Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nosztalgikus sóhaj

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A francia szintimágus, Jean Michel Jarre egy váratlan húzással saját zenetechnológiai terméket dobott piacra: méghozzá egy kétembernyi magasságú iPod-dokkolót, ami tízezer wattnyi teljesítményt lehel a mobil eszköz hangjába. A projekt teljesen őrült, a telefont a gép tetejébe…..
Nosztalgikus sóhaj 2011.09.08 22:19:11
@Pepe135: Fú, ezek valami nagyon gagyik modellek lehetnek, a kelet-európai piacra. Biztos, hogy még 9 ezer wattot sem tudnak.
Nosztalgikus sóhaj 2011.09.08 22:22:48
@Pepe135: Na, végül csak lelepleződött, hogy humbug a dolog: az ember hiába próbálna arany színűt venni, rögtön kiderül, hogy olyan nem is kapható. Fogadjunk, hogy, ha nemesplatina színűt szeretnék rendelni, az sem lenne éppen raktáron...
Te jó ég !!!!Huh !! Káprázat, felemelő, hátborzongató újra átélni !Ez a DVD ugyanis visszaadja a szegedi The Cure koncert hangulatát.A legrockosabb eddigi felállás (2 gitár, basszus, dob és SEMMI más), melya daloknak is egy kis "dögöt" kölcsönzött. Fura és szuper…..
"A  Népköztársaság útján mennyi különös alakot elrejt a konfekció-kabát. És sohasem tudható, hogy mikor nem látja senki őket, mivé változnak át." /KFT/ Kezdjük szabad asszociációval. Kínos. Nevetséges. Gagyi. Szánalmas. Vérciki. Folytathatnám még, de…..
Nosztalgikus sóhaj 2008.02.05 14:31:36
"Föntebb írtam már. Nem baj. Csak akkor az nem kollektív, mert az szubjektív, az van. Neked is más van és másnak is, mindenki mennyen haza."

A kollektív szóval arra utaltam, hogy nagyobb embercsoportnak volt egymáséhoz hasonló "nemzettudata". Az én "saját" nemzettudatommal sem állok egyedül, mert számos embert ismerek, akiknek ugyanolyan a "nemzettudata", mint az enyém, vagy nagyon hasonló hozzá.

"De a továbbiakban nem vállalom a felvilágosításodat, mert ebből a hsz-edből bőven kiderült - illetve immáron sokadszorra megerősíttetett - hogy egyszerű vagy, mint az ék."

Igen, próbálom minél jobban leegyszrűsíteni azokat az alapelveket, amelyek mentén viszonyulok a világhoz. Nem is kívánok bonyolult lenni. Bőven elég nekem, ha bizonyos alapértékekhez tudom magam tartani az életem folyamán. (De azokhoz igyekeszem is tartani magamat.)

Igen, bizonyos személyeket valóban én fosztanék meg a "szólásszabadságtól". Azokat, akiket én gazembernek tartok. Ezt is vállalom és a korábbi hozzászólásaimban is vállaltam.

Miért kéne mindenféle eszemetörténetet "lecsekkolnom", ahhoz, hogy megfogalmazzam a saját véleményemet? Nem akarom mindenféle, "tudományosan kitalált" skatulyák keretei közé szorítani a véleményemet.

"Ez a tipikus relativista böszmeség. Ami baj engem nem érint, az nem is létezik. Ha én erre válaszul azt mondanám, hogy nekem meg egyik rokonomat sem hurcolták meg a komcsik, és senkit sem vittek el a Gulagra akkor a Gulagra effektíve szarok, arra mit teccene mondani? Ugye lenne nagy háborgás?"

Én ugyan nem háborognék. Írjad csak be, én meg majd elolvasom. De az én véleményemet a vörösökről te véleményed, szinte biztos, hogy nem változtatná meg.

"Mellesleg tényleg a te dolgod, mit minek tartasz, és magasról szarok is rá. De a belinkelt cikk egy konzervatív történészé - én az ő véleményére jobban adok mint egy látszat-konzervatív szubjektivista/relativista posztmodern baloséra."

Soha nem írtam azt, hogy te adjál a véleményemre. És arról sem szóltam semmit, hogy én vajon adok-e a te véleményedre, avagy sem.

Én úgy látom, hogy te nem is velem vitatkozol igazából, hanem a saját agyadban létrehozott kis "vitruális Nosztalgikus sóhaj" fórumozóval. Valamilyen képet kialakítottál magadban rólam, valamiféle világnézetet, meg gondolkodásmódot hozzá rendeltél, és ingerülten és személyeskedve vitázol most ezzel a képzeletbeli lénnyel.