Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demeter zita

241 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
yóga_ॐ monográfia_ॐ 2024.03.12 09:22:11
A jógát rendszerességgel mintegy 10 éve gyakorlom, 2015-től tanítom. Sok tapasztalatot társítok hozzá terápiás szinten is. A jóga számomra őszinteség, kapcsolódás, szinkron, forma és tartalom. Szerintem a jógában jó lehet látni azt, hogy intelligens rendszerként működik, mert mentálisan és…..
Igaz a fotón szereplő, 2023. március elsejei órán már túl Hatvanban, viszont továbbra is nagy szeretettel várunk a Hatha Jóga Flow programjainkra, B40, Demeter Zita Jóga ॐ    ..
Az ünnepek előtti rohanásban, ha szeretnél szusszanni, töltekezni egy gyertyafényes Vinyasa Flow gyakorlás alkalmával, a jóga után (19:45-től) még beszélgetnél, kikapcsolódnál egy tea, üdítő mellett, tarts velünk az idei utolsó Jóga a Turbinában eseményünkön. A ViNYASA FLOW jógánkon (18:00-19:45)…..
facebook esemény: Jóga a Turbinában cover: Turbina Kulturális Központ Egy dinamikusabb, de áramló jógával frissítheted a tested, szellemed. A Vinyasa Flow jógánkon ászanából-ászanába mozdulunk és a foglalkozás végén egy relaxáció mozdulatlanságába, majd meditációba.A programon végigvonuló…..
Szeretettel tekintek vissza 2023. júni 18-szeptember 23-ig és még egy plusz alkalomra (2023. október 22.) a Jóga a RAKPARTON//Flow to the People hétvégente szereveződő jógasorozatunkra. Ez idő alatt 12 elhivatott okatató jött össze és több mint 100 jógagyakorló. Hálásak vagyunk a Valyo, város és a…..
  Részletek a Jóga a rakparton//Flow to the People facebook eseményben. Szeretettel várunk, #flowtothepeople   Namaste_ॐ Fotó: Mónus Márton..
yóga_ॐ Csicseriborsóságok_ 2022.04.11 11:27:46
  350 g csicseriborsó_üveges konzerv dm bio (vagy 300 g száraz csicseriborsó) 3 ek sesammus tahin (tahini_fehérszezámmagból készül, erre is az üveges dm bio termékét használom) 1 púpozott tk őrölt római kömény 1 gerezd  fokhagyma Ízlés szerint só, fehérbors, esetleg curry vagy curcuma 1 ek…..
Tavaly karácsonykor elkészítettünk egy újabb SK kajcsit, és nagyon bevált. Annyi, hogy mi tofut is tettünk bele.  A vega töltött káposzta receptje itt, alább: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/vega-toltott-kaposzta/ A nem vegetáriánusoknál is sikere volt. Jó…..
yóga_ॐ Radnóti Miklós_Január 2022.01.24 08:09:41
Későn kel a nap, teli van még csordúltig az ég sűrü sötéttel. Oly feketén teli még, szinte lecseppen. Roppan a jégen a hajnal lépte a szürke hidegben. 1941  www.demeteryoga.com  _dzy ॐ..
yóga_ॐ OÁhh 2021.11.19 22:17:16
  OÁhh Első trimeszter_izgulások. Doksi intézések_doki látogatások. KiskönyvBejegyzések_védőnővel beszélgetések. Rendszeres táplálkozás_vitamin szedegetés, és has nőttön-növekedés. Második trimeszterben_olvadozások, meglepetések, ultrahangon egyre jobban látható a mozgolódó magzati…..
yóga_ॐ Liza InDaHouse_ 2021.11.03 09:57:18
2021. szeptember 3-án világra jött Liza babánk. 4. hetes korától a jógamatracom is megosztom vele, igaz, egyelőre csak heti két-három rövidke gyakorlásom erejéig. A tapasztalatom az, hogy többnyire tökre tetszik neki, ahogy a matracon mozgolódom. Hol közeledem, hol távolodom, dumcsizom hozzá, és…..
Kedves Gyakorlók! 2021. augusztusától_@Balanszom_Eszter Csikós (az alábbi fotón a középen mosolygó jógini) helyettesíti teljes gőzzel a szerdai online alkalmakat. Keressétek őt bizalommal és gyakoroljatok együtt is jókat (Én személy szerint imádom a zoom foglalkozásait, nagyon  Kellemes, nyugodt…..
yóga_ॐ FiGYELEM! online Jóga_ 2020.12.15 18:19:33
Szia kedves Gyakorló! Tájékoztatni szeretnélek arról, hogy 2020.11.11-től határozatlan ideig a szerdánkénti jóga és meditáció gyakorlásaink a Kamala Mozgás- és Életmódközpontban szünetelnek. A kialakult helyzet miatt újra online gyakorlásokra váltottunk. Ha az online jóga üzemmódunk érdekel, akkor…..
A hatodik workshopon _különböző meditációs technikákkal ismerkedünk és az elméleti részen túl gyakorlunk is, valamint a hétköznapokba emeljük a meditációt.A program végén közösen elfogyasztunk egy vegetáriánus, könnyű egytálételt. A program időpontja: 2020. október 31. 10-14…..
yóga_ॐ Palkonya Hangja_ 2020.09.25 19:50:08
Megérkeztem Palkonyára. Mintha csak az olaszországi Toszkánában járnék. A térség dűlöi, áramló lankái bearanyoznak a naplementékkel, felkeltékkel és a friss terekkel együtt. És nemcsak a természeti adottságok, hanem a hegytetetőn lévő Haraszti birtok ízletes borai és a már harmadik éve szerveződő…..
yóga_ॐ G E M E N C 2020.09.25 19:34:29
Az erdőben lehet igazán kapcsolatba lépni azzal, ami örök, és ami fontos._Bordán Lili fotó: dzy_ ॐ  ..
Bergovecz Lászlóval (40) a Fészek Részek alapítójával és a MAVEG (Magyar Vegán Egyesület) elnökével beszélgettem a Szabad Bisztróban több témában: bútorkészítés, kultúra, állatok (a továbbiakban: nem-emberállatok), emberek (a továbbiakban emberállatok). Beszélgetésünk helyszíne is egy rendes vegán…..
Közös szabadtéri hatha jóga gyakorlás_utána beszÉLgetÉs_ॐ Gyülekező: 17.45_Filozófusok kertje (=Filozófiai kert)Kezdés: kb. 18.00 Matracot/törölközőt/plédet, valamit, amit le tudsz teríteni a földre, hozz magaddal. ha teheted, érkezz szívvel-lélekkel, sportolásra alkalmas, kénylemes és laza…..
Közös beltéri hatha jóga gyakorlás meditációval szerdánként_19.15-20.45-ig a Kamala Központban_   Jóga előtt, ha lehet, ne fogyassz nehéz ételt/italt. Matrac, ülőpárna, öltöző a helyszínen elérhető! A foglalkozást vezeti: Demeter Zita Yoga Helyszín: Kamala Mozgás- és Életmódközpont (Bartók Béla…..
yóga_ॐ Könyvek vonzásában_ 2020.04.20 07:16:48
Ez a következő bejegyzésem onnan indul, hogy április elején, az éves lomtalanításomkor megtaláltam a kindle e-bookomat. Az első fájl, adat vagy nevezzük könyvnek, melyet még sok-sok évvel ezelőtt letöltöttem rá, az Ray Bradbury Fahrenheit 451-e volt. Egészen izgatottan tettem töltőre az eszközt,…..
  Közös beltéri hatha jóga gyakorlás meditációval csütörtökönként 19.15-20.45_utána beszÉLgetÉs_ॐ  Érkezés a gyakorlás napján a Kamala Mozgás- és Életmódközpont-ba (Bartók Béla u. 12._11. ker.) 19 órától, ha lehetséges. Jóga előtt, ha lehet, ne fogyassz nehéz ételt/italt. Matrac, ülőpárna, öltöző…..
A testtartás jótékony hatásai közé tartozik, hogy: .nyújtja a gerincet, a csípőt, a combot és a térdet is.javítja az emésztést.oldja a fej és nyaki fájdalmakat.fejleszti a tüdő kapacitását.növeli a gerinc vérkeringését.csillapítja a hátfájást.nyújta a test hátsó, illetve…..
Szuperhálás és boldog 37 éves vagyok itt és most. Éveim során sok meglepetést okoztam magamnak több olyan történéssel, amit nem terveztem, sőt még álmaimban sem fordultak elő, mert álmodni sem mertem róluk. Hogy miért? Rengeteg okot tudok felhozni. Viszont ebben a pillanatomban lelkesebben…..
  Comfort foodot többnyire akkor eszik az ember, ha nincs kedve vagy ideje otthon főzni. Így elmegy egy kellemes vendéglőbe vagy bisztróba. Az ott elfogyasztott egyszerű, de nagyon finom étel mindamellett, hogy kényezteti, ad valami pluszt. Érzéseket, nosztalgiát válthat ki, főleg, ha abban benne…..
yóga_ॐ a b s z o l ú t _ 2019.10.16 22:03:24
  Nem szabad hűtlennek lenni az időhöz és nem szabad elszakadni az abszolúttól. Az időhöz való hűség ma annyi, mint a válság tudatában lenni, az abszolúttól nem elszakadni annyi, mint hagyomány. A hűség tesz autentikussá, az abszolút nyújtja a tudást. Egyik a másik nélkül érvénytelen. Legalább…..