Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Effi55

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy a világ, amiben élünk, folyamatosan változik, nem újdonság, erről esett már szó itt a blogon elégszer, mint ahogy arról is, hogy bizony ez a változás nem csak pozitív összetevőkből áll. Sajnos megesik, hogy nemzedékek sora által felhalmozott, mondhatni évszázados technikák és ami még fájóbb,…..
Effi55 2021.07.17 14:27:13
@gigabursch: igen, tudom. Jártam már Nádasdon, személyesen is ismerem a kádármestert.
Korántsem igaz, hogy annyi nyereség lenne egy hordón. Egy csomó járulékos költséggel kell számolni, nem beszélve a saját munkaerőről és szakmai tudásról, Nem napi pár órácska munkáról van szó. Épp a napokban jártam egy másik hordókészítő műhelyben. Az alapanyagot 1,5-2 éven keresztül a szabad ég alatt szárítják, ez idő alatt rendszerszeresen forgatni kell, hogy egyenletesen száradjon. Időnként meg is kell locsolni, hogy ne száradjon ki teljesen a fa.
Évekre előre meg kell venni a faanyagot, ami, mint köztudott, igen drága. Ügy hogy ripsz- ropsz nem lesz nyereség belőle.
pekeskifli Hólabda (Schneeball) 2009.11.24 00:16:00
Nem hallottam még olyan ételről, aminek elkészítéséhez fogóra lett volna szükség. Most menet közben kiderült, hogy a Schneeball ilyen. Ezt a sváb fánkféleséget már régóta szerettem volna megsütni, de mivel kell hozzá egy forma, amit szerintem manapság már nem gyártanak,…..