Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PH.Plusz

81 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit most leírok, az hetek óta érik bennem, de a karanténidőszak valahogy az írástól is visszahúzott: én nem az voltam, akire megannyi pozitív hatást tett volna a bezártság. Inkább az, aki feladatul kapta a stresszkezelést, és rá kellett jönnie, hogy a bizonytalanságot, kontrollvesztést okozó…..
PH.Plusz 2020.05.16 23:16:33
@kvadrillio: Ha akartam volna, se nagyon jutottam volna be ilyen "banális" problémával állami kórházba. Magánellátásban talán kicsit más a helyzet, de legalábbis nekem nem lett bajom attól, hogy ott jártam. Egyébként igazad van, sajnos a kórházak járványhelyzetben nem épp a legbiztonságosabb helyek.
PH.Plusz 2020.05.16 23:31:55
@hidroponi: Ez rettenetesen hangzik, sajnálom, hogy ezt át kellett élned. Amikor egy szeretett személy küzd egy betegséggel, azt talán még rosszabb, mint ha mi magunk vagyunk érintettek - tehetetlennek érezzük magunkat, mert akármennyire segítenénk, nem megy ...
Van benne glutén vagy laktóz? – tettem fel az elmúlt másfél évben gyakran a kérdést, ha valamilyen étel elfogyasztására készültem. Merthogy bizony úgy alakult, hogy az ilyen összetevőjű ételek problémákat okoztak. Írtam is már egyszer arról, hogy a glutén vajon barát vagy ellenség, és az akkor…..
Telnek a napok a koncert óta, de az emlékek nem halványodnak: kinek-kinek más miatt marad feledhetetlen a június 8-i este. Most 22 képben felidézzük a legjobb pillanatokat, ha lehet egyáltalán választani közülük.   De még mielőtt az emlékképekre ugranánk... Hálásak vagyunk azért, hogy egyáltalán…..
Ha ott voltál a június 8-i koncerten, akkor azért, hogy újra átélj néhány pillanatot. Ha nem voltál ott, akkor azért, hogy ízelítőt kapj abból, milyen volt. Szavakkal elmondani nem könnyű...  1000 ember a nézőtéren, 45 lelkes énekes és 7 fős zenekar a színpadon. Medárd nap ide vagy oda, esőnek…..
Este koncert. Várjuk. Izgulunk. Hogy ne essen az eső. Hogy minden a helyén legyen. Hogy milyen lesz a 30 évvel ezelőtti első szabadtéris fellépés után újra ugyanott, de mégis másként énekelni a nyíregyházi közönségnek. Ráadásul utoljára. Ezért egyszerre lesz felszabadító és fájdalmas ez a mai közös…..
Jöjjön néhány feledhetetlen sztori a ZIG-Singers történetéből: "Amikor Iserlohnba, Nyíregyháza testvérvárosába tartottunk, hogy koncertet adjunk, tettünk egy kitérőt Sopronban is. Az ország másik vége, ott aztán tényleg nem fordulhatott elő, hogy családtagok, osztálytársak, régi ismerősök üljenek a…..
Vagy akár vörös és fekete - Stendhal után szabadon. Meghatározó színek a kórus esetében. Mondhatni, arculati színek.  Mert ha egy kórus színpadra lép és egységes képet szeretne mutatni magáról, kell valami közös pont. Például azonos színű öltözet. Eleinte a főszabály az volt, hogy a felső legyen…..
Dalok, amik összeforrtak a kórussal, amik közül ha egyet meghall a rádióban az, aki valaha is a ZIG-Singersben énekelt, tuti dúdolja magában a saját szólamát. Van köztük musicalből való, spirituálé, popsláger a 70-es vagy épp a 2000-es évekből. Mindenki megtalálhatja azt, amelyiknél akár rögtön…..
Mégpedig a neves musicalszerző, Andrew Lloyd Webber után. Merthogy kezdetben musicalbetétek alkották a kórus repertoárjának vázát. Sőt, komplett musicalt is színpadra vitt: a "Macskák" c. darab volt az első,  amit saját feldolgozásban bemutattak. Több estén  is megtöltötték a "Művház" nézőterét, a…..
Hogy hogyan kezdődött minden? És mik voltak a kórus első 10 évének legfontosabb mérféldkövei? Az kiderül a Magyar Televízió által készített összeállításból, amelyben a ZIG-Singers alapítója, Bánhidi Lászlóné Maróthy Magdolna mesél a kezdetekről, de felidéződnek a legemlékezetesebb pillanatképek is. ..
„És neked nem rossz, nem húz le, ha megint a betegséggel foglalkozol és rákkal küzdő embereknek tartasz workshopot?” – nem is egyszer kaptam meg ezt a kérdést az elmúlt időszakban.  A válaszom egyértelmű: nem. Még akkor is, ha a 20 résztvevő között akadt olyan is, aki a bemutatkozáskor pesszimistán…..
Kreatív elfoglaltság, ami kikapcsol, örömet okoz, a végeredménye egy számodra kedves tárggyá válhat, vagy lehet belőle egy klassz saját készítésű ajándék is. Létezik ilyen? De még mennyire! Engem rendkívüli módon vonzanak az efféle programok, és a népszerűségükből ítélve azt feltételezem, hogy…..
Elém került egy videó az interneten a napokban, aminek titkon már vártam a megjelenését. Na nem azért, mert olyan lenyűgözően szép dolog látható benne – sőt, én kritikusan azt mondanám, hogy inkább nem is a látványra kell figyelni, hanem a mondanivalóra. Abban van a lényeg. Ugyanis a videóban éppen…..
PH.Plusz 2019.01.25 22:57:27
@Klesk: Örülök, hogy meggyógyultál és biztos vagyok benne, hogy sokaknak voltál és leszel még példakép.
„Maga a negyvenharmadik!” – ezt Erzsike néni mondta nekem egyszer, egykori kedves szomszédasszonyunk Nyíregyházán, amikor egy hétvégén épp a családnál időzve átkopogtam hozzá, hogy születésnapján köszöntsem, ő pedig mindjárt a mindig isteni süteményeivel kínált. A 43-as az én sorszámom lett volna a…..
PH.Plusz 2018.11.12 18:25:37
@D.C. Kean Nowak: Megértem azt is, ha téged zavar a köszöntés-áradat. Én egy olyan kísérleten gondolkodtam, hogy mi lenne akkor, ha átállítanám egy másik dátumra a születsénapomat - hányan tudnák egészen biztosan, hogy de nem is akkor van? :)
PH.Plusz 2018.11.12 18:26:58
@ekat: Akkor kb. hasonlóan gondolkodunk a kérdésről, én így jártam el egy héttel ezelőtt. Egy "HBD!"-re nem lehet azt írni, hogy "annyira kedves tőled, hogy gondoltál rám...."
Egész nap ez a dal járt a fejemben, pedig már elég régen hallottam. Mintha ezzel próbáltam volna hangolódni az esti Presser koncertre, remélve, hogy majd egyszer csak felcsendül a "Te majd kézen fogsz" is. Aztán a rég várt produkcióban - amire jegyet is alig kaptunk, az utolsó darabokat csíptük el,…..
A rákból meggyógyulva életfeladattá nőtte ki magát, hogy másoknak segíthessek - a coaching ehhez ad kiváló eszközt A Magyar Coachszemle szerkesztője felkért, hogy írjak nekik a saját motivciómról, miért választottam én ezt a segítő foglalkozást, miért lett belőlem coach, hogy kapcsolódik össze a…..
Az íróasztalomon rámoltam, amikor kezembe akadt egy gépelt A/4-es lap. Elmosolyodtam, mikor felismertem, mi is ez. Gabi sorai voltak, a nálam folytatott coachingüléseinek tapasztalait összegezte, kicsit rólam írva ajánlást. A coachiskolában az egyik kedves oktatónk mesélt olyat, hogy vannak számára…..
Csak ételallergiám vagy érzékenységem ne legyen soha! – kívántam magamban, ha láttam, hogy mások lemondani kényszerülnek egy habos süteményről, egy hamburgerről vagy akár csak egy szelet kenyérről. 41 évig egészen jól megúsztam ezt a dolgot, de aztán a 42. évben felütötték a fejüket nem egészen…..
Pozitívra Hangoló Díjat nyertem 2017.09.18 12:29:00
És ennek köze van a bloghoz! A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány és a Magyar Újságíró Szövetség Egészségügyi tagozata közös pályázatot hirdetett újságíróknak. A rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedéssel kapcsolatban kellett cikket publikálni, lehetőleg olyat, ami felhívja a figyelmet…..
Amikor 2015 januárjában elindítottam a blogot, a betegségem és gyógyulásom akkor tíz éves történetének felidézésével, arra biztattam az olvasókat, hogy ha van köztük olyan, aki keresztülment hasonlón, ossza meg velem és a blog olvasóival saját tapasztalatait. Külön rovat is készült ehhez, "Bárki…..
Több okot is fel tudnék sorolni, miért jó, hogy blogot indítottam bemutatva benne a nyirokrákból való meggyógyulásom történetét,  kifejtve az egészséghez és betegséghez fűződő viszonyom, és próbálva rávilágítani arra, hogy mennyi fénypont lehet az életünkben, ha egészségesek vagyunk. Az egyik ilyen…..
10 évet töltöttem el Ferencvárosban, a Viola utcában, a 2006-ban épült ház 1,5 szobás lakásában - imádtam. A lakást is, amiből otthon varázsolódott, a környéket is, az itt töltött időt is. Nekem most megérett az idő a váltásra, s ha már így alakult, szeretném, ha valaki olyan költözne be, aki…..
Pozitívra Hangoló Kontroll 2015.07.21 00:29:39
Battyogok a Gyáli úton a Szent László Kórház felé, és most nincs is bennem félsz, vagy izgalom, mint talán néhányszor már ugyanezt az utat járva.  Kontrollra tartok, a sokadikra, így tíz év után tudom már pontosan, hogy megy ez. „Hány éve volt már neked ez a limfóma?” – kérdezte a doktorom a…..
PH.Plusz 2016.07.28 13:13:02
@ezisgyógyítsa: Köszönöm szépen - a linket is. Az oldal címe alapján először elbizonytalanodtam, hogy jó helyen járok-e, de kicsit körülnéztem, és rájöttem, hogy igen. :)
PH.Plusz 2016.07.28 13:14:17
@Ágnes Szepesi: Örülök, hogy már Te is a jubileumhoz közeledsz, és annak is, hogy Neked is remek orvosod volt. Nem akarnád-e elmesélni itt a "Bárki más" rovatban a történetedet? Sokaknak lehet inspiráló...
PH.Plusz 2016.08.10 14:38:56
@Kovácsné Erzsébet: Köszönöm a jókívánságokat, én is jó egészséget és csak negatív kontrollt kívánok.
... és biztatnálak, hogy írd meg nekem a Te történetedet, hogy a Te gyógyulásod is erőt adhasson másoknak. ( pozitivrahangolo ( @ ) gmail.com )
Ha a brit tudósok egyszer felmérést készítenek arról, hogy az újévi fogadalmak hány százaléka kapcsolódik a sport, mozgás elkezdéséhez / folytatásához, talán egész érdekes eredményre juthatnának. Hát még ha azt is vizsgálnák, hogy a fogadkozók mekkora hányada tart ki az elhatározása mellett mondjuk…..
PH.Plusz 2016.01.23 15:50:27
@ivivan: A cukorról hirtelen ezeket találtam:
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11048/a-cukor-karos-hatasai
www.youtube.com/watch?v=_g-77J5NPxc

Értem, ha négy fal között nem vonzó a mozgás annyira, mint a szabadban, de ha izomzatot fejlesztenél, ahhoz speciális gyakorlatok kellenek, nem elég mondjuk csak futni járni. De ezt is lehet a szabadban csinálni, ott van például a street workout. ;)
www.youtube.com/watch?v=7usJKGQIQDc
PH.Plusz 2016.07.29 01:43:47
@1010: Ezeket most tőlem kérdezed, vagy amolyan mintakérdések? :) Mert az én edzőm ismeri a válaszaimat, így kezdtünk neki a közös munkának. Igazad van, hogy mindenkinek jól jönne egy személyi edző - de még akiknek bele is fér az anyagi keretükbe, azok közül is kevesen gondolják úgy, hogy megérné ez az "úri luxus". És az is tény, hogy a személyi edzés lehetőségéért azért mélyen a zsebbe kell nyúlni.
PH.Plusz 2016.08.01 13:27:39
@1010: Az a helyzet, hogy én a kezelés után rögtön még nem igazán álltam át a sportos életmódra. Idő volt, míg igényem volt rá. Ezért nem vagyok jó minta. Illetve én a kemoterápiás kezelés ideje alatt is görkorcsolyázgattam, és ezt folytattam utána is, idővel egyre rendszeresebben.
Ha Te úgy érzed, vágynál több mozgásra, akkor talán jót is tehet a sport. De a fokozatos terhelés biztos nem légből kapott szöveg. Kezdd valami kíméletesebbel, aztán ha minden jó, akkor terheld magad jobban.
Az orvosoddal azért mindenképp célszerű megosztani a tapasztalatokat, hogy hogyan hat rád a mozgás.
10 évvel ezelőtt – ez lehetett a leggyakoribb szófordulat itt a blogban tavaly. Merthogy vissza-visszaemlékeztem, hogy is volt az 2005-ben, amikor egyszer csak szemben találtam magam a Hodgkin-limfómával, a kemoterápiával, és a cseppent sem kívánt mellékhatásokkal. És pár hete megállapítottam, hogy…..