Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RETROPETI

1 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múltkor (megint) rábukkantam egy régi Danubius Rádiós, sőt: "Radio Danubius"-os szignálgyűjteményre a youtube-on, és elkezdtem gondolkodni, hogy mennyire tudom összerakni a fejemben az időbeli sorrendet, hogyan alakult ki "a" kereskedelmi rádió, mely azóta már el is tűnt. Nos, nem tudtam összerakni,…..
A minap céltalan bolyongás közben érintettem a Váci utcát, és nosztalgikus hangulatom támadt a Fontana üzletház helyén tátongó foghíj látványától: Az üzletházat magába foglaló tömböt valamikor 2020-ban kezdték bontani, és őszintén szólva meglep, hogy még nincs kész az új épület. De igazából az az…..
HamPLÓ Forintos emlékeim 2022.07.11 07:00:00
Nemrég elgondolkoztam azon, hogy vajon jól emlékszem-e, hogy gyerekkoromban a nyári időszámítás újításnak számított, és kiderült, hogy igen: bár a wikipedia szerint 1958-ig használták, utána valamiért kivezették, és csak 1980-ban vették elő újra. Erre emlékezhetek? Ugyaneből az időből rémlik, hogy a…..
RETROPETI 2022.07.11 23:41:36
@Fradista Utazó: szerintem ez inkább az iskola kapacitásával függött össze. Nálunk általánosban (86-94) csak addig volt délelőtt/délután, ameddig megépült az új szárny, utána mindenki délelőttös lett. Aztán középiskolában (94-98) is volt egy ideig, de egy idő után az is megszűnt, úgy emlékszem valami felújítás volt, ami miatt így megosztva jártunk.
RETROPETI 2022.07.11 23:56:10
@RETROPETI: még egy emlék középsuliból: keddenként volt gyakorlat, ami valamilyen okból kéthetente "váltott" délelőttről délutánra, szemben az elméleti órákkal, ami hetente. Azaz volt olyan hét, hogy hétfőn este nyolcra hazaértem a tanításból, másnap reggel hatkor gyakorlat, annak délben vége, utána másnap délig volt egy szabad nap. Fordítva sose szerettem, mert akkor kedden este gyakorlatból hazaérve másnap reggel már mehettem is suliba, nulla felkészüléssel.

Érdekes módon egyebként a délutáni tanítás előtt a délelőttöt mindenki otthon töltötte, sose jártunk össze csavarogni, együtt lógni, mint fordított esetben a délelőtti tanítás után.
No, megint egy Fortepanon talált random kép - a régi villamosmegálló a Gárdonyi térnél, vagy ahogy akkoriban hívták, a Bertalan Lajos utcánál: Ez a fotó ugyan '68-as, tehát még bőven a születésem előtti időkből származik, de gyerekkoromban is ugyanezeken a "hatalmas" járdaszigeteken…..
Kisgyerekként minden gép tetszett nekem, ami pedig "magától" működött, azt egyenesen csodának láttam. A tömegközlekedésben viszonylag kevés dolog működött automatikusan akkoriban: ilyenek voltak a "tökönverős" kapuk* a metróban, és a mindenfelé sorakozó étel- és italautomaták. Róluk van szó: Ma…..
RETROPETI 2021.04.22 23:15:25
@horex: Volt a 90-es években is idehaza cigiautomata, én tisztán emlékszem egyre Vecsésen a polgármesteri hivatallal szemben.
RETROPETI 2021.04.23 19:44:24
UPDATE: A poszt meredekség számítására vonatkozó részei pontosítva lettek, ezen túl a kommentekben javasolt meredek utcák is bekerültek a meredek utcákat összegző PDF-be. Mindezt piros színnel jelöltem. Amikor belekezdtem Budapest legmeredekebb utcájának a keresésbe, álmomban sem gondoltam volna,…..
Kate McKinnon, a Saturday Night Live című vicces műsor egyik szereplője jelenleg az egyik legfelkapottabb humorista azt USA-ban. Joggal, a nő elképesztően vicces, (ezeket a videókat érdemes megnézni) és ezt már filmekben is bizonyította, szerepelt a Ghostbusters remake-ben, legutóbb pedig Budapesten…..
Na ezen is túlvagyunk. A nézőnek unalmas rémálom, a stábnak rémes vérvalóság egy ilyen döntő, amire az össze exgyökeret összeszedik (perelj be Tivy, bazdmeg) és meg kell valahogy akadályozni, hogy amíg nem veszi őket a kamera a)széjjelcsapják magukat, b)összebalhézzanak valakivel. A döntőnek mint…..
Most azért rendesen irigylem Bruti kollégát, hogy tegnap megírhatta az utolsó VV8-as hogyvoltját. Én még péntek reggel visszatérek, akkor lehet majd össznépi sírást rendezni a komment szekcióban, Remélhetőleg lesz is miről írni, nem úgy, mint most, erről a kedd esti részről, ami nekem olyan volt,…..
 A Pusztító Ostorlábú, A Málnaszöktető Kis Iparos, A Flegma Tivy megüzente, hogy a Hogy Volt Online magazinnak nyakába baszajt egy pert. Ha ebből lesz is bármi, akkor abban én is szügyig benne gázolok, így engedtessék meg egy kis öntömjénezés. Tivy, Te egy olyan csodája vagy ennek a Földnek…..
RETROPETI 2016.11.16 11:13:04
@csibike81: A "szökik a málna" Tivynél azt jelenti, hogy orrba vág valakit, és ömlik az orrából a vér. Ezek után kicsit furcsán hat, hogy ő akar lenni az, aki a kisgyerekeknek pozitív dolgokat nyújt, és jó dolgokra neveli. Az meg különösen vicces, hogy kiakad, hogy őt élő adásban halálosan(!!!444négy!!) megfenyegették, és most mi lesz a kismálnák lelkével. Mert az, amit a villában művelt, már nem gyakta le teljesen a lelküket, mi? Lol.
Papi és Szökikativadar összecsapott, majdnem fizikai formában is. A 2007-es Justin Timberlake-nek öltöző Bencusnak sokkal inkább kellett bíróként közreműködnie a párbaj során, mint műsorvezetőnek. Egészen szürreális adáson vagyunk túl...
Comic time, people!..
RETROPETI 2016.11.14 08:11:52
@Cimili: Tesó, biztos a tegnapi műsor az oka, de elsőre "he" nélkül olvastam a kinyilatkoztatásod. :-)
Elérkeztünk a műsor azon szakaszához, amikor a lakók már menetrendszerűen csak esznek, alszanak, és néha szarnak - hol egyedül, hogy társas tevékenységként - és az egyetlen még valamirevaló időtöltésük kimerül abban, hogy egymás öblös böfögésének szagolgatásából próbálják meg megtippelni, hogy a…..
Vágjunk bele, mert olyan gyöngyszemeket rejt ez a mai összefoglaló, amiért tényleg érdemes volt végigszenvedni a tegnapi cirkuszt. Jön Bence, meg az új stúdió, tisztára olyan, mint a Pirx kapitány űrhajója. Még egy évad, és ki is lövik őket az űrbe. Kezdésként megtudjuk, hogy Zsóti csodálatos teste,…..
Gina, aki Zsolti Esküszöm, elmegyek a templomba és gyújtok egy IKEA-s teamécsest azért, hogy többé egy betűt nem kell írni a bábjátékos Lóriról. Cserébe van itt egy elég combos 20 perces adásanyag, ami 2 in 1 a VV8 filléres Jokerének halotti tora és az új játékos, Gina Welcome bulijáról szól. Itt…..
Ma nincs levél, csak a szomorú valóság(show). Ugyanis elvesztettük a játék ultrageci emberét, a főgonoszok főgonoszát, a Joker tetkós Sauront, akitől Darth Vader, Hannibal Lecter és Jigsaw is csak leckéket vehetne, a Bábjátékost aki olyan tévedhetetlenül kevergette a szálakat, hogy a végén…..
Három fontos dolog is történt tegnap: Lóri lett a szegény ember Jézus Krisztusa, Anikóról kiderült, hogy tényleg nagy rá a nadrág és lett egy Ginánk, de nem Lollobrigida...
Az van, hogy elaludtam. Nincs különösebb oka, egyszerűen szeretek aludni, illetve van, de az senkit nem érdekel, tök jogosan. Engem viszont a hogyvoltírásban sajnos hátráltat, és nem tudok mit tenni, kénytelen vagyok elindulni dolgozni, mert...de ezt mindenki tudja, még Soma is. Ha meló van, meló…..
A Kelenföldön, a Vasút utcában lévő épületekről annyit sikerült kiderítenünk, hogy a vasúti dolgozók és családjaik számára épültek, valamikor a 19. század végén...
  Már kilencedik adás óta nem tudjuk, mi a póverdbáj a Való Világban, de nem adjuk fel. Most például lehetett volna tekerni a formátumon egyet, de nem, a szokásos közönség basszon ki valakit + beküldünk egy újabb tengerimalacot a terráriumba, legyen kit gyűlölni + kiválasztás a semmibűl…..
Van egy olyan műsortípus, amit bevállalva nem nagyon lőhet mellé az ember, mégpedig a celebeket szívatós. A TV2 ennek az extrém verzióját, az Ezek megőrültek című, japán tévévetélkedők és gólyatáborok szerelemgyerekére emlékeztető játékokkal megspékelt agymenés negyedik évadát indította el tegnap,…..
Hogyaszongya, tegnap beköltöztek nyolcan, és rögvest izomból buliztak is, de ezt mi nem láthattuk, mert akkor ment élőben, és úgy nehezebb, de asszem nem lehetetlen kiblőrözni a szájukból a piát meg a cigit, meg Vivit. Mármint nem a szájukból kellett volna kiblőrözni Vivit, hanem en bloc, mert kis…..
A napokban ismét frissült a fortepan.hu. Kotnyek Antal képeiből már a második válogatást tették közzé, de ezen kívül is érkezett be egy csomó régi kép 1909-ből, a huszas évek végéről, a második világháborúból, és a későbbi évtizedekből is. A budapesti képekből válogattam egy csokorravalót...
Az interaktív térképen nemcsak Horthy kormányóvóhelye, Rákosi atombunkere, a Gellérthegy járatai, hanem számos olyan objektum is szerepel, amelyeket a katonaság még ma is használ...
Lassan itt a nyár – tipikus szezonja ez a mindenféle gasztrofesztiváloknak. Minden hétre akad egy-egy borfesztivál, sörfesztivál, kolbászfesztivál, plusz mindezek megspékelve a trendi „kézműves” jelzővel. Ha igazi különlegességre vágynátok, mostani válogatásunkban biztos találtok kedvetekre valót.…..