Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bravobravo

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Extreme Digital és az idő nem barátok (és nemcsak azért, mert a cég olyanokat bír írni, hogy "Rendelésed átadtuk a Futárszolgálatnak, melyet 2000.01.01. szállít ki."), Tibor pedig egy hete nem tud mosni emiatt. Mi - minden visszafogottsága ellenére - a hónap egyik legkeményebb…..
Bravobravo 2015.05.15 23:45:28
@Hentes pékné módra: PERSZE AZONNAL VISSZA IS ADJÁK. :-)) :P:P Gyorsfutár hozza a pénzt vissza. :-)) :P:P
Bravobravo
Bravobravo 2015.05.15 23:49:11
@Aureliano Buendía: MERT te ügyes vagy. :-)) És szép és okos.:P:P És több pénzed van, mint a posztolónak. :-))
Bravobravo 2015.05.15 23:56:00
@veto: OFF MI AZ a zsákfaluból nyíló zsákfalu ? Ez fogalmilag lehetetlen.
Tiberius Julius Augustus Capri szigetén, a Földközi-tenger azúrkék vizére néző megerődített hegyi kéjlakában élt, amikor júdeai helytartója parancsot adott Jézus kivégzésére. A közel hetvenéves „öreg kecske”, ahogy alattvalói a háta mögött suttogva nevezték, hírhedt…..
Bravobravo 2015.04.04 17:51:36
@vigyazo: Mely történelmi források támasztják alá állításodat ?
Bravobravo 2015.04.04 18:06:00
@vigyazo: "Pilatus a császár felhatalmazása alapján és az ő nevében döntött, a Jézus-perről szóló jelentését pedig megküldte a császárnak, aki jóváhagyta azt. Pilatus nem lépte túl hatáskörét."
Mennyi idő telt el Jézus elfogása, pere és kivégzése között ? Mennyi idő alatt ért el annak idején egy jelentés Júdeából Rómába ? Mennyi idő telt el, amíg ez a császár kezébe került ? Mennyi idő telt el, míg a császár válasza (jóváhagyása) elkészült, majd eljutott Júdeába ?
Bravobravo 2015.04.04 18:07:36
@vigyazo: És ugye nem gondolod, hogy minden kivégzést a császárnak kellett jóváhagynia a Római Birodalomban.
Egy nappal a Germanwings-katasztrófa után rengeteg kérdés merülhet fel az ijedt utasokban. A kommentekben talált felvetések és a nekünk küldött levelek alapján összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Van amire nem lehet még pontos választ adni, de az majdnem biztos, hogy a foglalások…..
Bravobravo 2015.03.26 23:05:27
@Le Orme 2: "Le Orme 2 2015.03.26. 11:10:3
Az ALAPKIJELENTÉSED (ÁLLTALÁNOSAN a biztosítókra vonatkozó) ez volt :
" pilóták életbiztosítási prémiuma a biztosítótársaságok részéről ténykérdés, ezen kár vitatkozni."
Miután cáfoltam, már nem ugyanazt írod (most már eltérő lehet) :
" Egyébként eltérő lehet egyes biztosítók politikája, akinél nincs veszélyességi pótlék, az magához vonzza a veszélyes szakmákban dolgozókat, ezért káros lehet."
EZ utóbbi a vitatott dolog szempontjából irreleváns, sőt elismerése annak, hogy van létező dolog.
"Szóval néhány példa arra, hogy a pilóták biztosítási díja magasabb:"
NÉHÁNY példa ? "often" jelentése nem az, hogy always és nem is az, hogy usually.
Bravobravo 2015.03.27 09:55:39
@Le Orme 2: "Le Orme 2 2015.03.27. 07:34:28
@Bravobravo: Nem cáfoltad az alapkijelentést, ami az volt, hogy a pilótáknak létezik életbiztosítási prémiuma. Te azt állítottad, hogy nem létezik, ez lett cáfolva egyértelmű tényekkel. Amit te mutattál, az csak arra példa, hogy egy helyen a tételes felsorolásból hiányoznak a pilóták."
Sajnálom, hogy nem az igazat írod, csak azért, hogy egy vitában győztesnek érezhesd magadat.
Az alapkijelentés ez volt :""egy pilóta ugyanolyan feltételekkel és ugyanannyiért köthet életbiztosítást (ami persze baleseti halált is tartalmaz), mint bárki más - pedig egy pilóta bárki másnál többet repül"
Jól hangzik. Kár, hogy nem igaz. "
Ez egy ÁLTALÁNOSÍTÓ kijelentés. És így nem igaz. És cáfoltam."
A másik ÁLTALÁNOSÍTÓ kijelentés :
" pilóták életbiztosítási prémiuma a biztosítótársaságok részéről ténykérdés, ezen kár vitatkozni."
EZT is cáfoltam. Ha csak egyet is tud ilyenkor az ember, azzal mát az általánosító állítás cáfolva van.
Sőt átugrottad válaszomnak azt a részét, melyben jelzem, hogy cáfoltad saját magad is ' "often" jelentése nem az, hogy always és nem is az, hogy usually.'
Én AZT nem állítottam, hogy egyáltalán nincs olyan biztosító, amely nem számít fel kamatprémiumot a pilótáknak.
Bravobravo 2015.03.27 09:59:11
@vanek ur: vanek ur 2015.03.26. 23:29:43
Ez egy pontos és jó érvelés, illetve levezetés.
A Simicska-Orbán konfliktus nem a pénzről szól, hanem a hatalomról, s a befolyásról. A Fideszt ketten építették fel, Orbán és Simicska. Pontosabban, a mai Fideszt, azt, ahogyan ez a világ működik, azt ők ketten építették fel. Ketten is hordják szét, egyébként.  1998 és…..
Abban talán az ép ésszel rendelkezők körében már nincs vita, hogy az Orbán-rezsim rég megérett a pusztulásra, s talán az is egyre egyértelműbb, hogy a levitézlett baloldalból a büdös életbe nem lesz már váltópárt. Görcsölhet Feri, óbégathatnak és beszállhatnak a…..
Pénzkérdés Je Suis Forint! 2015.01.15 16:49:40
Nem érdemes szégyenlősnek lenni, ha örülni kell, örülni kell. Nagy politikai siker, még ha esetleg puszta véletlen is, hogy a január 15-i bődületes frankerősödés előtt a magyar lakosság jelentős része már ki volt mentve az árfolyamkockázat alól. Nem is érdemes elképzelni,…..
Bravobravo 2015.01.16 15:38:17
@Brix: "Más kérdés , hogy ezzel kicsinálják a svájci ipart és a turizmust..."
Nem aggódom túlságosan emiatt. :-))
Bravobravo 2015.01.16 15:44:05
@s: "@kkkchris: "ehhez Svájc reálgazdaságnak nem sok köze van"

Nem értünk egyet. Az igaz, hogy ahhoz közvetlenül nincs köze Svájc gazdaságának, hogy mekkora a kereslet a frank iránt (bár közvetve azért igen, mert egy jó gazdaság pénzében mindenki szívesen tartja a vagyonát), de ahhoz igenis van köze, hogy ezt meg merték húzni. Nem tartanak a versenyképesség romlásától, tehát a versenyképességük fő eleme nem az olcsóság. Akkor mégis mi? Tán csak nem a minőség és a szakértelem? "
Ez így van. Jó az érvelés.
Bravobravo 2015.01.17 20:13:47
@vajdasagi: "@Bravobravo: Lehet, hogy neked nagy butaságnak hangzik. Én mégis úgy látom, hogy most az egyszer jól jöttünk ki valamiből. Tehát akár szerencse volt, akár tudás: mi nyertünk. Ideje is volt valami gazdasági témában jól szerepelni. Ennyi, nem több. Matolcsy attól még balek, de most ebből jól jöttünk ki."
Ezzel egytértek
A ballib rászállt a TESCO tizenvalahány üzletének bezárása kapcsán a kormányra. A ballib szimpatizánsok is isszák a balos média eltévelygett írásait. Fogalmuk sincs a valóságról, de mint azt majd látni fogjuk, eszeveszett sivításba kezdtek. De nézzük mi is a valós…..
Bravobravo 2015.01.15 11:56:38
"A kormány a Tescóval írt alá stratégiai együttműködési megállapodást
2012. december 18.

A Tesco magyarországi jelenléte kapcsán kiemelte: az elmúlt években a magyarországi kiskereskedelmi beruházások közel 30 százalékát a Tesco hajtotta végre, emellett jelenleg a legnagyobb magyarországi magánfoglalkoztató, a munkavállalóknak folyamatos képzést biztosít, és beszállítói köre is folyamatosan bővül, 1500 beszállítójából mintegy 1300 magyarországi vállalat, mondta Cséfalvay Zoltán.

Cséfalvay Zoltán a kedden aláírt megállapodás kapcsán hangsúlyozta: mivel Magyarország kis, nyitott gazdaság, ezért az ország és a vállalatok számára kulcskérdés, hogy minél erősebben, minél magasabb hozzáadott értékű termékekkel kapcsolódjon a globális értékláncokhoz. A Tesco eddig is törekedett arra, hogy beszállítói fórumokkal segítse elő a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) részvételét, új kezdeményezésükkel, a beszállítói akadémiával pedig nemcsak a helyi, jó minőségű termékeket gyártó kkv-kat, hanem az országos beszállítókat is meg szeretnék találni.

Az NGM államtitkára szerint a megállapodás jelzi azt is, hogy a kormány elvégezte "házi feladatát", hogy Magyarországon mára lezárult a fiskális konszolidáció, a hiány tartósan a GDP 3 százaléka alatt van, az államadósság csökkenő pályára került, a foglalkoztatás pedig folyamatosan nő. Az ország ennek eredményeképpen olyan növekedési pályára léphet, amely nem az adósságból táplálkozik, hanem amelynek fedezete a teljesítmény; ezt szolgálja az adórendszer átalakítása is - emelte ki Cséfalvay Zoltán.
Bravobravo 2015.01.16 21:21:16
"@Sonyó: @Bravobravo:
Na látod Brabrav!
A kormánynak érdeke az együttműködés.
Az, hogy a TESCO-nak gondjai vannak, az nem a kormány problémája."
Ez érvnek elég sovánka. :-))
Ezt a Tesco magának találta ki és javasolta: "A Tesco- vagy Nébih-adó, hivatalos nevén élelmiszerfelügyeleti díj emelése elég durva. Ez eddig 0,1 százalék volt, és a boltoknak kellett fizetnie, hivatalosan azért, hogy az őket felügyelő hatóság kiadásait fedezzék. Most viszont a nagyok az eddigi hatvanszorosát, 6 százalékot fizetnek majd. Akkor számít nagynak egy bolthálózat, ha évi 300 milliárd forint fölötti az árbevétele." ? :-))

Üdv!