Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nohabgm63

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több százezren látták a M1 Híradójának szombat esti, zseniális villanását a Youtube-on, amiben a Bajai Halfőző Fesztiválról jelentkezett be élőben a tudósító, Bencze Péter, de annyira részegnek tűnt a riportalanyaival együtt, hogy lekeverték a bejelentkezést.    A 24.hu megkérdezte az MTVA-t,…..
Keltett némi visszhangot a Momentum Mozgalom egyik programpontja. A pályakezdő politikusok ezt írták: „Bezáratjuk, és a társadalommal közösen indítjuk újra a közmédiát.” Legföljebb arra van esélyük, hogy jövőre bejutnak a parlamentbe, álláspontjukat tehát 2022-ig zárójelbe tehetjük. Mindazonáltal a…..
nohabgm63 2017.05.21 22:14:09
@Torz: A közpénzen fenntartott tartalomszolgáltatás csatornái között minőséget lényegében csak a Bartók rádió képvisel. Persze ebben az értékítéletben az én személyes ízlésem is benne van. És hát a Bartókon is romboló hatásúak a híradásnak nevezett propagandapercek. Sajnálom a kiváló bemondókat, akiknek azt sok, a Bartókra nem való szemetet munkaköri kötelessége felolvasni.
nohabgm63 2017.05.21 21:42:20
A közszolgálati televízió - ha lenne Magyarországon - fontos társadalmi feladatot teljesítene. Tájékoztatás, közművelődés, kulturális értékek közvetítése, oktatás, stb... mint közérdekű funkciók ma hiányoznak a közönséget még mindig jelentős mértékben lekötő tartalomszolgáltató kínálatából. Ezt a feladatot a ma hasonló néven működtetett, állami pénzköltésre szakosodott szervezet nem teljesíti. Sem a tartalom minőségét (lásd főként a híradásnak nevezett tragédiát pl.), sem a műfajokat tekintve. És itt meg kell jegyezni, hogy hiába indult el az 5-ödiknek nevezett csatorna. Alaposan megnézve a szervezet által saját gyártásban készített műsorokat, azok oktató, ismeretterjesztő szempontból gyakorlatilag értéktelenek. Érdemes lenne erre vonatkozóan egyszer mérni egy-egy műsorszám megnézése után a nézőben visszamaradó emlékeket, ismereteket. Ezt azért merem felvetni, mert beszéltem egy tudós szereplővel, aki a vele készített előadás-felvételt megnézve azt mondta, hogy a műsor után ő sem értené, hogy mivel foglalkozik. Abban biztos volt, hogy a stábnak nem volt olyan tagja, aki pár értelmes mondatban össze tudta volna foglalni a műsor témáját. Ez másként azt jelenti. hogy a köztévében a technikával úgy-ahogy elboldoguló dilettánsok a műsorkészítők. Olyan lények, akiket nem sorolhatunk a magyar értelmiség tagjai közé. A technika gyakorlatilag magától csinál színes képet, hangot, de a tartalmat és a hozzá tartozó formát kidolgozni - a néző számára emészthető, befogadható módon - nem tudják. Lényegében nincs képzett, szakmailag is alkalmas és megfelelő tudással bíró ember a szervezetben. Lojalitás, pártkötődés fontosabb minden szakmai tudásnál, sőt: sűrűn cserélik az állományt, mert a kezdők lojálisabbak, kevés pénzért, olykor ki nem fizetve is hajlandók dolgozni. Mire kezdenék érezni a feladatot, már az utcán találja magát nagy részük.
nohabgm63 2017.05.21 21:44:47
@septem: Az általad említett műsorok nagyszerűek, de mind az archívumból kerültek elő, ahol számtalan klasszikus létezik még. Az a baj, hogy a 80 milliárdból ma nem készül hasonló maradandó érték.
Üdvözlet Bánffyhunyadról: ez vár vajon a magyar városképekre? Ritka fejlemény: mintha egy libertárius fantaszta jutott volna döntéshozói helyzetbe az erős és lehetőleg még annál is erősebb államban hívő Orbán-kormányzatban. A pálinkafőzési liberalizáción és az…..
nohabgm63 2015.12.20 20:49:58
@F.M.J.: A tipustervek kínálata okozhat "kádárbarokkos" kisiklásokat, ez kétségtelen. Azért az építésszakma figyelhetne a szélsőséges helyzzetekre. A mai privát építkezések formai káosza, településeink siralmas kinézete mindenképpen kezelendő probléma, s erre esélyt teremthetne nagyszámú, az egyes esetekre átdolgozható tervkínálat. Örülök, ha erre bármikor, bármely vezetés lépett, vagy legalább szándékot mutatott.
Kedves Őszinte Ingatlanos! Meghirdettük lakásunkat jó néhány ingatlanos oldalon, és másnap már jelentkeztek is telefonon a különféle irodák képviselői (magánszemélyek egyelőre nem). Most szerződést kellene kötnünk velük, hogy tudjanak hozni esetleges vevő jelölteket. Arra…..
Ez nem lesz egy népszerű írás, de kötelességemnek érzem lejegyezni. Emlékszünk még a Charlie Hebdo nevű francia szennylap körüli történésekre? Remélem azért még nem volt olyan régen, amikor pár agyament terrorista lemészárolt majdnem egy komplett szerkesztőséget. Akkor…..
nohabgm63 2015.09.13 11:35:24
Az operatőr szakma válsága mutatkozik a szerencsétlem hölgy esetében. Attól még ne nevezzünk, és ne alkalmazzunk egy embert operatőrnek, hogy el tud menni valahova egy automata kamerával és ott maga sem felfogva a történések lényegét, szerencsétlenkedik. Aki ilyen "szakembert" alkalmaz, mint szerkesztő az maga is hiányos szakmai képességeit tekintve, még akkor is, ha valamely politikai erő minden hozzáértő előtt kutyahűségéért cserébe kinevezi. Ettől a régi réndszerből örökölt szakmai tradíciótól ered a mai magyar híradózás pocséksága. Valahol a Matúzné korszaktól lehetne elkezdeni a szétválasztását annak, hogy hány ember volt kameraképes, ebbe belértve azt is, hogy a vizuális megvalósításon túl tisztában volt az adott esemény lényegével, az ottani viszonyokkal és felelősen tudott alkotni és viselkedni, és hány kontraszelektált idiótát kell lvislni minősíthetetlen anyagai miatt. Attól, hogy a mai kamerák idiotzicher eszközök, még nem alkalmasak a szellemi munka elvégzésére, vagyis operatőri munkára. Kell hozzá a megfelően képzett és tudatos ember is.
A szerencsétlen hölgy nyilván tudott képet okozni bármilyen kis automata kütyüjével, de fel sem fogta, hogy nyilvános térben van, melyet ő ugyanúgy segít nyilvánossá tenni, mint a tôbbi, hasonló céllal Röszkére utazó. Az meg egyenesen szakmai abszurdum, hogy ő ezt nem csak közvetítette, de kiemelt részesévé is vált. Magát képviselte, nem a tisztelt édellődő publikumot.
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ötödik posztban a magyar szecessziós építészet húsz (szerintem) legszebb épületét nézzük meg. A poszt végén te is elmondhatod, melyik a kedvenced. A szecesszió (Jugendstil, art nouveau)…..
Kapaszkodókat keres a demokraták közössége. A ma meglevő, mintegy 1.2 millió szavazója mankót keres ebben az őrületben, ahol minden szétmállik: politika, erkölcs, demokrácia, szabadság, ahol magyar magyarnak farkasa, ahol évtizedes barátok törlik egymást a Facebookon.   Mit…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Ünnepélyes harmadik posztomban a budapesti kötöttpályás közlekedés fejlesztési lehetőségeit nézzük meg. Noha Budapestnek nagyon sűrű, és jó eljutást biztosító vonalhálózata van, a…..
Az űrügynökség a 2020-as években akar szondákat küldeni a Jupiter holdjára. Az Independent pénteki híre szerint a NASA gyakorlatilag biztosra veszi, hogy következő missziója során bizonyítékot talál arra, hogy van élet a Jupiter Európa nevű holdján. Az űrügynökség a…..
Magyar specialitásnak számít a kovászos uborka, ami a legnépszerűbb savanyúságok közé tartozik, különösen nyáron. A kovászolást azonban célszerű nyáron csinálni, mivel meleg időjárás szükséges hozzá. Ugyan sokaknak megvan a házi receptje, azonban most megmutatom, hogyan…..
A médiapolitika talán a legrejtélyesebb szakpolitika. A legfőbb döntéshozók óvakodnak körvonalazni elképzeléseiket azokról a tömegközlési eszközökről, amelyeket médiának nevezünk. Vagy azért, mert nem értenek hozzá, vagy pedig azért, mert értenek ugyan a médiához, de van…..
Közel egy éve fényképeztük utoljára a megújuló Esztergom-Budapest vasútvonalat, amelyről túlzás nélkül állíthatjuk, százezren várják, hogy végre elkészüljön. Ma délután Pilisvörösvárra utaztunk és egészen a Szentendrei útig fotóztuk az építkezést. Nagyobb…..
Jóvátehetetlen károkat okozott a közszolgálati médiában az Orbán-kormány, mégsem sikítanak a magyar polgárok amiatt, amit az ő pénzükből művel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) keresztelt vízfejű intézmény. Azon kívül, hogy a kormány…..
nohabgm63 2015.01.15 12:31:09
@forrimi: a 70-es évektől nagyon minőségi dokumentum és riportfilmek is születtek, de emlékszem, hogy pl. A szegedi operatársulattal közôsen játékos kisopera gyöngyszemek készültek, ezzel nem mellesleg a helyi művészek is munkához jutottak. Sajnos az ismétlő M3 műsorában nem látni ezekből. Remélem, hogy megvannak még valahol.
Emlékszem arra is, hogy az igen érdekes személyiségű Ladik Katalinról is Szegeden készült egy nagyon igényes, nem csak beszélős portré. Hol lehet ez is?
A szegedi társulatot indító Regős Sándor idejében nagyon élt a stúdiö a környéken található kincsekkel. Erre most elvész az esély.