Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tutumutti

123 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen biztos, hogy azoknak van igazuk, akik szerint a gyerekkor minden szakasza egyformán izgalmas és örömteli. Mármint a szülők számára. Most, hogy a Mackó iskolás lett, olvasás terén új kapuk tárultak ki előttünk: egy teljesen ismeretlen világba cseppentünk, árnyaltabb humorral, kalandosabb…..
Minden évben eljön az a nap, amikor a gyerkőcök azzá válhatnak, akivé vagy amivé csak akarnak. Rég dédelgetett vágyak válhatnak ilyenkor valóra. Egyesek képesek tovább látni a kedvenc mesehősükön, állatukon, nemesi rangjukon, ha farsangi jelmezről van szó. Elképesztő, milyen bevállalós (vagy inkább…..
Már régen érintettük a blogon a "kreatívkodás alapjai" címmel illetett területet, ami a gyerekekkel való kézműveskedés körülményeivel és eszközeivel foglalkozik. Íme az eddig feldolgozott témák: Ez a poszt 30 egyszerűen alkalmazható tippet ajánl a gyerkőcök kreativitásának fejlesztésére. (De…..
Uff Mindenkinek! :) Egy iskolás tolltartójában legyen tűhegyes a ceruzaarzenál! De mit tegyünk a temérdek forgáccsal? Íme egy lehetséges felhasználási mód: Ez a projekt igazi csapatmunka volt: az indiános képet a Családfő készítette a Kicsikkel, a Mackó szolgáltatta a ceruzákat, az én…..
Igazán nem ájulok el a saját szülői teljesítményemtől, de talán valamit mégsem rontottunk el annyira: ez pedig a rendszeres meseolvasás a gyerkőcöknek! Nehéz visszaemlékeznem a kezdetekre: amikor csak a Mackó körül forgott még az életünk, és együtt nézegettük a képeskönyveket, ujjacskájával…..
Tutumutti Kérek egy feketét! 2018.01.09 14:47:23
Három gyermekes édesanya vagyok, dolgozó nő, blogger - és szenvedélyes koffeinfüggő! Szerencsére napi két feketével beérem - de az erős legyen ám! Számomra a melange az igazi: tejhabbal, édes mézzel, optimális esetben gyerekzsivaj nélkül. :) Imádom, hogy szertartásosan kiélvezhető minden egyes…..
Mennyi minden történik egyetlen esztendő alatt, ha az embernek kisgyerekei vannak! Pláne, ha emellett még blogolásra is adja a fejét... Kezdetek Amikor az elmúlt év elején belekezdtem az írásba, még nem járt óvodába a kislányom. Ekkor már hosszú éveket töltöttem itthon a gyerekekkel, és - részben…..
Tutumutti 2018.01.04 20:03:47
@Diamia8: Köszönöm szépen, ez nagyon kedves Tőled! :)
Tegyétek a szívetekre a kezeteket: ugye Titeket is folyamatosan formálnak a gyerekeitek? Mennyit változtatok annak hatására, hogy felelősek lettetek értük? Abban mind egyetérthetünk, hogy édesanyává válni teljesen újszerű élmény: az anyaság olyan véletlenszerű események láncolatát indítja el,…..
Ugye, Ti is együtt töltitek a pénteket? Ha igen, akkor talán lesz még idő közösen készíteni néhány szép karácsonyfadíszt.  Az alábbi díszekkel biztos sikert arathatunk a rokonoknál. Pláne, ha ajándékba is adunk nekik egyet-kettőt. :) 1. Selyempapíros kis angyalok (nyalóka helyett fagolyóval és…..
Szerénység nélkül állíthatom, hogy a múlt hétvégén hatványozottan kreatívak voltunk! A mécsestartó- és karácsonyfadíszgyártást ugyanis megelőzte egy remek hangulatú iskolai adventi kézműves délután, ahol kis családunkat csak hárman (Mackó és a szülők) képviseltük. Gyönyörű csillogó fenyőfás…..
Őszintén bevallom, hogy nálunk egy ideje keverednek a gyurmás és a konyhai felszerelések. Hol a süteménykiszúróval gyurmázunk, hol a gyurmakellékekkel sütünk. Most az előbbi történt, így készültek az alábbi takaros kis mécsestartók: Sokoldalúan használható ám ez a csinos kis hópehely: ha apró…..
A hétvégén sokat serénykedtünk, többek között karácsonyfadíszeket készítettünk!  Nálunk nincsenek üvegdíszek, mégpedig a gyerekek miatt. Gyerekkorom féltett kincseit Anyukám őrzi, nincs olyan üvegdísz nálunk, amihez kötődnék, így telente ugyanazok a textilből, fémből, fából készült elemek…..
Tavaly mi is elkészítettük a kedves manóformát, amivel korábban a Pinteresten már találkoztunk. A két kicsinek tetszett meg, három példányban gyártottuk le: egyet-egyet a nagyszülők kaptak karácsonyra, egyet pedig megőriztünk magunknak (dátummal, névvel ellátva), és most újra előkerült a…..
Többször is írtam arról, hogy igyekszünk környezettudatosan élni. Naná, hogy a közelgő ünnepekkel kapcsolatosan is előkerül ez a szempont! Ezt a törekvésünket összekötöttük a családunkban télen is megmutatkozó, mohó kavicsfestési vággyal. Sok háztartásban kallódik nagyméretű, régi kulcs -…..
Tutumutti Kedvencet a kaspóra! 2017.11.29 13:09:09
A Mackó sokat fáradozik azon, hogy otthonosan belakja az ágya köré épített kis kuckóját. Be is szerzett egy kis cserepes művirágot, amihez nemrég vásároltam egy kaspót. Ezt egy pár perces ujjgyakorlat keretében személyre is szabtuk. Úgy gondoltuk a Mackóval, ráerősítünk kicsit a kaspó…..
Nemrég ismét szülinapoztunk! Az apukájukat köszöntötték a gyerekek ezzel a bájos szívecskés párnával:  Amint a fotón is látható, a huzat saját kezűleg készült, sok szeretettel és buzgó szorgalommal. :)  Kicsit szabálytalan, kicsit tökéletlen, de kedves és szeretni való - illik hozzánk. Két…..
Hamarosan kopogtat a December az ablakunkon. Ideje elgondolkodnunk azon, készítünk-e saját adventi naptárat. Bár nem olcsó mulatság minőségi finomságokkal és egyéb igényes apróságokkal megtölteni a bugyrokat, a készen vett verziónál még mindig gazdaságosabb a saját változat. Nem beszélve arról, hogy…..
Énidő ide, feltöltődés oda - nem vitás, hogy a mi családunkban abszolút a három gyerkőc van középpontban. Körülöttük forog az életünk, rajtuk jár az agyunk a nap legnagyobb részében. Folyamatosan formálnak minket, szülőket. Fenekestől felforgatták az életünket - a szó legjobb…..
Többféle megoldás létezik - a mi projektünkhöz papírlapon és színes filctollakon kívül egy jégkrém pálcikára, ollóra és ragasztóra van szükség. A végeredmény egészen pontosan így fest: Gyermekünk kívánságának megfelelően bármi készíthető ezzel a módszerrel: virágcsokrot tartó hercegnő, zászlót…..
Ezennel megnyitjuk itthon a karácsonyi szezont! Bár a túl korai készülődésnek nem vagyok híve, szeretem kihasználni a ráhangolódás időszakát. Az ajándékozás percei olyan gyorsan elillannak, az adventet érdemes megtölteni szép emlékekkel. Hamarosan előkerülnek a karácsonyi mesekönyvek! Az örök…..
Tutumutti Kis csónakom leng... 2017.11.08 21:10:25
 ... na nem a Duna vizén, hanem a fürdőszobánk ajtaján! :) Lakásunk ezen szegmensére bizony a kevés napfény és a sok fehér felület jellemző. A "privát wc" bejáratát eddig is egyértelmű felirat mutatta, most végre találóan jelöltük a fürdő ajtaját is - ezzel a csinos papírcsónakos mintával, ami -…..
Mikor kézhez kaptam és átlapoztam a Juditu blog írójának, Varga Juditnak a DEKOR.ÁLOM című könyvét, sorra gyúltak a kis villanykörték a fejemben. :) Az általa megosztott ötletek rögtön beindították a fantáziámat. Bár a Judit védjegyévé vált púder-arany színvilág a mi színes-derűs otthonunkra…..
Ugyan díszítettük a kertünket valódi, apró sütőtökökkel, de sajnos ez nem hosszú távú projekt, mert az egyik kis tök már penészedni is kezdett. Ezt elkerülendő dönthetünk a textildíszek mellett. Íme két szép példány elkészítési útmutatója (a képekre kattintva elérhetők): Ha pedig nincs időnk a…..
Születésnapján a Csodák Palotájában jártunk a nagyfiunkkal - csak mi hárman, mint régen. :) Remekül szórakoztunk, egy szép élménnyel gazdagodtunk. Lenyűgöző a kiállítás, nem beszélve a 9D moziról és a kipróbálható logikai játékokról. Végül három Thinkfun játékot is választottunk, és teljesen…..
Legnagyobb kisfiunk születésnapja alkalmából Olaf visszahozta nekünk a nyarat a múlt hétvégén! Jó szokásunkhoz híven nem költöttünk rá vagyonokat, és saját kis kezünkkel, a gyerekeket is bevonva tevékenyen készülődtünk. A forgatókönyv a nyári minion partyhoz hasonlóan zajlott. Na jó, a fillér…..