Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyúl Péter

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szomszédok gyermekkorom kultikus sorozata, amely a fél országot a képernyő elé szegezte kéthetente csütörtökönként. Az igazság az, akkoriban csak egy-egy epizódot láttam belőle, de később pótoltam a mulasztást, és mind a 331 részt végignéztem és a szappanopera rajongója…..
Nyúl Péter 2015.08.16 01:26:59
@Inimma: Ja, köszönöm. Úgy értettem miért maradt ki a felsorolásból?
A licenc üzletág nemzetközi szervezete, a Licensing Industry Merchandisers’ Association (LIMA) nemrég tette közzé éves jelentését, mely szerint 2014-ben a filmek és egyéb szórakoztatóipari termékek merchandising tevékenységéből származó kiskereskedelmi bevétel 107,2…..
A milliárdokat érő japán figurával szinte mindent el lehet adni a ruháktól kezdve a gyerekjátékokon át egészen az erotikus segédeszközökig. A jogokat birtokló Sanrio most bejelentette, hogy 2019-ben bemutatják a Hello Kitty mozifilmet, aminek költségvetésére 200 millió dollárt…..
Karakteres Agymanók mindenütt 2015.06.02 17:58:48
Mikor megjelent az Agymanók első előzetese, már akkor sejthető volt, hogy merchandising téren is durván támadni fog a film. A Disney új filmjének színes, vicces karaktereiben rengeteg lehetőség rejlik és ha nem is fognak akkora sikerre szert tenni, mint a végtelenül egyszerű, de…..
Grumpy Cat sztorija tipikus XXI. századi sikertörténet. Egy (gazdája szerint törpenövése miatt) állandóan morcos képet vágó macsek, akit felkapott az Internet, mémmé vált, majd szépen lassan beépült a popkulturába. Gazdája eredetileg pincérnő volt, de házikedvence sikere…..
A Star Wars láznak továbbra sincs vége, sőt, ahogy közeledik az új epizód év végi bemutatója, minden bizonnyal még fokozódni is fog az őrület. Most éppen Disney Worldben nyitnak Star Wars témájú pop-up éttermet "Rebel Hangar" néven minden hétvégén egészen június…..
Bár George Lucas soha nem ismerte el, mégis május negyedike évek óta a nem hivatalos Star Wars Nap. A dátum az "Erő legyen veled" szólás angol nyelvű eredetijének kifacsarásából ered, vagyis "May the force be with you" helyett "May the fourth be with you" lett.  Természetesen a…..
A tv2 Mokka című műsorában Demcsák Zsuzsa azon kesergett, hogy miért nem irányul nagyobb figyelem Vukra, a szavaival élve: "miért nem csinálunk Vuk-kultuszt?" A felvetés jogos, bár felmerül a kérdés, hogy mutatkozik-e erre egyáltalán igény? Hiszen a Walt Disney, Looney Tunes és…..
Lehet, hogy a klasszikus magyar rajzfilmek egy új területet hódítanak meg? Karácsony előtt a BP Shop rukkolt elő a limitált kiadású Macskafogó kollekcióval, bár nem kizárt, hogy a mintánként mindössze 100 darabos készlet csak egy óvatos üzletpolitikára utalt.  Pár hete pedig…..
Karakteres A Kwik-E-Mart útra kel 2015.03.09 10:29:27
Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy miért nem nyíltak már világszerte Kwik-E-Mart-ok. Biztos Simpson-rajongók kígyózó sorai állnának előtte, hogy megvegyék a napi betevő Duff sört és fánkot. Nos, a bolt sorozatbeli megjelenésének 25. évfordulójára a Twentieth Century Fox…..
Már csak pár nap van hátra az élőszereplős Hamupipőke bemutatójáig és hát a Disney szokásához híven beveti a nehéztüzérséget. Csak egy kis ízelítő a merchandising-részleg ötleteiből: - a mese által inspirált ékszer, ruha, cipő és lakberendezés a HSN webáruházban -…..
Karakteres Shaun, a bárány 2015.02.23 13:32:06
Teljesen odavagyok Nick Park munkásságáért. Ő az a fickó, aki a gyurmafilmek műfaját olyan szintre emelte, mint előtte még senki. A 80-as évek végén alkotta meg Wallace és Gromit figuráját, akikkel három Oscar díjat is begyűjtött. Ironikus módon azért nem négyet, mert 1991-ben…..
Karakteres Hamucipőke 2015.02.18 10:02:59
A Berlinale utolsó napján mutatták be Kenneth Branagh új rendezését, az élőszereplős Hamupipőkét. Szerencsére az első vélemények biztatóak, bár bennem már az előzetes láttán felvetődött a "mi a fenének kell ez?" kérdés. A Disney azonban ügyes projektet agyalt ki a film…..
Bevallom, én azt sem tudtam, hogy ő tulajdonképpen szuka, ezért nyugodtan lehet engem hímsovinisztának titulálni. A lényeg: a világ legismertebb skót juhásza idén ünnepli 75. születésnapját, és mivel még csak február van, biztos sokat fogunk ebben az évben találkozni a…..
Karakteres Spongyát rá! 2015.02.02 10:11:33
A Nickelodeon történetének legnézettebb sorozata februárban új mozifilmet kap és persze a sikert mások is meg akarják lovagolni. Mennyire facsarható még ki SpongyaBob? SpongyaBob és Patrik kalandjai a nagy vásznon folytatódnak. Az animáció rengeteget fejlődött a 2004-es első film…..
Karakteres Tapsi Cavalliban feszít 2015.01.26 21:49:57
Roberto Cavalli mellett még kilenc másik divattervező álmodta meg, hogyan nézne ki a ruháikban Csőrike és Tapsi Hapsi. A vázlatok annak a gyerekeknek készülő Fashion Comics kollekciónak a részei, amelyet a Warner Brothers és a designerek ősszel dobnak majd piacra. Vajon hogy nézne…..
Méghozzá 1902-ben, amikor Beatrix Potter megírta és illusztrálta Nyúl Péter (Peter Rabbit) történetét, majd még egy sor folytatást is kreált hozzá. Az elbűvölő nyuszika kis családjával éldegélt boldogan és mulatságos kalandokba keveredett. A telhetetlen Ms. Potternek azonban…..