Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csilla Csipszer

257 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz kévékat/teákat, vagy pocsék ízű ételeket együnk. Gyakran fordul elő veled, hogy csak bekapsz valamit hazafelé, vagy munka közben iszod meg a kávéd/teád? Nem is emlékszel az ízére, csak az tudat van meg, hogy ettél valamit. Gondolod ez jót tesz a szervezetednek? A…..
  Másnak lenni nehéz! Pedig mindenki egyedi, más, mint a többi. Mindenkivel előfordult, hogy kicsúfolták, kiközösítették, elutasították, magára hagyták. Mindenki egyszer biztos átélte már az egyedül vagyok érzést. Nem szímít ilyenkor, hogy mennyire vagy jó valamiben, kiközösítenek és kész! A mi…..
  Gyors autók, mesés házak, egyre okosabb telefonok, egyre növekvő bónuszok. Ezek mind-mind nélkülözhetetlenek a mai világban. Mi pedig azért dolgozunk, hogy nekünk mindig mindenből a legjobb, legszebb, lagnagyobb legyen. Így mindenki látja, hogy milyen sikeresek, jómódúak, gazdagok vagyunk. A…..
Sokszor rágódunk valamin. Morgunk össze-vissza, ha kell, ha nem! Emésztjük magunkat, mert nem jól szóltunk a másikhoz, mert nagy a sor a boltban, de mi sietnénk, mert késik a busz. Vagy megbántott minket valaki, és fáj. Aggódunk, bosszankodunk. Az efféle gyötrődés felemészti az embert. Lelki…..
Mikor érezted, hogy valami hatalmasat vittél véghez? Gyakran siklunk el az apró sikerek felett, a kisebb csalódásokkal együtt egy homályos képpé válik az élet. Félretesszük a fontos dolgokat, mert nem érünk rá! Cserben hagyjuk saját magunkat, mert folyton sietünk. Rohanunk valami után, amit ha…..
  Neked is vannak turbó heteid?  Ez az, amikor minden jót és egészségeset, törődést, gondoskodást megadsz a testednek, amit megérdemelne a hétköznapokban!  Mutatom miről is beszélek: Minden egyes nap, egy teljes hétig, többet foglalkozol magaddal, mint általában.  - tornázol, mozogsz -…..
Mi, emberek nagyon a középpontnak tekintjük magunkat. Azt hisszük magunkról, hogy mi vagyunk az univerzum közepe, a világon a legszebbek, legjobbak, legokosabbak.  A gondolkodásunkat az egyént istenítő kultúra határozza meg. Hajlamosak vagyunk roppant fontosnak, érdekesnek és vonzónak látni…..
A mai világ nagyon önállótlanná és gyámolatlanná tesz bennünket. Minden szinte az ölünkbe esik, mindent kényelmesen elérünk, az ajtók kinyílnak előttünk, nem kell még főznünk sem, hiszen a gyors éttermek, a büfék, a kifőzdék mindent megtesznek helyettünk. Teljesen ki vagyunk szolgálva, csak…..
  Egy gyanakvó világ sosem lehet boldog! Az etnikai keveredés, ami szinte népvándorlássá vált, egyre inkább gyanakvóvá tesz bennünket. Sorra jönnek a hírek, hogy kiben, miért nem lehet megbízni, mi a hibája, mi rosszat cselekedett. A kulturális félreértések egyre inkább táplálják az egyes…..
A felgyorsult világunkban, mindent megkapunk egy gombnyomásra. Úgy érezzük összedől a világ, ha nem tudjuk megszerezni a kívánt dolgokat azonnal.  Pár nap alatt a világ másik végéből is kaphatunk bármit, és türelmetlenek vagyunk, nem csak magunkkal szemben, hanem másokkal szemben is. Ha nem kapunk…..
Hajlamosak vagyunk magunkat mindig másokhoz hasonlítani. Energiánkat arra fordítjuk, hogy nekünk nagyobb, szebb, drágább dolgaink legyenek, mint a másiknak. Ezáltal, mindig versenyben érezzük magunkat, mindig rohanunk, soha nem vagyunk elégedettek, mert a másik "előrébb van" az életben. Így nem…..
  Azt mondják rosszul csinálni valamit inkább érdemes, mint sehogy sem.  A legtöbbünk nem születik énekesnek, vagy atlétának, világbajnoknak, végtelen hajlékonyságú balerinának. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy valamit kipróbáljunk az életben. A sok kifogás, a sok általunk gerjesztett…..
  Képzeld el, hogy a mai naptól kezdve egyetlen egy dolgot sem tanulsz meg, egyetlen új ismeretet nem szerzel.  Gondolj bele, mi lesz így veled?  Az agyunk bámulatos képessége, hogy folyamatos fejlődésre képes. Minél több ismeretet, minél több információt fogad be, annál inkább képes lesz a…..
  Valóban működik a "ami a szívemen, az a számon" elv?  Tényleg jó, ha egyből, mindig, minden azonnal eszünkbe jutó gondolatainkat kimondjuk? Ha mindig az őszinteség számít, akkor miért tud annyira fájni a kimondott szó?  De meglehet találni az arany középutat, hogy ki is mondjuk mit is…..
Folyamatosan a jövőben vagy a múltban élünk. Aggódunk, hogy mi lesz holnap, és rágjuk magunkat a tegnap miatt.  Ez, azonban veszélyeket rejt magában: elmulasztjuk megélni a jelen dolgokat. Nem vesszük figyelembe, hogy ami most történik, ami a jelenben történik megismételhetetlen. Most szép az idő,…..
Nagyon sokat és nagyon sokszor rohanunk.  Te hányszor érzed egy nap, hogy csak sodródsz az árral? Hogy nem te irányítod az életedet? Semmi más nincs az életünkben, csak a megfelelési kényszer, a másoknak, a munkáknak, a családnak való megfelelés teljesen elhalványítja az álmainkat. A gyerekkori,…..
Hányszor érezted azt, hogy rendetlenség uralkodik mindenhol az életedben? A munkádba el vagy csúszva a határidőkkel, az otthonodba halomban áll  a szennyes, vagy éppen a mosott ruha, káosz van mindenhol, a fejedben össze-vissza cikáznak a gondolatok, nincs egy épkézláb mondat, amit ki bírsz…..
  Biztos, hogy legalább egyszer már elgondolkodtál rajta, hogy miért is alakult így az életed? Ha elégedett is vagy vele, találni azért olyan területet, amin lenne még javítani, ami csiszolásra szorul, ahonnan van hová fejlődnöd.  Emlékezz vissza, hogy ki volt az az ember, aki nagy hatással volt…..
Mindenkinek vannak fogadalmai az új évre.  Általában nagyon szép tervek, szép határidőkkel és hatalmas kezdeti lendülettel, megfogadott kitartással. DE! Miért is lesznek ezek a tervek hamvában holt ígéretek magunknak?  Egy példa:  Az idén lefogyok, január 31.-ig! Január 1.: most még pihenek,…..
Hogy működik a szerelem? HIGGY! 2023.12.29 15:22:00
Mindenki a saját élete feletti uralomra törekszik. De vannak dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni. Ilyen a gazdaság, a halál, az időjárás, a szerencse... stb! Ekkor jön jól a hit, hogy valaki, akinek hatalma van mindezek felett, képes a világot a megváltoztatni. Az ima, a hit arra jó, hogy…..
Életed minden perce be van táblázva. Rohansz a munkába, bevásárolni, a gyerekért. Ha azt akarod, hogy mindenre jusson időd, akkor be kell osztanod, minden percedet. A hétvégére is marad is feladat bőven. Nem marad időd a barátaidra, a hobbidra, magadra. Mindenkinek meg akarsz felelni, minden…..
Mindenkinek van valami gondja a testével. Tegye fel a kezét az, aki maradéktalanul és tökéletesen boldog és elégedett a testével? Igen! Akkor te szerencsés vagy!  De miért is vagyunk elégedetlenek?  Gondolj bele!  A test, amit cipelsz minden nap, amiben a lelked lakik a tiéd. Te vagy a felelős…..
Van a nőknek egy kicsiny csoportja. Itt élnek köztünk. Arról lehet felismerni őket, hogy általában jól néznek ki. Csinosak, fiatalabbnak látszanak a koruknál. Ők azok, akikkel ha találkozol általában mosolyognak, ha panaszkodunk nekik, meghallgatnak és megpróbálnak segíteni egy tanáccsal. Ha…..
Mindannyian tudjuk, hogy mit szabad, és mit nem szabad. Nem szabad a folyóson rohangászni este fogat kell mosni, illendően kell viselkedni... stb. Ezeket megtanultuk már gyerekkorunkban!  De van-e olyan pillanat az életben, amikor azt teszed, amit csak akarsz? Ami csak a tiéd?  Gondolj bele!…..