Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netmaster

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iszonyatos harcok dúlnak az állami földkérdésben, amit minden média igyekszik felsőbb utasításokra akármi mással elfedni. Kiberháború a javából! Miközben a maffiózóból lett Budai Gyulától annyi tellik, hogy alaptalan hazugságokkal traktálja a köztudatot, addig az ő…..
"Kalandjátékok: a stílus, ami mára csak az emlékekben, az álmokban és Németországban létezik" - Tim Schafer márpedig tudja, miről beszél, hiszen tettestársaival ő követte el a kilencvenes évek elején minden idők legjobb kalandjátékait. Nevéhez fűződik a LucasArts…..
Netmaster 2012.03.06 19:47:09
Vasárnap Tim Q&A sessiont tartott Redditen.
www.reddit.com/r/IAmA/comments/qhk98/i_am_a_tim_schafer_ask_me_about_loom_or_anything/

Most tart 2,4 millió dollárnál, és még 7 nap van hátra.

Ez meg egy korábbi kis "önéletrajz."
Video Game History Month - Tim Schafer
www.youtube.com/watch?v=R-YJxFxmyDI
...mert már alig várja az új, hogy átvehesse a helyét...! :) De semmiképp sem kifelejthető a mondandóból ez sem!..
Netmaster 2012.02.21 19:16:03
Jól kifogtuk Bencsik utódját...

hvg.hu/gazdasag.hazai/20120220_Kovacs_Pal_interju

"K.P: Korai lenne a szenes technológiát elavultként elkönyvelni. Adjuk meg az esélyt a korszerű széndioxid tárolási és tisztaszén technológiáknak. Hiba lenne lehúznunk a rolót, mert a világ sem ebbe az irányba megy! Komoly technológiai gondolkodás és fejlesztés zajlik ma mindenütt a szén helyének megtalálása érdekében. Gondoljon bele: az USA-nak közel 200 évre elegendő szene van."

"hvg.hu: Múlt csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla az Energiaklub kontra MVM ügyben azt a döntést hozta, hogy az új paksi atomerőmű építést előkészítő Lévai projekt dokumentumait nyilvánosan is hozzáférhetővé kell tenni. Lesz meglepetés?

Kovács Pál: Én nem számítok semmilyen meglepetésre. Nekem egyetlen egy dolog fáj ebben, ha lehet így fogalmazni: az, hogy Magyarország gazdasági érdekeit gyakorlatilag teljes egészében kiszolgáltatja. Olyan gazdasági adatok, elemzések kerülnek így ki az asztalra, amelyeket a velünk párhuzamosan hasonló terveket fontolgató országok és társaságok ki tudnak használni. Ez könnyen hátrányos lehet Magyarország számára. A jelenleg a régióban zajló versenyben a fő kérdés az, hogy ki építi meg az első atomerőművet. Ugyanis jó eséllyel ő fogja az összes többit is."
"Film a magyar fajokról" 1: Micsoda rasszista megközelítés ez.... 2: Majd az EU megmondja, hogy az efféle filmek sértik a holland liberális cincérek roppant érzékeny lelkét. Ezekre az anomáliákra Konrád György és Kinga Gönczova hívta fel az EU illetékeseinek a…..
Itthon a permakultúra köszöni, jól van. Egy-két hely van csupán az országban, ahol ilyen szinten tudják bemutatni az agrárgazdálkodásnak ezt az alternatív formáját. Még addig látogassuk meg e helyeket és lessük el a technikákat, míg van időnk ilyesmivel is foglalkozni. Mert az…..
Az országunkat mától eladottnak és elárultnak tekintem. Egy világ omlott össze bennem. Így kezdődik hát a víz-sárkány éve... Meglesz ennek a böjtje, csak pislogni fogsz Orbán, hogy mennyire!Elfogadta Orbán Viktor Ángyán József lemondását 2012. január…..
„… a kisbirtok-párti államtitkár egyre kellemetlenebb a vidék békéjét szorgalmazó … tárca vezetésének.” (Népszabadság online, 2012. január 18-19.) Megdöbbenéssel értesültünk Ángyán József lemondásáról. Az Élőlánc Magyarországért…..
És megtörtént: Indoklás nélkül adta be a lemondását Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Elmondhatatlan az a szellemi nyomor és politikai agrármaffia darálógép amiben eddig is teljesíteni tudott Ángyán. Ezzel Orbán utolsó és egyben…..
Polgári megmozdulás Magyarországért szombaton 3-kor a Kossuth téren!Kedves Barátaink! Mint azt tapasztalhatták, az események felgyorsultak. Példátlan támadás érte, éri a magyar szuverenitást. Ezért az Élőlánc Magyarországért 14-én, szombaton 15 órai kezdettel demonstrációt…..
Netmaster 2012.01.13 03:15:13
@Pacsker: a kormány nem ugyanezt a központosítást csinálja az országon belül? Mi van a helyi közösségek önrendelkezésével? Mikor fog a kormány valódi társadalmi párbeszédet kezdeni?

Ez a kormány csak akkor tárgyal, ha rá van kényszerítve, és itt egyelőre senki nem tudja kényszeríteni.
Legutóbb még az ELTE által fémjelzett Bioetika előadássorozaton hallhattuk a sorozatos félreinformálást Venetianer Pál által artikulálva, most pedig a globalizmus pápái gyűltek össze az MTA-n, hogy a világ legnagyobb hazugságát erősítsék tovább, ezáltal kívánván a…..
Netmaster 2012.01.13 02:35:45
Már az Oxford University Press kiadványai is "GMO fertőzöttek".

scholarlystandardsatrisk.wordpress.com/
"Oxford University Press, long regarded as the gold standard of academic publishing, in 2010 released Food Politics: What Everyone Needs to Know by Professor Robert Paarlberg, a work that fails to meet minimal scholarly standards, i.e. those required of students even at the undergraduate level. Moreover, Oxford University Press misleadingly cast this book—via the choice of subtitle, as well as in promotional copy—as an overview rising above “polarized” and “conflicting claims and accusations from advocates.” Yet this work is in fact strongly partisan.

In our detailed critique of the work’s scholarship attached, we explain that this work:

▪ Fails to provide citations or even, in most cases, enough information in the text to identify probable sources.
▪ Fails to disclose that the author has been an official advisor to a major corporation, the Monsanto Company, which he defends in the book and which has vested interest in the author’s point of view. Furthermore, when the author notes that he receives support from the Gates Foundation, he does not inform readers that this foundation invests in Monsanto.
▪ Selectively presents evidence that affirms the author’s thesis while omitting widely known and vitally important developments critical to the book’s core themes."
Írta: Báránybőrbe bújtatta a farkast az Auchan címmel 2011 november 29-én a  GreenProfit környezetvédelmi oknyomozó portál.A greenfo-n megjelent Zöldek a természet ellen Dunakeszin? cikknek mindenki tudta, hogy lesz folytatása, de hogy előzménye is van, azt csak kevesen…..
Dernarmot ajánlotta, Pacsker folytatta, most pedig végre immáron ezúttal hurrá elérhetővé tette. Nincs mit magyarázni, ez az Élet az emberek után, a Life after people. Civilizációnk energiahasználatának és törékenységének közérthetően megfilmesített összessége.…..
Kossuth Rádió - 2011 nov. 24. - Ütköző Földet kérnek a magyar gazdák és nem biztos, hogy a megfelelő irányba módosították a pályázati feltételeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél. A mostani kormány a saját maga politikája ellen tett-e intézkedést vagy megint…..
Netmaster 2011.11.29 13:16:48
@Pacsker: egyetértek, mindketten bunkók voltak (Obersovszky amúgy is mindig szokta osztani az eszet, mintha az ő véleménye volna a műsorban a legfontosabb). Ácsné lehetett volna "tökösebb", örömmel hallgattam volna, ahogy kiosztja a palikat. De nem leszólni akarom, támogatom az ő és a többiek erőfeszítését.
Bolygónk, mint természeti entitás, már láthatóan az utolsókat rúgja. Adódik ezt többek között abból, hogy az emberiség végtelennek gondolja a növekedés határait, így városképe is a végtelen növekedésre rendezkedett be. Ez azonban a természet kizsákmányolásán túl a…..
Netmaster 2011.11.22 01:51:59
@KivancsiVagyok: Azért én látok különbséget aközött, hogy a földi bioszféra a saját ütemében változik, és aközött, hogy az ember aktív tevékenysége miatt pusztul. Valahogy úgy, mint ahogy emberek is halnak meg nap mint nap öregségben, betegségben, balesetben, mégsem mondjuk, hogy akkor a gyilkossággal sincs semmi gond.
Ha eltűnik mondjuk egy orrszarvúfaj, attól még önmagában az ember túlélési esélyei lényegében nem változnak, mégsem mindegy egy-egy esetben sem, mi történik.

Ezzel együtt természetesen egyetértek, hogy önmagunk miatt van elemi szükségünk a változtatásra.
Netmaster 2011.11.23 19:36:29
@KivancsiVagyok: értem a logikát, el is fogadom, ezzel együtt még mindig érzem a különbséget. Nem valami egyetemes igazság szintjén, inkább úgy, hogy nekünk ott a saját értékrendünk, és hozzá szabad akarat. Csak arra akartam utalni, hogy sok természetvédelmi erőfeszítés is ez alapján épül fel, nem közvetlenül a túlélésünkről szól.
Tulajdonképpen e blog 2009-es indulása óta tudjuk igen részletes kutatásokból, hogy a kompakt izzók nem jók arra, amire mondták, hogy lesz, sőt, károsak a környezetre és az emberi egészségre is. A sok esetben laikus zöldek is benyelték a maszlagot, plusz van egy EU-s nyomás is az…..
Létrejött egy új Facebook csoport Szmogmentes Budapestet akarok névvel.Az egész ország által használt és figyelt Időkép.hu szmogtérképe még részletesebb lett, megújult! Egy kicsit mondjuk átba átszabás, hogy most már a 244-es értéket mutatja "tiszta világoskéknek",…..
Skandináviában és az angolszász országokban a diákok csoportokban (azaz egymástól is) tanulnak, ún. horizontális az oktatás. Nálunk, Kelet-Európában és a déli (mediterrán) országokban ún. frontálisan zajlik mindez, azaz a tanár hosszasan előad, oktat. Hogy mi következik…..
Friss. Kapcsolódik. Szintén magyarázó cáfolat. http://endredy.wordpress.com/2011/10/19/az-emberisegnek-fogalma-sincs-a-termeszetrol/Magyarósi Csaba: szerinte nem baj, hogy évente 2,5kg mérget is megegyünk "élelmiszer"-nek hívva. Ez nem csak hazugság, hanem szükségtelenül…..
Netmaster 2011.10.24 20:04:41
@Pacsker: nagyon jó ez a könyvecske, köszi.
Netmaster 2011.10.25 19:55:56
@pandava: a könyvecskében népszerűsített organikus gazdálkodás és permakultúra két, módszereiben erősen különböző gazdálkodási forma. A fentebb megnézhető A jövő farmja elég jól bemutatja az utóbbit.
Volt egy írás, Jakab Andor nevű blogger klaviatúrájából, aki internetezik az tuti belefutott valahol. Ha nem, akkor itt lehet elolvasni.  Hát már alaposan lerágták a csontot róla és az most mindegy is, hogy én mit gondolok róla. Hogy most ez idejön a blogomra annak az az oka,…..
Netmaster 2011.10.14 03:28:36
@redcode: Egy VODO-szerű megoldás (vodo.net/) frankó lenne. Természetesen DVD és Blu-ray verzió külön, kicsire ne adjunk. :)

Az sem ártana, ha viszonylag egyszerűen támogatni lehetne az alkotókat a letöltés mellett (bár kicsit szkeptikus vagyok a sikert illetően, az SMS szavazásnak sajnos nagyobb a hagyománya mint az akár kis összegű támogatásoknak). Abban viszont lenne ráció, ha készülne valami ízléses dísztokos gyűjtői-jellegű változat, amit bizonyos mértékű hozzájárulásért (3-4 ezer Ft) cserébe kapna a támogató.
Netmaster 2011.10.14 03:36:40
@Netmaster: a link helyesen vodo.net/
Báránybőrbe bújt farkas, avagy a természetkárosító lobbi határtalan becstelenségének egy újabb megnyilvánulása lápügyben. A dunakeszi láp megsemmisítésére irányuló fondorlatok tárháza egy újabb, ördögien cinikus trükkel bővült 2011 őszén.  Nevezetesen, a…..
Kézenfekvő, hogy a munka termelékenysége, értékteremtő ereje nagyon függ a dolgozó képességeitől és képzettségétől, ám nemcsak attól. Nagyon függ attól is, hogy a munkát hol, a világ mely részében, mely országban végzik. Mi több - s ez Michael Clemens érvelésének…..
Forrás: Natúr Kosár Érd blog Július 31-én kiküldtük a megadott e-mail címre feliratkozottaknak a rendelési listát és augusztus 1-én már el is indult a Kosár. Körülbelül 3 hónap alatt bio-közösséget szervezni Érdre? Igen! Yes, we can! Ezt jelenti, hogy összefogással…..
A hírblog kategóriában felkerült a GreenR a listára az idei Goldenblog-versenyen. Szavazzatok a hiteles természetvédelmi és ökológiai gondolatokra, ha úgy érzitek. Hajrá GreenR! Goldenblog.hu - szavazás..
Netmaster 2011.08.11 21:02:19