Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siladrin

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Siladrin 2015.03.24 10:05:00
Hát én nem tudom, de biztos azt tanítják a turizmus-vendéglátás szakon, hogy részletesen fejtsük ki a vendégnek, mekkora anyagi kárt okozott azzal, hogy képes volt eltörni a lábát a vendégéjszakák abszolválása helyett? Ráadásul számolni sem tudnak valami jól. Kedves…..
Siladrin 2015.01.21 13:08:28
@Hátrányos helyzetű kaviár: Értsd már meg, hogy a szálloda a 45k-t már mindenképpen bukta (kivéve ha sutyiban találtak valakiket, akik kiveszik, de ez már csak puszta spekuláció), lévén nem lakik senki a szobában aznap, így nincs ki kifizesse a 45k-t... Ezt tényleg ilyen rohadt nehéz felfogni?
Siladrin 2015.01.21 16:25:07
@Hátrányos helyzetű kaviár: Na jó, akkor érthetőbben:
Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy mint feljebb pár kolléga írta, zanzásítva: "elmennek máskor, akkor nem bukik a szálloda semmit" - úgy hülyeség, ahogy van.
A szoba most üres, tehát nem fizet érte senki. Ezt lehet csűrni-csavarni, de akkor is így van. Az meg hogy később elmenne az ember, nem jelenti azt, hogy ha nem megy el, akkor nem találnak mást a helyére. Persze ha nem találnak, akkor bukik, de mivel tudtommal senki nem lát a jövőbe, ez pusztán spekuláció.

Az,hogy hogyan kezelték le az ügyet (update előtt), az más tészta, de a kommentjeim lényegében a pénzügyi részletekre próbáltak rávilágítani, hogy nem úgy van az, mint sokan hiszik.

Azt meg embere válogatja, hogy ilyen helyzetben mit tenne. A kollegina anyagiasan állt hozzá, míg a szállodavezető figyelt a kastély hírnevére... Sokaknak felhúzta az idegrendszerét az első levél, az enyémet meg például nem. De a lényeg a kommentjeimben nem is ez...

Aki még ezután is amellett kardoskodik, hogy nem buktak volna semmit, azon a matematika már nem segít...
Siladrin 2015.01.21 19:08:04
@Hátrányos helyzetű kaviár:
Ha te így nézed:
Láttad netán a foglalásokat? Szóval, tuti nem volt fullra a szálló abban az időszakban? Sőt azt is tudod, hogy rajtuk kívül alig páran voltak kíváncsiak a disznótorra (bár akkor minek tartanak)?
Vagy most már csak nyűglődsz, hogy az elégtelen információval, ami rendelkezésünkre áll, olyan konklúziót hozz össze, amiben nem lehet másnak igaza... Na látod, mennyire viszonyítás kérdése az egész.

Mivel nincs itt olyan ember, aki tisztában van a foglalásokkal (jelentkezzen, ha mégis), így mind a ketten bizonyos mértékig csak tippelünk. Kiindulva abból, hogy egy jó hírű kastélyszálló, előre meghirdetett program, illetve személyes tapasztalat (esküvőn voltam ott, és igen nehéz volt találni szabad időpontot, hónapokkal előre...) így nagyvonalúan lemertem vonni azt a következtetést, hogy nagy valószínűséggel tele van. Ebben igazad van, hibáztam.

Viszont azt a lehetőséget mindenképpen elbukta a szálló, hogy kiadhassa másnak, esetleg egy több szobára való csoportnak("időben lefoglaltam" jelenthet több héttel, hónappal előre), így pénzben nem (vagy nehezen, nem értek hozzá) realizálható módon, de bukott rajta, és éppen ezért nem csak azt a 15k-t bukta végül , ami a foglaló... Habár, mint írtad, nem feltétlenül bukta a teljes szoba árát, ezt hibásan írtam, beismerem.

Abban igazad van, ha nem volt tele, akkor nem bukott annyi pénzt, csak a foglalót plusz a meghirdetetlen szoba miatt realizálhatatlan veszteséget, ellenben ha tele volt... Netán egy csoport ezért nem tudott kivenni több szobát... Látod mennyi itt a találgatás.

Természetesen balesetre nem készülhet fel senki, de ne hangoztassuk már, hogy csak a foglalót bukta...

A könyvelős megjegyzéshez: Sosem tanultam könyvelést, minden amit leírtam, pusztán a saját elmémben megfogalmazódott gondolatokat fejezi ki. Ha van itt olyan aki ért a pénzügyekhez, az javítson ki bátran, továbbra is elfogadom az észérveket.

U.i: Elfelejtettem írni, jobbulást az Asszonynak!