Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pendinguser

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahány ember, annyi szokás mondják. Így van ez a férfiak és az alsóneműk esetében is. Nem tudod megmagyarázni, hogy miért, de a megszokott alsónemű fazonodtól nem vagy hajlandó megválni. Általában a férfiak, ha megtalálják azt a bizonyos tökéletes stílust akkor csak azt viselik és irtóznak a…..
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
pendinguser 2018.02.12 16:22:16
@doggfather: Az, hogy mennyire igényes (magára és a munkájára), milyenek a szociális képességei (problémák kommunikálása, közös megoldás), milyen az entellektüelje (megtartja-e a tartását nyomás alatt). Az üzlet lényege hogy a másik fél tartani tudja-e amit vállalt, és ezt neked ki kell szagolnod előre.
pendinguser 2018.02.16 10:06:05
@Pic:
nem akarok vitát nyitni, ezért csak annyit fűzök hozzá: a te esetedben pontosan megértem, hogy ki kell bekkelni az instabil ügyfelet, sok esetben nem lehet nemet mondani. Meg a kultúrális különbségeket is át kell hidalni.
Én építőiparban dolgozom, és egy megbízhatatlan láncszem extrém esetben munkahelyi halálesettel is végződhet. Általános esetben pedig határidő problémákat okoz (kötbér=veszteség). Bíróságra menni pedig tényleg felesleges, csak milliárdos kérdésekben érdemes a 10 éves folyamatot végigjátszani.
A magam részéről a saját hobbimat, a viselkedéspszichológiát használom fel arra, hogy 'kiszagoljam' az ügyfél elhalgatott információit, mert egy nálunk nincs olyan hogy valami simán megy, egy olyan fél aki nem is próbálja tartani amit mond évekig tartó, napi szinten jelentkező, haszon nélküli szívást eredményez.
Alapvetően ezért olvastam el a cikket és mint 'hobbiszakértő' fűztem hozzá a kommentjeimet
pendinguser 2018.02.16 10:27:45
@alalala: Minél jobban értesz hozzá annál több információt nyersz ki. Vannak alaptréningek amik a testbeszédre koncentrálnak és nem árt senkinek ha tanul ilyesmit, de el lehet vinni a dolgot tudományos szintig ahol (nyilvan bizonyos keretek között) a hazugságot-őszinteséget és elhalgatott információkat nagyon nagy valószínűséggel meglátod. Ez még csak kutatási szinten létezik.
Ha ezt tudom előbb, biztos nem adtam volna hálapénzt, amit simán zsebre vágott! Mikor kiengedte a kórházból ismét elmondta, hogy férjem meg fog halni. Kedves Praxisblog!   Sajnos negatív véleményt kell írnom Törökbálinti Tüdőgyógyintézetről. Férjem tüdőáttétes…..
pendinguser 2017.09.30 22:15:09
HIHI
Mindig vicces amikor az emberek ennyire szűklátókörüek. Vegyünk egy példát az USA-ból.

Van egy betegsége a gyerekednek amibe belehal ha nem kap egy éven keresztül hetente egy kezelést aminek az alkalmi ára 400 000Ft, plusz 1 000 000Ft havi kórházi ellátás. (összesen legyen 16millióFt) Ezután fél évig még otthon kell ápolni orvosi segítség nélkül. Nincs megtakarított pénzed, mert egészségügyi biztosítást fizettél magadnak és a gyereknek, de az erre a betegségre nem vonatkozik. Két lehetőséged van:
1: Fél év alatt meghal a gyereked egy gyógyítható betegségben.
2: Felveszel egy hitelt a kezelésre. Annyi a bökkenő, hogy a munkahelyeden napi 10 órát dolgozol és évente 10 napot vehetsz ki szabadságnak, tehát nem tudod ápolni a gyereket mikor kijön a kórházból. Így fizetsz egy ápolónak, hogy a fél év korház után még fél évet ápolja, azt is hitelből. Persze vitaminokat, étrendkiegészítőt és némi gyógyszert is kell fizetned. A végösszeg annyi, hogy technikailag életed végéig a fizetésed 60%-át elviszi a törlesztőrészlet. Ha nincs más hiteled, még talán meg is tudod csinálni. Persze ha nem betegedsz le, mert akkor nem kapsz fizetést és egy-két törlesztőrészlet elmaradása után eljárást indítanak ellened. Az állásodat elveszted mert nincs lakásod és kocsid amivel bejárnál.

Úgy gondolom ennél még a korlátozott ellátás, várólista és hálapénz is jobb.
Valljuk be, a garázs tipikusan az a hely, amiből a leghamarabb csinálunk lomtárt, és végül pont az nem fér be, amiért eredetileg épült: az autónk. Ez persze nem jelenti azt, hogy az autón kívül nem tárolhatunk ott semmit, ha van még hely. De érdemes a garázst hatékonyabban kihasználnunk, ha nem…..
pendinguser 2017.04.27 18:04:50
@KAMA3: A falat lezáró műanyag festékek (olajlábazatok, teljes magasságú csempézés, műanyag külső hőszigetelés, stb) az épületek rákfenéje. Meggátolja a pára belső térből kiáramlását, illetve a szerkezetből felgyűlt nedvesség kipárolgását. Ez a garázsokban (amik általában fűtetlen terek) hatványozott felhalmozódást jelent. A nedves fal a szerkezetet rongálja, a belső párás levegő konfortot csökkenti, illetve egészségtelen belső klímához vezet. Csak azért használ mégis mindenki diszperziós festéket, mert könnyebb felkenni, kevesebb réteg elég, és színesben is olcsón megkapható.
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
pendinguser 2017.04.25 10:44:22
@dukeekud: vannak vibráció alatt üzemszerűen működő berendezések, de ezeknek a vibrációja nem hat ki a tartószerkezetre és a környezetre (elnyeletik őket), illetve a hatások monitorozva vannak, és a fáradásra hajlamos elemeket rendszeresen cserélik. Egy relatíve merev berendezés vibrációja sokszorosan amortizálja a környezetét (és magát), nem lehet számítani, hogy mennyi ideig bírják az egyes elemek. Az erőműben dolgozó mérnökök ha mindent meg is tettek, hogy a rezgő turbina sűrűbben legyen karbantartva, sosem tudhatták mikor fáradnak el olyan alkatrészek amiket nem tudnak cserélni, vagy mikor gyorsul fel a fáradásos folyamat a cserélt elemeken. Mint minden szerkezet, ez is sokkal 100% fölé volt tervezve, de a biztonsági tényezőket hamar felélte a nem üzemszerű működés. Lehet, hogy előző hónapban egy anyaghibás csavarszállítmánnyal pótolták az előzőket, és emiatt megfelelőzdött a 30 év alatt megszokott fáradásos folyamat lefutási ideje. Bumm, repül a turbina.
A Ninja Warrior az iszonyú gyerekes címe (Ninjaharcos, baszki) ellenére egy cseppet sem gyerekes vagy éppen lófaszjóskákra szabott akadályverseny, hanem egy igazán embert próbáló, állóképességet, erőt, koncentrációt és ügyességet egyformán igénylő feladatsor, amit egy gigantikus pályán kell…..
Nemcsak tiszta és biztonságos, hanem a kutyák és a gazdáik szociális életéhez is teret biztosít. Sokat fejlődtek a városi kutyás terek, de még van hová tovább lépni...
Lifttel balesetet szenvedni számtalan módon lehet. Az embert becsípheti az ajtó, beragadhat, nagy ritkán leszakadhat vele a fülke, de az is előfordulhat, hogy lezuhan az akna mélyére, ha a fülke valamiért nincs a helyén. A történelemben mindegyikre találunk példát bőven - sőt!..
Én mélyen együttérzek Gáborral, de őszintén szólva nem látom, hogy ezt a csatát megnyerhetné. Szakértőink válaszát még várjuk, valószínűleg arról fog szólni, hogy a vásárlás után mindig le kell ellenőrizni a terméket, mert aztán egy hónap múlva nehéz bizonyítani, hogy nem nálunk ázott el. Abban…..
Biztosan lesz pár törzskommentelő, aki ránézésre vágja, hogy mit jelent pontosan a csudaképlet, amivel a Whirlpool megajándékozta panaszkodó ügyfelét, de azért lássuk be, hogy ennek értelmezése nem lehet alapelvárás egy hűtőgépvásárlónál, nem beszélve az angol nyelvű magyarázatokról és…..
Az első részt ITT találod. A forradalom kitörésének hírére azonnal repülővel Bécsbe, onnan újságírókat hozó autókonvojjal Győrön keresztül – ahol a forradalmi tanács ülését fényképezte – Pestre jött. „Annak ellenére, hogy egyáltalán nem vagyok haditudósító,…..
A keményen számoló kisember is könnyedén ki tudja mutatni a vasárnapi boltbezárásként elhíresült őrület politikai mérlegét. A mérhető támogatottsággal nem rendelkező kereszténydemokraták minden kétséget kizáróan vézna kis Dugovics Tituszként rántották magukkal a mélybe…..
Ismét egy Larken Rose videó. Ez nem egy adott beszédet vagy előadást tartalmaz, hanem egy vlogger által összevágott videót, amit Larken Rose különböző előadásaiból vágott össze. Az alábbiakban a videó fordítása következik.   Egyszerűen fogalmazva etatista az, aki…..
pendinguser 2015.03.23 09:24:33
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1rsadalmi_szerz%C5%91d%C3%A9s

1. mindaddig amig az ember társadalomban él, le kell mondania jogokról az együttélés előnyei miatt. Nyilván nincs az állampolgárnak adóbehajtó joga, de a vagyonhoz való jogról részben le kell mondani annak érdekében hogy közös pénzből épüljön az úthálózat.

2. Semmi sem indokolja vagy legitimizálja hogy valaki (bárki) visszaéljen a jogával.

3. Mindaddig amig az emberek tudatlanok, befolyásolhatók, vagy csak nem akarnak foglalkozni a közdolgokkal addig a befolyásolható kisebbség fog dönteni.

4. Bármilyen állapot nem örök. Bármikor olyan rendszert állíthathat fel a népl amilyet akar, ha a egy jelentős része fogja magát és lép. Erőszak nélkül három-négy millió ember kimegy az utcára, maguk közül választ vezetőt és bepakolja őket olyan államrendszerbe amit akkor kitalált. És olyan törvényeket hoz amit akar. Senki sem akadályozhatná meg.

OFF: Az emberek nem jogokat akarnak hanem könnyebben élni a jelenleg is könnyű életükön túl. Annyi a probléma hogy svájchoz hasonlítjuk magunkat és nem ukrajnához vagy szudánhoz. Rögtön felülemelkedhetnénk a kicsinyes problémákon és 10 éven belül mi is az élvonalban lennénk.
Interiors A jövő csaptelepei 2015.02.23 10:25:19
Még az elmúlt évben került meghirdetésre a Caracalla Fürdőszoba Stúdió és a Hansgrohe Magyarország Kft. AXOR márkájának formatervezési pályázata, ahol egy szokatlan designnal rendelkező, de mégis használható és környezetbarát csaptelepet kellett tervezniük a pályázóknak.…..
Az elmúlt években sokakat elgondolkoztatott a fővárosban élő újságírók és civilek közül, hogy miért ilyen összehasonlíthatatlanul koszos Budapest más európai fővárosokhoz képest. Aki sétált már fővárosunk bármelyik részén, általában olyan utcaképekbe fut, mintha…..