Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petőcz Ferenc

778 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan azt hiszik ismerik a carbonara készítését, készítik kolozsvári szalonnából és tejszínnel. Nos ezekből egyik sem kell bele, igyekeztünk most autentikusan elkészíteni, sikerült is. Az esztétikai értéket picit rombolhatja, hogy a házi száratított tésztás zacskócsomon végéig mentek a cicáink, így…..
Medvehagymából nem tudunk eleget venni minden formában fogy, kerül szendvicsbe, pogácsába, készült máre leves, kencébe volt isteni ízfokozó most pedig főzelékbe ejtettünk belőle és tessék, nagyon finom lett. Egy adag: 310 kcal, fehérje: 6,43 gramm, szénhidrát: 35,1 gramm, zsír: 15,31 gramm. Plusz a…..
Időnként megemlítjük, hogy szénhidrát csökkentett étrendre van szükségünk egészségügyi okok miatt, így az étkezési "bűnőzést" azért többnyire egészségesebb ételekkel kompenzáljuk. A most következő recept is egy ilyen főzelék, amelynek amúgy is minden asztalon helye lehet az ízek nagyszerű…..
Követőinknek nem szokatlan, hogy rendszerint visszatértünk a gyökerekhez és egy-egy múltbéli táj jellegű magyar ételt keltünk életre. A most következő nógrádi recept is ezek közé tartozik, amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 2 kg nyúlhús (egy egész nyúl hátsó része) só, 1…..
Egy ikonikus sonkatekercs is asztalra került az ünnepek alatt. Nem csak jól néz ki, hanem nagyon finom is. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 65 g vaj 200 ml 2,8%-os tej 80 g liszt 200 g torma- reszelt, ecetes 150 g majonéz 1 teáskanál só 1 csipet fehérbors…..
Túl vagyunk a tavaszi nagy ünnepen a húsvéton. Nekünk oda készült a mostani recept, finom is volt. Próbáljátok ki. Hozzávalók: 6 db főtt tojás 3 ek házi majonéz 3 teáskanál mustár (magos) 3 teáskanál mustár (krémes) 6 teáskanál ecetes torma 6 ek…..
Hozzávalók: 20 ml tárkonyos étolaj 1 fej vöröshagyma (140 g/fej) 3 gerezd fokhagyma 10 g sűrített paradicsom 100 g sárgarépa 50 g fehérrépa 200 g vörös lencse 2 ek szárított tárkony 1 tk őrölt koriander 2 tk curry ½ tk római kömény 0.25 tk őrölt kömény ½ tk őrölt füstölt…..
Keresztény hitvilágunkban jelenleg a böjti időszak zajlik még pár napig, de a különböző vallások, hitvilágok külnböző böjti szokásokat ismernek. Az egyik ilyen a változó időpontú ramadan megtisztulás. Az arab kultúra része Törökország és a most következő kenyér is onnan való, ott ramadan idején…..
Megszokhattátok, hogy időről időre szendvics feltétekkel jelentkezünk, hogy ne legyen unalmas sem a reggeli és sem a vacsora. Most is egy idényjellegű készült, ezt osztjuk meg veletek. Készítsétek el és fogyasszátok egészséggel, jó étvággyal! Hozzávalók: 1 karfiol kb 1 kg darabolva 25 dkg…..
Sokszor mondtuk, hogy éttermi ételt otthon is lehet enni és nem is bonyolult, kiadós jó fogásunk következik most ebben a régi hagyományos sváb ételben. Hozzávalók: 6 szelet tarja 6 db nagyobb vöröshagyma só, bfrissen őrölt bors mustár 3 ek liszt zsír vagy olaj A hús szeleteket sózzuk,…..
Tavasz, húsvét, tojás. Ennek ideje van most, így a közelfgő ünnepekre készítettünk egy könnyű salátát. Nem lehet belőle eleget készíteni. Hozzávalók:  10 db tojás főzve aprítva 50 dkg brokkoli blansírozva  1 kis csokor medvehagyma aprítva 2 szál újhagyma karikázva só, frissen őrölt bors 1…..
Sokszor akad úgy a hétköznapokban, hogy  a megszokott ízek mellett valami újat keresünk. Ránk persze ez rendszerint jellemző. Szeretjük az új ízeket, ételeket, zöldségeket és a kihívásokat. A főzelékek hagyományosan magyaros ételek és most nagy kihívás volt egy tradicionális alapanyag hozzáadása a…..
Nem is olyan régen történt, hogy megmutattunk nektek egy régi finom receptet egy gombából készült hurkát, amely leginkább a májas hurkára hajaz. Most talátunk egy újabb gombás receptet amely a májkrém vegán alternatívája. Nekünk nagyon ízlett, így tovább adjuk Szerintem tetszeni…..
Továbbra is zakatolunk a szénhidrátszeglny  diéta mentén és ebben nagyon nagy segítség tud lenni egy-egy könnyebb, de tartalmas főzelék. De mit tegyünk, hogy ne legyen unalmas? Keverjük meg az ízeket és meglepő és finom dolgook születnek. Mi is talátuk ezt a receptet, félve álltunk neki, de…..
Egy régi recept, amely nem a kolostorokról, hanem a készítőjéről kapta a nevét, Kolosról. Csupa vitmain fogás néhány alapanyagból. 1 adag 515 kcal, fehérje 35 gramm, szénhidrát 43,2 gramm, zsír 21 gramm Hozzávalók: 1 kg sertéstarja 1 kg káposzta 25 dkg rizs 2 fej vöröshagyma olaj só, bors,…..
Még egy keleti fogás azok közül, amely megtetszett és elkésítettük. Finom étel szintén, örülünk, hogy megkaptuk ezt a receptet is. Hozzávalók: 1 kg csirkecombfilé 4 cm gyömbér 3 ek kínai főzőbor (mirin) 3 tk só 1 ek világos szójaszósz 1 ek sötét szójaszósz 1 ek keményítő közepesen csipős…..
Egy tipíkus pekingi reggeli fogást fogunk most mutatni. Igaz, nem ott ettük, de megfelelő recept mellett itthon is el tudtuk készíteni. Az ízek tökéletesre sikerültek, bármikor jó ez az étel reggelire. Viszont első alkalommal csináltam, így a tészta formázása még sok gyakorlatot igényel, de vállalni…..
Alapjaiban jellemző ránk, hogy igyekszónk változatos, nemzetközi és olcsó, de kiadós ételeket elkészíteni. Most egy olyan levest készítettünk, amely főfogás magas kalóra tartalommal biztosan eltelít és tökéletes ízharmóniát hoz, mellette egészséges is és passzolhat a szénhidrátszegény étrendbe.…..
Régi öreg erdélyi kedvenc egyszerűen. Még karácsonyra kaptam kürtőskalács készítőt, így fel kellett avatni. Fogjuk még másik recepttel is próbálni, de ez is nagyon finom lett.  Hozzávalók: 220 ml langyos tej 3 ek cukor 20 g (friss) élesztő 500 g liszt 1 nagy csipet só 1 db tojás 1 db…..
Ezt a finomságot évekkel ezelőtt készítettük, méltatlan módon lemaradt a blogról, így most megosztjuk veletek. Nálunk történetesen most éppen a disznóvágások ideje zajlik, sajnos egyre kevesebb helyen és így a hurka és a kolbász töltés kultúrája is háttérbe szorul - bízunk benne nem örökre. A…..
Fermentált tarlórépa egy Vas megyei savanyú, régen azt gondolták, így könnyebb eltárolni és annak az ételnek, amelybe belekerül jobb íze lesz. Szerintem bölcsen gondolták, próbáljátok ki. Hozzávalók: 1 tarlórépa (kerekrépa) Jelen esetben 1,5 kg só A répát reszeljük le, majd sózzuk,…..
Időről időre ízutazunk Magyarországon, egy-egy elfeledett ételt előszedve bemutatva egy-egy régió receptjeit. Most ismét Vas megye van terítéken egy nagyszerű levessel. Hozzávalók: 1 kg fermentált tarlórépa (recept itt az oldalunkon) 50 dkg kockázott sertéslapocka 1 nagy fej vöröshagyma…..
Guacamole az ismerősen csengő név a leggyakrabban készült avokádókrém. De az avokádóból készülhet leves is, oldalunkon van fent recept és készülhet többféle kence is. Ezek közül jön most egy. Hozzávalók: 2 érett avokádó 2 szál újhagyma vagy egy darabka póréhagyma vagy egy kis csokor snidling…..
Egyszerű, de finom. Így tudom összegezni a mostani receptet, amely már sokadik alternatíva lesz a töltött káposztára oldalunkon. Az összetevőket lehet variálni ízlés szerint és az eddig ismert megszokottól eltérő remek fogást tudunk a családnak felszolgálni. Mivel a hétvégére kész lett a házi…..
A most következő recept egy szuper köret, de önmagában is kiváló főétel lehet egy mártogatóssal. Gyors, egyszerű, szénhidrátszegény, egy adagban 25 gramm van. Röszti helyett krokettnek is formázhatjuk. Hozzávalók: 1 kg karfiol  2 zsemle 1 kis csokor petrezselyem 20 dkg reszelt füstölt…..