Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zuiro

92 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zuiro Térdig 2022.07.23 23:11:52
Térdig gázolokaz elporladt szavaktengerében,a lét semmijetekint vissza rámaz elmúlásban. Elmerül bennem,mi elmerülhető,a világ kiterjedthatalmai porszemkéntpislognak ujjaimperemén. S én vacogva ottbujdoklok a Szerelemkéklő tűhegyén...mindena Te akaratodbóltörtént. Térdig gázoloka széttört…..
Zuiro Azt mondom, hogy na! 2016.12.29 00:05:22
Kedves Olvasóim (ha vannak még).      Nem szerettem volna úgy lezárni ezt az évet, hogy nem írok semmit a blogomra, ami úgy kong az ürességtől, mint egy strand karácsonykor. Először is, szeretnék elnézést kérni azoktól a hűséges olvasóimtól (ha vannak ilyenek egyáltalán), hogy idén nem jelentkeztem…..
Zuiro Fókuszban a Teremtő Erő 2015.12.15 00:38:53
     Aki régen rendszeres olvasója volt ennek a blognak, és még néha-néha betéved ide, bizonyára észrevette, hogy már nem nagyon születnek bejegyzések. A legutóbbi írás is közel 7 hónapja született, és az is „világi” témákról szólt, nélkülözve a spirituális elemeket (szerencsére...:)). Azt vettem…..
Zuiro Öt éve Angliában 2015.05.25 00:32:26
     Öt évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon indult el a buszom a Népligetből Londonba (azaz onnan tovább Colchesterbe), hogy új életet kezdjek. Furcsa egy ilyen írásnak neki fogni, annál is inkább, mert legutóbb 4 évvel ezelőtt írtam ilyen számvetést. De most eljött a pillanat…..
Zuiro Szikrázó Hangok 2015.05.22 20:57:15
A végső elengedés, a falak leomlása.Az összes madár kirepült szívedből. Szárnyaik csapkodása a Lét kacaja, szíved szapora sóhaja.  Végtelen (a) Stabilitás, gondolatok s érzelmek milliárdjai keringenek benned.A végtelen nincs sehol, mégis ott van (a) mindenhol.Korlátokkal,…..
Zuiro Hazafelé 2015.05.12 21:03:49
A távolban... ünnepelnek. a tüzet... nézem, vakít a forróság, a csatának vége,  átjár a hiábavalóság. Harsány zenebona morajlik, zúg-búg a hiúság messzesége, óh, lélek melege, merre keresselek... Hegyes orrát  tüzek felé biccenti, sajgó szívét  fájdalom repeszti, a…..
Zuiro Léket kapott boldogtalanság 2015.04.11 01:01:57
     Jó ideje nem írtam már hosszabb bejegyzést, de most végre úgy érzem, hogy ki tudom írni magamból, ami bennem van.     Nos, hol is hagytam abba legutóbb? Tehát túl voltam életem első földcsuszamlásszerű anyagi csődjén, amit egy totális összeomlás követett. Az a klasszikus padlót fogás volt, ami…..
Születésnapom alkalmából (is) írtam egy verset, kérlek fogadd szeretettel. Tudom, már nagyon rég írtam "rendes" bejegyzést, de már nagyon érik a következő. Tudd, hogy soha nem fogom elfelejteni ezt a blogot, hisz kettőnkről, rólunk szól. Január óta nem írtam hosszabb lélegzetű bejegyzést. Nem tudom…..
Zuiro Ébredés 2014.09.14 03:08:53
Ébredés Minél mélyebbre zuhanunk,annál felismerhetetlenebbekleszünk.Végig Istent kerestük,s mégis kevesebbeklettünk. Néhány koppanás a Földön,néhány kör a Nap körül…Életnek hívodpillanatnyi haldoklásod,azt mondják lélek vagy,sőt halhatatlan,mégis üvöltve…..
Zuiro Képzelt világunk aranya 2014.01.13 01:21:50
     Moby – Extreme Ways, a Bourne-trilógia híres betétdala. Amikor meghallom ezt a dalt, még mindig valami különös örömmel vegyült csodálkozás jelenik meg bennem. Maga a film olyan pillanatban talált meg, amikor valami teljesen új dolgot éltem meg, és egy merőben más oldalammal ismerkedtem meg.    …..
Zuiro Csendkerék 2013.11.20 19:37:19
Lassan lüktetnek a színek a formák vázaiban. Újra felriadtam. Már harmadik napja nem aludtam, s már homályba vész miként szálltam fel a hazafelé tartó buszra. Egy órám van érkezésig, de hiába kutatok elmémben: nem találom az "egy óra" jelentését. Hallom még a megállók…..
Zuiro Belül tágasabb 2013.10.25 23:20:26
Jó sok idő eltelt már, mióta legutóbb itt jártam, igaz? Sok minden történt, nem is igen tudnám szavakba foglalni a dolgokat. Kicsit bajban vagyok, mert úgy érzem, hogy a spirituális „dolgokról” már nem nagyon tudok mit írni, már pedig mindenképpen szeretném kiadni magamból,…..
Most nagyon jó pillanatomban kapott el az írás vágya, úgyhogy remélem jó és tartalmas írással szolgálhatok Neked. Újfent nem szabtam irányt az irománynak, de lesz benne minden, ami fontos lehet.Lassan két hete ért véget az Újjászületés-tábor és azóta szokatlan…..
Sziasztok! Az egyik kedves Olvasóm érdeklődött, hogy mikor lesz legközelebb közös "online" csendmeditáció, tehát itt az ideje összekapnom magam és folytatni a megkezdett munkát. Nem olyan jó szó a "munka", mert hát az embernek nem biztos, hogy az élet öröme vagy a Jelen…..
Zuiro Hajrá, fénybook-mesterek! 2013.07.09 23:17:15
Na, újra itt vagyok! :-) Gondolom már mindenki lelkesen várta, hogy ismét a színre lépjek. Hát igen, hát igen. Tudod, elég nagy bajban vagyok most, mert igazából nem akarok megint kiselőadást tartani arról, amit már úgyis tudsz - remélhetőleg. Az az igazság, hogy egyszerűen…..
Zuiro Szerteágazik 2013.06.14 23:15:30
Szerteágazik Lásd meg a fákat,olyanok, mint mi,mint a Lét:szerteágaziks nem nő vissza,sosem mászod meg,mert ággá válszTe is szüntelen. Magból vagy,mint imádott Istened,de mondd, miértegy a Forrás,ha nem ismered? Az égig akarsz törni,de csak néhány ággal,s mondd, mért' vágod…..
Zuiro Nem attól... 2013.04.29 23:07:40
Nem attól leszel boldog, hogy mindig jól érzed magad.Nem arra kell törekedni, hogy mindig vidám és happy legyél. Ne fáraszd magad ezzel.S nem is attól leszel boldogtalan, ha mindig depis vagy. Képzeld el, hogy fázik a kezed. Tél van, hideg van. Szeretnéd melegen tartani a kezed, ezért…..
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
Zuiro 2013.04.24 10:57:35
@pamut: a kérdés nagyon jó, örülök, hogy valaki felvetette. Úgy gondolom, hogy méltatlanul mellőzve van ez a téma itt a blogon. Egy-két üdítő kivételtől eltekintve, nem sok szó esik a magyarok által indított vállalkozásokról külföldön. Én is most kezdek vállalkozásba itt Angliában, és elmondhatom, hogy egyáltalán nem stresszesebb, mint alkalmazottnak lenni, sőt! A munkahelyemen, amit nemrég adtam fel, sokkal stresszesebben éltem meg mindennapjaimat, mert mindig ott lógott a levegőben, hogy holnap vajon kit fognak elküldeni. Ez a stressz azóta megszűnt, sokkal több energiám van és jobban is alszok, holott tudom, elveszthetem az egész befektetett tőkémet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy kezdjen vállalkozásba, ha érez hozzá affinitást és van elegendő bátorsága, tőkéje.
Zuiro Megszentelt Figyelem 2013.04.20 02:32:22
Szeretettel köszöntök ismét mindenkit itt, ahol a madár se jár. Maradt még olvasóm egyáltalán? Csak a legkitartóbbak maradhattak velem...:) Tulajdonképpen már napok óta tervezgettem, hogy leülök írni, de valami mindig közbe jött: egy kósza gondolat, amivel azonosultam s amit el…..
Zuiro Köszönet 2013.02.25 19:13:57
Helló Mindenki! Köszönöm Nektek a tegnapi részvételt, nagyon erős, intenzív és mély 1 óra volt. Nem tudom kik voltak, hányan voltunk, de nagyon is éreztem, hogy nem egyedül meditálok. Azóta eléggé fel vagyok dobva, és számomra teljesen új, ismeretlen energiák jelentek meg…..
Sziasztok!Első alkalommal, kísérleti jelleggel közös csendmeditációra invitállak Benneteket. Még sosem csináltam ilyet, de most valami egészen spontán ötlettől vezérelve belevágok. Arról lenne szó, hogy most vasárnap magyar idő szerint este 20-kor leülnénk együtt, közösen…..
Zuiro Ötödik éve... 2013.02.19 23:21:07
Öt évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon írtam az első bejegyzést erre a blogra. Azóta már nagyon sok minden történt. Amikor elkezdtem írni, azt gondoltam, hogy a blogírás egy sajátságos perverzió, mert miért osztja meg az ember a belső dolgait a nyilvánossággal, ha nem lenne…..
Zuiro Csak menj s létezz 2013.02.16 16:18:08
Van úgy, hogy az ember eljut egy olyan pontra, ahol azt mondja: "rájöttem, hogy semmit sem tudok, s minden titok, misztérium előttem." Valahol itt vagyok most. Megnyugtató, hogy még mindig élek, nem haltam bele a nem-tudásba, sőt nagyon örömtelivé s békéssé tesz. Lemondtam arról...…..
Zuiro Együtt a Messzeséggel 2013.02.09 12:12:55
Nem bújt el.Nem menekült el.Itt van.Mindig is itt volt.Ő nem tudja, hogy itt van.Itt van, csak ezt tudja.Hallgat Téged.Veled van.Nincs bozontos, őszes szakálla.Nem figyel Téged, Ő a Figyelmed.Nem kér s nem ad, de elérheted bármikor.Ő van legközelebb hozzád, mégis azt hiszed messze…..
Zuiro Lélektani határok 2013.02.08 22:52:06
Jó rég írtam már. Örömmel értesítek mindenkit, hogy még élek, nem vittek el az angyalok, sőt még a testem se változott fénycsóvává. Elvagyok, hogy úgy mondjam. Kissé hitetlenkedve fogadtam ezt a 2012-es őrületet a majákkal meg a pereputtyukkal együtt, de azt kell mondjam, hogy…..