Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derekfajas.hu

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Térdfájdalom, térdkopás, okok tünetek kezelés. Mikor menjünk orvoshoz? Válaszol: Dr. Ráthonyi Gábor ortopédus..
A térdízület gyakran panaszok forrása, nem véletlenül. Tudd meg, miért a térd az egyik leggyakrabban panaszos ízület már fiatal korban is, miért gyakoribb az ilyen panasz nőkben és mit lehet tenni ellen.(Folytatás: "tovább"...)..
A stressz elkerülhetetlen és mindennapos. Nehezebb élethelyzetben felerősödnek a meglévő panaszok és hajlamosak újjak megjelenni. Miért van ez?(Folytatás: "tovább"...)..
Próbáld ki Te is "Balettélmény" óránkat! Csatlakozz május 22-én, pénteken 16h órakor induló KEZDŐ CSOPORTUNKBA! Az órák 50 percesek, 5 héten át, 5 alkalommal tanulunk be fokozatosan felépítve egy koreográfiát Csajkovszkij Hattyúk tava zenéjére.  Az öt alkalom ára összesen…..
A fájdalom egy természetes védekező izomreflexet okoz, így rögzítve-kímélve az ízületet vagy gerincünket. Lumbágó esetén bemerevedik a gerincizomzat, képtelenek vagyunk előre hajolni. A merevség kíméli az ízületet, segít a gyulladás csökkentésében és szerencsés esetben…..
Ha sokat fészkelődünk a kocsiban, vagy egyből fájdalmas az ülés érdemes kpróbálni az alábbi támaszt.  Praktikus, szinte mindehol elérhető, INGYEN(!) van, állítható és még a környezetünket is óvhatjuk! Mi ez???.... PICI ANATÓMIAA gerinc S alakú görbületi biztosítják…..
Érezzük, hogy sok ülés után valamit be kellene gyömöszölni derekunk alá. Persze, jó érzés ha berakjuk kezünket, de az kellhet váltáshoz, vagy az íráshoz ha irodai széken ülünk. De miért van ez?.. Mit tegyek? A gerinc S alakú görbületi biztosítják az egyenletes…..
A fájdalom önmagában nem kóros vagy káros. Sőt igen hasznos lehet! AKUT FÁJDALOMGondoljunk a forró edényre. Ha nem küldeni testünk erős választ, tovább markolnánk az égető tárgyat. A kellemetlen fájdalom „eltávolításra” sarkal, azaz eldobjuk a forró edényt, így…..
A hattyú téma bemelegítéssel indul. A gyakorlatok gyengéden átmozgatják izmaidat és ízületeidet az óra első felében. Ez nem a hagyományos rúd melletti balett óra, hanem a modern mozgásmódszerekből szerzett tapasztalatokat beépítő gyakorlatsorozat. A fókusz az ízületek…..
Érezd át a balett nőies szépségét saját testeden! A balett nem csak a kislányok és profi táncosok kiváltsága. Új módszerünk az érett nőknek hozza el a "balett-élményét". Legyen a balett élmény mindenkié! Szinte minden nő álma, hogy átérezze saját magán is a balett…..
"Érzem a nőies mozdulatok lágyságát, a flow-t." Réka már kipróbálta a BALETTÉLMÉNY órát! Farkasházi Réka, Stúdiónk hűséges pilates-es vendége is kipróbálta az új balettélmény órát. Elkészültek a karfátylak a nőies és lágy mozdulatokhoz, amit végre Vele együtt…..
Bokor Zsuzsanna vagyok, balettművész az Operaház korábbi címzetes magántáncosa. A klasszikus balettből inspirálódva, a harmonikus, nőies, könnyed mozgásokat egyesítjük a legmodernebb mozgásmódszerekkel, mely minden nő számára átadható és élvezhető. Módszerünket Gyarmati…..
Gyarmati Zsófia vagyok, a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántáncosa, a Magyar Táncművészeti Főiskola balettmestere. A balett érzelemgazdag mozdulatvilágát, harmóniáját és szépségét igyekeztünk ötvözni Bokor Zsuzsannával a pilates alapelveire épülő mozgásformával,…..
A balettélmény egy speciális táncóra. Érezd át velünk a balett óra szépségét, a táncmozdulatok harmóniáját, nőiességét! Ez nálunk nem kor és alkat kérdése! A kurzus 5 órából áll, ezt 5 héten át, adott napon, adott időpontban tartjuk. Mivel a hattyú témájában egy…..
Ha beírjuk a gugliba, több mint 34 millió (!) találat jelzi, hogy igen népszerű a téma. Ez persze azt is jelenti, hogy irdatlan mennyiségű és kétséges minőségű információba botlik a hétköznapi ember. Kedvenc professzorom és mesterem tanítása szerint, ha ennyi megoldás van,…..
TÉRDEPLŐ SZÉK és LABDAAmikor először ülünk bele a térdeplő székbe, szépen ki kell húzzuk magunkat. Ez jól is esik elsőre. Nem is tudunk mást csinálni, mert különben kényelmetlen, ha előre vagy hátra dőlünk, azaz nem ülünk függőlegesen... Azonban, sokunkban a…..
Életünkből akár 20-30 évet is ülve töltünk. Korántsem mindegy, hogyan és miben. Igaz, hogy derékgyilkos az ülés? Van ideális szék? Üljek labdán, térdeplő széken, legyen karfa, milyen magasra állítsam? Ebben segíthet blogunk... GERINCGYILKOS az ÜLÉS?Sajnos igen. Az ülés…..
Ha ágyat váltunk, szembesülünk a nagy kérdéssel: milyen a "jó" ágy vagy matrac? Gondolhatjuk, hogy talán a drágább a jobb, de ebben is sokan csalódnak. A tudományos irodalom és a személyes klinikai tapasztalatom is azt támasztja alá, hogy a drága és összetett matracok nem…..
Milyen az ideális párna? A puha, a kemény, a magas, a kicsi, a bab, a memória... Ok, de NEKEM melyik lesz a jó? Nem csoda, hogy össze vagyunk zavarodva és a neten számos és ellentmondó info kering. A megfelelő párna kiválasztása inkább a kipróbáláson múlik, nincs tuti megoldás.…..