Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szmöre

44 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén április 21-én, vasárnap tartják az Élet Menetét. Néhány napja egy másik rendezvény plakátja is feltűnt szélsőjobbos oldalakon, ami a II. Adj Gázt! Magyar Motoros Menetet hirdeti – ugyanerre a napra. Az El a kezekkel a hazánktól és a házunktól! szlogenű…..
Első szín   2011 decembere. Európai értékrend címmel Bukarestben rendez fórumot az Európai Szocialista Párt. A házigazda Paul Lendvai, a meghívott vendégek Mesterházy Attila, Victor Ponta magyar és román baloldali pártvezérek, valamint Hannes Swoboda, a szocialisták…..
  A képviselő-testület visszanyalt. A komlói városatyák combos határozatban ítélték el az Európai Parlament korábbi határozatát, amely elítélte Magyarországot. Az írásbeli intőt a szokásos rendben megküldték Martin Schulz EP-elnöknek.   A három ellenszavazattal…..
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
  Mivel a gazdasági válságnak vége, Hannes Swoboda képviselő is ráér az Echo TV műsorával foglalkozni. Az európai szocialisták zsír új frakcióvezetője napirend előtt arra kérte az Európai Parlament szocialista elnökét, hogy azonnal intézkedjen Bayer Zsolt kijelentései…..
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
  Helyre kis nemzetközi versengés kerekedett, hogy ki jövendölte meg először a gazdasági válságot. Tengernyi önjelölt sorosgyörgy okoskodik az eladósodás okairól, a közös európai valuta pusztulásáról. Pár hónapja körvonalazódik a kompromisszum is: a lustadék görögök…..
Egy megosztó reakciós   Az alkotmánnyal kapcsolatban felzúgott a fordításvita. Annyit sikerült összeraknunk a történetből, hogy Brüsszelben eleinte egy hevenyészett szívességi fordítás keringett, a hivatalos változatot csak ezek után kapták meg a…..
  Hosszú vajúdás után készült el ez a poszt, s mire megszületett, többé-kevésbé aktualitását is vesztette: az új alkotmány nem ad szavazati jogot (sem egyet, sem többet) a szülőknek a gyermekeik után. Sajnos. A legfiatalabbak/legidősebbek képviseleti…..
  Az atomerőművekben nem az a kérdés, hogy előfordulhat-e üzemzavar. Sokkal inkább az, hogy sikerül-e azokat biztonságos keretek között tartani. Japánban nem sikerült. Világszerte százezrek szaladnak a patikába jódtablettákért. Ez önmagában is hazavágja az atomipar…..
Szmöre 2011.03.17 09:09:44
@Lew Archer:

De igen, sajnos így működik. Azért, mert a nukleáris energia eddig a bizalomra épült. És arra a hitre, hogy nem lesz baleset. Onnantól, hogy a japán hivatal munkatársai nem tudják megjósolni a baleset végkimenetelét, a bizalom elveszik.

@dzsobacsi:
az olcsó energia korszakának valóban vége, de nem mindegy, hogy miből pótolják a fosszilis forrásokat. Amint azt fent leírtam, a baleset ténye önmagában elég arra, hogy a nukleáris beruházások ne jussanak hitelforrásokhoz. A magyar bővítés esetében 800-1500 milliárdról van szó.

@sertésmájkrém: az áram iránti kereslet csökkenése a gazdasági visszaesés következménye. Magyarországon is voltak már magasabb fogyasztási adatok. Egyébként szerencsésebb lett volna a nyugati országokban lévő fogyasztást írni.

@uni1002: atomerőművel termelni akkor olcsó, ha már felépült. Az építési költségek viszont horribilisek (lásd fenn.) Senki sem mondta, hogy bezárnák a meglévő erőműveket. Azt viszont igen, hogy a baleset miatt kevesebb épülhet.
Talán itt is leírtam korábban, hogy az atomenergiának helye van az energiatermelésben, az elmúlt napok azonban megnehezítik az iparág jövőjét. A poszt erről szól, a sötétzöld jelző meg nem fogadnám el. :)
Szmöre 2011.03.17 09:34:32
@jan:

teljesen igazad van, ettől még a pánik lesz az irányadó.
  A médiatörvényes nemzetközi anyázás talán utolsó idegrángásaként az Európai Parlament tegnap határozatot fogadott el. A jogi erővel nem bíró papiros a baloldali (szocialisták, kommunisták, zöldek) és liberális pártok támogatásával ment át.   A szövegben…..
Szmöre 2011.03.12 12:14:29
@fikanick:

Akkor pár szó a szavazásról.
A Néppárt előző napi frakcióülésén egységesen úgy döntött, hogy visszavonja saját határozatát és leszavazza a baloldali tervezetet. Ehhez a szavazás során is tartotta magát.

Minden ellenkező hazai sajtócikk ellenére nem szavazott át senki. A félreértés abból adódhat, hogy minden egyes frakcióban voltak hiányzók (több mint száz). Ezért a ténylegesen szavazók számát nem lehet összevetni a frakciók létszámával.

Az átszavazást állítók analógiája mentén a baloldali pártok egy része is leszavazta a határozatot. Ugyanis összesen 358 főt számlálnak az előterjesztő frakciók, a határozat pedig csak 314 szavazatot kapott.

Nem mellékesen nem volt név szerinti szavazás, így minden, a fentiekkel kapcsolatos ténynek tűnő kijelentés valójában politikai blöff.
Szmöre 2011.03.12 12:21:29
@Robinzon Kurzor:

"Kroos csak a hatáskörébe tartozó kérdésben (audiovizuális média) vizsgálhatta a törvényt, alapjogi kérdésekben nem."

- A bizottság a törvény vizsgálata után úgy döntött, hogy csak az audiovizuális média irányelv alapján kell vizsgálni a törvényt. Alapjogi kérdésekben éppúgy vizsgálódhatott volna, ha úgy dönt. Van is egy biztos külön erre a területre, úgy hívják, Viviane Reding.

"Az EP-nek pont az a baja, hogy a Fidesz-kormány sem az EBESZ, sem az Európa Tanács, sem egy rakás más ilyen-olyan szervezet kifogásait, észrevételeit nem vette figyelembe."

A valóság az, hogy az említett szervezetek semmiféle vizsgálatot nem folytattak, viszont egyes tagjaik kiadtak több nyilatkozatot. Testületi állásfoglalás sem az EBESZ-nél, sem az ET-nél nem volt, a Bizottságé viszont annak tekinthető.
Szmöre 2011.03.12 13:04:05
@Robinzon Kurzor:

- a médiatörvény tökéletességére vonatkozó utalást ezen a blogon nem láthattál. De még a fidesznél sem.

- azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy Bizottság most szőnyeg alá söpörte esetleges alapjogi aggályait, hogy aztán az elnökség után elővegye? A médiatörvény időzítését és egyes pontjait kétkedéssel nézem, de a sajtószabadság nem korlátozott Magyarországon.

- a testületi állásfoglalások és az egyes nyilatkozatok/kiszervezett tanulmányok között mérföldes különbség van. Az ET és az EBESZ ez utóbbiakat tudta felmutatni. Másrészt gyakorlatilag ez az első politikai ügy, amelyben az az Európai Parlament egyáltalán meghallja az említett szervezeteket.
  Újabb légiók a láthatáron a médiatörvény csörtében. A Greenpeace hazai lerakata „szűken vett szakmai szempontok” alapján arra jutott, hogy a médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van. A környezetvédelemnek szabad sajtóra van…..
Mandiner blog Az év képei 2010.12.31 09:41:00
  Tavaly ilyenkor szoktam rá néhány külföldi sajtófotókat közlő blogra, ahonnan időnként reflexből, néha tudatosan választva gyűjtöttem külön mappába a sikerültebb felvételeket, hogy aztán szilveszter előtt majd letalicskázzam ide, világpanorámának, F. Szaniszló…..
  Herczog Edit felszólít, és választ vár. A Fideszt kettős beszéddel vádolja. Az angolszász világot a popó terminussal megajándékozó EP-képviselő szerint Orbán Viktor kiengedte a szellemet a palackból, amikor aláírta az azeri-grúz-román gázvezetékről…..
Amióta Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, tart a vita, hogy használhatja e Szlovákia a „Tokaji” nevet. A kötélhúzás nem most fog eldőlni, de második alkalommal ürültek ki a tokajis üvegek az Európai Parlamentben 2010. március 17-én, az EP képviselői…..
  A világért sem szeretnénk elrontani az MDF-jelöltvideóknak köszönhető összmagyar jókedvet, a mai sajtószemlében azonban megakadt a szemünk egy nyilatkozaton, amely mellett nem szívesen megyünk el szó nélkül.   Herényi Károly így fejtette ki…..
Ellenőrző Pártok az egyetemeken 2010.01.13 08:00:00
Szimpatikus blogra hívta fel levélírónk a figyelmünket, a Corvinus figyelőről van szó - bcehok-lg.blogspot.com/ -. Innen jelentetünk meg egy közérdeklődére is számotartó írást. Lakatos Gergőnek köszönjük ezúton is. Augusztus óta farigcsálják azt az ötletet, hogy a…..
  A Markíza szlovák kereskedelmi televízió tudósításának tanúsága szerint Rytkó Emília elhagyta Magyarországot, és Szlovákiában telepedett le.   Az Országos Választási Iroda egykori vezetője áttelepülését követően a szakmájában helyezkedett el:…..
Szmöre 2009.11.15 21:06:25
@betyár:

Igen, ez most nagyon komolynak néz ki.

Egy befolyásos ismerősömtől tudom, hogy a Pa-Dö-Dö együttes Boszniába menekült a nyilasveszedelem elől, ott fognak új életet kezdeni.

Vágó Istvánt viszont még látták a napokban a Nagykörúton, igaz, szakáll nélkül.
  Michele az esti málnás sört megelőzően elcsámpázott a mikrofonig és belémondta: nem tartozik Brüsszelre, hogy Sólyom Lászlót kitiltották Szlovákiából. Az Európai Bizottság igazságügyi szóvivője elropogtatta még azokat a mondatokat is, amiket a Schuman téri…..
Szmöre 2009.11.11 10:38:52
@négerbirka:

Szándékosan nem kerül megemlítésre egyetlen intézmény sem. Ugyanis mind a Tanácsnak, mind a Bizottságnak, mind az Európai Parlamentnek megvan a legitimációja ahhoz, hogy politikai állásfoglalást tegyen. Mint ahogy időről időre megteszik olyan ügyekben, amelyekre az EU-nak semmi érdemi ráhatása (Tibet, Kuba, stb.)

Kérlek nézd el nekünk, hogy bár jól ismerjük az EU szervezeti felépítését, Horvátzolinak két könyvét is elolvastuk, mégsem mentünk bele eljárási folyamatokba. Csupán az unásig hangoztatott elveket kértük számon.
Mandiner blog Propaganda 2009.11.03 14:01:00
    Tudatos pártstratégia a jobbikos kommentelők internetes propagandája, derül ki egy írásos dokumentumból, ami az Index birtokába került. Nem lepődtünk meg: nekünk is csiripelték már verebek, hogy írásba foglalt útmutató alapján szállták meg a magyar online…..
Mandiner blog Lajos comes home 2009.10.21 09:01:00
  Normális Magyarország és valódi konzervatívok. Igen, már megint az MDF-ről van szó. A pártról, amelynek Pettkó Andrást és a kórusmuzsika megújhodását köszönheti a nemzet.   Olvassuk a hírt, hogy a tulipános mozgalom kilép az Európai Néppártból.…..
  Sajnálom a glicerinbotrányba keveredett borászt. Pedig nagyon fontosnak tartom, hogy szigorú legyen a bortörvény és a magyar bor minősége folyamatosan javuljon, de valahogy úgy érzem, hogy Vincze Béla meghurcolása túlzó. Csúnya dolog glicerint tenni a borba, de nem…..
Mandiner blog Bye bye Gordon 2009.09.30 16:01:00
  Ki tudja, látjuk-e majd posztunk címét valamelyik magyar bulvárlap címlapján a következő hónapokban? Nagy-Britanniában már megtörtént: a befolyásos bulvárlap a jobboldal mellé állt. Nem éppen györgypéteri sirámok következnek a parvenü magyar jobboldal és a parvenü…..
Mandiner blog Balczó a spájzban 2009.09.28 09:01:00
  Brüsszelben eddig jobbára az olaszok torpedózták a Moszkvától független gázvezetékeket. A Jobbik színre lépésével ebben is színesebb lett az Európai Parlament. Balczó Zoltán egyenesen Putyin cinizmusát vette kölcsön a Nabuccóról szóló plenáris vitában. Mindenki…..
Szmöre 2009.09.28 19:43:27
@elfelejtette:

a két érv szerintem erősíti egymást, egyébként egyetértünk

@Alfőmérnök:

A felvizetett beszédekről híres Európában az már csak úgy szokott lenni, hogy a lényeget bebugyolálják a tágabb szövegkörnyezetbe.

Lehet, hogy hősünk nem elsősorban a Nabuccóról akart szónokolni, de ez még nem menti fel az alól, hogy támadást intézett egy olyan beruházás ellen, amelynek haszonélvezői Lajtán inneni országok, mindenekelőtt Magyarország.

Az, hogy villamosmérnöki végzettségét megcsillogtatta a az atomenergia ügyében is, engem bevallom hidegen hagy ebből a szempontból.
Szmöre 2009.09.28 19:45:49
@TuRuL_2k2:

A jobbik választási programjában és pár interjúban azért az idézett pár mondatnál jobban ki van fejtve a hozzáállás. Nem akarnám túl komolyan venni, de a plenáris felszólalás egy folyamatba illeszkedik, nem kóbor szavak ezek.
Szmöre 2009.09.28 20:37:42
@Naszta:

Miért is ne? A kálvinon oly jól mutatna egy reaktorakna. Hely az van, már csak akarat kell :)
  Kocsis István jól megérdemelt szabadságát tölti. Szalmakalapban sütkérezik, sárkányt ereget, felveszi a vadiúj Ray Bant.   Ehhez képest valóban lehangoló lett volna részt venni a BKV felügyelőbizottsági ülésén. Főleg ha azon azt firtatták volna, mi köze a magyar…..