Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uebermensch

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
Uebermensch 2020.04.12 00:59:23
Az Orbán-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. ..
Uebermensch 2019.08.16 21:20:14
@alöksz róz: A sivatagban az araboknak egy marék homokért "szolgáltató" anyád hogy van?
Hét tenger Tájfun Apián 2018.10.18 13:22:05
A gyarmatosítási láz, mely a XIX. század második felében úrrá lett a nyugati nagyhatalmakon, a modern történelem különös, és nehezen érthető jelensége. A hivatalos interpretáció szerint a történések magyarázata merőben gazdasági természetű, s a gyarmatosítók célja a piacok megszerzése, az olcsó…..
A tanszékvezető egyetemi tanár tételesen cáfolja a vádirat állításait, és megállapítja, a szegedi városvezetők nem követtek el jogellenes cselekményt. ..
Uebermensch 2018.10.16 22:44:55
@Melee: Kis kiegészítés a listádhoz, hogy ebben még a családi nevelés is benne van. Rudyard Kipling A dzsungel könyve c. gyűjteményének A magányosan sétáló macska c. novellájában szereplő Első Szolga (angolul Prime Minister, de a latinosok is tudják, miről beszélek) apja Orbán Győző, az Országos Érc- és Ásványbányák Gánti üzemének üzemvezető MSZMP párttitkára. Van "szerencsém" személyesen ismerni, szóval a fiának volt kitől tanulni.
Mindezek miatt direkt jót tett a magyar divatak, turizmusnak és országmárkának a szaros pelenka eldobása Horvátországban, ez igen!..
Uebermensch 2018.08.23 07:40:46
@czerka: Ráadásul a fényképek készítője szerint volt a parkolóban szemetes, csak kábé 20 méterrel távolabb.
Merthogy Gáspár úrfi is beszállt a bizniszbe, és ezzel Viktor bácsi újabb eszközt kapott uradalma felvirágoztatásához. Egyik vasárnapi ebéd közben, amíg kicsik és nagyok Anikó néni tyúkhúslevesét kanalazták, az Orbán család átbeszélte uradalmuk helyzetét. Végül arra jutottak, túlságosan fél vállról…..
Uebermensch 2018.07.12 15:34:28
@Orbán veje: "Az egyik kutyámnak hosszú a farka, a másiké rövidebb.
Levágtam mindkettőét, egyenlőre."

Az olvasás mellett a szövegértelmezés is megy? Mi van, ha röfi arra gondolt, hogy egyenlő hosszúságúra vágta le?
Imádsz úszkálni és süttetni magad, de nincs ötleted a nyári vakációra? A következő összeállításomban összegyűjtöttem nektek Európa legszebb strandjait, ahol garantáltan felejthetetlen lesz a strandolás!  Korábban már olvashattatok a világ legszebb strandjairól, ahogyan a kedvenc Korfus…..
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
Nem kaphat szót olyan képviselő, aki pártelnöknek szólítja Orbán Viktort, egy nap alatt eltüntetik azt a graffitit, amely a miniszterelnököt ábrázolja, a külügyminiszter pedig azzal magyarázkodik egy külföldi újságíró előtt, hogy ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett. Mindez két napba…..
Uebermensch 2018.06.29 07:35:06
@Látens Inszinuáció: De ott is ő lesz a kerál, mert mindenkinél kevésbé büdöset szarik.
Valamiért a 2300 befogadott menekültről nem tesznek említést az előterjesztésben. A legújabb kormányzati hisztinek megfelelve az Egri Közgyűlés elé olyan előterjesztés kerül csütörtökön, ami arról beszél, hogy 1300 menekültet máris befogadott tavaly a kormány. Várjunk csak, nem is! Hanem arról,…..
Uebermensch 2018.01.24 12:59:58
Egy volt kisgazda frakciótitkár és a MIÉP-es exképviselő a Matolcsy nevű jegybankelnök doktori témavezetője. Hogy Matolcsy kb. 30 éve ontja az ezoterikus ökörségeit a gazdaságpolitikáról, de csak most jut eszébe megismerkedni a gazdaságtudományok ortodoxiájával, amivel miniszterként,…..
Uebermensch 2016.05.30 11:12:23
@kőkobaki: Mindenki jó valamire. Ha másra nem, akkor elrettentő példának.
Verem a fejem a falba, mert az ország kedvenc Tónija (Rogán) nem volt hajlandó megvárni, amíg végzem az edzéssel. Sajnos beelőzött és én is csak út közben olvastam az indexen a hírt, hogy a Fidesz visszavonja a vasárnapi boltzárat. Egy marketinges szakember mondta, hogy emiatt ma leállít  minden…..
Uebermensch 2016.04.11 15:08:17
A Szegedi Kattintós jóslata szerint már csak hetekig, sőt talán csak napokig maradnak zárva a nagyobb bevásárló helyek Magyarországon. A kormány ugyanis annyi sebet szerzett ebben az értelmetlen háborúban, hogy kénytelen lesz visszavonni a törvényt még azelőtt, hogy az MSZP népszavazási…..
Uebermensch 2016.04.08 23:08:26
@ulpius66: Ha ennyire ragaszkodsz a szabad, munka nélküli vasárnaphoz, ám legyen, de akkor a papok se dolgozzanak, az nem olyan, mint egy folyamatos, három műszakos üzem, aminek a működése nélkül megáll az osztályharc. És ne gyere nekem azzal a faszsággal, hogy de hát milyen alapon, mert az összes protestáns pap nősülhet és alapíthat családot.
RIGOL L-3000 HPLC system A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékén egy nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás műszer (High Performance Liquid Chromatography, HPCL) segítségével végre sikerült kimutatni a Kereszténydemokrata…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Kattintottál? Kellenek is ezek a hangzatos, figyelemfelkeltő címek ha sokakhoz szeretnél eljutni, de nagyon helyes hogy itt vagy, jól fogsz járni és valószínűleg találsz valami új néznivalót a listán. Hacsak mondjuk nem a Wostry Feri vagy. A felsorolás természetesen szigorúan az…..
Rogán Antal szerint én a brókerek barátja vagyok. Hát drága Rogán Úr, kinek volt a haverja Tarsoly Csaba? Ki tette be minisztériumi háttérintézményének a pénzét a Quaestorhoz? Ki adta utasításba, hogy az összeomlás előtt a lakosság tájékoztatása nélkül vonják ki onnan? Ki…..
Uebermensch 2015.04.01 20:39:50
Kicsit hosszú (3 rész) és száraz lesz, de mégis érdemes elolvasni, miért is nem volt Orgován úr egyetlen percig sem ügyvezető.

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése

I. VEZETŐ ÁLLÁSÚ SZEMÉLYEKAz MNB előzetes engedélyével választható meg, illetőleg nevezhető ki a pénzügyi vállalkozásnál vezető állású személy. (Hpt. 15. § (1) bekezdés d) pont, 137. § (1) bekezdés)1.1 Vezető állású személy1. részvénytársasági formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- az igazgatóság elnöke,- a felügyelő bizottság elnöke,- az ügyvezető2. szövetkezeti formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- az igazgatóság elnöke,- a felügyelő bizottság elnöke,- az ügyvezető3. alapítványi formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- a kuratórium tagja,- az ellenőrző testület elnöke,- az ügyvezető.(Hpt. 6. § 122. pont c) és e) alpont)1.2 ÜgyvezetőA pénzügyi vállalkozás irányítási jogkörrel rendelkező vezető testülete által megválasztott, a pénzügyi intézménnyel munkaviszonyban álló elnöke, a pénzügyi intézmény vezetésére kinevezett, a hitelintézettel vagy pénzügyi vállalkozással munkaviszonyban álló első számú vezető, valamint e vezető valamennyi helyettese. (Hpt. 6. § 115. pont).A pénzügyi vállalkozás ügyvezetését legalább egy ügyvezetőnek munkaviszony keretében kell ellátnia. (Hpt. 156. § (1) bekezdés).Az alapítványi formában működő pénzügyi vállalkozás kuratóriumában van legalább egy, az alapítvánnyal munkaviszonyban álló tag. (Hpt. 148. § (3) bekezdés)(...)
Uebermensch 2015.04.01 20:42:12
2. rész

II. ENGEDÉLYEZÉSI FELTÉTELEK
2.1 Az ügyvezető, valamint az igazgatóság elnöke megválasztásához, kinevezéséhez az alábbi feltételek szükségesek:A pénzügyi vállalkozás a megválasztás, illetve kinevezés tervezett időpontját 30 nappal megelőzően köteles az erre irányuló kérelmet benyújtani az MNB-hez.Ügyvezetővé, illetve az igazgatóság elnökévé az a jelölt nevezhető ki, illetve választható meg, akivel szemben a Hpt. 137. § (4) bekezdésében meghatározott alábbi kizáró okok nem állnak fenn.Kizáró okok:a) befolyásoló részesedéssel rendelkezik (vagy rendelkezett), illetőleg vezető állású személy (vagy azvolt) egy olyan pénzügyi intézményben- amely esetében a fizetésképtelenséget csak az MNB által alkalmazott kivételes intézkedésekkellehet elkerülni, vagy- amelyet a tevékenységi engedély visszavonása miatt fel kellett számolni,és akinek személyes felelősségét e helyzet kialakulásáért jogerős határozat megállapította,b) súlyosan vagy rendszeresen megsértette a Hpt. vagy más, a banküzemre vagy a pénzügyi intézmény gazdálkodására vonatkozó jogszabály előírásait, és ezt az MNB, más hatóság vagy bíróság öt évnél nem régebben kelt jogerős határozatban megállapította,c) büntetett előéletű,d) nem rendelkezik jó üzleti hírnévvel.Akivel szemben a 2013. június 30-ig hatályban volt 1978. évi IV. törvény XV. fejezetének VII. és VIII. címében, a XVII. és XVIII. fejezetében, illetve a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény XXVII. Fejezetében vagy XXXV-XLIII. Fejezetében meghatározott bűncselekmény miatt az ügyész vádat emelt, illetve külföldön olyan vagyon elleni vagy gazdasági bűncselekmény miatt, amely a magyar jog szerint büntetendő, az illetékes hatóság vádat emelt, a büntetőeljárás befejezéséig vezető állású személyként nem foglalkoztatható, illetve az ilyen feladatok általa történő ellátását fel kell függeszteni (Hpt. 137. § (6) bekezdés).A fenti kizáró okok igazolására a jelölt személytől származó teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt (a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 196. §-a szerinti) nyilatkozat benyújtása szükséges, melynek szövegezésénél elfogadott:- a törvényszöveg részletes átemelése és az ott leírtak tagadása,- csak a törvényhely megjelölése és a bekezdések számainak részletes felsorolása. Fontos, hogy a nyilatkozatban a 137.§ (4) és (6) bekezdései mind szerepeljenek.A Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont szerinti büntetlen előélet igazolására 90 napnál nem régebbi eredeti, teljes körű, bővített tartalmú (büntetlen előéletű, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, nem áll foglalkozástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt) hatósági erkölcsi bizonyítvány benyújtása szükséges.A jó üzleti hírnév Hpt. 139. § szerinti bizonyításához az MNB honlapján közzétett – a jelölt által kitöltött – kérdőív benyújtása szükséges.Az ügyvezetőnek rendelkeznie kell továbbá- felsőfokú iskolai végzettséggel (Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont ca) alpont),
Uebermensch 2015.04.01 20:43:04
3. rész

- pénzügyi intézménynél, az MNB-nél, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél vagy annak jogelődjénél vagy a közigazgatásban szerzett legalább három éves szakmai gyakorlattal, vagy- más gazdasági területen szerzett legalább hároméves vezetői gyakorlattal.((Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont cb)- cc) alpontok))A fenti felsőfokú iskolai végzettség és szakmai gyakorlat igazolására szolgál a diploma közjegyző által hitelesített másolata, valamint a jelölt által saját kezűleg aláírt szakmai önéletrajz (Hpt. 155. § (5) bekezdés).A szakmai önéletrajznak tartalmaznia kell betöltött állásokat és tisztségeket időrendi sorrendben, a munkáltató nevével és címével együtt, a betöltött funkció(k) megnevezését, az egyes munkahelyeken eltöltött időt a főbb feladatok megjelölésével. Amennyiben a szakmai önéletrajzból a vezetői gyakorlat megléte egyértelműen nem állapítható meg, az MNB bekérheti a korábbi munkáltató által kiállított vezetői gyakorlat meglétét igazoló iratot.2.2 Az ügyvezető megválasztásának, illetve kinevezésének engedélyezése iránti kérelemhez az alábbi iratokat kell mellékelni:- a jelölt személynek a Hpt. 137. § (4) és (6) bekezdésében meghatározott kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatát (Hpt. 137. § (4) és (6) bekezdés igazolására),- eredeti – állampolgárság, ennek hiányában tartózkodási hely szerinti ország hatósága által kiállított – 90 napnál nem régebbi eredeti, teljes körű, bővített tartalmú (büntetlen előéletű, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, nem áll foglalkozástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt) hatósági erkölcsi bizonyítványt vagy annak hiteles másolatát (Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont igazolására),- külföldi állampolgár esetében az erkölcsi bizonyítvány hiteles fordítását is (Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont igazolására),- a jelölt által aláírt szakmai önéletrajzot (Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont cb)-cc) alpont igazolására),- közjegyző által hitelesített diplomamásolatot Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont ca) alpontigazolására),- a jelölt által kitöltött jó üzleti hírnév fennállását igazoló kérdőívet. (Hpt. 137. § (4) bekezdés d) pont,Hpt. 139 § (1) bekezdés).
(...)
IV. EGYÉB RENDELKEZÉSEKAz engedélyt megadottnak kell tekinteni, ha az MNB a kérelem megérkezését követő naptól számított harminc napon belül azt nem utasítja el, vagy az engedélyezési eljárást nem függeszti fel. Ha a vezető állású személlyel szemben a Hpt. 137. § (6) bekezdésben meghatározott büntetőeljárás van folyamatban, az MNB a kérelem elbírálásával kapcsolatos eljárását a büntetőeljárás befejezéséig felfüggeszti. (Hpt. 137. § (2) bekezdés)
Az MNB a természetes személy megválasztására, illetőleg kinevezésére irányuló engedélykérelmet akkor utasítja el, ha a Hpt. 137. § (4)-(5) bekezdésében felsorolt kizáró okok valamelyike a kinevezésre (megválasztásra) javasolt személlyel szemben fennáll, illetőleg ügyvezető esetén, ha a javasolt személy a 155. §- ban foglalt feltételeknek nem felel meg. (Hpt. 137. § (3) bekezdés
Mivel, felteszem, nem minden olvasónk követi nyomon a jobboldal kommunikációjának finom rezdüléseit (eufemizmus), itt hívnánk föl a figyelmet arra, hogy a Magyar Nemzet ma "Bővülhet az Amerikából kitiltottak köre?" címmel közölt újságcikket. Ebből mindjárt két dolog is…..
Uebermensch 2015.01.28 16:06:16
@maxval bircaman szerkesztő: Mutass már légy szíves a Dózsa-féle parasztfelkelés óta akár csak egyetlen olyan stratégiai döntést is, amiből jól jöttünk volna ki, köszönhetően a mindenkori uralkodó bagázsnak. Ha sikerül, akkor elhiszem, hogy kiválóan értünk a ki-/beugráláshoz is.
A tegnapi nap piszkosul felemelő volt. Tízezrek gyűltek össze, majd vonultak végig a fővároson, hogy tiltakozzanak a tervezett internetadó ellen! Közösen megtöltöttük a Hősök terét és világító telefonokkal fényt vittünk az éjszakába…. Ha korábban kérdezték tőlem,…..
Uebermensch 2014.10.27 22:46:51
@Kalmár Lajos: Miért vagy ilyen durva? Beszélgessünk inkább a kurvákról, sokkal izgalmasabb téma. Anyád hogy van?
Megszűnik az iskolai papírgyűjtés, jött a hír tavasszal. Dehogy szűnik meg - mondja a Földművelésügyi Minisztérium, hisz az Orbán kormány sem akarja elvenni az iskoláktól a szemléletformáló élményt és a bevételt. Mi szülők meg itt állunk értetlenül, és valamit nem…..
Uebermensch 2014.08.23 06:19:55
@Benjamin Eisenberger: És mint jól tudjuk, a szar élmény is élmény...
A Jóisten segedelmével, de főleg butaságok elkövetésére hajlamos énemnek köszönhetően részt vehettem az új Fradi stadion avatásának ceremóniáján. Be kell vallanom, sem fanatikus szurkoló nem vagyok, sem a politikai agymosás kifinomult műfajainak nem vagyok kedvelője. Éppen…..
Uebermensch 2014.08.12 11:47:12
@♔bаtyu♔: És mi bajod a mesterlövészekkel? A csúti csótány meg komplett magánhadsereggel haknizik.
A lelkiismereti és vallásszabadság magyar ügyével csak felületesen foglalkozók is tudják, hogy a hatályos egyháztörvény története kudarcokkal van tele. Bár a törvény alaptörvény-ellenességét az Alkotmánybíróság már többször, több vonatkozásban is megállapította, most mégis áldását adta az…..
Uebermensch 2014.08.08 14:51:24
@Szúrófény: A legnagyobb „biznisz” egyház a római kaotikusoké. Már kétezer éve bizniszelnek, ha nem tűnt volna fel. És – függetlenül az általuk végzett karitatív és oktatási tevékenységtől –, az eddig összeharácsolt vagyonukból röhögve ki lehetne fizetni több kisebb ország teljes államadósságát.
Olvasom a legfrissebb hírekben, hogy van orvos Magyarországon, aki nem tud Orbán portrék nélkül élni. Argay László miskolci nőgyógyász és magánklinika tulajdonos nem egyszerűen vett egyet a Tereskova képekből magának, hanem felvásárolt tizenhatot és rendelt még…..
Uebermensch 2014.07.18 15:59:56
@Sejk a derék katona: Bretschneider titkosrendőrről már nem is beszélve...