Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M62 187

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A páratlan külpolitikai sikersorozat folytatódik. ..
M62 187 2019.03.29 17:37:57
@Lakatos Rodolfó: Az az önkéntes csatlakozást szerencsére kikényszerítheti egy "tagállami" népszavazás. ;-)
A Máv-Start bejelentette a legújabb motorvonat beszerzésének eredményét, mely szerint hamarosan (1,5-2 éven belül) a svájci Stadler cég szállíthat minimum 10 darab emeletes, 600 férőhelyes szerelvényt a magyar vasútnak. A járművek darabja 17 millió euróba (5,1 milliárd forint)…..
M62 187 2017.04.17 15:21:31
@Sir Gombóc: Gépészetileg egy szinten vannak? Kb annyira, mint a Trabant 601 Limusine és egy Volvó XC90-es. Se ötfokozatú váltó, csak három fokozatú, se retarder, se EP-fék, se tárcsafék, se klíma, se zárt rendszerű illemhely, se alacsonypadló, se légrugó, de még önműködő ajtó sem...
Tempomat? Előre programozott négy fix értékkel? Ha egyáltalán működik...
Havi 1 millió forintot bukott Vujity Tvrtko azon, hogy nem tudta palástolni a Berki Krisztián iránt érzett megvetését, ezért múlt pénteken, azonnali hatállyal kirúgták a Tv2-től - harsogja a Blikk. A bulvárlap egy névtelen informátortól úgy tudja, a műsorvezető megbízási szerződéssel vezette a…..
M62 187 2016.02.29 13:57:56
Ha van valahol főállású munkaviszonya, vagy főállású vállalkozó, akkor a megbízási szerződés nem lehet bujtatott foglalkoztatás, hiszen már eleve foglalkoztatott, járulék- és adófizető egy jogviszonyában. (Nem mellesleg a megbízási díjból ugyanúgy adózik és járulékokat fizet.) A megbízási szerződéseken általában fel is tüntetik, hogy azokra nem az Mt., hanem a Ptk. vonatkozik. Némileg kevesebb így a közteher (cserébe nem kapsz utána betegszabadságot), és valamivel szabadabb a foglalkoztatás, mert a megbízási szerződéssel létesített munkavégzésre irányuló jogviszonyokra jellemzően nem terjednek ki a kollektív szerződések. Például nem feltétlenül jár (akár fizetetlen) munkaközi szünet, vagy munkaruházat. Ideális esetben a megbízó és a megbízott is jól jár. Egy megbízási szerződés általában nem jelent foglalkoztatási kényszert, sokszor nem tartalmaz kötelező munkaidőt, így a foglalkoztató bármikor eltekinthet a megbízott munkavégzésétől, legfeljebb munkavégzés nélkül fizeti ki a szerződéses összeget. Az élet számtalan területén működik ez, jellemzően munkavégzésre irányuló további jogviszonyok esetében. Például így foglalkoztatják a népszámlálási számlálóbiztosokat, vagy a közlekedési vállalatok bedolgozó (kisegítő) járművezetőit, a kormányzati szervek pályázatíróit stb.
Nem vagyok jogász, de vagy 15 éve dolgozom mellékállásban megbízási szerződéssel, teljesen jogszerűen...
Vasárnap reggel tíz óra körül a szlovákiai Párkány (Štúrovo) állomáson kisiklott a szlovákia székhelyű PŠZ magán-vasúttársaság tehervonata. A rakott, gabonaszállító kocsikból kiállított vonat Szobnál lépett ki az országból, és Párkány bejárati váltókörzetében…..