Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aurelie

140 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a csávó nem normális. Fizikailag ugyan messze van, de gondolatban már vagy ezerszer rugdostam meg és ölelgettem agyon. Basszus, ma úgy sírtam a bkvn, hogy nem érdekelt, hogy látják mások, annyira szívből jött és annyira.. Nem is tudom.. Megérdemelték a Medvék.. Úgy érzem, mintha ősidők óta…..
Újabb nyári olvasmány "pótlása". Egy újabb tökéletesen romantikus, párizsi hangulatú könyve az írónőnek. Sokakkal ellentétben én nem vagyok elolvadva Párizstól és a varázsától, de amikor Barreau/Thiele könyveit olvasom, mégis magával tud ragadni ez a világ. Most abban a pillanatban sikerült levennie…..
Ezt a 9 pontot tőlem az élet kapja, az 1 pontot pedig azért vonom le, mert annyira azért még így se volt jó, hogy ugyanannyi pontot kapjon, mint amennyit a 10 pontosak kaptak. :D Mit is értek az így alatt? Nagyon tetszett maga a történet, ami a valóságban megtörtént. Nagyon szép, ahogy a…..
Jaj, hogy hiányzott már Blandings :) De Mulliner is ütött rendesen. Szépen beosztottam olvasáskor, felváltva egy kicsi olyan, egy kicsi ilyen. Jól esett az egész, úgy ahogy volt. :) Moly link..
Wodehouse szereplői közül a többivel ellentétben Bertie-t nem annyira bírom, elég hamar fel tud idegesíteni. Ebben a könyvben viszont valahogy annyira elmosta ezt az oldalát a (szerintem) jó fajta P.G. W. féle humor, hogy felül tudtam ezen emelkedni és nagyon élveztem az egészet. Jár érte a 9.5…..
Megy a kedvenc Wodehouseok közé. Jimmy kreativitása és talpraesettsége, Spike és Spennie karakteres egyénisége, Molly, McEachern, a zseniális fordulatok és a weodehouse-i humor egy rakáson. Biztos újraolvasásra ítélve. Moly link..
(Ez is régebbi olvasás, talán nyár és/vagy ősz eleje.) Egyik kedvenc Wodehouseom lett. A tiszis és püsis történeteken azóta is tiszta szívből nevet a lelkem. Bár igazából az összes zseniális, nem tudok velük betelni. Lehet, hogy Wodehouse függő lettem? (Biztos.) Moly link..
Szintén régebbi olvasás. El szeretnék menni golfozni. Meg szeretném tudni, mennyi a hendikepem, és ki szeretném próbálni az összes ütőfajtát, amiről olvastam. Moly link..
Szintén régebbi olvasás, még nyári. Eddig a golfhoz annyi volt a közöm, hogy egyszer 10 éves koromban minigolfoztam egy menetet Balatonföldváron. Soha nem gondoltam volna, hogy életemben valaha is el fogok olvasni ennyi golffal kapcsolatos szakszót önszántamból, és közben ennyit fogok nevetni.…..
Zseniális. Nagyon szeretem az ilyen abszurd meséket, engem kicsit a végtelen történetre emlékeztetett, csak persze sokkal rövidebb verzióban, és persze azért más, de mégis valamennyire rokonoknak érzem őket. :) A rajzok is tetszettek, és ha talán nem is sokszor hangosan nevetős, de belül nagyon…..
Ezt is nyáron olvastam, de sebaj, most pótolok mindent, amire épp van időm.. Kíváncsi voltam erre a könyvre, nyilván Rowling miatt. Nem olvastam el először, hogy miről is fog szólni, így eléggé másra számítottam. Vegyes érzéseket váltott ki belőlem összességében. Egyik részről utáltam az emberek…..
Régi olvasás ez már, de elfelejtődött az értékelése, biztos túl sűrű volt akkor az élet. Ha a részletekből nem is minden, a hangulata mindenképp megmaradt. :) Olyan jó volt kicsit elmerülni ebben a világban. Megszerettem a szereplőket, talán főleg Veráék kis családját. Egyszerre éreztem könnyednek…..
Jaaj nyáron nagyon lemaradtam az értékelésekkel :( De talán annak is van előnye, ha valamit távolabbról értékelek, így jobban látszik, mi az, ami mélyebb nyomott hagyott bennem :) Na szóval. Volt egy pont közben, amikor Agatha Christie ugrott be, de csak egy pillanat volt, aztán vissza se nézve…..
Na csak addig húzódott a dolog, amíg eltelt 2 hónap a könyv befejezése óta. Sebaj, a lényeg így is megmaradt, és úgyis az a fontos. :)Zseniális a téma, az alapötlet és a megvalósítás is, nekem sokkal élethűbbé lett így az egész (gondolok ezalatt arra, ahogy a stílusa végig követi az…..
Nem véletlenül van a megjelenés után pár héttel már 20 idézet belőle, annak ellenére, hogy mindössze 87 oldalas. Backman ismét oldalról oldalra, újra és újra levett a lábamról, olvadoztam, rajongtam, sírtam, boldog voltam, könnyeztem, örültem, nevettem. Ő nem mindenki írója, de hogy az én íróm, hogy…..
Nem tudtam, melyik Wodehouse-zal folytassam, csak azt tudtam, hogy már nagyon hiányzik, és hogy nem Bertiere van most szükségem. Galahadet kerestem először, mert eddig ő a nyertes nálam, de valahogy nem futottunk össze a keresgélés közben, viszont belebotlottam ebbe. Sok jót írtak róla, gondoltam,…..
Először döcögősen indult. Nem tudom miért, de Rejtővel néha van, hogy amikor belekezdek, először még nem jön a lendület, nem is fogok fel mindent, csak úgy olvasom. Eddig viszont még nem volt olyan, hogy ne fordult volna a kocka, és ez most is így volt. Ahogy belekezdtek a fiúk a baromságok…..
Végigolvastam a 7 éves tesómmal. Ugyan nem vagyok benne biztos, hogy valóban sikerült a szeretetnyelvét megtalálni, de talán ha többet beszélgetünk utána, még az is sikerült volna. Mindenesetre megértette, hogy mik azok a szeretetnyelvek, és mivel ezeknek az ismerete nagyon sokat tud segíteni az…..
Zsebterápia. Ha egy szóval kéne leírnom ezt a könyvet, azt hiszem, ezt választanám (attól függetlenül, hogy nem hinném, hogy ez egy létező szó:D). Ennek a könyvnek számomra nagyjából minden szava arany. Tele van olyan gondolatokkal, amikkel az elmúlt néhány év alatt újra és újra összefutottam, és…..
Azért kezdtem bele, mert szeretem az olyan könyveket, amikben ennyire karakteres szereplők vannak, mint amilyennek leírják itt a fülszövegben gyerekeket. Egy könnyed, egyszerű kis olvasmányra számítottam. Hogy helyette mit kaptam..nehéz pontosan megfogalmazni, de az biztos, hogy sokkal többet.…..
Tegnap adtam egy másik Wodehousera is 10p+-t, szóval lehet, hogy csak nagyon ilyen hangulatban vagyok mostanában, de erre sem tudok kevesebbet adni. Ez a romantikus vonal, Sam személyisége, az újabb szuper szereplők (Fasírt, Kay, Lord Tilbury, Csimpiék társasága, stb.), a váratlan fordulatok, a…..
[Wodehouse+Galahad+Császárnő=10p+] (a 10 pontból) Többször elöntött már az érzés, mióta rátaláltam Wodehousera, hogy nem értem, hogy tudtam eddig nélküle élni, és olyan, mintha egyenesen nekem írta volna a könyveit, és ezután az olvasás után is újra megerősödött bennem ez az érzés. Továbbra sem…..
Először fáradtan olvastam az Arcképvázlat Shakespeare-ről című alkotást. Hiba volt. Emiatt felmerült bennem, hogy talán nem az egész könyv annyira nagyon jó, mint ahogy reméltem. A végén, mikor az utolsót is befejeztem, újraolvastam ezt, és kiderült, hogy nem volt igazam. Egytől egyig rajongok…..
A villamoson ülve, az ablakon kinézve kaptam el őket, éppen csak pár pillanat erejéig. Egy vak férfi és egy vak nő, mindketten a kezükben fehér bottal, egymásba kapaszkodva siettek végig a járdán. Nem ismerem őket, nem tudom mit éltek át abban a pillanatban, de engem annyira megfogott ez a kép.…..