Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feldoras

0 bejegyzést írt és 553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát már megint megnyertetek nekünk egy eBay-nyereményjátékot. Az általatok küldött tárgyötletekből összeállított bevásárlólistánk ugyanis több szavazatot kapott a magyar eBay (született Jóljár Jolán) Facebook-oldalán, mint a Gépségszalon listája. Így egyik olvasónknak…..
feldoras 2010.12.20 12:21:35
Ha lusta vagy kattintani, akkor sem maradsz le semmiről, mindössze ez a kép van az oldalon, amit szerintem sokszor fogunk látni még az elkövetkezendő napokban. ..
feldoras 2010.12.03 16:16:47
@knomi:
Talán az a baj, hogy a mnyp pénz magántulajdonnak számít a törvény szerint? Azaz olyasmi mint egy hosszú távon lekötött betét. (jó nem teljesen de ez a leginkább közeli hasonlat).
Plusz én dolgoztam meg érte és nem ők..
feldoras 2010.12.05 13:56:53
@knomi:
Igen én fizettem, és nem tudom tudod e de amit szintén én kerestem meg és a munkáltató által kötelezően fizetett járulék igen jól gondolod az a bizonyos 24% az továbbra is az államnak ment. Azt mire költötték, ha nem a jelenlegi állami nyugdíjak kifizetésére? Nem is beszélve arról, hogy én ugyanúgy adóztam és adózok is, szóval nem csak a te adódból pótolták azt amit esetleg máshova fizettek ki.

Senki egy percig nem állította, hogy az öngondoskodás, csak azt, hogy jobban bízik egy magánnyugdíjba mint egy államiba. Egyrészt a magánba pénzügyi szakembereken múlik a pénzem a kormányban meg nem. Sztem egy kezeden megszámolhatnád a pénzügyi végzettséggel rendelkezőket a parlamentben.

Szívesen fizetek én önkéntesbe, ha megmondod miből vagy ha kipótolod nekem hogy legyen elég kajára meg közüzemi számlákra. Amíg nincs nyugat európai fizetésem a nyugat európai árakhoz addig legalább arról a kevésről had én döntsek már hova rakom. Igen pont leszarom, hogy a kormány a 24%-omat hova költi mert, hogy nem nyugdíjak kifizetésére az biztos. Ha meg ennyi lenne a fenntartási költsége az állami nyugdíjnak akkor azt hiszem kussolhatnak a kormányba és a parlamentben arról, hogy melyik rendszer is költségesebb az állami vagy a magán.

Szóval ha korrekt akarsz lenni a magánnyugdíj pénztár tényleg a jelenünk meglopása csak az a baj h leginkább a dolgozó 4 millából a 3mat lopják meg. Azt a hiányt amit meg a kiesett pénztártagok után keletkezett be lehetett volna tömni úgy is, ha a tisztel kormányok csökkentették volna az állam kiadási részét. Többek között a nemzeti színház 20szori újrakezdését a felesleges metróépítéstől kezdve a drága tendereken át mindenhol. Kérd számon az összes kormánytól a lopást és ne a magánnyugdíjat hibáztasd amit a közgazdászok 90%a szükséges lépésnek tekint ahhoz hogy a nyugdíjrendszer ne omoljon össze. Az összesen pedig a 89-es rendszerváltás óta hatalmon levő kormányokat értem igen a narancstól a szegfűig mind
feldoras 2010.12.05 19:45:47
@knomi:
Igen sokan látják így, hogy két lehetőség van hitel vagy államosítás. Csak az a baj, hogy a jelenlegi kormány nem az államadósság csökkentésére szánja az államosítani kívánt pénzeket. Ennek csak egy része menne arra. A másik probléma, hogy nemhogy csökkentenék az állami kiadásokat még növelik is. Kérdem én miből? Nincs pénz állításuk szerint a kasszába. Akkor miből telik új Moszkva térre stadionra, egyházi támogatásra? Hogy csak párat emeljek ki. Az új zászlóról és a többiről nem is beszélve ami mind mind pénzbe kerül.

A mnpben is igazad van mert állampapírban vannak a pénzek nagy része. Főleg a nyugdíjhoz közelieké. Azaz az a pénz benne van a gazdaságban. Ha nem ér semmit arról az állam tehet. De akkor mért akarja ilyen veszettül államosítani?

A működését ész szerűen lehetne alakítani szabályozni az mnypnek ha akarnák. De a tisztán állami nyugdíjrendszer nem fent tartható szimplán a számok alapján megmondható. Valami mindenképp kell mellé és az nem a magunknak majd gyűjtünk, hogy ne haljunk éhen önkéntes pénztár. Megjegyezném, h egyik szülő kiszámolta most h közel van a nyugdíjhoz mennyire is lenne jogosult a 40 munkaviszonya után tisztán állami nyugdíjat nézve. Kemény 56000Ft jött ki. A kedves állami nyugdíjat támogatókat kérdezem ebből meg lehet élni? Szerintem nem. Szóval ennyit arról, hogy az államival milyen jól járnánk..
A nap forradalmára: Selmeczi Gabriella, aki bejelentette, hogy a kényszerből átlépőknek még adózniuk is kell, mielőtt "önként" átadják a megtakarításaikat az államnak. Selmeczi szerint próbálták jogilag megoldani, hogy ne kelljen, de sajnos nem sikerült.  A…..
feldoras 2010.11.28 15:15:19
@Pajszer Művek:
Igen igazad van nincs, és ha nincs a szegényektől lopjuk el? Végül is igaz a gyerektől is könnyű ellopni a nyalókát.

Még talán lenne valami hitele a tisztelt kormánynak abban az esetben ha csökkentené az állam kiadásait. De épp az ellenkezőjét teszi. Növeli azt. De azt mond már meg nekem, ha nincs pénz miből költekezik?
Ja megvan a 3 millió pénztártag pénzéből..
Tegnapi hírek:1. Egy pécsi munkanélküli szándékosan ellátatlanul hagyta beteg nagymamáját, csak hogy az asszony halála után néhány hónapig felvehesse annak nyugdíját.2. A budapesti kormány szándékosan ellátatlanul hagyja a következő generációkat, csak hogy néhány hónap…..
feldoras 2010.11.28 02:26:13
@Batkaa:

És az állam miből fizetné a segélyt, ugyanis most a mnyuból akarja..
feldoras 2010.11.28 02:28:52
@Melee:
Szerintem Arany János megjósolta, hogy ha így megy tovább Ov-vel akkor nem lesz mit enni :) Lásd idézett két sor:D
feldoras 2010.11.28 02:31:35
@Batkaa:
arról hallottál, hogy a kifizetést azaz a nyugdíjad kifizetését a mnyu-t törvény kötelezi, ráadásul úgy, hogy az minimum a reálértéket meghaladja?
Az ígéret szép szó, és ugye a szó elszáll... Egy nem is olyan régi írásos emlék 2010 áprilisából: A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat. Nem magyaráznánk túl, de itt határozottan többes számról van szó, nem az Egy és Oszthatatlan és…..
feldoras 2010.11.26 09:53:55
@SirFrankie:
Én ombudsmannak nem hiszek.

Igen nyerészkednek a pénzből a magánnyugdíjpénztárak. Lehet többet mint kellene, de nálam okosabb közgazdászok is megmondták, hogy még így is olcsóbban működnek mint az állami rendszer.

A kifizetés feltétele törvényen múlik az meg a képviselőkön. Elvileg akadálya nincs meghozni egy olyan törvényt amivel biztosítanák, hogy nyugdíjat fizethessen a mnyup.

A pénz megvan értékpapírokban és állami papírokban. Hozzáférhető. Államiban hol is van a pénz?
Magyarország Kormánya kihasználva az elődjében csalódott állampolgárok feldúltságát, egy 1 milliárdos törvényt koncként vetve a népnek, suttyomban igyekszik elkövetni egy 2800 milliárdos lopást, amely minden idők legnagyobb lopása lenne - itt az orrunk előtt.Tervük…..
feldoras 2010.11.11 19:55:56
@kovacsz:
Szerinted az állami rendszerbe neked mennyi megtakarításod lenne? Sőt ki garantálja, hogy ott inflációt legalább követő nyugdíjad lesz?

Demonstrációval egyetértek de remélem itt nem állnak meg.
feldoras 2010.11.11 21:58:51
@kovacsz:
Neked miből lesz nyugdíjad. Államtól kapsz? Mert Viktor megígérte h 20-30-40 év múlva fizet neked?
Hol is lesz ő már akkor?

Én inkább éhen döglök a saját pénzemből minthogy az államba bízzak és ha esetleg véletlen nyugdíjt is megérném kiszúrják a szemem egy olyan összeggel amiből kajára se futja mivel ők mondják meg mennyi jár..

Plusz a magánnyugdíj örökölhető. te az államiba szart se kapsz ha valamelyik rokonod esetleg nem lenne nyugdíjas ne adj isten a te gyerekeid ha te nem érnéd meg. De gratula éltesd csak azt a rendszert amit jelenleg is a magánnyugdíjból kívánnak finanszírozni.
Nem érzed az ellentmondást?
Még egy kérdés? Ha most belőlünk fizetik a nyugdíjat akkor ha ellopják a pénzünk miből fogják fizetni akkor a nyugdíjat?
feldoras 2010.11.11 22:19:49
@kovimi:
Hagyad már 70 évesen még nyugdíjas se lehetsz majd:) Az meg megint más kérdés hogy meg se éred majd:)
A három testőrt azért szerettem, mert a férfiak összetartanak, egymás nőjére nem vadásznak. Ha már vadásznak, akkor tegyék ezt méltósággal egy Big Mac mellett, hogy ki, kivel folytassa. Egy esetben elfogadható a kiskanállal belezés, ha a barátom lelép a csajommal. Innen loptam…..
Távkapcsolat, Spanyolország, Madrid környéki kisváros, mi mundo azul. Egy férfi az életében egy nőt és egy várost szerethet. De egy nő hány férfit és hány várost? És mi van akkor, ha a lány nem tud elszakadni egy országtól, annak kultúrájától vagy a férfitól? Louis olyan,…..
Nehéz, súlyos szakításokkal teli hét áll mögöttünk, úgyhogy olvasónk javaslatára könnyebb vizekre evezünk. Egyáltalán nem átlagos tinitörténet, hiszen a "szokásos" párhuzamos történetek, megcsalások, rágalmak mellett van benne külföldre kacsingató sztárfocista…..
Csúnya megcsalós történet következik, telefonon kihallgatni ahogyan megcsalnak, az a telefonszexnek valami egészen furcsa formája is lehetne, ha nem szakadna meg közben a szívünk. Kérdés, hogy vajon szándékosan csinálta a fiú, vagy tényleg ennyire balek volt, hogy rossz gombot…..
Emlékeztek még vl kedvenc levélírójára? Segítség itt. Hát megjött az a zsebadoniszos történet is, nincs benne se vidámság, se Johnny Bravo, csak nagy-nagy szomorúság. Nem akarok szpojlerezni, de akinek gondja volt a hétfő délutáni poszttal, annak lehet most is lesz. Kedves…..
Nehéz megszólalnom, hiszen jómagam vegetáriánus városi köcsög valék, valószínűleg iszonyú idétlenül viselkednék, ha elvinnének egy disznóvágásra, biztos én is fehérre súrolnám a disznó lábát. Történetünknek egyébként különlegessége, hogy nem klasszikus…..
Ezek a boldog kilencvenes évek! Válogatáskazetták, kilencvenpercesre másolt hatvanasok, rádióból felvett kívánságműsorok. Ceruzaelem, az volt a nagy kincs, hogy spóroljak vele, volt egy ceruzám, és azzal profin vissza tudtam tekerni a kedvenc számaimat. Egyébként meg most jut…..
Múlt héten ott hagytuk félbe Labi sztoriját, hogy miután a megrendelt telefon valójában nem létezett a webshopban, a Pannon törölte a rendelését, és megígérte, a pénz 5 napon belül visszakerül hozzá. Természetesen nem ez történt: Mivel eltelt az öt nap írtam nekik egy…..
feldoras 2008.02.26 11:32:36
Mókás helyzet: halmozottan bűnös utas jelent föl ellenőrt, ami eleve nehezen állna meg egy filmbéli esküdtszék előtt. Mivel azonban nálunk nincsen esküdtbíráskodás, az élet meg nem egy film, hanem egy Homár-poszt, a felvett kérdés csak ottmarad a levegőben. Elveheti-e a…..
Azért mindig a Belga mondja meg a tutit az életről: "Az a baj, kell valami? / Kell valami? szol valamit, az a baj? / Nem, nem iszok semmit, az a baj. / Az a baj, hogy nem iszol, és az a baj, hogy nem iszok." Most akkor ki fizeti a koktélt fényes nappal? És kajajeggyel vagy…..
Nem tudjuk Barbara hogy utazik ma, de hogy nem bőröddel, az biztos. Az elromlott zippzár javíthatatlan, a bolt vissza is kapja a gyártótól a pénzt, a vásároló viszont nem, úgyhogy tőlünk vár tanácsot. Mi gyors megoldáskét a négy sarkánál összekötött batyut javasoljuk, azon…..
Mostanában sok levelet kapunk, hogy nem egyértelmű a sztorikból, hogy milyen nemű a beküldője. Most akkor példát statuálunk: az alábbi történetben egy fiú szívat meg egy fiút. Mert ilyen is van. Azon túl, hogy a saját naivitásunktól verjük a fejünket a falba, állandóan ott…..
A 9 és fél randi című borzalomban is szerepel a Lovebox, a film legerősebb szponzora talán. Levélírónk életében hasonlóan fontos szerepet tölt be, mivel 2-3 nőt tud így egyszerre futtatni. A projektmenedzserek legjobbika bölcsész génekkel érkezett a párkapcsolati…..
feldoras 2008.02.22 14:06:00
feldoras 2008.02.22 14:06:33
Talán én vagyok olyan szerencsés, hogy nem akadtam még össze olyan csajjal, akinek csak a pénzem kell, mivel akkor soha nem lenne nőm. Pedig a haverok mindig mesélnek ilyen nőkről, de akkor is hihetetlen, hogy kocsikulcsot pörgetve lehet csajozni manapság. Kemény történet, aminek a…..
Minden ember életében eljön a nagy koppanás ideje, amikor a szerelem ejti. De az roppant kínos, hogy egy olyan csávó volt az est nyertese, aki mezei virággal csajozik. Az ilyet ütni kell. Ez a tanulság.Sziasztok!Hát csak egy pofáraesésről lenne szó, olyan igazi lúzer módon. Eltelt…..
A férfi, aki minden nőt megszívatott, aki szembe jött. Ráadásul a történeteiben rendre megdugott valakit, de helyesen írni még nem tud. Erkölcsi mérpálcánkkal most hevesen vernénk a fejét, mert ez iszonyú. Elhatárolódásra szólítok fel minden férfi!3 rövid sztori lenne, amit…..
A férfiak faszfejek, ez a mai történetünk meszidzse, és csak sajnálni tudjuk a lányt, akit egy hozzánk hasonló szerencsétlen férfi visszakergetett Istenhez. A lánynak így jobb legalább. De érthetetlen, miért szívta meg kétszer. Mondjuk az egyik informatikus volt, ez vajon magyaráz…..