Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oeruelt

274 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
rizsma Tökéletes védelem 2023.02.14 14:08:53
A feromonokkal kezdődött. Amikor az emberek már nem csak azt tudták, hogy ezek a kémiai anyagok vonzanak vagy taszítanak, hanem azt is, hogy melyik lényre pontosan melyik milyen hatással van, sőt ezeket specifikusan és pontos összetétellel elő is tudták állítani, akkor kombinálni kezdték azokat, és…..
rizsma Fél perc 2019.07.09 14:33:09
Semmi nem jelezte előre, hogy a busz, amely egyenletes sebességgel haladt a gyér forgalomban, satufékkel áll majd meg. Így persze az is érthető, hogy Katalin, aki állva utazott, kicsit könnyelműen talán, de okkal, éppen ezt megelőzően engedte el az ülés kapaszkodóját, húzta félre táskája cipzárját…..
Hiába forgolódott a csatakosra izzadt lepedőn, nem talált enyhülést. Lassan felült, lábát az ágy mellé lendítette. Kihalászott egy cigit a pakliból, aztán mezítláb és gatyában kilépett az erkélyre.A korlátra könyökölt és rágyújtott. Valami neszezett lenn, talán menyét, a sötétből rezzenéstelenül…..
rizsma Érzem a ritmust... 2018.09.09 14:22:45
(Szent faszobra a székesfehérvári Szent István székesegyházból)..
rizsma A 2D HALÁL - BUKOTT ANGYAL 2018.09.06 10:31:20
2018. június 29-én robbant a bomba: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását felfüggesztette, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények hatóanyaga. A határozatokból kiderült: a spanyol hatóságtól az…..
oeruelt 2018.08.10 16:23:55
@józsi bá: Nem is halálokra gondoltam, de még az is erősen túlzónak tűnik, hogy minden harmadik embernél diagnosztizálnak rákot és kap valamilyen kezelést! Gondolj bele, az ismeretségi körödben (ne azokra gondolj, akikről hallasz, hogy küzdenek vele vagy elvitte őket, hanem azokra, akikkel napi kapcsolatban vagy, kollégák, barátok, családtagok, szomszédok stb.) minden harmadik ember? Gyakorlatilag minden családból minimum egyvalaki?! Te ezt reálisnak véled a tapasztalataid alapján? Én nem.
Aki olvasta gyerekként vagy szülőként a Harry Pottert, vagy látta a filmeket, pontosan tudja, mi a mumus, és hogyan kell ellene fellépni: a Commikulus varázsigével. A mumus egy olyan lény, ami mindig azzá változik, amitől a vele szemben álló a legjobban fél. Ha valaki a helyébe lép, a mumus…..
oeruelt 2018.02.15 10:42:04
rizsma Kés a porban 2018.02.08 22:36:01
Gyakorlatilag a szomszédai szeme láttára ölt a háza udvarán Cs. Béla felsővárosi lakos. Az ötvenkét éves betanított munkás az elmúlt szombaton végzett áldozatával.- Csupa vér volt a keze, csak a kés vasa villogott ki a vörösből - mondja Erzsike, a bal szomszéd. - Ott állt fölötte mire a kerítéshez…..
rizsma A piros sál 2018.02.08 21:35:03
Talán már mondtam nektek, talán nem, Velencétől nem messze (nem a csónakos-vizes, hanem a tavas Velencétől, ahol Botond lakik), nem csak mező van, hanem erdő is! Az erdőben meg persze fák, a fák közt állatok, amelyeknek hol nagyon jó a dolguk, hol meg bizony nélkülöznek... Tavasszal és nyáron szép…..
rizsma Csodálatos Föld! 2018.02.07 16:01:06
- Azok ott micsodák? - mutatott a völgy túloldalára, ahol az erdő kezdődött.- Őzek - feleltem. - Nem ismered őket?A homlokát ráncolta, és maga elé bámult.- De, azt hiszem, igen - szólalt meg. - Voltaképpen ismerem őket, csak még sohasem láttam egyet sem, és tudod, egészen más így, mint…..
rizsma Érthetetlen? – űrmentők 2018.02.07 15:18:36
A világ tele van csodákkal, de mi a csodákkal nem igazán tudunk mit kezdeni. Ha találkozunk eggyel, akkor felhúzzuk a vállunkat, széttárjuk karunkat, és tanácstalan képet vágunk. Történeteinket néha feljegyzi és közreadja valaki, hogy mások is tanácstalan képet vághassanak.   G.J.-né, Kati ma is…..
rizsma Lebegés 2018.02.07 14:36:13
A világ tele van csodákkal, de a csodával nem tudunk mit kezdeni. Láttán zavartan megvonjuk vállunkat, széttárjuk kezünket, tanácstalan képet vágunk, aztán megyünk tovább, hétköznapi dolgainkra. Nagy néha híre megy eseteinknek, és van, hogy valaki papírra is veti azokat, hogy mások is tanácstalan…..
Andrej Tarkovszkij: Solaris (1972) filmplakát a 6.Plakátaukcióról. Van annak értelme, hogy ha tudjuk egy plakát mit szeretne ábrázolni? Maga a regény sem volt egy könnyed nyári délután már. A film valahogy még ennél is nehezebben volt befogadható. Nem egy brigádnaplóból hiányoztak ezek a…..
rizsma Egy jó kis nap... 2017.11.16 11:38:13
A “Ne Vásárolj Semmit Nap” olyan átütő sikert aratott, hogy azon még maguk a kezdeményezők is elcsodálkoztak. Emberek százezrei, vagy talán milliónál is többen mondták ki: ma nem vásárolok semmit, és bizony meg is tartották! Programok serege gondoskodott arról, hogy mindenki tudja, miről van szó, és…..
rizsma Szabad-e locsolni? 2017.11.16 11:18:42
Nem vagyok nagy botanikus, füvészkertben tán ha kétszer jártam (akkor sem a magam jószántából), és be kell vallanom, a ház legtöbb növényéről azt sem tudom, hogy kicsoda-micsoda. Őszinte tisztelettel nézek fel azokra, akik kívülről fújják a cserepesek latin nevét, meg hogy milyen földet, locsolást…..
  Egyetért az állítással, hogy „Sosem fognak úgy alakulni a dolgok, ahogy én akarom”? Ébredés után mennyi idő múlva szívja el az első cigarettáját? Alkalmaz-e valamilyen fogamzásgátló módszert? Jövő júliustól ilyen kérdéseket tesz majd fel a a háziorvos. A javaslatról már tavaly nyáron szó volt,…..
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
Hát persze, hogy jobb. Sőt, csak az a jó. Mivel csak szerves C-vitamin létezik. Aki ebben egyetért, annak fölösleges is tovább olvasnia. Aki viszont felháborodik, vagy nem hiszi el "bemondásos alapon" mindezt, esetleg kételkedik abban, hogy szervetlen C-vitamin nem létezik, annak ajánlott kicsit…..
Hiába is tagadnánk, Botond szeretett boltba járni! No persze nem mindig és nem mindenhova, de abba a hatalmas üzletbe, ahol egy sárga játékautó állt a bejáratnál, és ahol a megvadult bevásárlókocsival is találkozott, oda igen!   Mert ugye, a sárga játékautóba be lehetett…..
Az évek óta intenzíven folyó homeopátia-antihomeopátia vitában új hang jelent meg a napokban: a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának tagjai támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket…..
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
Az utóbbi időben újra fellángolt a vita a homeopátiával kapcsolatban, elsősorban Boldogkői Zsolt professzor cikkei kapcsán. Helyes is, hogy elkezdődött egy diskurzus, mivel ez talán hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen tájékozódjanak a módszerrel (annak történetével,…..
Az egyik legnagyobb baj az, hogy a témáról folytatott vitákban sokszor az érzelmek, és nem az érvek dominálnak, így az érdemi diskurzus gyakran elsikkad, a végletekben gondolkodók a kritikus hozzászólót azonnal valamelyik "lobbi" tagjai közé lökik. A következőkben…..
oeruelt 2015.03.18 22:12:24
@kodpiszkalo: Így van, nem tudja. Ez egyébként egy hosszabb levelezés része, amiben az OGYI azt is elismeri, hogy az átlagos fogyasztó feltehetően nem tudja, mit jelentenek a hp. jelölések, és hogy valójában mi van a dobozban. A fogyasztók 99,9%-a azt gondolja, hogy pl. a Sulfur C60 egy kéntartalmú gyógyszer, amiben a kén hatóanyagként van jelen. És ebből a szempontból tök mindegy, hogy hígítva és rázva van, a termék neve félrevezető. Narancslé, amiben nincs narancs. Én egyébként kifejezetten örülnék neki, ha az is rákerülne a dobozra, ami a homeósok szerint a valódi hatóanyag. Pl. lehetne ez a felirat: "A gyógyszer ként nem tartalmaz, a gyógyhatást a víz emlékezetében megőrzött gyógyító információ és a termék rázásából a gyógyszernek átadott energia biztosítja." Legalább felkapná a fejét a vásárló, hogy mííívaaan?! Az, hogy az Unio előírásai szerint engedjük a hp. cuccokat forgalomba kerülni, nem jelenti azt, hogy a termék csomagolására nem írathatunk rá korrekt információkat. Csak sajna ez az OGYI-nak meg mindenki másnak is egy csomó tennivalót, hasfájást, egy kis tökös kiállást jelentene. A tragikus a homeopátia térhódításában az, hogy a tudományos és az orvosi véleményformálók, szakmai szervezetek sem teszik le a garast, mert minek a konfrontáció, ha el lehet kerülni?...
ködpiszkáló varghabetűk 2015.03.26 23:39:05
Emlékeznek még Vargha Zoltánra? A doktorra, akiről akkor derült ki, hogy nem is az, amikor meghalt egy általa kezelt színész? Azt gondoltam, ekkora botrány után az érintett szereplő megpróbál eltűnni a nyilvánosság elől, de a minap, amikor az egyik napilap hirdetésre tévedt a…..