Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsugasvili

0 bejegyzést írt és 510 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bujdosó 6. A banya LASSAN ért utól a bizonyosság, hogy mostan már tényleg a valóságra ébredtem. Főleg mikor beszéltem a Bandival. - A bátya? - A bátya, a bátya, nem leszel ám mindig a szoknyáján! Legtöbben hetekig se látjuk. Tegnap hajnalban elment a Csobogósra, ideküldeni a hasonmásodat…..
A bejegyzés a szájbatalpaló blogon itt található. Különösen arra kell törekedni, hogy az ifjúságot a tisztesség és becsület minden törvényeire úgy neveljük, hogy az állam méltón derék férfiakat, a királynak hiven szolgáló alattvalókat és szorgalmas polgárokat remélhessen belőlük. (Ratio…..
dzsugasvili 2016.01.29 00:12:14
@dangbird: Úúú, ezt most belájkoltam volna, ha itt olyan lenne.
dzsugasvili 2016.01.31 23:56:06
@cathsword: Igen, de a lényeg pont az, hogy az átfogó megoldások a legrosszabbak mindig, és az élet minél kevesebb területén szabad őket alkalmazni, mert ami valakinek jó, az sok másiknak nem jó. Nem csak az oktatási téren, mindenhol. Épp ezért az volt a betegség, amikor minden univerzálisan leszabályoztak, az óta vannak az igazán hatalmas, végletesen megosztó viták.

És ezek közé tartozik a nyugdíjrendszer meg az oktatási is. Ha nem lenne átfogó megoldás, és mindenkinek magának kellene megoldani a dolgot (természetesen nem anarchista, vadnyugati módon, bele a közepébe), akkor nem lenne kinek szemrehányást tenni.

És ugyanez igaz a nyugdíjas témára is. Most rengeteg ocsmány vita folyik arról, hogy szabad-e a gyerekvállalást támogatni, mert hát az sérti az egyedülállókat, és hasonló agyrémek. Ha nem lenne nyugdíjjárulék, meg nyugdíj, akkor mindenkinek magának kellene megoldani az egészet, akkor nem lenne olyan, hogy egy gyerektelen bankárnak 800 ezer a nyugdíja, és saját személyzetet tart fenn, szarik a világra, míg a 2 gyerekes tanár házaspár összesen 160 ezer nyugdíjból próbál megélni, közben meg rázzák az öklüket másokra.

Ezeken kívül nagyon sok példát lehetne még mondani az élet különböző területeiről, ahol a korlátozásokat meg kéne szüntetni.
dzsugasvili 2016.02.01 23:10:50
@cathsword: Valamennyire idealizálva van, de attól még a mai helyzet beteges. És ha arra gondolok, hogy a 2. vh-ban és korábban is katona dédnagyapámnak elvették a nyugdíját a 2. vh. után, 60 éves korában, és lényegében a mai körülményekhez hasonló (életmódilag) állapotok között kellett így élnie, a gyerekei adományaiból, úgy, hogy születtek a kisgyerekek, és kicsike lakásokban laktak, alig kaptak fizetést, és romokban állt asz ország, akkor arra gondolok, hogy nem frankó kitéve lenni mindenféle hatalmak kényének kedvének, hogy megadja-e majd az elvileg járó nyugdíjat. Ez szerintem végzetes kiszolgáltatottság. A fizetéseknél már régen megvan ez az egzisztenciális rettegésben tartás, rengeteg gerincet törtek meg ezzel, a nyugdíj meg csak egy lépés innen.
Tóth Bálint Mindennapi egészség   Az ember megszületik, s lassan felcseperedik. Teste növekszik és fejlődik, fizikai és pszichés ereje gyarapodik, míg elér egy kiteljesedést, 20-23 éves kor körül, s onnan aztán élete hátralévő részében lassan hanyatlik ereje, egészsége…..
dzsugasvili 2016.01.06 20:08:32
@dangbird: Na épp az utolsó bekezdésedből látszódik, hogy ez az egész témakör egy igen fura mese-valami, ami bár szép, szerteágazó, de sose lesz egyértelmű, így pedig a haszna is megkérdőjelezhető marad.

Nekem ugyanis PG majdnem obszcén magyarázatából inkább az jött le, hogy a skorpió "lövedéke" a nyilas, egyfajta mag, ebből lesz az újabb születés következő évben, a bak és a többiek pedig a halig bezárólag a skorpió maradéka. Ugye a halakra mondják el mindig, hogy az a pusztulás legvége, az abszolút nulla, amiből utána a kosban indul el majd az élet. PG ezért magyarázza a halak/megváltói elhivatottság kapcsolatát (ti. hogy a halak a legmélyebb pont az élet szempontjából).

De ha ugyanabból az előadásból ennyire különböző módon láttuk a helyzetet, akkor ez így azért kínos.
Ízes magyar Sparherd vagy sparhelt 2009.07.03 15:29:43
Nos, jelentem, élek még, és ismételten felveszem az ízes magyar nyelv blogom eleresztett fonalát. Nem is nagyon vesztegetném a szót másra, mint a címben találhatóra, azaz a sparherdre.Ez egy rendkívül kis tetszetős darab, a sezlony után a másik kedvenc szavam. Persze tudom én, hogy…..
A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található. Azt terveztük, hogy az oktatási rendszerről fogunk írni egy szájbatalpalót. Ez is meglesz, de most egy kicsit halasszuk el, egy éppen aktuálisabbá vált téma miatt. Mert ez az Ákos már megint politizál. Most éppen az Echo TV-nek…..
dzsugasvili 2015.12.17 19:44:22
@cathsword: Jó vicc, teológus doktor. Na ne vicceljünk már. Egyrészt alapból nevetséges ezt az elmélkedős (gyakran simán ostobáskodó) témát tudománynak nevezni, másrészt akinek a mai keresztény nagy egyházak adják meg a címet, az általában többszörösen is szemben áll kb. mindennel, ami ezen a blogon megy.

Ez az egész genderesdi a tömény hányadékok csoportjába tartozó fikciós kitalált téma. És bár több ember őszintén elhiszi, hogy ez egy kutatni való igazi tudomány(ág?) lehet, attól még nem lesz az.

Ha ez a teológus valaki mondott valami értékelhetőt, akkor max. a véleményeként értékelhető, nem azért, mert tudós, aki mondta.
dzsugasvili 2015.12.17 23:54:16
@cathsword: Na ez a jellemző feminista nyöszörgés. Le nem írtam azt a szót, hogy nő, de még csak utalást se. Tőlem Ferenc pápa vagy Obama, George Bush is lehetne, ha teológus doktorként genderezik.

Azt próbáltam közölni, hogy a teológus doktort kiröhögöm (A FÉRFIT ÉS A NŐT IS!!!), ha arra hivatkozik, hogy ő milyen tudós, mert nevetséges a "szakterülete". Mint embernek, lehet érdekes a véleménye, de a foglalkozása miatt inkább hátrányból indul nálam.
dzsugasvili 2015.12.18 16:43:20
@cathsword: Ejj, így nehéz bármiről értelmesnek tűnően beszélgetni. A teológus doktorra tettem a megjegyzést, és részben azért, mert nagy keresztény egyháztól kapta a címet.

Tehát nem azért mert katolikus, hanem mert katolikus teológus doktor.

Gondolom lassan náci meg fasiszta is leszek majd valamiért fajgyűlölő gyilkosivadék, vagy hasonló. Ezek valamelyike is kiolvasható nyilván a hozzászólásaimból.
Mint korábban meghirdettem, tegnapelőtt a Civil Multimédia szervezésében tartottam előadást a Magyarnak lenni című előadássorozat keretében. Köszönöm mindenkinek, aki személyesen is eljött! A többiek pótolhatják videóról alább. Szerdán a Hun TV Aktuálpolitikai kerekasztal…..
A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található. Vonjuk le a középkorról szóló bejegyzések tanulságát! Miért ez a torzított kép? A válasz nagyon egyszerű: A regnáló hatalomnak nyilvánvaló célja, hogy elhitesse az alattvalókkal, hogy nekik jó. Ha az emberek alapvetően…..
A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található. Megszakítjuk a múlt, jelen és jövő viszonyán való rágódást (az ezt lezáró bejegyzést pótolni fogjuk!), hogy rendhagyó módon a napi eseményekre reagálva tartsunk egy gyorsrágó szájbatalpalót A TERRORIZMUSRÓL. Én…..
dzsugasvili 2015.11.16 13:13:27
Na tessék:

index.hu/kulfold/2015/11/16/ezek_voltak_azok_a_helyzetek_amikor_hibaztak_a_francia_hatosagok/

Pont erről beszéltem. Ezt szerettem volna megvárni. Előbb-utóbb még a hivatalos sajtóban is ki szokott bukni néhány alaptény. Mindenfelé terjed már a neten, hogy a francia vezetés tudott arról, hogy merénylet lesz, csak talán az időpont nem volt meg nekik (nyilván...).

Ennyi az egész. A félállatok szervezkednek, és már az emberi programozás se kell, maguktól elintézik a feladatukat. A megfelelő helyről meg azt figyelik csak, hogy el ne térjenek a számukra megfelelő irányba menjenek.

De ez nem azt jelenti, hogy ne létezhetne az iszlám terrorizmus, és nem akarnák maguktól támadni az európaiakat, ahol csak lehet. Hogy ezt itteni vezetők tudtával teszik, az másik kérdés. Ez semmilyen felelősség alól nem menti fel a fizikai elkövetőket.
dzsugasvili 2015.11.16 22:07:27
@dangbird: ez a legprimkóbb fajtából való azért, ennél színvonalasabbakat is összehoznak a nagy Photoshop mesterek

@Hunnor: eléggé ízzadtság szagú a történet, már tegnap is jót nevettem rajta, amikor láttam
dzsugasvili 2015.11.17 23:30:05
@Hunnor: Húúú, van ott két nyílvessző olyan számokkal, amiknek a jegyeiből össze lehet rakni 11.13-at. Azta. Kőkemény. Ha összesen 10 db számjegyből épül fel a számrendszered, akkor erre azért viszonylag jó esélyed van.

A 9/11, 9 11, 9.11., 911 kombinációk bezzeg elég egyértelműen ott vannak mindenhol, ott fura módon nem kell beleerőltetni a képzelgést a dologba.

A terrorista képe a háttérben meg még a 11.3-11.5-höz képest is gáz. Tavaly tört előre az Iszlám Állam, akkor jelent meg igazán, év végére nagyon megerősödött, óriási összeesküvés-elmélet kutatónak kell lenni, hogy egy 2015-ös évre elején megjelenő lapszámban fennakadjunk ezen a fekete ruhás figurán a címlapon. Az AK-t a kezében meg inkább nem is magyaráznám. (Segítségképpen elárulom, hogy egy elég ritka fegyverről beszélünk, amit szinte sehol nem használnak a világon, 1-2 világvégi szovjet falu rendőrein kívül, nyilván).
A Játék Neve: Föld ElőadáSokk! 2015.11.03 09:36:51
Mindjárt három is! Kettő jön, egy pedig nyári videó. Szóval: Tóth Bálint Lesz-e még Magyar Királyság? "Mi ez a Szent Korona és Királyság-őrület a hazafias körökben? Már volt itt királyság, és a történelem órákon nem sok jót hallottunk róla. Nem jobb a köztársaság?…..
dzsugasvili 2015.11.07 15:55:49
Én nagyon szeretem ezt a világnézeti irányzatot, amit Bálint meg kisebb-nagyobb különbségekkel a nála híresebb irányzat-megalapozók képviselnek (elsősorban Pap Gábor, de Szántai Lajos, Molnár V. József, Géczy Gábor, Tóth Ferenc), de kb. 4 év e téren való tájékozódás után sajnos egyértelmű, hogy ez is egy tényfeltáró irányzat marad, ami sok és jó előadást tart mindenfelé országszerte, de másra nem futja az erejéből.

Alapvetés, hogy a mai politikai rendszer rossz, ördögi, gonosz, stb., aminek nem szabad a részévé válni mert megrontja a résztvevőket, és lehúzza őket a mélyben lévő alapszintre, onnan pedig nincs visszatérés. Mivel viszont a mai résztvevők jól megvannak a mai ideológiamentes, hazug, pénzközpontú, anyagias és beteg világukban, amúgy se engednének oda senkit maguk közé. Az előadásokkal házaló emberektől meg szerintem nem is tartanak, mert nincs mitől félniük.

Szóval én nagyon szeretném, ha lenne királyság, Szent Korona-tan alapú rendszer, kíváncsi lennék rá, milyen lenne a 21. században, de esély az jelenleg nincsen rá, és nem is arra haladunk, hogy szikrányi is legyen. Persze biztos el lesz magyarázva, hogy miféle állatövi összefüggések miatt lesz majd mégis, de ez itt most fájdalmasan kevés.

Nem egy Szántai-előadást néztem meg azonos címmel, és mindig az Árpád-háziakról mesélt és Mátyásról, és volt, hogy a végén, kb. 2,5 óra után odaszúrta, hogy "lesz-e még tehát magyar királyság? Biztosan lesz! Köszönöm a figyelme". Hát ez így nagyon kínos.

Szerintem a tényfeltáró részen már a rendszerváltás után 1-2 évvel túl voltunk, de vagy 15 éve egész biztosan nincs magyarázat, hogy miért nincsen előrelépés valamiféle emberibb rendszer irányába. Nincs rá mentség.

Mivel pedig én magam is az elmélkedő és szemlélődő fajtába tartozok, szemrehányást se tehetek igazából senkinek. A hozzászólást is csak azért írtam meg, mert hamis illúziók kergetésének tartom már ezeket a fajta címadásokat és témákat, amelyek túl sok felesleges indulatot szülnek teljesen értelmetlenül. Úgy, mint pl. az "Atilla ébresztése" is. Jelen pillanatban nem látszik halvány jele se, hogy bármiféle javulás is lehetne, és kívülről se fog segítség érkezni.

Akkor már inkább maradjunk az "Oszd meg és uralkodj" vagy a "Fordított világ" c. előadásokhoz hasonló elemző témáknál. Ez a másik típus túl fájdalmas.
dzsugasvili 2015.11.07 22:00:10
Nincs ötletem, hogy mit kéne csinálni rendszerszinten, tényleg. Azért írtam a végén, hogy én is ilyen fajta vagyok, sőt ha lenne témám, magam is szívesen tartanék előadást róla. Sajnos nem ilyen téma/munkakörben mozgok, úgyhogy egyelőre nem működne.

Csak emellett kicsit kínosnak tartom, amikor a már valóban mindenféle témakörben (amúgy helyesen) megszólaló leghíresebb előadók kategorikusan elmagyarázzák, hogy mit miért nem lehet tenni, de azért természetesen majd jobb lesz, ezért vagy azért. Ne szavazzunk tehát pártra, nem is kéne igazából foglalkozni velük. Lásd pl.: Géczy G tavalyi felszólítása a választáskor a nem szavazásra. Ő mondjuk legalább alternatívaként kínálja a kivonulást a természetes(?) életmódba. Na de a többiek?

Amúgy egy ötletem van: párbeszéd valamilyen formában ezekkel a nagyobb nevekkel. Elég komolyan elefántcsonttoronyban érzem őket már amióta jobban megismertem az irányzatot. Marhára nem igaz, hogy csak a hivatalos tudományos és politikai körök miatt nincsenek benne a köztudatban, ők is felelősek érte. Nem állapot, hogy Born Gergelytől Szántai Lajosig Pap Gáboron át Molnár V-ig mindenki irtózik az internettől és a kétoldalú kommunikációtól. Ez a blog nagyon szuper, Géczy G is végre van már a Facebookon, de a többiek sehol. Egyszer megkérdeztem Sárosi Zoltánt, hogy miért nincs Ki kicsoda az irányzat képviselőiről, azt mondta, saját kérésükre. Így nincs mit kezdeni. Csomószor elhangzott már, hogy Pap Gábor nem szereti, ha kérdeznek tőle az előadása alatt. Oké, de ezt akkor így hogy? Szidja az akadémiát, hogy nem állnak szóba velük, de ő is ezt teszi?

A királyság témához: Tóth Zoltánnak is fut egy A Szent Korona-tan és a mai közjogi helyzet c. előadássorozata itt-ott az országban, marhára egy szó nem esik a Koronáról benne. Egyszerűen hihetetlen a mellébeszélés. Kéne végre az alternatív művtöri, kuturtöri, hadtöri és nyelvészet, régészet, néprajz mellett alter politológia is lassan.

Viszont pont ezen elgondolkodva úgy gondolom, hogy a királysággal együtt járt egy csomó olyan mellékes dolog, mint a királyi pompa, díszes életmód, kíséret, szokások, vagy akár jogkörök tömege, amik történelmileg hosszú idő alatt alakultak ki olyan bonyolultan, ahogy, de 1918/1944-es kiírtásuk után már aligha visszahozhatók, vagy épp nem jelentenének semmit (pl. nemesi cím adományozása).

Ettől persze lehetne még a király a spanyol királyhoz hasonló öltönyös figura, aki nem lakik palotában sem, stb., de külsőség ide, külsőség oda, szerintem ezzel már valamiféle új rendszer alakulna ki, hiszen a királyság egésze a történelmi hagyományok betartásán és a tekintélyen alapult,azt pedig ki kellett vívni, és fent kellett tartani, a látszattal is. Ez az új valami pedig már nem a régi, 900-1000 évig fennálló lenne, akkor meg kétes, hogy mennyire van értelme.

Arról nem is beszélve, hogy a rendszer alapját a Szent Korona és a vele megkoronázott király mindenek felettisége jelentette 1918-ig, ezt meg a mai széttöredezett politikai/világnézetek esetében sose érhetjük már el. Ha meg királyságellenes ellenzékkel jönne létre sokakra ráerőszakolódva a királyság rendszere, szerintem nem lenne értelme, sima diktatúra lenne.

Lehet, hogy összeomlik a mai rendszer szép fokozatosan (vagy gyorsan), de abból sajnos csak további züllés lesz, mert nem látom, hogy itt miből nőhetne ki valami új, pozitív szerveződés.
dzsugasvili 2015.11.12 21:33:02
@Hunnor: Uncsiiiiiiiiiiiiiii. Már milliószor mondták ezt millióan az elmúlt tizenpár évben szóban és írásban, amióta foglalkozok politikával és hasonlókkal. Nem nekem, általában. Akkor is gáz volt, most is az.

Főleg azért, mert már azt se tudjuk, hogy nézne ki a győzelem a "totál vert helyzetben". Annyi sérelem volt az elmúlt 100 évben, hogy megszámolni nem lehet. Mintha egy autóbalesetes, összes végtagját leamputált embert elhagyná a felesége egy másik nőért, kapna egy hererákot, majd agydaganatot, utána jól összevernék, majd betörnének hozzá és kirabolnák a lakását, végül pedig megdöglene a kiskutyája. Innen pontosan merre lehetne a javulás?

A többi környékbeli ország is szívott sokat, de ott legalább volt ez-az, területi gyarapodás, esetleg gazdasági fellendülés. Nálunk semmi hasonló reményre okot adó 1941 óta.
A bejegyzés a szájbatalpaló blogon itt található. Nagyon érdekes és kényes téma következik, mellyel kapcsolatban az indoktrináció olyan mély, hogy most „magától értetődő” igazságokat fogunk megkérdőjelezni. Éppen ezért a középkori életkörülményekkel kapcsolatosan…..
dzsugasvili 2015.11.11 23:48:18
Nehogy átessünk a ló túloldalára, ha lehetséges, a hülyítés tekintetében.

1. A középkor egészét sose nevezték sötétnek! A sötét középkor a középkor (az egyszerűség kedvéért Nyugat-Róma bukásától a Kolumbusz/Amerika történetig) a 6-9. századot jelenti, amikorról nem maradtak írásos, sőt igazából tárgyi leletek sem. Illig is ezt az időszakot mondta (először) kitaláltnak egyébként. Az utána következő 3 évszázad az "érett középkor", és utána a maradék kétszáz év a "késő középkor".

2. A fentebb tárgyalt inkvizíciós és világképes történetek rohadtul nem tartoznak a sötét középkorba, sőt tulajdonképpen még csak a középkor egészébe se különösebben. Galilei és Bruno ügye nem is középkori sztori, hanem 16. századi. Az inkvizíció pedig az érett középkor végén kezdett kialakulni, és valóban a protestantizmussal szemben lépett fel igen keményen, ami ugye megint újkori jelenség már. Az egyik legkeményebb szerveződés, a spanyol állami inkvizíció pl. 1478-ban alakult meg, nem is hinném, hogy akármennyire középkorinak tekinthető a működése.

Tehát a fenti címadás ferdítés, nem a középkorról szól a cikk. E mellett az inkvizíció ostoba, primitív szerveződés volt, akárhonnan nézzük is. Ha nem is ölt meg 1 millió embert, ahogy a Da Vinci kódban elhangzik, akkor is ostoba és durva intézmény volt, és ha nem is feltétlen öltek meg annyi embert, az értelmiséget pontosan elhallgattathatták e nélkül is, gondoljunk csak Galilei esetére. Nem hiszem, hogy pont ezzel az intézménnyel kellene kezdeni a középkor mentegetését, itt nincsen szépíteni való.
Magfalván jövő héten népi életmód tábort tartunk. Hétfőn 18:00-kor tartok előadást, van "napijegy" is, és 24 óra alatt is rengeteget lehet tanulni ezekben a táborokban (személyes tapasztalat). Gyertek, jó lesz (már nem csak az én előadásom, hanem minden). Videó nem biztos,…..
Íme. Elkészült az előadás videó, egész 25-én ennek az utómunkáját csináltam. Áldott karácsonyt mindenkinek (ami még hátravan belőle.)   Továbbra is lehet küldeni koszos pénzeket, sőt, azt nem csak ilyenkor, hanem mindig. :) Tóth BálintUnicredit Bank1091 8001 - 0000…..
dzsugasvili 2015.01.29 19:07:29
Minden tisztelettel, szerintem is elég gáz, amikor a jobbnál jobb blogok (az ideológiai tartalmúaktól, mint ez is a teljesen más tartalmúakig), amelyeket teljesen önszorgalomból kezdenek el szerkeszteni jó szándékú és lelkes emberek, elkezdenek elmenni az egyre durvább pénzközpontúság és fizetősség irányába.

Általában úgy kezdődik, hogy lehetségessé válik adományok küldése, amelyek persze nem érkeznek, mert egy ingyenes cikkeket/videókat tartalmazó oldalnál miért fizetne valaki, ha ezt soha nem tette előtte. Utána általában az oldal tulajdonosa elkezd háborogni ezen valamennyire, majd más megoldások után néz, pl. fizetős Youtube csatorna.

Példának még hozhatnánk a Konteó blogot, ami nem fizetős persze, de vagy 2 éve egyik Konteó könyvet szerkeszti már a szerkesztő a másik után, és a kezdeti hetente megjelenő több cikkhez képest ma már kb. havi egy cikk van csak, nyilván a könyv jobban megéri. Itt meg az oldal indulása óta volt 6 cikk meg 1 előadás tavaly május óta.

Én abszolút megértem, ha az egyébként mással is foglalkozó bloggerek örülnek/örülnének neki, ha valamilyen módon megérné nekik is a tevékenységük, de ha ez több év weboldal működtetés után jön elő náluk, az szerintem joggal lehet ellenszenves az érdeklődőknek, továbbá nem hiszem, hogy a pénzbeli támogatás kikényszeríthető lenne pl. a fizetős Youtube csatornával.

Csak megemlíteném, hogy az igazán menő előadók, mint Pap Gábor és a hozzá hasonlók, legtöbbször fizetős előadásokon lépnek fel, ami tiszta sor, de az előadások felvételei általában szabadon terjeszthetők a neten vagy bárhogy.

Ha Tóth Bálint elkezdené járni az országot, tuti mennének az ő előadásaira is, én is szívesen megtenném, azért fizetnék is helyben, de sajnos se a budapesti előadásokra nem tudok elmenni, se pedig banki átutalást nem fogok intézni ilyen ügyben, se ennek a blognak, se másnak.

Ha a Szántai Lajos meg a Molnár V. József előadások nem lennének a Youtube-on tucat számra, a létezésükről se tudnék. Ha meg mostantól fizetőssé válnának a neten, többet nem látnék belőlük sem.
A napokban olvashattunk arról, hogy az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatóinak névtábláit felmatricázták nem túl barátságos és antiszemita tartalmú cimkékkel. Nyilván nem szép dolog, mondhatnánk felháborító, bár egy ilyenfajta antiszemita…..
dzsugasvili 2013.03.18 13:21:27
Nem ezért vagy azért, koma, de ez a rendszer liberálisnak mondott demokrácia, ami azt jelenti, hogy mindenki tehet bármit, amíg azzal a másik jogait nem bántja. Ilyennek tűnik ránézésre, hogy azt mondok bizonyos keretek között, amit akarok.

Ok, a tévék pl. korlátozhatják, hogy mit engednek képernyőre, az újságok, hogy mit nyomnak ki, vagy akár a rendőrök is azt, hogy hangosbeszélővel ki és mit ordítozik a nyílt utcán, de némely esetben ezek a korlátozások is sikamlósak.

Viszont a komment az épp olyan helynek tűnik, ahol tényleg szabadon folyhat párbeszéd szerűen a beszélgetés. Persze a szerkesztő törölhet, amit akar, csak akkor felmerül a kérdés, minek a kommentelés, ha csak bizonyos véleményeket engednek meg.

Mintha beszélgetésbe kezdenék otthon 5 ismerőssel, de az egyiknek beragasztanám a száját előzetesen, mert tudom, hogy az ő véleménye nekem nem tetszik.

A másik véleményem pedig az, hogy ezekben a liberális demokratának mondott rendszerekben az állam magának sajátít ki minden karhatalmi jogot, semmilyen módon nem szabad elvileg fellépni személyesen mások ellen tevőlegesen.

Így hát egyetlen lehetőség marad: a szó és a beszéd/írás. Vagyis a véleménynyilvánítás szabadsága. Ebbe beletartozik a tomboló, őrjöngő gyűlölet is, ameddig nem válik tettlegessé. Onnantól, hogy ezt is megpróbálja befojtani, komoly bajok adódnak. Egyrészt kisajátítja a jogot, hogy megmondja, melyik vélemény elfogadható, melyik nem. Másrészt a düh vagy gyűlölet ugyanúgy megmarad, csak kinyilvánítás nélkül, ami csak tovább fokozza az indulatokat, növelve a későbbi tettlegesség esélyét.

Én inkább azt mondom, hogy bizonyos határok között ezeknek az indulatoknak is teret kell tehát hagyni (pl. a trágár kifejezések szűrésével), különben nagyobb bajok adódnak belőle.
dzsugasvili 2013.03.18 14:40:44
@Vombatus Ursinus: Na erről az arcátlan, pofátlan, doktríner, észosztó irritáló pofátlanságról kéne cikkezgetni inkább. Jön egy ember, tök mindegy, hogy miniszterelnök, házelnök vagy kommentelő, és közli, hogy a te véleményed az rossz, arra nem vonatkozik a szabad véleménynyilvánítás. Ezzel szembeszarja az egész rendszer lényegét, csinál belőle egy vélemény diktatúrát, amit még raádásul demokráciának is hazudnak utána. Ezért olyan rossz a közhangulat. Nem mellesleg ez a viselkedés kelti az a gyűlöletet, amiről én beszélek, és ami sokkal kisebb lenne úgy általában, ha a hozzád hasonlók inkább csöndben maradnának, és gyakorolnák azt az erényt, amit lépten-nyomon üvöltöznek különben: a valódi toleranciát!
A feleségem kapott egy SMS-t a Belügyminisztériumtól ezzel a szöveggel: Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át egy másik autóba! Belügyminisztérium Nos, az asszonyka jelenleg – teljes szerető pereputtyunkkal – a jólfűtött, barátságos…..
Policity Pártok és mozgalmak 2013.02.23 13:56:18
A felsőoktatásban tanuló biztos szavazók harmada szavazna a Jobbikra az Aktív Fiatalok felmérése alapján. A média „megdöbbentő” eredményként számolt be az adatokról: a „közvéleményben” a két legnagyobbnak mért párt alulmaradt a vizsgált rétegben. Ez az eredmény…..
dzsugasvili 2013.02.23 22:07:58
@Fejesrob: Vagy legalábbis azt mondogatják, hogy megoldás lehetnek. Közben meg jelentős részben ugyanolyan gusztustalan kis szerencsehuszárok, mint a többi párt politikusai.

Novák Előd, Szegedi Csanád, Vona és a többiek, nehogy már elhiggyem, hogy majd ők itt szembemennének mindenkivel, kivezérelnék a hadsereget, vagy ötször annyi rendőrt alkalmaznának a cigányok ellen, miközben lerendezik az államadósság kérdését, és csak úgy mellékesen ledózerolják az RTL Klub és a TV2 székházát.

Szegediről már kiderült, miféle, nem különben több másik képviselőről. A vezetők jelentős része HÖK-vezér volt, azoknál meg szerintem kevés undorítóbb állatfajta létezik.

Sajnos az utóbbi évben, hónapokban kénytelen voltam rájönni, hogy - habár a jó szándékú emberek is szépen csoportosulnak a Jobbik körül - a párt vezetői ugyanolyan ocsmányak, mint a ma is utált rendszer vezetői. Jobb, ha nem mennek a mai formában a hatalom közelébe. Mára már begyógyultak a politikai elitbe, kivéve a tehertétel, őstulok Zagyvát.

Nem tudom, ez a 33% népszerűségük még meddig lesz meg, ha a mai módon folytatják, akkor nem sokáig.
Ami nem sikerült sokáig senkinek, azt a Jobbik és csatolt mindenféle ifjúsági részei megoldották egy nap alatt. A pártkötődésű ELTE BTK HÖK előbb Garbai Ádám vamzerkedésével kínálta föl magát turhatáblának, árulkodását ráadásul Mezey Barna rektor a "súlyának…..
Milyen jó lenne elhinni Silhavy Máténak, hogy a gonoszok hamisították bele a gólyatáborba jelentkező hallgatókról készült listába például azt, hogy valakinek „csúnya zsidó feje van”, vagy esetleg azt, hogy „adom a csajt, jó teste van, de semmi egyéb”, esetleg azt, hogy…..
dzsugasvili 2013.02.20 00:39:00
@Nekézseny fan: Nahát, ez aztán az érvelés. Ezek a fiúk(lányok?) köpnek rá, hogy tudsz-e róluk. Szegeden, amikor egyszer hallottam róla, valami 25% körüli résztvevő van a HÖK-választáson a BTK-n, és egyetlen csapat tud csak indulni, mindenki mást megakadályoz az éppen hatalmon lévő csapat. A bejáratnál a hallgatók elé nyomják az ívet, elállják az útját, ha kell, többen is, és megszavaztatják magukat minden egyes évben.

Mindenféle ordenáré nagy pénzekkel ügyeskednek, miközben sokan valóban nem is hallanak róluk. Ez is a céljuk. A BME pedig igen nagy egyetem, gyanítom, ott is sok pénzzel játszadoznak. Ha nem hallasz róluk, az csak azt bizonyítja, hogy sajnos ott még a felháborodás sincs meg.
K report Van-e új magyar exodus? 2013.02.13 18:39:33
A mai magyar közélet a már-már mindennaposnak tekinthető politikai civakodáson – mely szerint ugye a kormányoldal már nemhogy megrendelte a kolbászt, de a közmunkások már fonják is belőle a kerítést vs. az ellenzék szerint az ország a nemzethalál felé rohan – túl rendre…..
dzsugasvili 2013.02.14 15:14:26
Szerintem is durvák a számok, és biztos jóval többen vannak kint, mint hiszik. Ami itthon van, az katasztrófa. És ehhez a gazdasági állapot mellett legalább ugyanannyira hozzájárul a közhangulat is.

De ugyanilyen hazug a munkanélküliségi statisztika. Ha nem számítom, hogy alapból is biztos csökkentik a számokat, nehogy Orbán dühében vérengzeni kezdjen, és kirúgja a nem megfelelően hamisító embereket a KSH-ból, akkor is rosszak a számok, mert hogy a fenében lehetne ma 10,8 meg 10,9% a munkanélküliség. Már vagy 4-5 éve is 12-re hozták, pedig akkor még sokkal jobb volt a helyzet, a válság se tört még ki. Ma meg 11 alatt lennénk?

Tippre is 20% lehet szerintem a munkanélküli, a dolgozóból meg rengetegen fos helyeken múlatják az idejüket (értem alatta, hogy nem a végzettségüknek megfelelő helyen és nem azért, mert utálják a végzettségüket).

Viszont hogy a kimenekülteknek tartósan jobb lesz-e, azt nem tudom. Aki csak úgy örökre akarna kimenni, annak ajánlom az '56-ban meg úgy általában az évtizedekkel ezelőtt kivándoroltak beszámolóit, érdekes dolgokat írnak.

Most sokan hivatkoznak közülük a kinti normálisabb közhangulatra, hogy "mindenki normális", itt fentebb is írják. Ez, gyanítom, azért van, mert az új országukat nem tekintik a hazájuknak, és szarnak a közügyekre, nem érdekli őket a politika. Kívülállónak érzik magukat, elvannak a saját köreikben. Ez jó is talán néhány évig, de ha tényleg sikerül beilleszkedni, akkor ott is meglelik majd a bajokat ugyanezen a téren, és akkor esetleg már nem olyan vicces ez a dolog.

De ez csak egy gondolat. Nyilván gyalázatos 80-90 ezrekért komoly munkákat végezni (ha egyáltalán...) itthon, bár akkor is inkább azt kéne elzavarni, aki ide züllesztett, nem pedig elmenekülni.
A mai éjszaka folyamán volt szerencsénk megtekinteni Jin_Ke kollégával az új Die Hard filmet. Előre leszögeznénk, mindketten nagy rajongói vagyunk a sorozatnak, akárcsak az összes megmaradt Hollywood-i idősödő, kihalófélben lévő badass arc akciósztárnak, és azok…..