Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A mi világunk

519 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGAHungarian Society of Cardiology Társasági hírek Elnöki köszöntő - az MKT 2015. évi Tudományos kongresszusa kapcsán Kedves Kollégák! Ez évi Balatonfüredi…..
Veszélyes és gyakran halált okozó, bioterrorizmusra is felhasználható baktérium szabadult ki tavaly egy Louisiana állambeli főemlőskutató-központ szuperbiztonságos laboratóriumából. A USA Today szerint a hatóságok azt mondták, hogy az incidens miatt a lakosságot semmilyen…..
Élete legfélelmetesebb élményének nevezte a majdnem tragédiával végződött zuhanást Christopher: az ejtőernyős a gépből való kiugrás után epilepsziás rohamot kapott, és elájult. Az egyik társa videóra vette az esetet. A 22 éves perthi-i Christopher Jones 3600 méteren…..
Konkrét tárgyalási ajánlatot tettek az érdekvédők az egészségügyért felelős államtitkárnak, miután belefáradtak annak találgatásába, hogy a kabinet miként is akarja megkezdeni a szakorvosok bérfelzárkóztatását. Egy hete találgatják az érintettek, mit jelent majd a…..
Zombor Gábor az egészségügyért felelős államtitkár javaslata szerint, ha az orvosok vállalják, hogy nem fogadnak el hálapénzt és nem mennek külföldre, akkor 100-200 ezer forintos nettó bérkiegészítést kapnának. Az orvosok közül egyre többen gondolják, hogy a hálapénz…..
Ez az első terápia, amely a gyógyíthatatlan kórral járó tüneteket vissza tudja fordítani - idézte a The Daily Telegraph brit napilap a Journal of the American Medical Association orvosi szaklapban megjelent tanulmányt. A kezeléssel az immunrendszerét "indították újra" annak a…..
A háziorvos és a természetgyógyász kihallgatásával folytatódott a büntetőper annak a másfél éves agárdi kisfiúnak az ügyében a Székesfehérvári Törvényszéken, aki a kórházi kezelés hiánya miatt gyakorlatilag éhen halt 2013 augusztusában. Korábban több hírportál is…..
Gyomorvarrógép, méhszonda, polipcsípő, anyatej-fajsúlymérő, szúrcsap, fültölcsérek, spektroszkóp és a ’30-as években használatos orvosi eszközökkel berendezett orvosi rendelők is megszemlélhetők a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Orvos-és Egyetemtörténeti…..
A Mount Everestet felkereső hegymászók egy-egy szezonban közel két hónapot töltenek a magaslat lejtőin, ez alatt az idő alatt pedig rengeteg ürüléket és vizeletet hagynak a magaslaton. Évente közel ezer emberről van szó, így a nem csekély mennyiségű szennyeződés magában rejti…..
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jelentősen javítana a helyzetet, ha a kórházakban gyorsabban tudnák átadni a betegeket. A mentők kimutatása szerint az esetek felében a mentők a kórházakban vesztegelnek Egy mentős az Indexnek azt mondta: van, ahol egyetlen…..
Márciusban a kormány megtárgyalja, áprilistól pedig élesedhet az újratervezett kórházi rendszer. Minden megyében egy kórház működik majd, ehhez társul a többi. Az intézmények egy új szervezet, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felügyelete alá kerülnek.…..
Évente átlagosan 90 milliárd forintnyi értéket hoznak a magyar nemzetgazdaságnak az új gyógyszerekhez kapcsolódó klinikai vizsgálatok. Hazánk hagyományosan jól teljesít a vizsgálóhelyek és felkészült szakemberek biztosításában, ám további ösztönzőkre van szükség, hogy…..
Bár a törvényi szigorítás eredményeként a termékbemutatók szervezése az eddiginél nehezebbé vált, mostanság új trükkök is megjelentek. Például: vállalkozások a vásárlók lakására szerveznek, és ott tartanak árubemutatót. E rendezvényeket persze nem jelentik be a…..
Március 1-jével átalakul számos egészségügyi háttérintézmény, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága szerint ezáltal átláthatóbb lesz és egyszerűsödik az ágazat háttérintézményi rendszere. A változások nyomán átalakul…..
Az idegpálya eddig ismeretlen módon köti össze a mozgásért, a figyelemért és az öntudatért felelős agyközpontokat. Az optogenetikára épülő kutatás eredményeinek ismeretében kevésbé kell szégyenkeznünk, ha egyszer-egyszer elbambulunk.  A Magyar Tudományos Akadémia…..
Békéscsabán, a Réthy Pál Kórház Sürgősségi Osztályán 2014. augusztus 6-án 23 óra 20 perc körül agresszívvá vált egy beteg. Az ápolónőt, aki odament hozzá, az ágyban fekvő beteg kézzel megütötte, majd arcon rúgta. Ezt követően felkelt az ágyból és egy széket…..
  Friss egészségügyi hírek   18:51 Pörgesd fel az anyagcseréd - Ezt idd reggel elsőként hozzá Femina.hu 18:51 Megható videó: elbúcsúzott kutyájától a haldokló asszony Nlcafe.hu 18:51 Egyszerű, olcsó, természetes köhögés elleni szer:…..
A lap szerint az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) érdekvédői három évvel ezelőtt fordultak bírósághoz a mentők veszélyeztetettségének elismeréséért, ha nyernek, havi húszezer forinttal egészülhet ki az átlagosan bruttó 150 ezer forintos bér. Eddig két elsőfokú ítélet…..
A Lancet Respiratory Medicine cikksorozatban foglalta össze az elmúlt év tüdőgyógyászati újdonságait. Ezt ismertetjük röviden. ARDS (felnőttkori respirációs distressz szindróma) Chiumello négy PEEP (pozitív végkilégzési nyomás) választási stratégiát hasonlított össze 51…..
Az egészségügyi államtitkárságnak március végéig kell elkészítenie javaslatát a kormánynak egy újabb béremelésről az egészségügyben, mondta Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a kormányszóvivői találkozón. A rezidenseknek adott 100-200 ezer forintos ösztöndíjakat…..
Szinte lehetetlen eligazodni az adminisztrációs-jogi útvesztőben, tény, hogy Szentesen a mai napig nem épül új kórházi tömb, bár a fejlesztésről évek óta tájékoztat – egy tábla. A kormány listázta a késésben lévő uniós projekteket, felhívva a figyelmet, hogy a 2007…..
Három évtizedig tartó próbálkozás után talán megvan a HIV ellenszere, de a témát jól ismerő orvosok közt még bőven vannak olyanok is, akik ebben kételkednek. A kísérleti gyógyszert ugyanis még csak majmokon tesztelték. - írja az index.hu. A kutatók nem egy új vakcinát…..
Elsősorban Németországba, Nagy-Britanniába és Ausztriába mennek dolgozni az orvosok és az ápolók – derül ki a külföldi munkavállalás céljából igényelt hatósági bizonyítványokra vonatkozó adatokból. Jellemzően a 25-29 éves egészségügyi szakemberek hagyják el az…..
A GE Healthcare budapesti fejlesztőközpontjában tavaly indított 4 éves projekt célja olyan egészségügyi informatikai rendszer fejlesztése, amellyel közös platformra hozhatók a más-más gyártóktól származó, különféle vizsgálatokra alkalmas orvosi berendezések.  Az ily…..
Lehet valaki egyetemi tanár, üzletember vagy éppen gyári munkás, ha utoléri valami súlyosabb kór, hamarosan ráébred: ő is csak egy a sok beteg közül, akit úgy-ahogy ellát az egészségügy. Olykor értékes hetek telnek el a várakozással, s már a kivizsgáláskor kezdődhet a…..