Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaMettrie

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan legyünk britek? Nevelés osztályfőnöki órán: sorbanállás.Photo: Andy Matthews, Flickr Creative Commons Az Egyesült Királyságban nyilvánvaló, hogy bevándorlókból nem válik angol, skót vagy ír nemzetiségű. Az ide vándorló népek új identitása "brit": nem angol, de "közénk" tartozik. Melyek azok…..
Surján László orvosnak tanult, na persze a teológia után. Volt népjóléti miniszter is, igaz, inkább néprosszlétinek becézték. Ejnye, a népnek sosem jó, sosem elég.  A bomlás jelei viszont mostanra teljes szépségükben megmutatkoznak szegény nagypapán: nálunk akkor vetette el…..
Az a helyzet, hogy én nem kedvelem Gyurcsány urat, nagyon nem. Ha Bayer úr babérjaira vágynék - kölcsönökből biztos vett magának levelenként a krumplifőzelékbe - azt mondanám, hogy én kifejezetten rühellem Gyurcsány urat. Rühellem, mert egy hazug, kormányzóképtelen, erőszakos,…..
LaMettrie 2015.05.30 09:40:23
A Napi gazdaság címen megjelenő Magyar Nemzet (Pravda) úgy értesült, hogy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciónak nem jár több állami pénz. Ugyanis Gyurcsány valamelyik cége pénzt kap az…..
Óvszert osztogatott középiskolás diákjainak, ezzel is biztatva, hogy közösüljenek az osztályteremben. A szülők bepanaszolták, az iskola kirúgta, a rendőrség letartóztatta. Letartóztattak egy középiskolai matektanárt az amerikai Atlantában lévő Dekalb megyében, miután a…..
LaMettrie 2015.05.24 09:47:46
@maxval bircaman szerkesztő: Hol látsz erre utalást a cikkben? Akár ők is megtehették. Azt már magadtól kérdezd meg, hogy miért ez érdekel téged legjobban, és miért nem az, hogy dugtak-e pl. hármasban is.
Viták során a hívők előszeretettel hangoztatott "érvei" az argumentum ad populum, az argumentum ad antiquitatem, és a tekintélyre való hivatkozás különböző formáit merítik ki. Például nemrég kommentelte itt valaki ezen a blogon, hogy:"jó ahogy innen próbálja elmagyarázni hogy amiben többezer éve a…..
  A cím persze inkább csak egyfajta figyelemfelhívó kérdés, nem ez lesz a fő téma, amelyről írni fogok. A kérdésre szerintem miden hívő azt mondaná, hogy nem. Két indok is eszembe jut ehhez. A hívők nyilván azt mondják, hogy a mennyországban semmi nem fáj, mivel az emberek…..
LaMettrie 2015.05.19 20:55:43
@Brendel Mátyás: Ugyan hülyegyerek. Egyszerűen láthatólag kiemeltelek a komfortzónádból. Végre valaminek egyáltalán utánaolvastál a témában.

Viszont nem látom, hogy erre válaszoltál volna:

Vallásellenes elfogultságod oly mértékű, hogy olyan témákban nyitsz vitát és nyilvánítasz véleményt, mely témákban egy minimál egyetemi kurzus bibliográfiájából egyetlen könyvet sem ismersz. Ezt még milyen egyéb tárgyban engeded meg magadnak?

Miért is? Mert kurvára igaz?
LaMettrie 2015.05.19 20:59:00
@á.k.: Fogd már fel, hogy engem nem érdekel a kereszténység.
LaMettrie 2015.05.22 13:03:29
@Brendel Mátyás: mint mondtam, nincs szó az én hitvallásomról. A tiédről van szó. Ezért is bosszant oly nagyon, ha szembesülsz ezzel a ténnyel:

"Vallásellenes elfogultságod oly mértékű, hogy olyan témákban nyitsz vitát és nyilvánítasz véleményt, mely témákban egy minimál egyetemi kurzus bibliográfiájából egyetlen könyvet sem ismersz."
A devizahitelesek többségének csökkentek a törlesztőrészletei, de annak mértéke sem mindegy. Ami viszont igazán húsbavágó lehet az adósok többségének, hogy a tartozások jóval kisebb mértékben csökkentek, mint amire a nyilatkozatok alapján számítani lehetett.Ugyan a jegybank…..
Ez a kisebbik kormánypártnak nevezett valami mindig szereti magát többnek mutatni attól, mint ami a béka segge alól kilátszik belőle. Legutóbb a kis vezérük, aki már nem doktor, de azért hülyének még elmegy ezt írta a honlapján kellő szerénységgel: “…1989-ben…..
Sok minden múlhat első, második, harmadik benyomásokon. A világ felgyorsult, az ember úgy tart lépést vele, hogy apró jelekből ítél. Nézzük, hogy egy e-mailcímmel milyen képet alakíthatunk ki magunkról. Szinte hihetetlen, hogy még 2015-ben is külön kell győzködni…..
Olvasok egy visszaemlékezést, amelyben egy zsebtolvaj elmondja, hogy mielőtt mély vízbe dobták volna a hatos villamoson, apja évekig tanította a fogásokra, a finom kézmunkára; lefekvés előtt még ma is megtornáztatja az ujjait. Híreket is olvasok, hogy a késő esti járatokra…..
A hazai jobboldal visszavágása a 20 évnyi elvtársias korrupcióért több mint jól sikerült, Kövér mester szerint sikerült "korrigálni" a rendszerváltás intézményrendszerét, pedig csak sikerült felnöveszteni egy második posztkommunista pártot, aminek a költségét egyelőre még…..
Vendégszerzőnk, Mezei Balázs vallásfilozófus, egyetemi tanár írása. Válasz Hörcher Ferenc megjegyzéseire. Előzetesen: a Fidesztől nemcsak Hörcher tanár úr távolodott el, hanem mintegy milliónyi választópolgár is. Egyetértek az okok listájával, noha nem mindegyiket tartom…..
LaMettrie 2015.04.26 08:07:25
@búvár kondér: "Törleszthetsz fix árfolyamon amely most cc. 7-8 Ft-tal magasabb mint az aktuális "

Mivel többször is elsütötted ezt a marhaságot, kiigazításul: svájci Frank 290, fix 256. Tehát 34 Ft a különbség.
            " Nincs két misi. Havi egy misi van. (Bayer Zsolt)"             Palkovics államtitkár úr szerint nem keresnek eleget a formatervezők, ezért inkább golyóscsapágyakat kellene képezni az egyetemeken, és egyébként is túl sok szak van, a franc se tudja őket…..
A tuniszi lövöldözés egy ideig viszonylag rejtélyes ügy volt. Ugyebár a tetteseket lelőtték. Egy ideig semmit nem lehetett tudni, csak sejteni, aztán már felvállalták, végül nemrég némi információt kaphattunk az egyik elkövető életrajzáról. Idegenvezető volt. A francia…..
LaMettrie 2015.04.19 11:55:52
@Brendel Mátyás: nem mostam egybe, hanem azért nem választottam szét a hitfogalmakat, mert nem általában válaszoltam, hanem neked, akiről tudom, hogy mindenfajta hitet ellenzel, mi a jó istennek kellene felsorolnom valakinek, hogy van tökfőzelék, sóskafőzelék és babfőzelék, ha tudom, hogy minden főzeléket utál.

Visszatérve a hit azon közös antropológiai hátterére, mi szerint az megegyezik az olvasó magyarázó történetalkotó igénye, ami alapján elhiszi a bulvárhíreket, a terroristát mozgató magyarázó történetalkotó igényével, ami alapján gyilkol, csak akkor vitatható, ha lehetségesnek tartasz külön antropológiát terroristának és nem terroristának vagy vallásosnak és nem vallásosnak stb. Ez azonban szalonképtelen.
LaMettrie 2015.04.20 18:02:50
@Brendel Mátyás: Az antropológiai háttér azért fontos érv, mert megkerülhetetlenül kiélésre vár. Tehát ha az ember antropológiailag agresszív és szintén antropológiailag történetalkotó hívő, amely tulajdonságokat több százezer, akár több millió év evolúció erősít, és amely igényekre végül a vallás adott választ, akkor első körben sokáig tart majd a küzdelem. Másrészt, ha netán el is tűnne mondjuk végül a vallás, ezen két antropológiai igény maradni fog és másban fog felbukkanni. Számodra ez nem hiszem, hogy nyereség lenne. Itt az ideje, hogy befejezd a vallás elleni küzdelmedet, és hogy az azt létrehívó antropológiai igények felé/ellen fordulj.
LaMettrie 2015.04.20 23:12:52
@Brendel Mátyás: "minden helytelen motiváció elsorvadása nyereség."

Arról beszélek, hogy pont nem a motiváció sorvad el, hanem a kifejeződése. A motiváció antropológiai tény. Nem sorvadhat el egykönnyen. Csak egy olyan evolúciós folyamat révén, amin létre is jött. Van arra kutatás, hogy millió évek alatt történt evolúciós változások mennyi idő alatt fordíthatók meg? Linkeld!
Pontosan annyi értelme van az ateistaklubnak, amennyire releváns linket vagy képes ellenérvként idetenni.
„A félművelt teológus: színtiszta eretnek.” Szalkay Balázs ferences szerzetes - 1438     1. Miről szól a vita? A napokban három írás is megjelent a feltétel nélküli alapjövedelem témájában a Dinamó Műhely blogján. Elsőként Braun Róberttől A Párbeszéd…..
LaMettrie 2015.04.15 12:03:00
@Moin Moin: Ahol a kompetencia érték, ott kompetenciaverseny van. Te mondjuk abból szerzed a magas jövedelmed, hogy a nyelvtudásod és kapcsolati tőkédet kihasználva utazgatsz, míg másoktól cserébe elvárod, hogy ha a Tescóba bemész, ott üljenek a pénztárnál minimálbérért. Csakhogy ezt az előnytelen cserét a Tesco-pénztáros mondjuk nem akarja és nem hajlandó rá. Láthatólag el sem tudod képzelni azt, hogy pénztárosnak lenni tényszerűen rohadt unalmas, és egy főemlős elemi változatosságigényét is messze alulmúlja. Amit te szocializációs mintának hívsz az az unalmas és fárasztó munkáknál a társadalmi kényszer eufemizmusa, amit mint a kompetenciaverseny egyik győztese a saját kényelmed érdekében vallasz. Valójában a nyugati státus quo-t akarod, ahol te magas bérért végezheted azt a munkát, amit élvezel, míg mások a neked nem tetsző, de szükséges tevékenységeket elvégzik. Milyen jogon kényszerítesz milliókat arra, hogy fájdalmasan fárasztó és unalmas tevékenységeket végezzenek számodra, különben éhenhalásra ítéled őket? A te diktatúrádtól szabadítja fel a milliókat a feltétel nélküli alapjövedelem, és láthatólag rettegsz attól, hogy nem lesz senki, aki kitakarít utánad vagy elviszi a szemetedet.
LaMettrie 2015.04.18 08:25:22
@Moin Moin: A KSH szerint Magyarországon kb. 23 ezer álláshelyet hirdetnek, arra van a közmunkásokkal együtt kb. 600 ezer munkanélküli. A többi 577 000-nek akár van kompetenciája, akár nincs - nem lesz állása. Erre egyelőre nem látok választ a gondolkodásodban. Ők mennek a kukába?
LaMettrie 2015.04.19 11:21:02
@Moin Moin: Ezt értem. Tehát hosszútávú stratégiával számolsz, néhány generáció kompetenciafejlesztés után nem 23 000/557 000 lesz az álláskínálat/állástalan arány, hanem jobb. Ez lehet egy állítás a jövő nemzedékei számára, amit vagy jól gondolsz vagy rosszul, de nem mond sokat a mai 557 000-nek.

Ráadásául nyitva az előző felvetésem, miszerint számomra igazolni kéne a nyugati kompetenciák magasabb rendűségét, mert vannak ellenkező tapasztalataim.

Például feleségem nyolc évet élt Luxemburgban, elmondása szerint egy luxemburgi köztisztviselői karrier a következő: 19 éves korukban befejezik a tanulmányaikat, egyetemi képzés nincs. Szerződés az állammal életük végéig történő alkalmazásra, pontosan rögzített fizetési előmenetelben. Kedvezményes lakás/ház vásárlás, három szint, a márvány színe választható, 80 milliónál kezdődik, részleteket a fizetésből vonják. Ezután már csak le kell élni ezt az iszonyatosan kompentenciadús életet, amely kompetenciával egyébként itt Kelet-Európában egyenes út vezet az éhhalálhoz.

Tegnap véletlenül belenéztem talán a BBC-n a brit Leggyengébb láncszem c. kvízműsorba. A legjobb négynél kapcsolódtam bele, ahol a brit kompetenciagazdag páciens, aki később megnyerte a műsort, fél perc gondolkodás után azt mondta a mennyi 8x7 kérdésre, hogy 51. A második azért kapott ki, hogy nem tudta mennyi 42 kétharmada.

Szóval ezt az iszonyatos kompetenciát kellene utolérnünk?

Tehát más okok is lennének itt a háttérben, és szerintem a kompetenciánál lényegesebbek. Én ezeket a centrum-periféria modellben látom magyarázva.
Laza emberi viszonyok között -- amelyekben nem játszik nagy szerepet pl. a szeretet -- az ember az önérdekét követi. Egy ország akkor sikeres, ha a domináns emberi önérdekek (anyagi hasznon maximálása, biztonság stb.) nem kerülnek szembe a közösségi érdekekkel (nemzetgazdaság…..
Az Élet Menete rendszeresen azt a kb. 3 kilométeres utat teszi meg, amely annak idején az auschwitzi rámpáktól a birkenaui halálgyárig vezetett. A zsidó vagy zsidó identitású magyaroknak (is) rendszeres alkalom a megemlékezésre, és nekünk, nem-zsidóknak alkalom a megrendülésre és…..
LaMettrie 2015.04.15 08:42:56
@Moin Moin: Azért ez vitatható egy olyan pártnál, amelynek nemcsak hogy nincs egyetlen képviselője sem, de el sem indul egyetlen választáson sem, tehát elvileg lehetetlenné teszi, hogy képviselője legyen.
Kedves/kedvetlen Fidesz-szavazók! Ma egy éve, hogy újra felhatalmazást adtatok Orbán Viktornak, hogy eltorzított választási rendszere alapján tovább uralkodjon Magyarországon. Nem tudom, értitek-e, látjátok-e, mi lett a hazánkból? Nem az elmúlt egy év alatt, hanem az elmúlt öt…..
Számos iszlám terrorista merénylet során az iszlám hívei, de az iszlámot mosdatni akaró más vallásúak, vagy széplelkű ateisták is szokták védeni az iszlám vallást, hogy nem felelős az ilyen terrorcselekményekért. Ilyenkor mindig jó ötlet elővenni, és az orruk alá dörgölni…..
LaMettrie 2015.03.30 22:26:55
@Brendel Mátyás: Hogy rosszul értesz a textológiai tudományokhoz az nem kinyilatkoztatás, hanem valószínűsíthetően igaz állítás. Semmiféle adat vagy tudás nem található sem általában az interneten, sem itt arról, hogy archaikus nyelveken kutatnál, ezeket legalább tanultad volna, ehhez kapcsolatos tudományokban bármilyen tanulmányod, eredményed lenne. Ennélfogva folyamatosan illegitim állításokat teszel, illegitim módon átléped tudásod határait. Természetesen mindezt az interneten általam fellelt információkra alapozom, életrajzok, publikációk, blogok és vélemények alapján. Így valószínűsége kisebb mint egy, tehát nem kinyilatkoztatás, hanem következtetés. Készséggel módosítom, ha erre okot látok.
LaMettrie 2015.03.31 22:32:50
@Brendel Mátyás: Általában az aktuális releváns tudományos állásponttal való egyetértésnek nincs legitimitásigénye. Legitimitásigénye az ezzel ellentétes vagy különböző állításoknak van. A te szövegértelmezésed hablatyolásnak tűnik, ami nem hogy ellentétes lenne valamilyen tudományos állásponttal, hanem nem is tud róluk. Minimális valószínűséggel lehetséges persze új kutatás ebben az irányban, viszont akkor hivatkozni szokás rájuk. Te önállóan nem kutathatod a témát, mert nem ismersz archaikus nyelveket, ami más szóval azt jelenti, hogy pl. nem írhatod le az egységes gravitációs és elektromágneses elméletet, ha nem tudsz integrálni sem. Nem kell semmiféle kritikai alapot bizonyítani ehhez a fajta kételkedéshez.
LaMettrie 2015.04.02 21:23:19
@Brendel Mátyás: Több válaszod is jött, összesítve reagálok. Nagyon jól szórakoztam. Azért az archaikus nyelveken való értés csak egy példa volt a témában valamihez értés spektrumán. Azt példázta, hogy azért a valamihez értés spektrumán az adott dologhoz valamilyen mértékben mégis csak érteni kell ahhoz, hogy az adott dologgal kapcsolatos aktuális releváns tudományos állásponttal szembehelyezkedjünk. Én elhiszem, hogy te értesz valamihez, de nem látom, hogy ez hogyan kapcsolódik ahhoz, amiről itt szó van.

Nincsenek textológiai alapismereteid mai szövegek értelmezéséhez és nincsenek nyelvi ismereteid régi szövegek értelmezéséhez. Azt mondod, vannak jó fordítások, amik alapján megfelelően új értelmezéseket alkothatsz. Ebből már látszik, hogy tök hülye vagy, és semmit sem tudsz a textológiáról. Se mai se régi szövegeket nem vagy képes értelmezni. Úgy ahogyan egyébként valószínűleg hidat sem tudsz tervezni. De ne szívd mellre. Hülye vagy a hídtervezéshez és a szövegértelmezéshez is. Ettől még akár repülőt is vezethetsz.
1) Mint "tudjuk", Jézus december 25-én született. 2) De melyik évben? 3) Ha Kr. e. 1. december 25-én született, akkor Krisztus Krisztus előtt született. Ellentmondás. 4) Ha Kr.u. 1. december 25-én született, akkor Krisztus Krisztus után született. Ellentmondás. 5) Ha korábbi vagy…..
LaMettrie 2015.03.27 13:28:42
@Lotus Tuus: Ebből is látszik, hogy a négy evangélista médiaetikája magasan felülmúlta a jelenét. Abból, hogy az index.hu, a nol.hu, a 444.hu, a hvg.hu meg stb. szóról szóra ugyanazt hazudja, csak az agymosottak számára következik, hogy akkor minden állítás nyilván igaz. Akkoriban még volt ellenzéki sajtó. Sajnálatos, hogy Brendel még ebben sem hisz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A segítségüket szeretném  kérni. (…..
A keményen számoló kisember is könnyedén ki tudja mutatni a vasárnapi boltbezárásként elhíresült őrület politikai mérlegét. A mérhető támogatottsággal nem rendelkező kereszténydemokraták minden kétséget kizáróan vézna kis Dugovics Tituszként rántották magukkal a mélybe…..