Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruadhnait

0 bejegyzést írt és 761 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Ruadhnait 2019.05.16 11:32:37
Mikor neztem, utaltam ezt az epizodot, de csak azert mert nem szeretek ego meg felvagott gyerekeket nezni... Dany szempontjabol ez volt az egyetlen jo, strategiai dontes. (Persze siman a Red Keep felegetese emberestul eleg lett volna nekem). Nezzunk hogy honnan indult, mennyit kuzdott, mennyi taktikus, okos dontest hozott meg trukkel minden utjaba kerulot elintezett. Atert Westerosba, Cersei azonnali tamadas helyett felment eszakra Jonnal, hogy az elokert kuzdjon. Persze, Arya nyirta ki a NK-t, de Dany sarkanyai meg emberei nelkul semmi nem lett volna az egeszbol es mindenki pusztult volna. Elvesztette Viseriont es Joraht, felet az embereinek abban a kuzdelemben es nem kapott erte semmi koszononetet, bezzeg Jon, aki szart se csinalt a harcok alatt igen... (jo, o terjesztette el, hogy jon a veszely meg hozott ossze mindenkit, de a csataban semmi szerepe nem volt.) Dany cserebe megtudta hogy nem o a jogos tronorokos, hanem Jon, akit mindenki szeret, ot meg senki nem fogad el, mert migrans. Aztan mikor leert KL-be, Rhaegal is meghalt meg Missandei is, plusz a szerelme se akar mar vele lenni, mert rokonok... Tehat ezutan az egesz kuzdelem utan, megadta magat KL azert, hogy vegul letaszitsak ot es Jont tegyek uralokodova. Mert az tortent volna, 100%. Fuck that!
Egyebkent az eselytelen szerintem, hogy Dany tulelje a kovetkezo reszt, mert ez a verontas nem fog megtorlatlanul maradni. Meg Tyrionnak se adok tul sok eselyt... En Dany helyeben mar reg elkergettem volna a francba azutan a sok szar tanacs utan amit adott... Azt tudom elkepzelni, hogy felbomlik a 7 kingdoms, Jon meg ha tuleli elhuz eszakra.
Nem ertem mi a baj azzal, hogy Jamie nem olte meg Cerseit... Miert is tette volna? Mire odaert Cersei mar halalra volt itelve, Jamie-vel egyutt, nekem tetszett ahogy egyutt meghaltak.
A Hound meg hagyta Cerseit lelepni, mert tudta, hogy aki a Red Keepben van senki nem fogja tulelni, ezert is kuldte el Aryat.
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Ruadhnait 2019.04.17 15:32:17
@borzlány: Jah, Daenerys szulei vegulis testverek voltak...
Ruadhnait 2019.04.17 15:51:50
@szepi79: Egy mester naplojaban olvasott rola, hogy o adta ossze oket. Az nem hazassagi okirat, de ha lenne is olyanja, az sem bizonyitja, hogy Jon a gyerekuk. Bran meg talan lehet meggyozo, de o is csak egy ember es Dany szemszogebol nezve akar hazudhat is a testvere erdekeben. Azert mert valaki tud egy csomo dolgot meg nem bizonyitja, hogy mindig igazat mond.
Ruadhnait 2019.04.18 17:14:19
@Tiangong: Igen, az az egyetlen modja, hogy bebizonyitsa tutira, de mivel Viserys is Targeryen volt megis elegett hulyeseg lenne felgyujtani a Jont... Ugyhogy nem tudom mi lesz.
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
Ruadhnait 2017.08.29 17:31:57
@vészmadár (pica pica): Nekem nem jon at a jateka sokszor es az akcentusai is allandoan valtoznak, ami eleg idegesito... Remelem azert nem baj, hogy van sajat velemenyem kedves baratom. Nem ertesz egyet? Jol van, semmi gond.
Ruadhnait 2017.08.29 17:54:47
Ruadhnait 2017.08.29 18:14:41
@Bicepsz Elek: Kisujj is meg Stannis is kiraly akart lenni, nem Jon-t mentek megmenteni. Stannis azt se tudta ki az, Kisujj meg jobban orult volna ha elhull a csatamezon. Nem erzekelem miert tartozott volna halaval barmelyiknek. Dany ment ot megmenteni, neki tartozott, le is rotta azzal, hogy nem allt at Cerseihez.
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
Ruadhnait 2017.08.24 11:19:01
@Lily1218: Ha Bran = NK, akkor NK miert uldozi Brant? Miert akarta megolni/szettepetni a barlangban a zombikkal?
Ruadhnait 2017.08.24 12:34:35
@William Hunter: Erdekes :D Nem tunik annyira nagy hulyesegnek, (game of thrones viszonylatban), bar megvallom oszinten nem tudom elkepzelni, hogy 1. hogy fogjak mindezt a szankba ragni egy evad alatt, 2. hogy varjak el a nezokozonseg 90%-tol, hogy mindezt felfogja... Peldaul el kellett magyaraznom tobb embernek, mint nem, miutan Ned talalkozott Lyanna-val, hogy ki az a gyerek, akit elhozott... igen.
Ha o lett a NK, ugye eszerint a teoria szerint benn ragadt wargolas kozben abban az emberben. Miert kezdett el tovabbi white walkereket gyartani? Foleg, hogy tudta, hogy hany embert meg fog olni ezzel. Bran mitol lett gonosz? Mi keszteti arra, hogy elpusztitsa az eloket? Vagy ha nem ez a celja, akkor mi?
Ruadhnait 2017.08.29 13:17:50
@Bicepsz Elek: Nekem tetszett a Kisujjas resz. Ez volt a legjobb megoldas nekem, en pl nem tudok jobbat. 1. 7 evadon keresztul keverte a sz@rt, es hirtelen minden kis simlijere feny derult, a meglepetes az arcan hatalmas volt (egyebkent en mar evek ota untam amit muvelt, meg a szinesz se olyan jo szerintem) 2. Pont azert Sansanak kellett kivegeztetnie, mert vele jot tett es mert lehet, hogy tenyleg szerette. (Bar az, hogy jot tett vele kerdeses, meg ha igen, akkor is csak sajat maga erdekeben, hogy o lehessen eloszor eszak ura, aztan egesz westerose.) O mindenkit elarult, igy kellett meghalnia, trukkozes es arulas altal.
Kérem szépen, minket is elért a podcastláz, szerda este 8-kor Facebook live kibeszelot tartunk a sorozatról SzabóZ kollégával, kommentekben előzetesen is lehet kérdezni, a félórás műsor alatt meg folyamatosan. A live itt lesz majd. Királyvár alatt Aki azt hitte, hogy Jaime csak attól meghal,…..
Ruadhnait 2017.08.16 12:51:04
@manamanna: Pontosan ezen haborogtam en is. Nem ertem mi ertelme van es azt sem, hogy miert hallgat mindenki meg mindig ra. Egyik terve se mukodott miota elhagyta King's Landing-et. Az meg, ahogy ott alszentkedtek a Varyssal egyenesen visszataszito volt. Az meg, hogy kb Jon meg a haverjai felhajoznak par hetig, elkapnak egy zombit, visszahajoznak par hetig, kozben Dany ahelyett, hogy haboruzna, vagy legyurne Cerseit inkabb nezeget az ablakon kifele savanyu arccal...ahogy a kovetkezo resz trailereben lathattuk.
Egyaltalan nem realis az akcio. Bran latta a hatalmas halott sereget jonni, ajaj, menjunk fel 3-an es fogjunk meg egyet... Ezek hulyek?
Egyebkent kiszivargott a kovetkezo resz megint...
Ruadhnait 2017.08.16 15:28:27
@jó az arab gyerekeknek mert homokozhatnak: Az elozo reszben az, hogy a dothraki hordat nem latta semmilyen felderito az teljesen eletszerutlen. Foleg, hogy ott aggodtak, hogy jaj mi lesz, ha valaki jon beszorulnak a folyo melle. Persze nem oket kellett foleg meglepni, hanem minket, az meg mukodott. Es igazad van, szaladtak volna amerre latnak, gyanitom mar a dothrakitol is. Ebben a reszben is meg volt katona, aki nem egybol omlott terdre, hihetetlen. Vagy csak en meg Bronn tartunk a sarkanyoktol nagyon. :D
Ruadhnait 2017.08.18 11:15:41
@adamskij: Szerintem Jon nem veheti el Sansat. Dexterben pl milyen undi volt mikor Debra beleszeretett? Hiaba semmi verkotelek nem volt koztuk. Attol, hogy "verileg" unokatesok, nevelve tesokkent voltak, szerintem azt a beallitottsagot nem lehet atirni. Dany-vel azert nem akkora gaz, ha osszejonnek, mert ok most ket idegen, akik egyidosek, hasonlo eletutjuk volt, egyertelmuen vonzodnak egymashoz, ha nem, az lenne a fura... Es mivel legalabb nem tesok, ezert mi se banjuk annyira :D
Sárkánykő Vihar van odakünn és vihar dúl Viharbanszületett Danaerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok Letörője, a Szemöldökfestés És Indokolatlan Hajfonás Lelkes Támogatója piciny lelkében, mert nem tudja eldönteni, hogy mégis mi a pöcsöm lesz azontúl, hogy van neki három sárkánya, mint a Hét…..
Ruadhnait 2017.07.25 10:14:33
@Leadfoot: Szerintem az a terve, hogy igy majd a nepesseg fordul Cersei ellen. Eloszor ugye felrobbantja a fel falut, utana meg inkabb kieheztetne oket, minthogy megadja magat. Danynak igaza van es jobb tulelesi eselyeik vannak, mintha beallitana a sarkanyokkal es felegetne mindent. Meg annak ertelme sincs, mert nem az artatlan lakossagot kellene kiirtani, hanem a fereg Cerseit.
Ruadhnait 2017.07.25 10:18:36
@Leadfoot: Ossze is kuszalodtak kicsit, de en ugy vagyok vele, hogy inkabb ez a gyorsitott verzio legyen, mint az az evadokon at tarto tokoles, ahogy pl a Vereb meg Arya annak idejen gyalogolt Westerosban, meg Dany a sivatagban. Vegre felgyorsultak az esemenyek, nekem ez sokkal jobban bejon. Ebben a reszben pl tobb dolog tortent, mint regebben fel evad alatt.
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
Ruadhnait 2016.06.30 13:34:04
@Littlewood: Igen az igaz, hogy nem tudom mire lenne jo Meerabol Jon tesojat csinalni, de sose lehet tudni mit huznak elo. Mindenesetre az egesz jelenet nagyon titokzatos volt ahogy @sezlony: is emlitette, szoval lesz ott meg csavar... Vagy csak szop@tni akarnak minket :D
Ruadhnait 2016.06.30 13:39:41
@szepi79, első ezen a néven: Hat en erre nem emlekszem. Lehet, hogy igazad van...
Ruadhnait 2016.06.30 13:54:56
@purga: A tenger kiszaradasa lehet a Dothraki sea, amirol az egesz dothraki sereg tavozott nyugatra... Es lehet, hogy a fiat fogja Drogo-nak nevezni. Szerintem egy kiralyno kell, hogy vigyazzon ha egy Daario szintu zsoldossal kokettal, es elkepzelheto, hogy szolt neki, hogy vegye ki... :D
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Ruadhnait 2016.06.22 12:26:41
@Hüpna: Teljes mertekben egyetertek. Mondjuk nekem Dany megoldasa tetszett, mert nem tudom mit csinalhatott volna maskepp. Az arroganciaja idegesito, de mivel allandoan nyer, el birom viselni. Sansa viszont nagyon gaz volt, az okostol kurva messze van, meg mindig egy buta tyuk es az, hogy az egesz hadsereget Jonostul, Rickonostul, mindenestul felaldozta nekem megbocsathatatlan. Foleg azzal a felmosollyal a fejen mikor ott ult a lovon Kisujj mellett. Jon sem okos, de bator, ugyes meg a helyen van a szive, ezert tudtuk, hogy ki fog lovagolni Rickon-ert, mert nem o lett volna, ha nem.
  Braavos Ms. Daru, ki tudja hányadjára elsiratja Joffreyt, a pöcsfejet a színpadon, olyan átéléssel, hogy az utca tátott szájjal bámuló népe megsajnálja, és ha valaki Sansát vagy Tyriont közéjük vetné, széjjelszednék, mint Kleinheisler Laci és Szalai Ádi az osztrákok védelmét. Az előadás után Ms.…..
Ruadhnait 2016.06.15 13:53:02
@lilcsi manó: Bocs :D Azt hittem a Romat kerded.
Ruadhnait 2016.06.15 14:10:59
@adamskij: De miert kar? Engem egyaltalan nem erdekelt. Akarhanyszor mutattak a szinhazas jeleneteket ugy voltam vele, hogy oke, jo, lapozzunk. Nem ertem miert kellett ennyi idot elcseszni ra. Ertem, hogy az volt a cel, hogy ertsuk meg, hogy Arya miert nem akarja megolni a szinesznot. De en nem ertem igy sem, mert arra nem volt ido, hogy megszerettessek velunk a not, arra se, hogy megertsuk Arya miert ne akarna megolni. Az egesz Arya sztori nekem a kit erdekel katerogiaba ment at ezzel, pedig az egyik kedvenc szereplom volt. Remelem osszeszedi magat ez a vonal vegre. Bronn persze vicces, meg bele kell tenni, de tul sok idot csesztek el ra, szerintem ertelmetlenul.
Ruadhnait 2016.06.15 14:49:04
@beetee: Nem Arya Braavosi kiteroje volt lenyegtelen, hanem a szinhazasdi. Szerintem.
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
Ruadhnait 2016.06.08 14:04:05
@Littlewood: Nem tudom... Ahogy azt sem mit keresett Jaqen Westeroson es hogy tudtak elkapni, ha ekkora majer.
Ruadhnait 2016.06.08 14:08:34
@purga: Egyebkent azon csodalkoztam, hogy se a vadak nem kerdeztek meg Jon-t, hogy "Szoval akkor most meghaltal vagy nem, vagy most hogy van ez?" Se az eszaki hazak, hogy "He, nem te vagy a foparancsnok az orsegben, mit toborzol itt?" Senki nem dezertorozte vagy hazug fattyazta le, nem ertem...
Ruadhnait 2016.06.08 15:25:06
@zsolt_22: Oberyn elintezte viszonylag egyszeruen. Ha nem koveti el azt a hibat, hogy a leszurasa helyett kemenykedik, meg kerdezget, akkor a Hegy ott pusztult volna el. (Meg amugy el is pusztult, csak feltamadt.)
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
Ruadhnait 2016.06.01 09:40:30
@Aszusz: Ezutan a resz utan elkezdtem en is azon gondolkodni, hogy Dany megorult. Hogy tervezi megregulazni a 100.000 dothraki harcosat? Vegig fogjak eroszakolni meg gyilkolni Westerost. Ez kell? Teljesen elborult az agya, csak azt latja maga elott, hogy Westeros az ove kell legyen, tiszta Targeryen. Egyre ellenszenvesebb lett mar az utobbi idoben ezekkel a nagy kijelenteseivel, mikor lathatoan nem tud uralkodni, csak rombolni.
Ruadhnait 2016.06.01 09:56:05
@Littlewood: En birtam mikor meg Drogo eletben volt, aztan ahogy lettek kis sarkanyai, ahogy elfoglalta Astaport, megszerezte az Unsullied sereget, aztan Yunkait, Meereent. Ha azokat eliranyitgatta volna, vagy uralkodott volna, ahogy azt nagypofajuan kijelentette, nem lett volna semmi gond. De semmirekello, nem tud uralkodni, rombol, es most meg van hozza egy dothraki hordaja igy felegetheti westerost kenyelmesen a sarkanyaival, aki tuleli, azt meg majd kirabolja meg megeroszakolja a dothraki sereg. Gyonyoru kilatasok.
Ruadhnait 2016.06.01 11:41:27
@Gudzilla: En is erre gondoltam pont. Egyaltalan nem eleg jo harcos, a masik csaj eddig mindig elverte vegul, a multkor puszta kezzel, pedig Arya-nak botja is volt... Nem tudom mit kepzel. Jo, sotetben van, ugyhogy valoszinu most majd elveri, de szerintem kozel sincs kesz, hogy barkit is legyurjon a listajarol. Arrol nem is beszelve, hogy nem ertem miert kell ezt a hajat eroltetni szerencsetlen szinesz csajon, nagyon durvan elonytelen neki. Ra se birok nezni kb :D
  A Falon/Vakondvárosban Sansa levelet kap (life!, bocsánat, valahogy oldanom kell a feszkót), pöcséteset, a viaszban Kisujj gyanútlan kezekkel belenyomott madaras címere, Sansa meg rongyol menten Vakondvárosba, randira. Hogy Jon hogy engedhette el egyedül, pontosabban csak Brienne társaságában,…..
Ruadhnait 2016.05.25 18:26:36
@Biriksz_Krokiksz!: De most is csak annyi volt, hogy a csaj volt ott eloszor, aztan mikor Jaqen feltunt, "atvette" tole Ayra-t es a csaj eltunt. Ilyen volt mar parszor, de sose lepnek egymassal semmilyen kontaktusba, ugyhogy en is azon az allasponton vagyok mar egy ideje, hogy ezek egy es ugyanaz a szemely.
Ruadhnait 2016.05.25 19:45:01
@nota19: Ki a megmento? Mert en arra gondoltam, hogy az egyetlen ember aki a falon tul van es segithet az Benjen Stark, rola nem hallottunk semmit az elso ket resz ota kb a sorozatban. Nem tudom konyvekben mi van.
Ruadhnait 2016.05.26 12:37:41
@Crazy Juliet: Jaj, ez eddig eszembe se jutott. Es mivan ha a ww-k azert akarjak Bran-t elkapni, hogy ne tudja felepiteni a falat? De nem teljesen ertem az idoutazast ebbol a szempontbol, mert a fal felepult, tehat nem jarnak sikerrel, hiaba probalkoznak.
  A Falon Jon vackában kezdünk, ahol javában megy a pakolás, azaz Havas fogja a kardját, oszt kalap, kabát, leléptem, gyíkok. Se gurulós kisbőrőnd, se egy nyomorult hátizsák, csak egy laptoptáska, oszt kalap. Ezeknek a zord fickóknak egy manikűrkészlet nincs a nevükön, annyira kemények. Edd persze…..
Ruadhnait 2016.05.18 18:37:13
@mortullus: Legalabbis remeljuk. :)
Ruadhnait 2016.05.18 18:44:48
@zsolt_22: Meg a vegen kiderul, hogy a levelet, ami "felhergelt" mindenkit Castle Black-ben is Kisujj irta, nem Ramsay :D
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Ruadhnait 2016.05.11 18:26:03
@nota19: Jah Theon-nak volt par gyenge pontja, ezek kozul az egyik a p*nci. De Ramsey-nek is kell, hogy legyen,, bar abban nem vagyok biztos, hogy Osha lesz az, aki ezt megtalalja.
Ruadhnait 2016.05.13 13:00:19
@pocokman: Es Ramsay kinyirta Roose-t. Starkok meg sehol, kire fogadjon az Umber gyerek? Meg miert hasznalja az igazi Rickon-t, ha cselezni akar? Hatalmas rizikot vallal, hogy odadobja a kb (szerintuk) utolso elo Starkot annak a szadista allatnak, es ha o ezt nem is tudja, sejtese lehet, hogy egy mocsadek, ha tegnap kinyirta a sajat apjat...Nem?
Ruadhnait 2016.05.13 13:38:58
@Dracoo84: Hat igen, azt pont nem. De kutyaeledelt csinalhat belole vagy Reek-et... :(
Folytatódik az HBO-n a Trónok Harca, ezúttal is kibeszéljük az epizód legfontosabb témáit. Ha még nem látta az epizódot az ne kattintson a tovább mögé...
Ruadhnait 2016.05.11 16:20:45
@Bunny Munro: Nekem is kicsit eloszor szar volt latni a kis halott testet, de aztan rajottem, hogy ha volt annyira nagy legeny, hogy a kest bele tudta martani a Lord Commander szivebe, akkor viselje a kovetkezmenyeket. Jon meg hulye lett volna nem kinyirni mindet.
@purga: Ha Rickon-t lecsereltek volna, akkor senki nem vagta volna le, hogy ez most Rickon vagy nem, foleg a gagyi farkasfej tarsasagaban...
@mate2003: Szerintem ez az egyetlen modja a szereplok 10-20-30 evvel elotti enjenek bemutatasanak anelkul, hogy magyarazni kelljen, hogy ez most ki, meg miert masmilyen, meg mivan, melyik melyik?
@Gyula_80: Remelem a Vereb nem ter vissza. Mar igy is tul sok a karakter, meg tul sok szalon fut az egesz...
  A Falon túl Bran és Max Von Sydow egy bazinagy fa gyökerei között fetrengnek tejfehér szemekkel, azaz beütött a cucc, de nagyon. Bran, mivel az őt alakító színész közben 17 éves lett, nem az a kisgyerek, aki a negyedik évadba bemászott a gyökerek közé, hanem egy nyúlánk fiatalember, remélem ezt…..
Ruadhnait 2016.05.04 13:53:32
@Gyula_80: Nem ugy volt, hogy Dany azert elte tul az egetest, mert emberaldozatot is bemutatott kozben? Franko lett volna ha Jon a tuzben kel fel, az lett volna meg jobb, ha Jon halotti maglyajara feldobaljak a kis Olly-t meg Thorne-t a biztonsag kedveert. :)
Ruadhnait 2016.05.04 16:09:29
@adamskij: Hogyhogy? Miert akarjak a Frey-ek holtan latni Ramsay-t? Es mi a tervuk? Stark oldalon fognak harcolni a red wedding utan?
Ruadhnait 2016.05.04 16:16:07
@adamskij: Jah oke, erre nem is gondoltam. Mondjuk Roose "mergezes aldozata lett az ellensegeik altal", a gyerek, meg a no is siman lehet az ennyi erovel.
A Falon I. Mindenki emlékszik, hol hagytuk abba, a véres hóban, ott, Havas fekszik, és az élet szó szerint folyik kifelé belőle, mert megbicskázta Ser Alliser Thorne és áruló bandája, köztük a kretén Olly, aki tulajdonképpen egy óra alatt zárkózott fel Ramsay és Joffrey mellé a sorozat legnagyobb…..
Ruadhnait 2016.04.27 15:06:41
@nota19: Pontosan, nagyon korlatolt. Es a kis szaros Olly-ra ezert nem tudok annyira haragudni, mint egy Ramsay-re vagy Joffrey-ra. Egy kis parasztlegeny, akinek a falujat es a szuleit megettek a vadak. Miert is latna a fatol az erdot? De hogy Thorne hogy lehet ilyen beszukult agyu az rejtely.
Ruadhnait 2016.04.27 18:09:11
@Pan Modry: Sokan azert akadnak fenn, mert volt egy resz, aminek az elejen a kutyak uldoztek egy csajt, majd jol megettek. Ugyanazok a kutyak, akik kiszagoltak. Azt gondolna az ember, hogy most is azokat kuldi rajuk a Ramsay. De miert is tenne, nem hiszem, hogy szet akarja tepetni a Sansat tronorokos hianyaban...
Ruadhnait 2016.04.28 13:59:43
@nota19: Ezt en is lattam, meg is neztem a jelenetet. Szerintem Selyse nem a valodi alakjat latja. Mikor Melisandre magyarazza a fozeteit, hogy ez meg arra valo, hogy elcsabuljanak a ferfiak, Selyse kerdezi, hogy hasznalta-e azt varazslatot Stannis-en. Azt pont nem, de mondjuk biztos, hogy az alakvaltot igen. Szerintem nem lenne ertelme kerdezni, ha az oreg nenit latja, mert akkor egyertelmu, hogy illuzio miatt csabult el a Stannis. De nem tudom. Szerintem nem sok koze van a nyaklanchoz. Lehet, hogy csak meztelen akart lenni az atvaltozashoz, azert vette le.
A Trónok harca hatodik évadának az lesz az egyik nagy erénye, ami egyben a legnagyobb problémája is. Nincs ugyanis könyv, aminek alapján haladni kell, és mivel az ötödik kötetből még kimaradt, fontos történetszálak közül már csak hármat kell úgy-ahogy az asztalon tartani (Arya, Vas-szigetek, Samu),…..
Ruadhnait 2016.04.26 15:36:47
@Fedor: A legkevesbe sem erdekel, hogy mi van a konyvben. E resz utan ugy nez ki, hogy hosszu tavu a lataskarosodasa. Ha meg spoilerezni akarsz, akkor otthon, a csaladnak, ne itt.
Ruadhnait 2016.04.26 15:56:05
@Fedor: Igenis spoiler azt mondani, hogy jajaj, vard csak ki a veget, a konyvben nem vakul meg veglegesen. Koszi. Es nem, nem erdekelnek a konyvek, es nem erdekel az sem, ha szerinted ez baj. Viszlat!
Ruadhnait 2016.04.26 18:25:55
@perszepolisz: Szerintem nem buval belelt volt, hanem ossze van zavarodva es csalodott. Azon agyal, hogy ezt hogy? Egesz eddig a rossz fickorol hitte, hogy o a kivalasztott. Ossze-vissza vannak latomasai, pl Jon harcol Winterfell-ben, erre tessek, tiszta halott. Szerintem egy kiados alvas utan rajon majd hogy mi a teendo. Nem hiszem, hogy leteszi lantot pont most, hogy vegre tobbet kezdtunk megtudni rola. Azt meg nem tudjuk, hogy probalt-e valaha feleleszteni barkit... Vagy igen?
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
Ruadhnait 2015.06.16 15:11:25
@sipi119: En is erre gondoltam, Tormund vezetesevel kinyirjak oket es bekoltoznek Castle Blackbe. Mind az otezren. Vegre lesz eleg ember a falon. :D
Ruadhnait 2015.06.16 15:37:36
@vastyúk is ..: De akkor ki fogja, ha nem o? :(
Ruadhnait 2015.06.16 15:45:04
@vastyúk is ..: Nem tudom ki az a Hidegkez, de mindjart utananezek. De a regi istenek hogy elesztik fel, ha minden fat kivagtak a kornyekrol es jo esellyel elegetik Jon testet mire barki odaerne? :( Hacsak Bran meg a varju-fa-ember nem allnak a kapuban el se tudom kepzelni :( Remeljuk igazad lesz.
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Ruadhnait 2015.06.10 18:28:46
@rest of boys: Nem ertem miert mondjatok, hogy Drogo halala utan lecovekelt. Szerintem tok jo otletei voltak es hajtotta magat elore. Eloszor Quarth, abbol is hogy kivagta magat, aztan Astapor, ahogy ellopta a 8000 unsullied-ot milyen kis trukkos volt, aztan Yunkai, aztan Mereenbe is ahogy bevette magat. Szerintem joval tobbet ert el egyedul (persze voltak segitoi, de kinek nincsenek?), mint akarmelyik masik uralkodo a tobbi kozul. Es ha hozzavesszuk hogy az egyetlen elo rokona (akkori tudasunk szerint) a fogyatekkal elo balfasz testvere volt, ra nezett fel, o volt a peldakepe, akkor meg foleg dicseretre melto ahova eljutott. Az mas kerdes, hogy nem tud uralkodni, de az a fiatal korabol is adodik, meg, hogy a gyoker batyja "nevelte". Most kicsit megtorpant Mereenben, de szerintem menni fog hamarosan, foleg most, hogy sarkanyrepulozni is tud. Hozzateszem, hogy nekem sem a kedvencem, nem sirnek, ha nem nyerne, de nem is idegesit, meg szeretem a sarkanyait. :D
Ruadhnait 2015.06.10 22:29:00
@Knapp75: Egyetertek veled majdnem mindenben. Szerintem is, ha valaki nem akad fenn a gyerek elve elegetesen, ott problemak vannak, nagyok. Egyebkent a legdurvabb az egeszben, hogy minel tovabb olvasom a hsz-eket, annal jobban elkezdem elfogadni, hogy Stannis egy aldozat. Tenyleg szerencsetlen, mit csinalt volna? Es tudjuk, hogy szerette a kislanyt, es ha ez mind igaz, akkor neki lehet a legnehezebb, mondjuk ettol nem lesz jobban kedvelt, vagy kevesbe fereg a szememben. Persze egy vallasi fanatikus, bizott egy csodaban, amit - ismerven game of thronest - valoszinuleg megkap, tehat mindenki nyugodtan aludhat ejszaka, Stannis megmenekul es azt a csodas uzenetet is atadja, hogy gyerekeket egetni igenis megeri. Ha lattad a 10es elozeteset, olvad a ho, bassza meg.
Ruadhnait 2015.06.10 22:38:32
@Bicepsz Elek77: Cersei a "nagyok" jatekat jatsza kiskora ota. Nem tudom elkepzelni, hogy Tywin ne kiralynonek nevelte volna. Dany nem kiralynonek lett nevelve. Persze tudta honnan jott, de Viserys volt a kiralynak szant anyag, nem o. Szerintem egy Cersei nem tudta volna azt elerni amit Dany, ha o lett volna a helyeben, hiaba gondolja magat nagyon okosnak. Nincs meg benne az alazat es tisztelet masok fele. Ha belegondolsz hany evet elt Robert mellett es nem csinalt semmit, csak hagyta hogy megalazzak, megcsaljak, ami belefer. Aztan amikor kitort a balhe kinyilt csipaja, azota azt hiszi mindent o iranyit, nem tisztel se istent, se embert, es ez a fagyi nyalt most vissza es nagyon remelem, hogy vegre megtorik es porig alazzak. De kocsog vagyok :D
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
Ruadhnait 2015.06.02 17:05:48
@Bockó: Most ezt miert kellett?
Ruadhnait 2015.06.02 17:24:37
@susmussándor: Nem mindegy, mert elso f@szfej csak annyit mondott, hogy megbicskazzak ,amit meg tulelhet. Meg ha azt kitorli sixx, akkor aki ujan erkezik nem latja, de a masodik f@szfej hatarozottan elspoilerezte, ugyhogy ne vedjed!
Ruadhnait 2015.06.02 19:19:03
@susmussándor: Jolvan. Annal jobb, ha nincs igazam. :) Elhiszem, nem kell bizonyitek :D Nem ellened iranyult a duhom. Elnezest kerek. Viszont ha 6 ember spoilerezik, a 7. is ugyanakkora paraszt marad, es nem kell megvedeni, mert azt hiszi jo uton jar. Pedig csak egy seggfej. :)
Braavos Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát…..
Ruadhnait 2015.05.19 17:34:54
@sipi119: En is remelem, hogy visszakattan, csak keves eselyt latok ra. Nem tudom miert most torne meg, ha akkor nem tort meg, amikor a Ramsay a kutyakkal tepette szet azt a szerencset lanyt valamikor a 4.ik evadban es utana meg meg is borotvalta, ahelyett, hogy elvagta volna a torkat... Egy kis nemi eroszak a Tronok harcaban mindennapos eset. A kutyakkal valo szettepetes csak havonta egyszer fordul elo.
Hát, ez a mostani rész sem tocsogott a rothadt zombi vérben és a Halálos irambant megszégyenítő akciójelenetekkel, de ez egyáltalán nem baj. Végre egy mély értelemmel bíró évad, ahol nem valami zsebdiktátort kell iszonyat fifikásan legyakni, hanem egy normális(nak tűnő)…..
Ruadhnait 2015.03.03 14:42:18
@Cérnahuszár: Fujj, hat azert neha engem is megvisel, nem tudom, hogy egy 11 evessel mit csinalna. En a helyedben nem engednem. Csak sajnos ha akarjak elobb-utobb ugyis megnezik.
Ruadhnait 2015.03.03 14:46:06
@Cérnahuszár: Nem is mindig am csak a ver, meg belek, meg rothado testu zombik szejjel loccsano aggyal a gusztustalan. Engem legtobbszor az emberek viselkedese az, ami megremiszt. Pl: kannibalizmus. Ha ez elso par evadot nezik, akkor lehet, hogy oke lenne, en ugy emlekszem azok meg turhetoek.