Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Observer99

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halottról jót vagy semmit. Rendben. Akkor a halottról semmit. Ám arról, amit itt hagyott, amit szanaszét barmolt, amit lezüllesztett, arról azért lehet írni. Meghalt Arthur Finkelstein, a Fidesz fantasztikus kampánytratégája, a mocsokkampány, a hányadékkommunikáció pápája, aki az ember…..
Győztek a ballibek Andorrában, legalábbis úgy tűnik, olvasva a sok liberális örömhírt. Én magam nem is tudtam a meccsről. Sose érdekelt a foci, csak az EB- és VB-meccseket szoktam figyelni, azokból se mindent. Szóval csak magyar liberális örömködő cikkekből tudtam meg, hogy Andorra ellen vesztett a…..
Egy bő fél órája érkeztem haza, s az utazást meg a program végi, levezető, idegnyugtató Carrefour-os pékárubeszerzést leszámítva valamivel több mint három órát töltöttem el három hankoui bankfiókban. Még kellően zsibbadt az agyam, így a bő lére eresztett, szép képekkel…..
Observer99 2015.11.20 10:22:52
@Liping:
Te, kis optimista! :-)
Gondolod, hogy "adandó alkalommal" emlékezni fognak rá, hogy mit szerencsétlenkedtek össze? Javaslom a háromnapi hideg élelmet, biztos ami biztos!
Nagyon érdekes és tanulságos a mai poszt (és nem is rövid, teszem hozzá az ezt kedvelők kedvéért…). Fruzsi Írországból írt, és posztja egy nagyon érdekes kettős vonalon halad (ezért feltétlenül érdemes végigolvasni, mielőtt valaki kommentelésre ragadtatná magát). Szerintem…..
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
Mindenki számára egyértelmű magyarázatot adott Hanula Zsolt tegnapi cikke az Indexen. Én most csak szemezgetek, csak úgy, magamnak. Mondhatjuk naplózok. Részletek a cikkből: „A gép előtt az online személyiségünkkel ülünk, ami ugyan nagy vonalakban hasonlíthat az offline-ra, de…..
Observer99 2015.10.06 13:06:44
@rezsöatya: Hogy mennyire tudnak megfigyelni a "hárombetüsek", javaslom megtekintésre az Edward Snowdenről szóló dokumentumfilmet! Címe "Citizenfour"

www.filmbazis.org/film/387753/
Jelentkezzen az a férj, aki szívesen mutogatná legjobb barátainak a saját feleségét - persze nem ám estélyiben vagy fürdőruhában, hanem a maga természetességében... Esetleg kisebb társaságot hívna össze e célból? És vajon mit szólna hozzá az asszony? Nem kétséges, hogy a…..
Vagyis piac Kínában. Van a közelünkben, mintegy 20 perc  sétára egy létesítmény, ahol tegnap vásárolgattunk. Az itteni szupermarketekben nem kapni kimérős fűszereket, lajiaofen, vagyis pirospaprika-őrlemény pedig egyáltalán nincs, így ennek beszerzése volt az elsődleges…..
Őszintén szólva kicsit totojáztam a mai poszt kapcsán. Két okom volt rá: az egyik, hogy rémületes látni azt a megosztottságot, ami a menekültkérdés kapcsán látszik Magyarországon, a másik pedig, hogy szerettem volna (és szeretném is), ha a Határátkelő nem csak erről szólna.…..
Observer99 2015.09.27 09:41:41
@tanato:
"nem mindenki főleg pl. a ksozovói macedón és albán,román/főleg cigány/tényleg segélyre hajtó dologtalan réteg befogadása. "

Jajj, de jó. Ezt Te így megoldanád?
Aztán hol? Aztán hogyan? Több hetes, hónapos kivizsgálás alatt hol tartanád a szegény balkániakat?

Egyébként a német statisztikákban az is szerepel, hogy pl. a tavalyi évben az összes menedékkérő 65%-át kiutasították és hazatoloncolták!!

Kedves tanato!
Mesélsz valamiről, de nem ez volt az elgondolkodás tárgya!!
Még egyszer idézem:
"...vajon államnak nevezheti-e magát egy ország, ha képtelen ellenőrizni, hogy kik lépnek be a területére? Vajon nem szűnik-e meg az állam államnak lenni, ha elveszíti a képességét arra, hogy meghatározhassa, kiket enged a területére? Márpedig ez történik ma Magyarországon, és ez történik az egész Európai Unióban."
Erről mesélj felkészült kommenttárs!
Observer99 2015.09.27 10:10:59
@tanato:
Nem a kérdésre válaszolsz!!!!

Egyébként pedig, ha integráció, akkor van nekünk mértéktartó becslések szerint 800 ezer!!! cigány honfitársunk. Nem őket kéne először integrálni? Ha már mindenáron integrálhatnékunk van!

Különben pedig a migránsok menjenek arra amerre látnak, mi csak segítsük őket ami a csövön kifér, hogy jó véleménnyel legyen rólunk a világ boldogabbik fele, akiknek nincs ilyen gondjuk. Aztán, ha majd le akarnak telepedni, akkor majd hirtelen lesznek nekik papírjaik? Te komolyan így gondolod?
Observer99 2015.09.27 11:08:45
@tanato:
Isten bizony profi módon tudsz mellébeszélni! Háziorvosként is ez megy?

Egy lóval könnyebb sakkozni, mint rábírni téged, hogy válaszolj!
Részemről itt a vége!
Természetesen eszünkbe sem jutna holmi gyarmatosítást, más államok elfoglalását javasolni, arról van csak szó, hogy a mai blogajánlóban egyetlen országba látogatunk, és próbáljuk meg három szempontból is megvizsgálni. Az ország Hollandia, ahol a helyhiány állandó – viszont…..
Observer99 2015.09.27 09:41:27
@Golf2:
A blogban le vagyon írva! Heti egy napon ő otthonról dolgozik, akkor vele van a gyerek. Másik napon pedig az apai nagyszülők vállalták be a gyereket!
Xianning után Wuhanban is véremet vették. Történt ugyanis, hogy kedden az óráimra igyekezvén belefutottam egy kitelepült vérgyűjtő buszba a kampuszon. Miután siettem tanítani, így elsőre csak azt érdeklődtem meg, meddig lesznek ott, majd az órákat befejezve tértem…..
Observer99 2015.09.27 09:00:48
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
Observer99 2015.09.10 14:36:29
Ha igaz, ha nem ez akkor is olyan igazán "magyarosch"!

"A "Szív küldi szívnek" rovatban küldeném ezt a kedves történetet Pintér Sándornak és mindenkinek az Orbán-kormányban, aki szereti:
Ma Röszkén a kukoricaföldön levő menekült gyűjtőpontban délután 5 óra körül egy huszonéves rendőr jelent meg az egészségügyi sátornál, ahol a következő beszélgetés zajlott köztünk. (A rendőr azt gondolta, hogy én is a külföldi civil orvoscsoporttal dolgozom):
Rendőr: Elnézést, nincs véletlenül kálcium vagy magnézium önöknél? Vagy valami vitamin?
Én: Csak B6 vitamin van nálunk sajnos. Miért, mire kell? Valaki beteg? Mindjárt jön az orvos.
Rendőr: Nem, nekem kéne, mert reggel óta nem kaptunk enni, és legyen bennem valami legalább.
Ekkor megjelent az egyik orvos, aki odaadta a saját gyümölcsjoghurtját a rendőrnek.
Eddig a történet. Kedves Pintér Sándor! Remélem, önnek is tetszett, és elégedett a Belügyminisztérium alá rendelt rendőrség ellátásával és megbecsülésével ebben az embert próbáló időben. Végül is csak maguk helyett állnak helyt ebben az egyre durvább krízishelyzetben úgy, hogy egy kanyi segítséget nem kapnak a kormánytól. Vagy ez is a rendőri életpályamodell része? Mert akkor jó vonzó lett, nem mondom.
Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy önök egytől-egyik távozzanak a posztjukról! Menjenek vissza nyugodtan nyaralni. Elég volt a menekültek, a rendőrök és az összes magyar megalázásából! Önök nem kormányként buktak meg, hanem emberként."

www.facebook.com/szabotimeapm/posts/932437923479475?fref=nf
Observer99 2015.09.22 07:37:07
@korábban ulrike:
"Veiszer Alinda. Azon kevesek - nagyon kevesek egyike - akik, tudnak beszélgetni négyszemközt egy meghívott vendéggel."

Egyszer, egy beszélgetős műsorban előkerült, hogy hűűű, meg haaa, hogy kegyednek milyen széles ismeretei vannak bármely témában! Ő pedig elmondta, hogy kb összesen fél napja van a beszélgetésre való felkészülésre. Van egy kiváló csapata, akik ha kell hetekig elmolyolnak egy-egy majdani meghívottal, és MINDENT ami tudható a témáról, a beszélgető partnerről, papíron leteszik elé!
Az empatikus készsége, a beszélgetés irányítása az ő igazi tudása.
Aránylag népszerű tevékenység nyugaton a kínaiak szorgalmával példálózni. Noha a sztereotípiák mindig sarkítanak, valami alapja van a dolognak. Hogy ez a szorgalom nem feltétlenül párosul hatékonysággal, az már egy másik kérdés, de tagadhatatlan tény, hogy a kínaiak sokat…..
Observer99 2015.09.23 19:09:00
@rudaigyerek:
Az igaz, de fizetett szabi az nuku! Ha jól tudom.

@virágelvtárs:
Hogy van ez?
Ma nem egy személyes történet következik, ugyanis nemrégiben belefutottam egy olyan adatsorba, amely elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy önálló poszt legyen belőle. Az OECD nemrégiben az ír kivándorlás kapcsán (majd erről is lesz szó a poszt végén) kiadott elemzésében van egy…..
Observer99 2015.09.22 14:35:13
@LittleG (uk):
Azokat a szakembereket, akik lélegzetelállító dolgokra vállalkoznak, pl. egy szál kötélen felmászva, függeszkedve épületeken, ipari létesítményeken különböző hajmeresztő feladatokat végeznek el, na, azokat ipari alpinistáknak nevezik a magyari emberek.
Nem kell hozzá dús fantázia, hogy a veszélyes fákra való mászás, függeszkedés és munkavégzés, az szintén ez a műfaj.

Szerintem.
Observer99 2015.09.22 16:26:27
@LyukasBogrács:
Igen! Fején találtad!
És van az ipari alpárista!!
Aligha vagyok egyedül, aki csak kapkodja a fejét az elmúlt hetek zűrzavarában és aligha vagyok egyedül, aki egészen rémisztő történeteket hall arról, hogy a menekültkérdés miként oszt meg barátokat, adott esetben családokat. És aligha vagyok egyedül, aki azt gondolja, nem jól…..
Observer99 2015.09.21 08:34:15
@tanato:
Légy következetes! Ezt nem Te írtad?
" tanato 2015.09.21. 07:06:59
@monománia: Még az 56-osok egy jelentősebb része is hazatért néhány év múlva vállalva a hátrányos jogkövetkezményeket,néha a börtönt is. "
Ha akarom vemhes, ha akarom nem?

A jelentős az mennyi kb? :-)
Példának pedig felhozol egy embert! :-(
Már két hete, hogy Wuhanban vagyok, így itt az ideje egy kis kezdeti számvetésnek. Előjáróban hadd jegyezzem meg, az összkép eddig határozottan pozitív. De lássuk a részleteket.   1. Elhelyezés A lakás kimondottan jó, panaszra abszolút semmi okunk. Ráadásul minden működik…..
Observer99 2015.09.18 16:06:58
@virágelvtárs: :-)
Egy világ omlott össze bennem, amikor olvastam, hogy a Veve már talált is a földszinten "zéróskólát". Tervben volt, hogy majd megkérdezem ártatlan ibolyakék szemekkel, de hát így megelőzött bennünket!
Azért még nem idilli a helyzet, mert csak 0,6-os van a földszinten! További komoly felfedező útra van szükség amíg a 2 lityis zéróskóla (nagy a család!) beszerzése hosszútávon is biztosítva lesz!
Observer99 2015.09.19 16:43:01
@Liping:
Tudtam, tudtam, hogy nem egyszerű az élet! Bízom benned, hogy megtalálod az igazi forrást. Tudod, csak a munka, csak a család! ;-)
Ki mi alapján dönti el, melyik országot választja jövőbeni otthonául? Rengeteg racionális és persze érzelmi alapú érv is lehet, Györgyi (akinek korábbi írását itt olvashatjátok) most tízet szedett össze, ami őket Hollandia felé terelte. (Ha megihlet benneteket a poszt,…..
Observer99 2015.09.18 11:09:49
@sellőlány:
Az pedig, hogy Baranyában elfinnesedett falu lenne, az barokkos túlzás! Geresdlakról van szó, amely egy echte sváb község, nem nagyon hagyják el a falujukat, inkább megfelelő körülményeket teremtenek maguknak! A lakosság ~10%-a finn, jól elvannak egymással, ennyi!
Observer99 2015.09.18 12:06:58
@sellőlány:
Az a helyzet, hogy a falu kb 1000 lakosú, a finn testvéreink csapata pedig, megoszlanak a vélemények, hogy 22-24 család vagy összesen 28 ember. Ráadásul ők jellemzően szezonálisan vannak itt!! A jó kapcsolat az igaz.
Egyébként Baranya és Pécs különösképpen, igen kiterjedt és virágzó finn kapcsolatokkal bír!
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
Observer99 2015.09.16 17:51:17
@Attila Zsolt Sajo:
"Összehasonlításként egy brit kozlegeny ( Phase 1) netto fizetese min. £1284/ho (ami kb. 540 000 forint)."

Ettől azért nem kéne hanyatt esni, mert, ha jól tévedek akkor az UK-ban jelenleg £1050 a minimálbér!! Így pedig nálunk akár sokat is keresnek! :-)
                                                                            Európa, ébredj! Igen,most már tágra zárt szemekkel nézem mi történik a hazámban. Óráról-órára változik a menekülthelyzet, ezzel párhuzamosan változnak az európai…..
..
Observer99 2015.09.08 18:56:40
Observer99 2015.09.10 17:50:23
@virágelvtárs:
:-) :-)
A kifinomult gasztronómiai ízlésed eddig sem volt kétséges!
Sajnos én csípős békát nem ettem csak rántott békacombokat! De, ezek a brenyók csak ványadt magyari brenyók voltak! Mivel vén vagyok, mint az országút, ez az eset még a mohácsi vész előtt történt. Édesanyám meglepett vele. De nem mondta, hogy mi az amit eszek. Aztán amikor már jócskán elfogytak a combok, megkérdezte, hogy tudom-e, hogy mit ettem. Én arra tippeltem, hogy galamb lehetett, mert nekünk is voltak kifejezetten húsgalambok,ezért tartottuk őket.Nnnna, azóta nem ettem brenyót, már az elég, ha valahol élő példányt látok belőle!

Jut eszembe! Akkor a csípős brenyót is palacsintával etted?
Observer99 2015.09.14 16:40:12
@Liping:
"Béka jó, teknős ehető."
Egyél sokat!

"Jóforma husinak néz ki, mindenképp kipróbálásra kerül."
Láttam olyan filmet, hogy az étteremben a vendég kiválasztotta a neki tetsző jószágot, aztán ott az asztalnál pikk-pakk lekapták a kelgyóról a kabátot!

Na, arról majd mesélj, ha tudsz! :-)
Dóra nem is olyan régen osztotta meg élményeit egy amerikai reneszánsz fesztiválról, most azonban egy merőben más poszttal örvendeztetett meg minket, úgyhogy el lehet merülni az amerikai banki ügyintézés mélységeiben, a kredittörténet bugyraiban. Informatív és praktikus poszt az…..
Observer99 2015.09.11 17:06:30
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
1992 szeptemberben az ATS 7,66 és 7,77 között mozgott!

arfolyam.iridium.hu/1992/9/
Nyugat-Európában egyre nagyobb az igény az idősgondozásban dolgozókra, sokan választják ezt a lehetőséget, hiszen biztos munka, és bár senki nem fog meggazdagodni belőle, azért rendesen meg lehet élni az ott kapott fizetésből. Ezért is érdekes lehet törzskommentelőnk, Muscari…..
Observer99 2015.09.10 17:41:49
@Virago_1000:
"Ezert tisztelem es becsulom sokkal jobban az azsiai kulturat. Naluk tisztes oregkor jut az oregeknek. A csaladi kapocs fontosabb"

Csak azért, mert nincs más megoldás! Egyrészt pénzük sincs, hogy "megszabaduljanak tőlük", másrészt Ázsiában jellemzően nincs nyugdíj! Pl Kínában sincs!
Európa fél. Retteg. Nem a menekülthullámtól, bár kétségtelen hogy az további táptalajt ad félelmének. Az iszlám veszélytől fél. Attól, hogy Európa veszít az iszlámmal szemben. Nézzük meg hogy mennyire valós ez a veszély. Nagyon sokáig meggyőződéssel hangoztattam hogy…..
Observer99 2015.09.09 10:03:42
@diggerdriver:
És Te, ezt úgy ex katedra kijelented? Hááát, irigyellek!
Observer99 2015.09.09 11:29:42
@diggerdriver:
Ha a véleményed, akkor annyit megérdemelne a dolog, hogy úgy kezded: "Szerintem"!
Szerintem.
Nyilván mindenki hosszan tudna mesélni arról, melyek azok a kérdések, amik gyakorlatilag mindig felmerülnek, amikor magyarok külföldön találkoznak. Így van ezzel Bandirepublic is, aki egy ilyen élményét írta meg. Aztán megnézzük, milyen is egy gyermek születése Máltán, majd az…..