Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abraxxa

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miért jó a tizenöt éves Golf Stuttgartból behozva, és miért pocsék Gyuláról megvéve? Vélemények az azonos című írásunkról...
Abraxxa 2015.04.30 22:49:53
eh...
Csiki, kössz hogy általánosságban minden itthoni autótulajdonost lusta hányaveti baromnak állítasz be.
Igazán tisztelettel adózom, nem tudom felfogni hogyan lehet ebből megélni.
Természetesen a külföldi autó az olyan hogy Hermann bácsi mindennap szétszedi és összerakja az egészet az utolsó csavarig. Véletlen sem van úgy vele hogy nemsokára úgyis eladja egy magyar parasztnak, és szarik a karbantartásra. minek költsön rá alapon, ha már úgyis eladja. Keresni keres elég jól ahhoz hogy ne foglalkoztassa a dolog.

Node, a használt magyar autó problémájára visszatérve...
Hát kezdjük a kátyúnál. Az nem a mi hibánk, ahogyan az sem hogy az abból eredő kopást sokan nem tudjuk megfizetni.
Állításoddal ellentétben ez legtöbbször nem egy vállrándítás kérdése. Tudod a többség nem a tahó stílusból és a nagy pofából él hanem munkából. De ezt kár volna ecsetelni, nyilván vad álmaidban sem hinnéd.
Tudod barátom ameddig létezik olyan vonal a térképen, aminek az egyik felén ugyanaz a munka 3x annyit fizet mint a másik felén, addig nem fog ugyanarra telni a vonal mindkét felén. Remélem tudsz követni. Még ha a nyugatabbik felén 2x annyiba is kerül minden akkor sem.
Kényszer megoldások állandósulnak felénk, de nem azért mert mi erre vágyunk.
Hidd el mindenki szeretné ha a kocsija maximálisan karban lenne tartva, és mókolná a rohadás ha meg lehetne fizetni azt hogy párezer kilóméterenként szakszervizbe vihetné nyugodt szívvel, anélkül hogy választani kéne a lakástörlesztő meg az autószervíz közt.

A cikkednek olybátor kéne szólnia hogy sajnos magyarországon -annak ellenére hogy tagja az európai uniónak, és európa szíve- csak a költségek és az adóterhek európaiak, a bérek vásárolóereje inkább lassan harmadik világbeli. És sajnos ennek, és a cssodás úthálózatnak az okán a forgalomban levő autók műszakilag elmaradnak sok környező ország átlagától.
De persze akkor nem volna min gyalázkodni,
és nem vennéd hasznát az ocsmány pofádnak.
Lévén én is használtautó tulajdonos vagyok -és teljesen átlagos ember sajnos- aki rá van szorítva kényszermegoldásokra így ha már vetted a fáradtságot hogy egy laza mozdulattal engem is a nemtörődöm emberek közé sorolj, a cikked tartalma és stílusa teljesen felháborít.
Nem véletlen merem én is ezt a hangnemet megütni.
Gőzöm sincsen hány ember letolt gatyája előtt térdeltél hogy ezt megengedik neked. Nagyon régen a totalcar még egy vicces dolog volt. Addig csíptem is. Egy jó ideig ugyan nem volt időm olvasgatni meg nézegetni , közben színre léptél. Pár írásodat elolvastam, az hogy te év autója zsűritag vagy önmagában terhelő vallomás az oldal jelenlegi színvonalára nézve.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   A honi KKV, ill mikro cég tulajok -tisztelet a sajnos kevéske kivételnek- nem…..
Abraxxa 2015.01.28 00:52:54
@Szumátriai Patkánymajom:

senkit nem szoktam baszogatni ameddig elvégzi a munka rá eső részét.

a kérdés továbbra is

"Mi abban a nehéz, hogy terrorizálod a munkavállalóidat?"

akkor csináld ha egyszerű és jól hoz a konyhára, vagy ne köpködj.
ebben semmi terelés nincsen.
Abraxxa 2015.01.28 16:36:54
Abraxxa 2015.01.31 00:42:01
@DFK:

ha választanod kell, adott két bolt, egymás tükörképei, akárcsak a termékek bennük. mindenben ugyanaz. de az egyik drágább mint a másik, és abban a helyzetben vagy egyik sincsen közelebb mint a másik, vajon hova fogsz menni ?

a melós ugyanúgy mint egy cég, szolgáltatást nyújt.
ha nincsen semmi különbség ugyan miért ne az olcsóbbat választaná a többség?

más a leányzó fekvése ha a drágább boltban gyorsabban szolgálnak ki, hoszabb a termék szavatossági ideje , vagy több garit adnak, vagy van valami ami miatt inkább ahhoz ragaszkodik az ember.
vagy csak simán évek óta ugyanoda jársz (értsd: régebb óta dolgozik már az a krumpli nálad), és nem volt vele baj.

a munkavállaló egy szolgáltatást ad el a foglalkoztatónak, aki azt tovább értékesíti.

ugyanez a helyzet egy céggel is, ha te kínálsz valamit , de jön más aki pont ugyanazt tudja de olcsóbban akkor sanszos hogy ki fog szorítani.
ez ha egy céggel történik "természetes" hadd "szopjon a köcsög" legalább "nem mi rajtunk hízik".

igenám, de a munkavállalóra is pontosan ugyanez érvényes. ők is versenyben vannak egymással.
ki tud "jobb szolgáltatást" nyújtani, ki az aki "értékesebb" szolgáltatást tud nyújtani.

lásd, említettem már, aki kevesli a keresetét az vagy alapítson saját vállalatot és mutassa meg "milyen egyszerű is az" vagy pediglen végezzen értékesebb munkát, amit többért lehet értékesíteni.

'az a gond, hogy a legtöbb helyhelyen hiába bizonyít, lojális a krumpli. Ha jön egy olcsóbb krumpli, kirúgják.'

ez véletlen sem igaz.
ki azért fogják rúgni mert vagy nemtudják tovább értékesíteni a szolgáltatásait, vagy jön más aki aki egyenértékű szolgáltatást biztosít. (pont mint amikor másik biztosítóhoz mész át kötelező gépjármű biztosítás ügyben. vagy mondjuk ha telefon szolgáltatót váltassz. ugyanaz minden, csak alacsonyabb a percdíj. ha átmész, akkor magadra is rosz emberként gondolsz? ugye hogy nem.
persze ha a régi szolgáltatóval megvagy elégedve, és nyújt olyasmit ami miatt kifizetődő nála maradni akkor nem váltasz. láss csodát, alkalmazottat is ugyanilyen feltétellel tart meg az ember. )

lássuk már be hogy ezek között a helyzetek közt nincsen különbség. ha ilyen választás elé kerülne bárki élesben ugyanúgy a józanész diktálna.
valami ésszerű okának kell lenni annak hogy az ember váltson szolgáltatót.
persze ha az adott szolgáltató folyton úgy áll a dologhoz hogy a pokolra kíván, akkor nagyon nem kell gondolkodni ha van alternatíva.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Kedves Mt blog! Álláskeresés ügyben írok nektek és jól kipanaszkodom…..
Abraxxa 2015.01.17 23:11:59
@Szumátriai Patkánymajom:

elolvastam több helyen is a hozzászólásaidat.
kiderül belőle hogy téged valahol egyszer csúfosan megszivattak, emiatt önkényesen mindenkit bekönyvelsz egyfajta kategóriába, aztán mész inni.

ez így halott ügy.
egy szomorú és csalódott ember vagy aki épp mérges és magatehetetlen.ez épp nem zavarna, de az hogy mindent megmérgezel magad körül az már zavar.
azonkívül nemcsak arra kiabálsz aki megszivatott, hanem mindenkire. s úgy beszélsz mint "aki már mindent látott és megélt" holott ez közelsem igaz.

ha padlón van az ember, akkor nincs más hátra fel kell szedni ami még a padlón van. aztán fel kell állni.

máshol már olvastad,vállalkozó vagyok, panaszom nem lehet a helyzetemre most épp.
ugyanakkor nem egyszer volt már hogy árverezték a tetőt a fejem felől. voltam munkanélkülin is nem egy alkalommal. én feltudtam állni, ha akkora fasza gyerek vagy mint mutatod magad akkor mutass példát a nyavajgás helyett, és állj fel.

www.youtube.com/watch?v=a2qZ10bWUcw

ez kell neked is.