Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NipponDream

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Japán bővelkedik turistacsalogató látványosságokban - minden évben külföldiek százezrei jönnek a felkelő nap országába, hogy megtapasztalják, milyen egy kapszulahotelben aludni, vagy a Sinkanszenen utazni, esetleg megmászni a Fudzsi havas csúcsát (hogy a hanamiról már ne is beszéljünk). Tobecu…..
Mi itt a Barangolás Blogon imádjuk az egzotikus témákat, helyszíneket, történeteket - különösen ha ezek egymással ötvöződve egy még érdekesebb történetet adnak ki.  A Kuril-szigetcsoport (a csendes-óceáni tűzgyűrű részeként) választja el az Ohotszki-tengert a nagy víztől, egyben köti össze a…..
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
NipponDream 2017.01.18 12:00:22
@Zorba the Geek: Ugy latom, megis tudod, hiszen a vegere sikerult odaszurnod egy bullshitet. Ingyen pedig a Google fordit. ;-) Reszemrol kiragadtam ket peldat, ami a legtobb allashirtelesben szerepel.
Az előző posztomra látszólag teljesen jogosan az a kérdés jött, hogy mi a faszért nem költözünk haza. Azért látszólag, mert az a poszt kiemelt két nehéz helyzetet a jelen életemből, de hallgatott az örömteliekről. Így is maratoni lett az írás, de tök jogos felvetés, hogy ez így egyoldalú. Tehát a…..
Rióból hazafelé gondoltam, megpróbálom beváltani a kis maradék pénzt, nyilván nagyon rossz árfolyamon fogják dollárra váltani, de mégis értelmesebb, mintha otthon porosodik a fiókban, aztán simán el is felejtem majd magammal vinni legközelebb, ha megyek. Nem olyan egyszerű az!..
Kína legtehetségesebb és leggazdagabb állampolgárai tömegesen hagyják el az országot. Az 1978-as nyitás óta körülbelül 10 millió kínai állampolgár költözött külföldre. Az utóbbi évtizedek alatt megerősödő középosztályban egyre többen tehetik meg, hogy gyerekeiket más országok iskoláiba iratják be,…..
Fekete Szilvi London a téli ünnepek, karácsony idején is jó célpont lehet. Ilyenkor a város számos pontján épülnek fel rövidebb-hosszabb időre a karácsonyi falvak, vásárok, ahol a nélkülözhetetlen karácsonyi énekek is felcsendülnek; a belvárost vakítóan fényes, csillogó ékek díszítik és a nagyobb…..
Bartók Rozi A koreai popkultúra rohamos terjedésének köszönhetően Dél-Korea egyre több embert foglalkoztat, azonban egy országot csak a termékein keresztül nem lehet teljesen megismerni. Ebben a cikkben olyan dolgokat gyűjtöttem össze, amiket az ember nem feltétlenül tanul meg a sorozatokból,…..
A Japán Földrajzi Intézet (GSI) egy sor új, turista térképekre szánt szimbólum kiadását határozta el, miután sokak egyes jeleket nehezen érthetőnek, illetve sértőnek találtak. A legnagyobb felháborodást a buddhista templomokat jelölő szvasztika (horogkereszt) lecserélésének terve keltette. A…..
Mivel Japán igen messze van nekünk, én viszont elég sokat tudok róla, úgy döntöttem, hogy tartok egy kis tanítást nektek, hogy közelebb kerüljetek ehhez az izgalmas nemzethez. Japán (jelentése: A bukake és a szellemek földje.) egy olyan nemzet, ami a világ másik végében van, ha…..
NipponDream 2015.12.03 22:00:19
Kína különleges közigazgatási régiójaként működő metropolisza több mint 80 éve ad otthont a különböző formájú és színű neonreklámoknak. A technikai változások és a kormány új rendeletei azonban veszélybe sodorták a város méltán népszerű díszítő elemeit. Hongkong nyugati körzetében négy évtizeden át…..
A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park tökéletes hely a legek szerelmeseinek. Megtalálják itt a világ legnagyobb élőlényeit, amelyek egyébként a legöregebbek toplistájára is felférnek 3000 év körüli korukkal. Itt van Észak-Amerika legmagasabb vízesése, és a Föld leghatalmasabb…..
Japán egyik legdélebbi része, Okinava szigete egy külön világ. Szubtrópusi éghajlat, fehér homokos tengerpart, türkizkék tenger, bálnák és kínai kulturális gyökerek. Ez a környék több évszázadon keresztül a Rjúkjúi Királyság területe volt, virágzó, gazdag,…..
NipponDream 2015.08.17 12:33:45
@Diorella Queen: Tokyo jo hely, en is szeretem, viszont csak varomanyos helyszine van, tehat a blogon nem nagyon fog szerepelni egy darabig meg.

Okinawa szinten remekul hangzik.
Mikor ajanlanatok, mint utazast? Megkerdezhetem, hogy repjegy nelkul, mennyivel jo tervezni anyagilag es hany napra erdemes?

Apropo, mivel latom, sokat jartok Japanban :), igy ajanlanam Shiretokot a jovoben. Kicsit necces elerni, mert ugye at kell szallni, de nyaron gyonyoru, valamint remek, friss eteleket lehet kiprobalni Hokkaidon. ^^
Hétvégén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, Mámor, Bénye Fesztivált Tokaj-Hegyalján. Tavaly azonnal belopta magát a szívünkbe a rendezvény, idén viszont nem tudunk ott lenni, így rendhagyó posztban, a…..
Ha egy városba 2000 éve fürdőzni járnak az emberek, akkor az nem lehet véletlen. Az angliai Bath-t a rómaiak alapították, a XVIII. században vált elegáns, lenyűgőző várossá, az utóbbi években pedig annyira trendivé, hogy az utazó itt találkozhat az ország legjobb…..
Füstös sör. A legtöbben erről a sonka ízű italról ismerik Bamberg városát. A legenda szerint az egyik középkori bambergi sörfőzde úgy döntött, hogy mindenképpen felhasználja egy tűzvészben füstössé vált árpáját. A kísérlet sikeres lett: a füstölt sört azóta is…..