Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petőcz Ferenc

891 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában nem készült sütemény az oldalunkra, de jelentem ezennel ennek vége. Elmúltak a meleg nyári napok, van kedv újra mozogni, mert ebben az időben könnyebb, így jelentkezünk majd sütikkel. Többynire diabetikus módon készítve, de mellette ott lesznek a hagymányos módon készítés receptjei…..
Édes fogás egészségesen, fűszeresen. A füge bele tud passzolni ebbe a felsorolásba, így is tesz ebben az ételben. Sajnoos fügebokrunk, fánk nincs, de mindig akad segítség, most köszönjük mindezt párom kolléganőjének, a füge Tőle érkezett. Hozzávalók: 12 db csirke felsőcomb 2 ág rozmaring 12…..
Sajnos az időjárás rossz. Sokan azt gondolják a szép napos idő jó, de szomjazik a természet és a föld különösen. Ilyenkor már sok gombát szoktunk szedni, most esély sincs, így bolti gombából készült az étel. Hozzávalók a fasírthoz: 30 dkg gomba 10 dkg főtt rizs 3 dkg zsemlemorzsa só frissen…..
Egy régi receptünk, amely nem került fel a blogra. Itt az ideje. Hozzávalók: 72 dkg sertéslapocka, 2 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, pár ág borsikafű (csombor) és majoránna levele, negyed fej káposzta, olaj, só, törött bors. Az olajon megpirítjuk a félbe, majd szeletekre vágott…..
A tokányok kedvenceink között vannak, mint oly sok más étel. Viszont ezt a tokányt valahogy nem ismertem. Munkámról itt nem igazán írhatok, de el tudom mondani része az egyes közétkeztetési feladatok ellenőrzése. Nos, ezt az ételt is így láttam meg, éppen ezt szolgálták fel. Nyilván közüzemi…..
A töltött káposzta nekünk magyaroknak egy alap étel, nem véleltlenül. Blogunkon is sokféle recept található a görög töltött káposztától kezdve a hagyományos, a vega verziókig és füstöltünk halat is, hogy készüljön balatoni verzió, de van töltött lilakáposzta receptünk is, amelynek töltelékében…..
  Az arab világ a mesés kelet ismét. Akik követnek bennünket tudják, hogy ezek az ízek nálunk nagyon sokszor visszaköszönnek, most például ebben a receptben. A töltelékhez készült ragu pedig tésztákra is ideális feltét. Hozzávalók: 4 közepes padlizsán félbevágva és beírdalva 1 fej…..
Ismét egy kis vegán vonal, hogy láthassuk, a húson túl is van laktató fogás. Ismét hangsúlyozzuk, nem térítünk senkit sem, nem vagyunk vegánok, sem vegetáriánusok, a húsról, sonkáról és társairól sem mondtunk le, hanem alapértékünk a változatos és egészséges étrend, ehhez igazodunk elosztva a…..
Még mindig bennünk él a görög nyár, pedig lassan egy hónapja hazaérkeztünk. Az emlékeket jól meg lehet idézni az ételekben az ízekben. Miután ellátogattunk kint egy feta üzembe, készítettünk tegnap egy is igazi fetás-oregánós ízutazást. Szerintem tetszeni fog. Hozzávalók: 50 dkg darált hús( a…..
A könnyű fogások jegyében készült ez az étel, amely önmagában fogyasztva egy kis fokhagymás tejföllel is kitűnő, de remek köret is tud lenni egyben. Hozzávalók: 4 db nagyobb sárga burgonya (kb 1,2 kg) savanyú káposzta szeletelt bacon só, bors, füstölt paprika tejföl olívaolaj Az egész…..
Blogunk is szabadságon volt, mint ahogy tettük azt mi is. Messzi földön kicsit pihentünk, hogy újult erővel kezdjünk bele az őszbe, a főzésbe és a blogunk tartalmainak fejlesztésébe. Most ismét vegán vonalon kezdünk, ennek oka, hogy sok húst ettünk és kell egy kis frissülés. Ez a recept tartalmas…..
A lángos szívünknek kedves, szerelmes nyári élmények és télen a piacok hangulata, de miért ne készíthetnén itthon is el. Volt már lángos receptünk, de most egy újabb következik. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 200 g burgonya (tisztítva) 2 tk só 500 g finomliszt 1 mk kristálycukor 25 g…..
Ez a régi magyar étel egy örök fogás, amely időről-időre felkerül konyhánk asztalára. Itt van a nyár vége és ősz eleje, amikor már néha jól esik egy-egy testesebb étel, de jól passzol mellé a nyári fermentált savanyúság is, mint a kovászos uborka. Idán pár üveggel raktunk el télire és még nem késő,…..
A facebook csoportunk követői tudják, hogy sokszor készítettünk nyári sült nyári káposzta szeleteket grillek mellé köretként. Most ezt próbáltuk kombinálni. Azt gondolom, jól sikerült. Hozzávalók:  5 szelet káposzta 5 db csirkecombfilé 20 dkg kockázott bacon 5 ág rozmaring 1 pohár ayran…..
A kínai ételek jellemzője többnyire az, hogy sok alapanyag hosszabb idejű előkészítés, majd gyors főzés és tálalunk. A most készült leves mindezekkel az alapvetésekkel szembe megy. A receptet mi elektromos főzőedényben készítettük el, így a receptet is így írom le, ugyanakkor hagyományos módon…..
Blogunkon igyekszünk nemzetköziek lenni, régi konyhát, tradicókat követni és modern jegyeket is hozni. Most egy olasz tradicionális recept következik, amely igazolja azt, hogy nem csak pörköltnek jó a pacal. Lehet ránézésre nem túl szép, de mondhatom azt is, hogy aki a görög muszakát és a magyar…..
Egyszerű, gyomorkímélő étel van soron, amely jó fözelékfeltétnek, vegaburgernek és most pedig egy rizsföl mártogatóssal egyszerű vacsorának. Az eredeti recept nálam picit átírodott, de majd leírom miért. Hozzávalok: 30 dkg köles 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma kockázva 1 répa reszelve 1 gerezd…..
Az egészséges életmód jegyében rendszeresen fogyasztunk vegetáriánus és vegán ételeket is, néha kell egy kis frissülés a nehezebbízsírosabb és húsos ételek után. Készítünk vegán hozzávalókat, most a rizsföl ideje jött el, mint tejdöl alternatíva. Hozzávalók: 10 dkg rizs 10 dkg…..
Gondolom ismerős az érzés, utazol, megérkezel a szállásra, regisztrálsz, strandolsz és van  35 fok. Este már nem sok kedved van főzni és elmenni sem beülni a fáradtség és az árak miatt. Ilyenkor kell valamilyen jó alternatíva, ami gyors, olcsó, egyszerű és finom. Így készült ez. Hozzávalók: Egy…..
Erről az ételről csak munkába elcsomagolt kép készült, de ettől függetlenül egy nagyszerű fogás és szerintem mindenkinek ízleni fog és akár karácsonyi ünnepi ebéd is lehet a hagyományos halászlé hegemóniáját megtörve. Hozzávalók: 60 dkg főtt kagylóhús 40 dkg burgonya kockázva 2 szál szárzeller…..
Amikor ezek a sorok íródnak éppen esik az eső, be van borulva, de a nyár még tart és reméljük fog is. előttünk augusztus és szeptember, még a grill szezon biztosan kitart, így ezekhez a grilles ételekhez jól jön egy kis saláta. Most is egy kiváló köretet mutatunk. Hozzávalók: 1-1-1 db sárga,…..
Az elmúlt napokban a nagy melegben nem nagyon volt kedvünk főzni, de azárt kell enni valamit. Egy könnyű görög ételt készítettem. A paprikát félbevágtam. Feta sajtot elkevertem kockázott paradicsommal, adtam hozzá kevés bazsalikomot, frissen őrölt borsot és betöltöttem. Külön sózni a feta miatt nem…..
A nyár egyik elengedhetetlen élményforrása részemre a horgászat és közben jönnek a kérdések. Mikor, hol, milyen széljárás,mekkora víz, milyen horog, milyen hal, miért nincs kapás,milyen etetőanyagot rakjak, melyik bot az ideális...stb. Amikor viszont sikerül ponty, harcsa, keszeg, csuka, süllő,bármi…..
Az arab konyha a mesés kelet ízeivel, egészséges ételeivel mindig is kedvenc volt. Ez a leves pedig az egyik főkedvenc, csak nem volt meg a receptje. A facebook csoportunk, mint ahogy a blogunk is mondhatjuk joggal, hogy nemzetközi. Van a csoportunkban arab konyhát vivő tagunk és Ő osztotta meg e…..
Tombol a nyár és ezekben a napokban egy frissítő gyümölcs leves csodákra képes a behűtött ízeivel a dobozba zárt természetességgel. Jelen levesünkről csak olyan kép van, amely másnapra élettároló dobozba elcsomagolt. Ettől függetlenül ajánlom szerettel. Hozzávalók: 60 dkg magozott meggy 15 dkg…..