Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naridar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem mai a hír, de annál tanulságosabb, hogy a Semmelweis Egyetem új dékánja, Dr. Hunyadi László professzor egyik első kezdeményezésére, eltörölték az intézményben az augusztusi vizsgaidőszakot. Felálló és háborgó HÖK az egyik oldalon, jogszabályok a…..
Naridar 2013.08.15 21:27:15
Kedves Vanda!

Mint orvostanhallgató szeretnék hozzászólni a témához. Szerintem Te soha nem láttad még, mennyire nagy terjedelmű anyagot kell gyakorlatilag szóról szóra bemagolni mondjuk a másodév végi szigorlatokra. Csak elképzelés céljából feltételezve, hogy Te egy átlagos fizikai erejű ember vagy, az első két év során megtanulandó tankönyvek összességét még felemelni is csak nehezen tudnád, megtanulásról akkor még szó nincs. A vizsgák, amiken ezt az anyagmennyiséget vissza kell adnunk, a fair-től néha olyan messze állnak, mint Te a Nobel-díjtól, a vizsgáztatók egy része igazságtalanul osztályoz, hangulatember, hovatovább rosszindulatú (ismerős fogalom, nem?). Sok évfolyamtársam még a hetekben próbál letenni néhány vizsgát és nem csak a "rosszabb képességűek" (megjegyzem az orvosin az ember fia megsütheti a tehetségét, aki napi 16 órában magol az talán átcsúszik, a többi meg oroszrulettezik vizsgán), mert éppen egy olyan professzorhoz kerültek vizsgán akinél 75% a bukási arány, vagy rossz passzban voltak felkészüléskor mert éppen történt velük valami vis maior. Mivel akkor még egy szót sem ejtettem arról, hogy mi van ha rosszkor üt be egy családi tragédia, magánéleti krízis vagy éppen egy hirtelen betegség, egy-két nap kiesik, máris borul a vizsgaterv.

Ami pedig a HÖK-öt illeti, ha a HÖKös ismerőseimtől hallottak fele is igaz, akkor is valószínűsíthető, hogy a dékán úr leckéket vett Kim Ir Szen-től megfélemlítésből. Amúgy a HÖK mint általános rendszer eleve elvetélt, mivel hallgatók alkotják, akiket az egyetem vezetősége, ha keresztbetesznek egy javaslatnak, úgy alázzák meg és pécézik ki vizsgán, mint a parancsolat. Abba a kézbe beleharapni, ami az ételt (jelen esetben az elégséges jegyet) adja, súlyos hiba és az eszesebbek tudják ezt.

Neked pedig javaslom, hogy a jövőben előbb nézz utána annak amiről írsz, ha másért nem, legalább azért, hogy hogy kell helyesen leírni az érintett intézményt/személyt.
Sok szemét játékot ismerek. Egy kihívó, korrekt nehézségi szinttel nincsen semmi baj, de ez egész egyszerűen felfoghatatlan... Utóbbi napok slágerlevele, hogy próbáljam ki ezt a játékot. Még gyűjtöm az erőt... Ha ti merészebbek vagytok, csak tessék.Ha nem menne a link,…..