen környezetükről, amiket maguk alakítottak...
qrvafasza 2016.09.14 18:03:50
@csentecsa: kicsit sem vagy előítéletes! Mert minden rocker drogos, ja meg persze mentális problémákkal küzdenek...
Tömeges kitelepítés a csernobili baleset után - 1986. április 27. A modern társadalmakban komoly feladat a lakosság védelme az esetlegesen bekövetkező ipari vagy természeti katasztrófák következményeitől. A katasztrófavédelem eszköztárában a lakosság kitelepítése az utolsó védelmi eszköz, ami csak…..
1965. Ado Moser olasz kerékpáros a Giro d'Italia magashegyi részén egy kisebb hóomláson mászik át bringájával..
1968. Szovjet inváziós csapatok Prágában a Prágai Tavasz idején  ..
qrvafasza 2016.04.18 21:53:12
@JTom: Tisztára olyan mintha kukacoskodnék, de ha beírom a "Jóbarátba" hogy Meryl Streep a NYC metrón, mindegyik találat szerint ez egy 1981-es kép...
qrvafasza 2016.04.20 17:17:58
@JTom: Értem a poént, nagyon röhögtem! :D
A sárgák eltérítették a NYC metrót, és egy möbius spirálba keveredett, amiből hat év alatt sikerült kikeverednie! :)
1970. A prágai Nuselsky-híd próbaterhelése T-55-ös páncélosok segítségével  ..
qrvafasza 2016.04.14 11:32:11
@Hóhér az utolsó barátod: Mivel legtöbb már az enyészeté, vagy simán szétbontották alkatrésznek, és nem üzemel, gondolom így maga a vonat a történelem...
Jelenleg a valamikori 20Db vonatból 6 Db üzemképes, de abból is csak egy jár szabad pályán (M61-017), 4 Db a MÁV Nosztalgia Kft. tulajdona (Magyar Vasúttörténeti Park), és egy darab van még amit nem bontottak el, de nincsen használatban, (M61-010) és a A NOHAB-GM Alapítvány tulajdona.
qrvafasza 2016.04.14 11:46:57
@Hóhér az utolsó barátod: Konkrétan ez a példány ami a képen szerepel a "piros hetes" 1989. szeptember 15-én generátorzárlat miatt lebontásra került sajnos. Tehát így a történelem része már!
qrvafasza 2016.04.16 11:26:15
@¿Qué tapas hay?: Bocsi de nekem mások az információim: kepfeltoltes.hu/view/160416/Nohab_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szabad pálya, pl nem zárt ipari terület, a ISD Dunaferr zrt területén több vonat is közlekedik napi rendszerességgel, amik soha nem hagyják el a gyár területét...

Az az igazság ugyan azt leírtad mint én?! Nem állítottam mást mint te! Egy máv tulajdon, négy a vasút történeti parké, és egy működőképes van a Nohab alapítványnál...
A számokat most nem írom ide, benne vannak a táblázatban.
Talán észrevettétek, hogy kicsit fékeztem az elmúlt hetekben...
Hihetetlen masinák a múlt század első évtizedeiből. Közös jellemzőjük hogy mindegyikük repült, vagy legalábbis elemelkedett a földről, ami - elnézve a legtöbbjüket - szinte hihetetlennek tűnik. :)..
qrvafasza 2016.02.19 07:29:22
@Ironpen: Biztosan igazad van, csak azt nem vágom a kép honnan készült? Egy másik repülőgépről?
Ahogyan a múlt héten - a Quelle prospektus posztolásakor - ígértem, katalógusok jönnek az elkövetkező szerdákon, így ma egy autókatalógus van soron. A dicstelen véget ért brit autógyártás egykori bástyája az 1986-ban kimúlt, de ekkor még 250 ezer (!) főt foglalkoztató British Leyland még ereje…..
Van egy hobbi, amit mindenki ismer, de relatíve kevesen űzik. Sokan lenézik, merthogy szerintük csak drága játék, akik csinálják, azok viszont már-már vallásos áhitattal mélyülnek el benne. Ez a hobbi a makettezés. A blogunk témájához azonban több szállal is kapcsolódik, főleg…..
Folytatódik a prospektusokat felidéző sorozatom, ma két német Adidas katalógust láthattok. Egyet 1968-ból és egy különleges 1970-es példányt, amiben gyári javítások és megjegyzések is vannak...
1986. Az Örmény Titkos Hadsereg nevű (ASALA) marxista-leninsta, szélsőbaloldali terrorszervezet sajtótájékoztatója Bejrútban, Libanonban  ..
1992. Hollandia legszörnyűbb repülőgép-szerencsétlensége volt, amikor az izraeli El-Al 1862-es teherjárata Amszterdam külvárosában egy kilencemeletes épületbe csapódott. A 43 áldozatból 39-en a lakóházban lelték halálukat  ..
qrvafasza 2015.11.23 17:39:41
@¿Qué tapas hay?: A munkahenger az lejjebb van, ez a kazántest. Igen ez egy tipikus kazánrobbanás, viszont azt jól látod hogy biztosan külső behatás miatt történt. A szomszéd sínpár talpfái nem szakadtak volna ki a földből ha csak a nagy-vízterű mozdonykazán felrobban...
qrvafasza 2015.11.24 18:44:02
@¿Qué tapas hay?: Biztosan igazad van, én is "csak" normál nagy vízterű kazánokat láttam felrobbanva. Most hogy jobban megnéztem a képet, szerintem alulról robbantották fel a sín felől, lehet hogy akna volt, vagy időzített, vagy távirányított robbanószerkezet, vagy bármi más ami az elsődleges pusztítást végezte. (Sehol nem állítottam hogy a kazán robbant fel először, sőt pont az ellenkezőjét írtam...)