Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lioliom

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elhagyatva, egyedül, 1,5 hónap szenvedés után, katéterezve, meztelenre vetkőztetve. Tisztelt Praxisblog!   Hosszú vívódás előzte meg a levelemet, amit Önöknek írtam. Hónapok óta gondolkodom, hogy el merjem-e mondani a történetet. Elsősorban a szakmai véleményükre lennék kíváncsi. Édesapámat…..
lioliom 2020.03.10 06:26:37
@Kommentelő k.m.n.: Teljesen korrekt ,jó a leírásod.Ez talán megnyugtatja a posztolót is valamennyire! Hiszen emberileg lett megmagyarázva.Gondolom szakmabeli vagy ,vagy nagyon utánajártál a rokonod miatt!Míg figyelmesen végig olvasta az kb.max.5 perc volt.Egy észrevételem van ezzel kapcsolatban:nem volt ennyi ideje egy eü dolgozónak azon az osztályon? Valakinek az anyjáról volt szó!!! Nincs ezeknek anyjuk? Érzéketlen fatuskók ! Tudom nem lehet minden betegbe belehalni,de akkor menjenek másik szakmára !
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
lioliom 2018.01.19 15:18:34
@yogosan: Így igaz!A kórházakban külső vállalkozók,a Péterffyben is, végzik a munkát.Ha nem jól teljesítenek akkor azokat elsősorban a főnővérnek,majd felsőbb szinten kéne felelősségre vonni.Marakodnak a szerződésekért olyan nagy üzlet.Persze,ha csak vödör és tiszta víz kell hozzá,meg nyugdíjas nénikék akik dolgozgatnak nagyon megéri.
lioliom 2018.01.19 15:26:28
@she_wolf: Olyan,hogy a min.bér középfokú végzettséggel 181.000.- + du.pótlék 50%,+éjszakai pótlék és a vasárnapi pótlék 100%.Ez kb.300.000.-ft bruttó körül van túlóra nélkül..Azaz kb a nettó 200 ezer.Nem mondom,hogy sok,de azért nem az az éhbér.És azért a még létező paraszolvenciát nem is számoltam rá.Persze csak az kap aki viszonylag normális a betegekhez.
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
lioliom 2017.10.13 08:14:58
@fizetekmegegysort: A szűrés nem a megelőzést szolgálja csak azt,hogy időben felismerhető legyen a baj és jó eséllyel úgy gyógyítható,hogy ne pusztuljon el a beteg 3 hónapon belül.Ez vonatkozik minden szűrésre.A szűrés nem megelőzés.
Velencét legalább egyszer mindenkinek látnia kell. Van, akinek nem jön be, mi speciel nem tudjuk megunni a hangulatát, a hajókázást a csatornákon, a céltalan kolbászolást a sikátorokban. Nyáron lenyűgöző a kis tereken kialakuló fesztiválhangulat is. Alapvetően drága hely, de nem…..
lioliom 2017.07.28 20:35:01
@Kályha Antik: Van WC!Érdemes is leszállás előtt használni,mert utána kevés nyilvános WC van és úgy emlékszem 1.5 EU.-
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
lioliom 2016.07.07 07:30:46
@she_wolf: Sajnos Pesten is így van.Abban a rendelőben ahol a régi orvos van senki nem veszi át a másik betegét.Ez hallgatólagos megegyezés köztük.Más rendelőben meg senki nem ismerős így cseberből vederbe kerülhet a beteg.Nálunk már szinte az asszisztens rendel.A dokihoz csak indokolt esetben lehet bemenni.Beutalót ,receptet csak az ajtón kívül adnak.Ő dönti el ,hogy hová utal be,esetleg a beteg kéri.Orvos nem is látja.Csak adminisztrációra vannak,a szakorvosok meg tépik a hajukat a sok feleslegesen beutalt miatt akiket a háziorvos is elláthatott volna.
Praxis A gyermekorvosok szégyene 2016.03.18 07:19:05
Szégyen, hogy egy fiatal, harminc akárhány éves doktornő, aki még a kiégéssel sem védekezhet, így mer bánni egy gyerekkel, egy beteggel. Ha pedig utálja a gyerekeket, akiknek a gyógyítására esküdött fel, sürgősen válasszon más foglalkozást. Kedves Praxis!   Rengeteg tapasztalatot tudnék írni…..
lioliom 2016.03.19 08:12:06
@Pan Modry: Miért ne kisérgetné?Engem a férjem is elkisér,ha ráér és nyenge ,lázas vagyok vagy egyéb!Egyszerűen megnyugtatóbb Neki,ha együtt "szenvedhet" velem!És viszont!És boldogan megyünk haza,ha kiderül semmi komoly!Szerintem meg egy beteg ember/gyerek/ne kóvályogjon egyedül,mint egy kivert kutya!
lioliom 2016.03.19 10:31:28
@Turchi: @macihagyma: Csak sajnálni tudom az értékrendje miatt!A kicsi gyerek felnő és,ha életerős fiú vagy lány akkor bizony magas lesz már 16-17 évesen!/az Ön szavaival élve lóbaszó/És mindenki megnő,aki megéri!De attól még beteg!Önnel ellentétben Én örömmel és szeretettel néztem a kis pici gyerekeket és nagyon sajnáltam Őket és Édesanyjukat is az izgalom miatt!És szerencsére nem találkoztam gyereket "lóbaszónak "tituláló kisgyermekes anyukákkal.Sőt, a helyzet komikuma miatt inkább oldottabb lett mindig a hangulat és a kis gyerekek még a sírást is elfelejtették a nagyfiúk, nagylányok láttán!Erről ennyit!
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
A laikus azt hinné, az orvoslás, gyógyítás nem egy tucatszakma, ahol gépként teszik a dolgokat a benne dolgozók és mégis. A jó beteg fekszik, nem mászkál, nem kérdez, nem jajgat és még véletlenül sem eszik, iszik és emészt, mert mindezekkel csak a baj van. Tisztelt…..
lioliom 2015.10.15 22:05:54
@kgaben: Na látod!Ti maradtok nekünk!Miért?Mert külföldön nem kell az ilyen ember!Valószínű nem beszélsz egy nyelvet sem,tudásod nincs csak önérzeted.Ez ,ott ahol biztosítási rendszer van nem dívik.Ott bizony ki kell nyalni a beteg alsófelét a pénzéért!Ezért baj,hogy itt nincs biztosítási rendszer!Mindenkinek jobb lenne.A betegnek és a tisztességesen dolgozó szakembereknek is.Ja és a megelőzés amiről írtál!Akkor szerinted mindenki aki beteg felelőtlen és megérdemli sorsát!De tudod a betegség nem válogat,eü.dolgozó is lehet beteg,jusson majd ez eszedbe!
lioliom 2015.10.16 09:24:43
@kgaben: Biztos más közegben mozgnuk,de Én még nem hallottam beteget csúnyán és tiszteletlenül beszélni az eü.dolgozókkal,viszont fordítva már igen.A beteg felé irányuló tiszteletlenség általános.Sőt hallottam már ,mint következő paciens, ahogy kibeszlik az előző beteget!!A biztosításról annyi,hogy már most is inkább maszek rendelésekre megyek,mert ott kifizetem a 10-15 ezres vizitdíjjat esetleg a 20 ezres tükrözést.De ott normálisan beszélnek velem.Míg az államiban is be kéne tenni min. az 5 ezret a borítékba,és a 10-15 ezret mondjuk egy tükrözésnél.Akkor melyik is éri meg jobban?A lealacsonyító /nekem is/borítékolás vagy a tiszta biztosítás amikor tudom mennyi az annyi!Nem a folyosón egyeztetem le a már gyakorlottan oda járó beteggel,hogy elsőre 5-öt vagy 10 -et adjak,mert két boríték van bekészítve minden eshetőségre készen!Végére egy tanács:Azokat a gondolatokat amiket itt sajátos stílusban megfogalmazol ,még gondolni is felejtsd el,ha sikerül kimenned,mert ott annyi pénzért még gondolni sem lehet ezeket a betegekről,mert nagyon hamar itthon leszel!Ez is egyik előnye a biztosítási rendszernek!
Vérlázító volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A „cigány”, a „húgyos debil”, „a beszarós” és a „zsírdisznó”, hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az…..
lioliom 2015.10.15 21:36:58
@Dwokfur: A hivatásukról alkotott kép már régen tönkrement!Nem vagyok már fiatal,így emlékszem,hogy régebben/70-80 években/az orvosok köztiszteletben álltak!Amikor mindenki elvtárs volt Őket akkor is Úrnak hívták!De aztán szépen- lassan szívós munkával kivívták maguknak,hogy mostanában,ha orvosról vagy eü.személyzetről van szó egy társaságban akkor csak azért nem köpnek ,mert egymást legalább megtiszteli a társaság!Mostanra már aki ad magára az nem itt dolgozik sajnos.Maradtak azok akik nem beszélnek nyelveket,alulképzettek,nem akarnak dolgozni,idősebbek,esetleg nem találnak lehetőséget!Ez nagyon nagy baj!Mivel az itt maradottak általában megkeseredett,sértett emberek kimarják még a maradék használható szakembert is.Ez nem most kezdődött.Hanem akkor amikor az analfabéta főorvosok elmarták a betegeket a lelkes fiatalok elől,majd jól férekezelték Őket.Akinek nem bírta ezt a rendszert a gyomra ,na azok indultak meg előszőr.Akik meg itt dolgoznak azok meg tényleg életveszélyesek!Az arány 90-10%.
lioliom 2015.10.16 08:51:18
@kodacx: Ez tök így van!És miért?Mert még mindig félünk,sunnyogunk,mert ha elküldjük doktor oda ahová való akkor félünk,hogy elkezel,ha a nővért akkor,mert félünk,hogy leszar!Mert ezt elküldés nélkül is megteszi,de még mindig bennünk az alá és fölé rendeltség érzése amit erősít a rendszer/mert pl.általában a doktor úrak még a köszönésünket sem fogadják!!/,ezt nevelték belénk és Mi is ezt neveltük a gyerekekbe!Megfigyelte már valaki,hogy a folyosókon kedélyesen ,esetleg hangosan beszélgető betegek,ha kinyílik az ajtó és mennek be akkor kicsit meghajolnak gerincben és szinte suttogva köszönve mennek be a barlangba?
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
Ha az eset felnőttel történik, akkor is idegesítő lenne, de így, hogy gyerekek kerültek önhibájukon kívül megoldhatatlan helyzetbe, egészen elképesztően gázos. Létezik, hogy egy metróállomáson senkinek nincs hatásköre az ilyen extra esetek orvoslására? Inkább úgy túnik, hogy a megoldáson kívül a…..
Ma egy különleges fiút ismerhettek meg. A texasi David Vettert, aki rövid életét egy steril műanyag kórházi sátorban élte le...
lioliom 2015.07.01 19:55:21
@murray: A temetők nincsennek tele gyerekekkel.Még a magar orvosok is vigyáznak erre!De erre a problámára térjünk vissza amikor 70 éves korodban szólok ,hogy épp itt az ideje,hogy tegyél valamit vár a temető!De kezdheted 50 évesen is!
Mennyivel jobb lenne a világ, ha senki, kiváltképp egy orvos nem engedhetné meg magának, hogy hanyagságból, figyelmetlenségből, önhittségből kárt okozzon, esetleg tönkretegye a másik ember életét! Tisztelt Praxisblog! Igen, van egy történetem:) Sajnos nem jó, de hiszem, hogy ha…..
lioliom 2015.06.25 22:10:59
@mig54: Megvannak!Úristen és még Én is ezekhez akartam menni a lábammal!
lioliom 2015.06.26 17:03:17
@mig54: Nincs!Nagyon nincs!De ugye nyáron ez felejtős!Évek óta van ,de úgy látszik most húsvét körül elunta!És pont nézegettem az ilyen meg olyan kezeléseket,műtéteket,/lézer,rádiófrekvencia,hagyományos????/,de az ember lánya elveszik a sok hírdetésben!A nagy fehérek meg felváltva szidják egymást és egymás módszerét!Persze a sajátjuk dicséretével!Meg vannak az ajánlók akik szerint X,Y a tuti!De,nekem is van arra igényem,hogy a szakmaiság után persze ,de ne köpjenek le!Erről az emberről utána nézve a neten hát...!Tökéletesen igazad van !Az általánosítás veszélyes,de egyben befolyásoló is és ilyen hírek hallatán oda a bizalom!
Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úrhölgy! Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr! A Magyar Országgyűlés által a „Kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról” elfogadott törvényjavaslat egy, a szakmámra ható negatív következményére szeretnék…..
lioliom 2015.01.06 08:40:11
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: És ,ha négyszer leszarod egy évben akkor bezárnak 1 évre azaz EGY évre!!!!!Akkor lesz időd templomba járni és imádkozni,mint a templom egere!
lioliom 2015.01.06 09:26:20
@♔bаtyu♔: És majd az alkalmazottak is alkalmazkodnak és ültetnek,mert munkájuk nem lesz!Meg a kisvállalkozónak sem,mert nem nyithat ki a hét legforgalmasabb napján,meg a kertésznek sem,mert nem veszi meg Tőle a virágboltos az árút,mert nem tudja eladni,meg sok a stb.Még a komcsi rendszerben is nyitva voltak ezek az üzletek ünnepnap!
lioliom 2015.01.06 09:28:17
@Peterpapo: A kis virágüzletek sem lesznek nyitva!A rendelet Őket is szabályozza ahogy írtam.Meg a pékeket is!Ez a két legfontosabb a nemzet vallását befolyásoló szakma,mert ezekre külön megszorítás van még akkor is,ha 10 m2.
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
lioliom 2015.01.02 19:21:46
@Szagértő szakértő: Én sem hiszem,hogy kiszinezte!Van ilyen mentalitás is.Már azon is látszódott,hogy gumikesztyűt kért!Ha elesik valaki nekem ez eszembe sem jutna,mikor felsegítem!Tudom,hogy hol van ott a gyógyszertár!Az is hosszú percek lehettek akkor is,ha a lányok rohantak!Nem minden orvos megy ebolát gyógyítani.Van aki a magánrendelőjében ül és minden papír megfogása után fertőtleníti a kezét!
lioliom 2015.01.02 20:15:14
@IamTwo: Értem Én,de a tér közepén mégis csak életszerűtlen, nincs ott a nővér,hogy elkurjantsa magát,hogy asszisztencia ,gumikesztyűt!!!
Felháborító, hogy Magyarországon az orvosok nagy része egy felelőtlen pöffeszkedő IQ- nulla, aki emberek ezreit teszi tönkre a téves diagnózisaival! Kedves Praxis blog!   Édesanyám hamarabb halt meg, mint kellett volna, mert Dipankrint szedetett vele a helyi kardiológus. Ő ügyelt…..
lioliom 2014.12.28 12:50:02
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
És mind kettő életet ment,ha jól dolgozik és nem ment,ha elszúr valamit!
Na, tökfejek, például ezért szar a nerista kontraszelekció. Mert egymás között elképzelni sem tudjátok, hogy lehet valami máshogy, reagálhat valaki másképp, mint Móricka elképzeli.  Ez az ember nem Jóbarát André:         Lehet a reklámadós meakulpa megtette a…..
Varázslatos műfaj az opera, rendkívül eltérő hatásokra képes, akár ugyanaz az előadás is. (A keddi operakaland hatásairól nemsokára külön bejegyzés következik, miután nagyjából százhúsz diákkal végigbeszéltem a témát. Nagyok a végletek.) Én csak a szeptember folyamán látott operák kapcsán szintén…..
Ha már az elején kitalálják, hogy felveszik a kórházba, lévén a 230/110-es vérnyomását is le kell szorítani, akkor felvihették volna délelőtt az osztályra, ahol nem kell 50 beteg között, kint a folyosón feküdni, megalázva, mint egy rongycsomó! Tisztelt Praxis Blog!   A…..
lioliom 2014.08.24 00:05:00
@hoppika: És,ha Én holnaptól semmit nem oldok meg okosba,és befizetek mindent ,akkor azt Isten bizi az eü kapja és nem a stadionok?És,ha ezt mind megteszem akkor a maradék kis pénzemből,hogy adok a doktor Úraknak/akik szintén okosba dogoznak!/?
lioliom 2014.09.01 16:57:32
@dani27bpbp: Már,hogyne lenne keresni valója ott másnak is.Már nem MÁV,sem Honvéd hanem ÁEK-nak hívják!Annyi ott az orvos meg a nővér,hogy egymás sarkát tapossák.Oda került plusszba a volt BM,a Szabolcs u-i,az Árpád kórházi orvosok nagy része.A gasztrón több az orvos,mint a betegágy!Nem a 4 és a 13.ker.miatt lett ott fejetlenség,hanem a szervezetlenség és a fegyelem teljes hiánya miatt!Ja és,mert a dokik még mindig sértve vannak,hogy kiszervezték alóluk a jó kis bejáratott helyüket!Van ott olyan gasztrós orvos aki a BM -ben maga volt a jóság,tisztesség,a Máv-ban meg rá sem lehet ismerni olyan flegma!A fülészeten,a gasztrón minden nap más rendel,hogy munkát tudjanak adni nekik annyian vannak!Miközben az egyik vizsgál már ott toporog a másik a székért,mert hozott magával egy beteget!De ,ha volna egy másik szoba akkor Ő is rendelhetne és akkor nem volna akkora sor kinn.Az Osztályra nem viheti fel a beteget vizsgálni hiába üres az ottani vizsgáló.Szinte olyan ,mintha a vezetés direkt csinálná a tumultust,hogy nőjjön az elégedetlenség.
Azt, hogy mi az egészséges, a fantáziátokra bízom, tudom, ez mindenkinek mást jelent, de gondolom abban egyetértünk, hogy az egészséges az általában a megszokottól elrugaszkodott, nem a meki, nem a rántotthús, nem a sültkrumpli és a lángos, tehát valamilyen extra igény.  Egy…..