Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdőtársulás

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És ez egy diplomata? Te jó ég!..
Erdőtársulás 2017.04.13 14:40:49
@MaxVal BircaMan HJCD: "Tévedsz. Az amerikai rendszer alapja, hogy minden szinten csere van. "

Mielőtt "tévedéssel" vádolnád meg azt, aki egyébként helyes tényt közöl, nem ártana utánanézned a dolgoknak. Ahogy a Fehérháznak két szárnya van, úgy az adminisztrációnak is: az egyik állandó adminisztráció, a másik az elnöki. Csak az elnöki távozik elnökváltáskor, az állandó a helyén marad.
De ez a post tekintetében amúgy is indifferens, mert a republikánus adminisztárció is alapvetően demokratikus értékeket követ, itt saját ostoba félreértésébe, sőt félremagyarázásába futott bele a magyar kormányzat. A világ nem mindig olyan egyszerűen cimkézhető, mint amilyennek Jancsika leegyszerűsíti. És ha megpróbálja, akkor Jancsika koppan egy marha nagyot.
Az 1944-ben alapított, a világ egyik legmegbízhatóbb hírügynökségének számító AFP 'Fake news' another weapon in Orban's illiberal Hungary azaz Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek címmel foglalta össze a kormányközeli sajtó körül zajló eseményeket. Már a leadben tesznek…..
Néha jó, ha az ember éber, vagy ha mégsem, a kollégái szólnak, hogy te, most kapcsolj az M1-re, a Ma Estében megoldották a Teréz körúti robbantás okait.  A virtuális avatárok tehetnek mindenről. Hogy azok mik, teszi fel a kérdést magának az ember, hát kérem szépen a valóságtól alig vagy nehezen…..
Erdőtársulás 2016.10.21 12:28:11
@Boka1: A videojáték-korosztály előtt semmi probléma nem volt a társadalmakkal a nagyvilágon. Nem voltak merényletek, gyilkosok, bűnözés, polgár- és világháborúk, stb. De mióta ezek a videojátékok vannak, hát... tényleg... vége lett a marha nagy békességnek. Értelmes felvetés volt, köszönjük.
Erdőtársulás 2016.10.21 13:51:49
@kalbász: Ha először te olvastad volna el azt a kommentet, amire én reagáltam, akkor a te pont ilyen értelmes és releváns reagálásod se született volna meg. Ugye? :-) Így viszont szarva közt a tőgyét sikerült megragadnod...
Erdőtársulás 2016.10.21 16:52:04
@Boka1: Höhö... És azt vajon mi okozza, ha egy hm... "elnyomott személyiség" olyan "gondolatokhoz" ragaszkodik, amikkel kapcsolatban hiába szembesítik közismert tényekkel (azok csak nem csúsznak át azokon a makacs érzelmi szűrőkön), és amiben még a szociológus-pszichológus szakmák gyakorló kutatói sem egységesek? Csak nem nálad (is) a videojáték okozza ezt a torzulást, és csak magadból próbálsz kiindulni? :-D Nem érdemes általánosítani, nem lehet mindenki Boka1, nem internalizálhatja mindenki a Boka1 problematikát. Van világ Boka1-en és a Super Marion-n túl is, egyszer majd talán lesz lehetőséged megélni. Én megteszem ami tőlem telik: szurkolok neked! ;-) Jó hétvégét!
Nem kell szállás, reggel indulunk, este haza is érünk és ízelítőt kapunk néhány igazán zsír európai városból. Télen akár 10 ezer forint alatt kijöhet egy ilyen karika repjeggyel és reptéri transzferrel együtt. Akár gyors kikapcsolódásra vágyunk, akár bevásárolnánk, esetleg csak megismertetnénk a…..
Az álláskeresés egyik legkritikusabb része rögtön az első lépés, egy igazán jó és figyelemfelkeltő önéletrajz megírása. Kezdésként tekintsünk vissza az eddigi állásainkra és tapasztalatainkra, majd találjuk ki, hogy ezt hogyan sűrítsük bele egy oldalba. Ezután ügyeljünk arra, hogy minden egyes…..
Erdőtársulás 2016.08.24 13:37:03
@eMJe: "Sem inputja, sem outputja, teljesítménye stb nem függ más sebességétől"
A pont ott van, pongyolán fogalmaztam, az ellenpéldára irányult. :-)
Erdőtársulás 2016.08.24 13:40:38
@Szelid sunmalac: Összemostad a korról és a teljesítményről való elmélkedéseimet. Hidd el (vagy olvasd el újra), nincs közük egymáshoz, két teljesen különálló téma. :-)
A kornál az asszertivitással, a tapasztalatnál pedig a teljesítmény bérre való válthatóságával foglalkoztam.
Erdőtársulás 2016.08.24 13:53:10
@eMJe: Ha már megoldottad a saját csapatodnál, az tök jó. Ha nem akarsz olyan helyre menni, ahol ez nincs megoldva, az már egy nagyon más kérdéskör. És érzésem szerint ez tartozik a nagy többségre. Mert sajnos Magyarországon többségében ez nincs megoldva. 20-25 fős cégeknél ugyanúgy futottam bele, mint olyannál, ahol csak egy üzletág könyvelői 40-en voltak... Ezekről beszélek, amikor azt mondom, hogy fel kell tüntetni a kort, mert nyilvánvaló, hogy ezeket a vállalkozásokat sem húzhatjuk le a WC-n, csak mert így működnek, ilyen a szervezeti kultúrájuk.
Most éppen (elméletben) munkaerőhiányban szenved az ország, tehát nehéz válogatni a jelöltek között, de ez nem jelenti azt, hogy a probléma megoldódik. Attól, hogy a főnök akarja, még nem fogják elfogadni az új munkatársat. Talán még veszélyesebb is a helyzet, mert a vezetők kényszerből döntenek. De nem lesz mindig így. Amikor ismét nyomásossá válik a munkaerőpiac, megint válogatni fognak.
Egy: tiszteletem minden lovagkeresztesnek, különösen azoknak, akik megérdemelten kapták a díjat, bármilyen területen is értek el eredményeket. Kettő: minden kitüntetett azt csinál a lovagkeresztjével, amit akar. Kitűzheti a kandalló fölé, feltűzheti az öltönyére, berakhatja a széfjébe avagy a…..
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Erdőtársulás 2016.04.01 12:53:00
@uboat: Ez bizony így van. De azért vedd számításba azt is, mi történne ha hazaömlenének. Közel 1 millió ember, akiből több mint 6-700 ezer aktív. Mennyi lehetőséget kapnának, hogy "anyuci-apucijuk ellátásait" megtermeljék?
Erdőtársulás 2016.04.01 13:04:49
@gregorik: Csak harmadrészt vagyok reálértelmiségi. :-) Mi nem Németországban vagyunk, de Berlinbe szívesen költöznék, azért kattintottam a címre. Kiküldetésben töltöttem ott 4 hónapot, és úgy tapasztaltam, hogy a legeurópaibb, legélhetőbb város a kontinensen (nagyjából bejártam már). Ahol most vagyok, ott is nagyon jó, de Berlin még jobb. Sajnos német nyelvtudás nélkül nem megy, ahhoz meg lusta vagyok, hogy tanuljak. Vagy inkább fogalmaznék úgy, hogy az erre szánható időmet leköti a saját szakmámmal való lépéstartás. Csupán humánértelmiségiként én is máshogyan látnám a világot. Nagyon sok szabadidőm lenne, különösen saját véleményre korlátozott igazságtartalmú tanácsok osztására... ;-)
Erdőtársulás 2016.04.01 15:41:27
@Ajtony: ?
Néhány hete futótűzként terjedt a közösségi oldalakon egy kép, amin a tömött moszkvai metrón egy férfi bankkártya-terminállal a kezében vadászik az utasok érintésmentes kártyáira. A jelenség azért aggasztó, mert a hagyományos chipkártyákkal szemben az olyan bankkártyák mint a PayPass és a payWave, a…..
Erdőtársulás 2016.03.20 11:56:16
Sok évet dolgoztam kártyaelfogadásban műszaki területen, most kifejezetten infobiztonsággal foglalkozok, és bátran állítom hogy ez ostobaság. Az eddig hozzászólók már összeszedték miért, de összefoglalva:
Nagyon_ közel kell kerülni a kártyához. Egy sima táska-pénztárca távolság már sok, egy olyan eszköz, ami a gyakorlatban maximális 4 cm körüli távon túltolt teljesítménysűrűséggel ad, marha drága (nem lehet finanszírozni 5000 forintok ellopásával) és folyamatos használat mellett (amíg keresi az áldozatot) párszor tíz percnél tovább nem bírja táppal (tehát az illetőnek minimum egy autós aksit kell a hátizsákjában cipelnie). A képen nem látszik ilyen energiaforrás, sőt.
Az elszámolási oldalról pedig a banknak tényleg szerződést kell kötnie, akárkivel nem fognak. Hogy miért? Mert ilyen esetben náluk lesz a felelősség, a kárt nekik kell megtéríteniük. Ami ugyancsak nem lehet túl nagy, ha még egy-két napig nem is bukna le (ami gyakorlatban kizárható a néhány szemfüles kártyatulajdonos és a bank fraud rendszere miatt), akkor is pár százezret nyerhetne, ami semmi egy kártyával foglalkozó cégnek. És ha még meg is köti a szerződést, akkor sem fizetnek neki azonnal, új szerződéseknél a fraud rendszer blokkolja a kifizetéseket, pláne ha azok offline tranzakciókból nagy forgalomban érkeznek (online technikailag amúgy sem lenne lehetséges tömegközlekedésen olyan kis szar eszközzel). Végül pedig akármilyen eszközt nem lehet rádugni egy banki authorizációs hálózatra, még internetes elfogadásnál sem. A banknak az eszközre szabottan, abból ki nem nyerhető módon kell SSL tanúsítványt telepítenie, a nélkül fel sem tudja venni a kapcsolatot az authorizációval. Legeslegvégül: eddig senki nem jelentkezett akit ilyen kár ért volna...
Tehát 101% kamu.

Én abban nem hiszek, hogy ez a "hír" valami összeesküvés része, szimplán a tájékozatlanságot és a félelmet meglovagló szokásos szemétség.
Az viszont gáz, amikor olyanok mint a Cellum, arra használják, hogy a fizetési piacon általuk értékesített technológia felé tereljenek.
Nem szeretjük a bankkártyát, mert kell hozzá a bank és általában a kártyatársaság is, így drága és nehézkes, és valóban vannak újabb, piacnyitogató innovációk, de azok nem biztonsági tekintetben jobbak. Sőt, saját szakmai tapasztalataim szerint egy mobiltelefon sokkal veszélyesebb, az átlag felhasználó ugyanis mindenféle kémkedő szart telepít rá, csak (fizetős) vírusirtót nem. Viszont a fizetési alkalmazásnak pont annyi lehetősége van vizsgálnia a telefon környezetét, mint amennyi egy másik, infólopkodó alkalmazásnak elrejteni saját kilétét.
Ha egyszer egy üzlet beindul… Hosszú évek után úgy egy hónappal ezelőtt jelentkezett új poszttal Svájcból Attila, aki hála istennek most megint írt, méghozzá egy egyszerre vicces és elgondolkodtató kalauzt, és bár bevezetőjében azt írja, hogy e 15 pont főleg a multis…..
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
Erdőtársulás 2016.03.14 14:43:52
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" hirdeti hamarosan a kormányzati óriásplakát kampány több száz helyen – az Index információi szerint, de azóta Kovács "Eh?!" Zoltán kormányszóvivő is megerősítette, hogy milyen hitleri kreténségre készül az…..
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Erdőtársulás 2015.04.28 13:09:42
Tessék, azoknak, akik szerint szavakkal nem lehet zaklatást elkövetni:
velvet.hu/helyszinelo/2015/04/27/orvoskent_vadaszik_kisfiukra_a_dorogi_pedofil/
Akkor nyilván ez sem zaklatás.

Nagyjából letojható lenne mi megy egy ilyen rétegműsorban a TV-ben, akinek nem tetszik, ne nézze, csak éppen kint, a valós életben is pont ugyanez a zaklatás, családon belüli erőszak szociológiája. A nő kötött, kiszolgáltatott helyzetben van (mindegy hogy egy saját korábbi döntése, vagy önhibáján kívül - mert mondjuk egyszerűen csak rejtett agresszív a párja), nem tud belőle kilépni (sem lelkileg, sem fizikailag), ráadásul az eseményt követően már másnap másként látja a dolgot. A férfi nem is "olyan" csak néha, meg ha "bekattan", de aztán olyan rendes, majd megváltozik.
A környezet véleménye - ami "segít" abban, hogy ne tudjon megmenekülni - pedig pont olyan mint az itt hozzászólók véleményének java része.
Új videóval jelentkeztek a Kormányváltás erői. Az Orbán-rezsim károkozása egy percben című műalkotás az MSZP, az Együtt és a DK csatornáján is elérhető, tehát alighanem közös szellemi teljesítményről van szó: Az egyperces hosszúságú, az Orbán-kormány okozta…..
Erdőtársulás 2014.03.18 14:46:43
@konrada: A 2011-es adatokat még a Tárki is vizsgálta, és elégedetten dobta a tanulmányt a kormánysajtó asztalára arról, hogy nincs migrációs exodus. Majd jöttek a friss adatok: 2012-ben 31%-kal több magyar vándorolt be Németországba, mint az előző nagy csinadrattával nyitogatott évben. 2013-ban pedig még növekedett 26,3%-ot a magyarok aránya az összesen 5,3%-os növekedésből...
Mindezt úgy, hogy valójában a németországi munkavállalásnak (mint amúgy bármelyik másik EU belinek) minimális adminisztratív akadályai voltak, aki nagyon akart, simán mehetett. Különösen a jól képzettek. Sőt, maga az EU-s csatlakozásunk előtt sem volt ezzel olyan nagy probléma.
Szóval kapóra jön a "nyitás", de mintha kevés köze lenne hozzá.
Csak olvasd ell a saját írásodat: természetesen - leegyszerűsítve - a bér miatt mennek el az emberek. Vagy sokkal inkább a szubjektív elemeket is tartalmazó jólét érzése miatt. Remekül leírod azt, is, hogy a demokrácia alapigény. Csak valahogy nem kapcsolod össze ezeket. Az elmúlt 3-4 évben mi volt itthon az irány? A magas egy főre jutó GDP-vel és HDI mutatókkal rendelkező nyugat felé közeledés, vagy a te általad is jelzett alacsonyabb jóléti szintű, kvázi önkényuralmi berendezkedésű de legalábbis nem túl demokratikus rendszerekkel való közös jövőépítés? Én nem mertem volna leírni, de te megtetted helyettem is.
Erdőtársulás 2014.03.18 14:47:37
@Ben Franklin: Ismét szarva közt a tőgye. Veled befejeztem.
Erdőtársulás 2014.03.18 15:46:20
@konrada: Sajnos nem értem az írásodat. Talán nagyon elkanyarodtál a témától, én meg öreg vagyok és nehezen mozgok utánad.
Látok egy csomó sztereotip, fundamentalista félgondolatot, amikbe manapság divatos menekülni a jobboldal azon köreiben, ahol nem tudják és/vagy nem akarják megtalálni a magyarázatot a jelenségekre, amik körülvesznek minket. Pozitívra, negatívra egyaránt, de különösen a negatívra, merthát magyarok vagyunk, és kulturális programozásunk a negatívat dominálja. Pedig ezek egy része egyszerű törvényszerűség, társadalom- és gazdaságtudománnyal tökéletesen magyarázható. És többségük ráadásul olyan, hogy vallásuk (nem tudom más szóval leírni) ambivalensé tesz, mint ez az eset is. Csak fuss végig a hozzászólásokon. A tiédet is beleértve:
- nincs kivándorlás,
- nem ennyi a kivándorlás, hanem annyi,
- amiért mennek, annak csak külső okai vannak (nyitás),
- ott jobb, itt rossz,
- a belső oka a kivándorlásnak, hogy itt nem is javul,
- a kivándorlóknak demokrácia kell,
- a demokrácia az, hogy a bűnözőket megvédik,
stb.
Mindez egy témával kapcsolatban, teljes ellentmondásban, gyakran hozzászólásokon belül. Ez egy tipikus, egészségtelen védekező mechanizmus. Menekülés a tények elől. Aztán amikor a tények mégis odacsapnak, akkor újabb ellentmondások gyártása. Ez nem vezet sehova.
Azaz vezet.
Oda, hogy még többen húznak el innen, akik belátják, hogy így nem is lesz jobb.
Nem akarok belemenni azokba a dolgokba, amikről írsz, önmagukban is százezer órás vitatémák. Csak egy dolgot emelnék ki az életszinvonal kapcsán, amit te is említettél.
Nem tévedett az, aki azt állította, hogy a bérek elkezdenek a nyugati felé vándorolni. Mert ez egy természetes mechanizmus. Csak nem úgy, ahogyan azt bárki gondolta volna, nem úgy, hogy itt elszaladnak, hanem úgy, hogy akinek kevés, az szépen kivándorol. Egyéni szinten máris teljesült az állítás.
Az külön mese, hogy itt miért nem tudnak emelkedni, de közgazdaságilag annak is egyértelmű magyarázatai vannak, amik összeesküvéselmélet-mentesek. Ha azokat nem vagyunk hajlandóak figyelembe venni, akkor garantáltan nem mászunk ki a szarból. Mint ahogy azzal sem vagyunk előbbre, hogy előbb kampánytémát csinálunk a kivándorlásból, majd abból pedig rossz viccet gyártunk...
A Spiegel Online német hírportál a jelentős nyugati médiumok közül elsőként világított rá, mennyire elhibázott az ukrajnai események kettős mércét tükröző nyugati megítélése. Az MTI március 5-én közölt összefoglalót a Spiegel Online német hírportál…..
Erdőtársulás 2014.03.06 13:27:18
@burakefendi: Elolvasnék egy ilyen régi szakértői cikket. Merre találom?
Erdőtársulás 2014.03.06 13:48:17
@burakefendi: Köszi. Kicsit konkrétabbra gondoltam, mint az általános világrendszer teóriák egyik példánya. :-) Olyan van esetleg?
A kormányzati ciklus végén érdemes, sőt helyénvaló szemügyre venni, hogy teljesítettek vezető tisztségű politikusaink, mit váltottak valóra az általuk hangoztatott ígéretekből. A múlt héten Matolcsyval, az unortodoxia pápájával foglalkoztunk, most a pedagógusok és a…..
Erdőtársulás 2014.03.04 19:09:13
@ursus artos: Azt mondjuk szívesen venném, ha elárulnád, hogy a korábbi oktatásirányítás hibáját az új hogyan küszöböli ki. Hogyan fogják ez után megtanulni a különbséget a kör kerülete és területe között, honnan fogják tudni mit jelent a merőleges vetület? Konkrétan! Csak megpróbálok segíteni annak észlelésében, hogy ez legkevésbé az "oktatásirányítás" kérdésköre. Ez maga a pedagógia kérdése. Emelt szintű testnevelés, amit tornaterem hiányában a folyosón kell lezavarni? Latin nyelv? Erkölcstan? Úszásoktatás céljából épített nyitott téri tanmedencék? Lovaglásoktatás? Ezek tartalmi kérdések. Mit változtatnak ezek az intézkedések a matematikai fogalmak absztrahálásában?
Mert most ezek történtek. No meg igen, persze a tananyag kérdése. Volt egy csomó profi a piacon, akik nagy költséghatékonysággal tudtak tananyagot gyártani. Nem csak külföldi, magyar cégek is. Most ki lettek lapátolva, és az OFI lett megbízva azzal, hogy szeptemberre tegye le az új tankönyveket az asztalra úgy, hogy egy darab kiadványszerkesztő szoftver licencük nincs, soha nem csináltak még ilyet, fogalmuk sincs a szükséges folyamatokról, összesen egy tucatnyi munkatársuk van, aki tananyag fejlesztőként szóba jöhet, holott ehhez a munkához becslések szerint 400 ember kellene. Nem túlzok, 400.
Milyenek lesznek ezek a tankönyvek? Ezekből akarsz te matematikai foglamakat oktatni. Hát ez súlyos lesz.
Szóval milyen eredményeket vársz ennek tekintetében?
Az ilyen "szar volt az oktatásirányítás, ezért hülyék a gyerekek" megszólalásoknál, azért a szociológus is elkezd bennem tiltakozni. Mintha csak az iskola nevelne. A világ meg nem. Na ez a konzervatív felfogás súlyos tévedése. A konzervatívok teljesen figyelmen kívül hagyják az alapvető neveléselméleti tényt, hogy a viselkedés nevel, nem a szöveg. (Kivéve akkor, amikor a buzikról van szó, mert akkor hirtelen előkerül, de olyan szinten, hogy rögtön át is esnek a ló tulsó felére, a feltehetően genetikus elváltozást rögtön viselkedési minták követésével kezdik álmagyarázni, de egyéb területen, sokkal kézenfoghatóbb esetben nagyvonalúan átlépik a dolgot.) Az egész társadalmunk megváltozott, és folyamatosan változik. Mit lát a gyerek? Anyja-apja gürizik valahol a minimálbér kétszereséért, aztán néha kirúgják? Nyugdíj közeledtével a kutyának nem kell és már segélyt se kap, utcára kerül? A tanára nem keres annyi pénzt, hogy rendes ruhát tudjon magának venni? Mit akarnak neki ezek az emberek megmondani? Hogy tanulja meg a matematikát és attól majd máshogyan alakul a sorsa? Ugyan már! Telejsen kiszámítható, hogy erre hogyan fog reagálni! Aztán meg itt van a gazdasági mellett a politikai környzet. Ellenség, letiporni, kinyírni, lerabolni. Itt mindenki ellenség. A rokkantnyugdíjastól a bankokig. Ilyen környezetben milyen személyiségfejlődésen esik keresztül, hogyan hat ez a tanulmányaira? De ha már személyiségfelődés. Visszakanyarodva a viselkedés nevelési hatásához. Erkölcstan? Egy olyan "oktatásirányítás" vezeti be, ami a fenti postban található, mégha kisstílű is, de határozott hazugságokat keresztülvitte? A hazug módon viselkedőtől, aki erkölcsről dumál, egy valami lehet elsajátítani. Az ő személyiségtorzulását. Remek.
Végül itt van a pedagógusanyag, amivel dolgozni kell. Körülbelül egyharmaduk képes a számítógép alapvető kezelésére. Vannak öregek, akik már nem is tudják megtanulni, annyira lefáradtak, szerencsére a nyugdíjkorhatáruk még tovább emelkedik. Csak ironizálok, ez nem szerencse. Jó részük gyűlöli a gyerekeket, gyűlöli a rendszert. Vannak a fiatalok és a középkorúak akik egy olyan pedagógusképzés tömegtermékei, ahol utolsó helyen mindenki pedagógus szakos bölcsészt jelölt meg. Mit vársz tőlük, miben fognak változni egy olyan remek új "oktatásirányítás" alatt, mint a fenti? Ami amúgy a pedagógusképzéshez nem is akar nyúlni, szóval tüneti kezelésnek is rossz amit csinál.
Na még egy kis tananyag! A nemzeti kerettantervet ismered? Ettől szarabb, inkonzisztensebb, inkonzekvensebb kerettanterv nem létezik a világon. Egymáshoz aránytalan méretű elemekkel, a kereszthivatkozások teljes szinkronja nélkül, sőt, olyan helyenként olyan tantárgyra is hivatkoznak benne, ami nem is létezik (közben megszűnt vagy sose volt). Erre kellene tananyagot vagy még rosszabb, valamilyen értékelési rendszert kidolgozni?
Oktatásirányítás? Még egyszer kérdezem, te ezt a kijelentésedet valaha is komolyan gondoltad?

Amit a kollega írt a két generációról... megállja a helyét. Hoffmann nélkül is megállta volna, de vele még egy remény, és még egy generáció elszállt. Nagyon sajnálom, mert nem ezt vártam a Fidesztől. Rémálmomban sem gondoltam volna, hogy koncként dobja az oktatást a dilettáns kereszténydemokratáknak.
Erdőtársulás 2014.03.04 20:50:03
@ursus artos:
1) pedagógusképzés: még mindig ugyanazok képeznek és ugyanarra. Módszertan sincs új. Sőt, ha ilyen remeknek tartja a laikusan csak porosznak hívott oktatási rendszert a kormányzat, akkor esetleg még előáshat pár vörösdiplomás "minősítőt" a protfolió elemzésekhez is akár, olyat mint maga Hoffmann. Megjegyzem Hoffmann az előző rendszerben arról írt véleményt, hogy jobban működne az oktatás, ha az iskolaigazgatók nagyobb önrendelkezési jogot kapnának. Csak valakivel még ott annó véeleményt cserélt = kicserélték a véleményét, és azóta különösebb magyarázkodás nélkül tudja magáénak a 180 fokkal ellentétes véleményt. Ezért illett bele remekül a képbe, amit maga Orbán Viktor teremtett. Az egytankönyv és a KLIK mögött semmilyen stratégia nincs, semmilyen köznevelési/közoktatási megfontolás, elsőkézből tudom hogy ezek Orbán Viktor saját víziói, amit a kereszténydemokraták maximálisan, minimális kritika nélkül rohannak megvalósítani. Aki kritikát mer gyakorolni (a nemzetközi hírű oktatás-nevelési szakértő Miniszterelnök Úrral szemben), az úgy végzi mint Pokorni. Kap párszor tíz milliárdot a kerületében valamilyen projektre (Normafára) és ezzel a "végkielégítéssel" letolják a térképről.
2) Hiába írsz nekem bármilyen okos kerettantervi rendszerről, ha a magyar nem olyan, és itthon ezt favorizálják, mert át lett pántlikázva "nemzeti" szócskával. Ilyen erővel írhatnál a svéd nyugdíjrendszerről, mert az milyen jó. Sokan, köztük a kormányzat is ilyesmivel terelt, amikor bedarálta a magánnyugdíjpénztárakat, aztán azóta egy szó se róla. Ez terelés. Ha szerinted se jó, akkor csak megerősíted amit írtam.

Összességében pedig kicsippentettél kettő dolgot az írásból, de nem tudod cáfolni a leírtakat, magyarán nem tudod azt sem cáfolni, hogy nagyon rossz az irány. Én nem azt mondtam, hogy eddig jó volt, eddig is rossz volt, de most végképp keféltek az oktatásnak.

Ha tévedek, akkor meredeken emelkedni kezdenek a kompetenciamérések eredményei, ha nem, akkor viszont mit fogsz mondani? Továbbra is az oktatásirányításra fogod majd, vagy hajlandó leszel kicsit szélesebbre nyitni a szűk perspektívádat?
Jó érzés volt azt a magyar sikert látni, hogy Obama elnök a magyar sikercég, a Prezi vezetőjét fogadta. Árvai Péter azért részesült az elismerésben, mert cége támogatja az elnök oktatási kezdeményezését. Az Apple-höz és a Microsoft-hoz hasonlóan ingyen hozzáférést ad…..
Erdőtársulás 2014.03.02 11:26:29
Jaja, erősen csapongó a post, de amikor a hírt a napokban olvastam, vártam hogy végre valaki ír róla véleményt.

A hír önmagában katasztrófa. Arról, hogy az ország jelenleg leginnovatívabb magyar vállalkozása (de ha az itt lévő külföldieket is beleszámoljuk, akkor is élvonalbeli) egy USA-beli oktatásfejlesztési programot támogat, nem hazait vagy legalább a régióban... ez katasztrófa.

És nem azért, mert "idegenszívű" lenne, hanem konkrétan azért, mertt itt nincs ilyenre igény. Nem elsősorban Orbán vagy Hoffmann miatt nincs (bár miattuk nem is lesz, mert csírájában fojtanak el minden kezdeményezést, ami nem az ő beteg agyuk szüleménye), hanem általában a magyar hozzáállás miatt, a hivatalok, a bürokrácia, a pedagógusok, az iskolaigazgatók, stb. Senki sem foglalkozik a közjóval, a törvényhozás csak uralkodással egybekötött rablással van elfoglalva, a hivatalok (mint a KLIK) a nyalis végrehajtót és a kisstílű hatlamaskodót játszák, a pedagógustársadalom így tömegében pedig alulmotivált, saját szintjén sem nyitott az új dolgokra, életunt, öntörvényű, rühelli a munkáját. Ja bocs kifelejtettem a kutaókat (pl OFI), nincs pénzük, tehetetlenek, bénák, szart se csinálnak.
Ugyan hogy a francba is lehetne itt egy ilyen programba akár belekezdeni is, ha gyakorlatilag a rendszer egyetlen szintje sem működőképes?

Van egy nagy halom program, amit az EU finanszíroz, főleg a TÁMOP ami közoktatáshoz/közneveléshez milliárd forintokat hozott az országba, és semmi de semmi eredmény nem látszódik belőle. Felélték, elköltötték, lenyúlták, ami pedig készült belőle, és működőképes lenne, az senkinek sem kell, nincs rá igény.

Ezek barátaim az egész ország sorsát stratégiailag meghatározó dolgok, kicsit kevésbé fellengzősen fogalmzva ez azt jelenti, hogy ennek az országnak szarral meszeltek a következő 20 évben. Ez a bizonyíték.
Egyre gátlástalanabb a kormányzati sikerpropaganda. Salgótarjánban egy építés előtt álló projekt látványterveit reklámozzák narancssárga plakátokon. Budapesten pedig az évek óta csúszó, félkész projektet hazudják sikernek. Az "Együtt fejlődünk" oldal ugyanis a következő…..
Erdőtársulás 2014.02.12 14:02:05
@♔bаtyu♔: Nem érted, vagy nem akarod érteni? Az előbbin lehet segíteni, az utóbbin viszont biztosan nem. Mit gondolsz?
Erdőtársulás 2014.02.12 14:07:24
@♔bаtyu♔: Tehát nem akarod érteni. Lehet rövidebben is válaszolni, mert minél kevesebb butasággal próbálod megválaszolni azt, amit nem tudsz megválaszolni, annál több időd marad sokkal hasznosabb tevékenységekre. :-)