Regisztráció Blogot indítok
Adatok
empoftla

0 bejegyzést írt és 401 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki többet? Vagy van még néhány poszter kolléga, aki le akarja írni, hogy mennyire üres, hazug, megosztó, önfényező és önelégült volt Viktor Posványoson. Na, talán már mindenki lenyugodott a picsába azzal a kellemes érzéssel, hogy az igazság bajnokaként megaszondta a tutit.…..
empoftla 2015.07.28 19:38:03
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Ahogy mondod, természetesen a ballibeknek nincs esélye (azt a pár százat, max. ezret ármány külföldi pénzekből tartják fel, míg a Fidesz csak becsületes EU-s pénzeket használ). Sőt nincs is közöttük magyar, vagy aki meggyőződésből lenne mellettük (csak pénzért vagy mert megtévesztették valahogy). Be is kéne vezetni, hogy aki ballibnak tartja magát az nem lehet magyar (az igazi magyar iliberális).
empoftla 2015.07.28 19:57:56
@♔bаtyu♔: Miért csillagos az LMP?
Megy itt ez a nagy bevándorlási hisztéria, ami attól kap különös és beteg bukét, hogy nálunk a kormányzat gerjeszti a hisztériát. Egy normális ország kormányzata a problémákat kezelni és tompítani szokta, de mi ebből a szempontból is egy beragadt posztkomcsi ország vagyunk,…..
Néha úgy érzem, valami idegen országba kerültem. A körülöttem beszélt nyelv hasonlít ugyan az anyanyelvemhez, de a szavak jelentése merőben más. Aztán rájöttem, hogy egyszerű, tudatos és szándékos torzításról van szó. Vannak, akiknek ez hasznot hajt, de az emberek…..
empoftla 2015.07.28 19:09:54
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igazad van, a liberális szitokszó. Mert ki akarna szabadságot, ha csak az illiberális keretek között lehet igazhitűen élni?
empoftla 2015.07.28 19:47:52
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ja, akkor félreértettem a “Nem éppen..”-t, meg hogy minden sort cáfolni akartál (köztük azt is, hogy “A liberális kifejezés a közhiedelemmel ellentétben nem szitokszó.”?).
A szélsőjobb élvezi annak előnyét, hogy sokáig egyedüliként kritizálhatta a gazdasági és társadalmi visszaesést eredményező rendszerváltást. A Nyugat gazdasági és politikai válsága a szélsőjobboldalt általában is elfogadott szereplővé tette. A magyar nacionalista…..
empoftla 2015.07.28 19:29:48
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van a karvalytőke a szovjet felbomlás utáni káoszt kihasználva benyomult a volt kommunista államokba, köztük Oroszországba is. Szerencsére sok állam (a putyini Oroszországgal az élen) már lerázta ezt, most rend van. Majdnem olyan jó mind a szovjet időkben, és ugyan úgy nem kérnek vagy szorulnak ezek az országok mindenféle Marshall segélyre mint akkor. Az EU-s pénzek mondjuk jól jönnek Magyarországnak, de anélkül is meglennénk.
Vasárnap reggel indultunk haza Romániából, és a kánikulára való tekintettel üresen hagytuk itthon a hűtőt, nem mertünk benne hagyni szinte semmit. Lázár Jánostól tudjuk, hogyha nyaral az ember, akkor ne vásároljon. A jogalkotók viszont nem a valóság alapján törvénykeznek,…..
empoftla 2015.07.28 19:23:06
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Teljesen igaz, a jó (azaz illiberális) állam dolga, hogy beleavatkozzon a dolgokba (pl. hogy ki házasodhat kivel, ami alapvetően befolyásolja polgárai életminőségét)
Az alábbiakban Antony Davies rövid videójának fordítását közlöm, ahol nem csak azt tudhatjuk meg, hogy miért ne nyomtassunk több pénzt, de a pénz jelentőségéről is is jobb képet kapunk (direkt link).   A kormány tud pénzt nyomtatni. De miért nem nyomtat többet és…..
empoftla 2015.07.28 19:19:37
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Liberális utópikus államodra nem vevők a világ népei."

Így van, az egyik mostani liberális állam (nyugat-EU, USA, Kanada, stb.) lakossága sem vevő erre a rendszerre. Előbb-utóbb megbuktatják őket, de ha nem akkor elköltöznek onnan az igazi, élhető illiberális országokba.
Súlyos mondatok hagyták el Orbán Viktor száját a szokásos Tusványosi nemzeti misén. A menekültek elleni szabadságharc fontossága most létkérdés számára az itthoni botrányokról való figyelem elterelése miatt, de azért a baloldali kormányoknak is odavert némi hazaárulózást,…..
empoftla 2015.07.27 20:07:14
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Milyen igaz, mi magyarok jó útra tértünk, a szabad (azaz liberális) világ már nem érdekel minket, nem támogatjuk, hiszen az illiberális eszme sokkal többet nyújt nekünk!
Egy álnemzeti, álkeresztény, álszent, hitvány, az emberek gyarlóságára építő gyűlöletszövetség kormányozza ma Szent István országát, akik szerint az alapvető ösztönökkel szemben nem lehet politikát csinálni, ezért a zsigeri ösztönökre, a gyűlöletre építve kell…..
empoftla 2015.07.22 07:56:36
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, jobb lett volna ha egybehangzóan pogány marad a magyar nép
empoftla 2015.07.27 20:00:21
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, újra nagyon jó politikai-történelmi elemzést adtál pár sorban. Régen az USA-ban (a bennszülött indiánokat leszámítva) mindenki asszimilálódott, nem volt olasz negyed, kínai negyed, magyar negyed. Sőt a transzkontinentális vasúton dolgozó kínaiak rögtön beilleszkedtek. Mára viszont mindenfelé kialakultak az olasz negyededek, kínai negyededek, görög negyedek (amíg eddig nem léteztek), az ország össze-vissza széthúz, előbb utóbb vissza kell adnia Alaszkát az Oroszoknak, és bedől (mint a nyugati eszmevilág mindenhol).
A Fidesz parlamenti frakciójában bőven akadnak olyanok, akik valaha az MDF-et, vagy éppen a kisgazdákat erősítették. Azok már kevesebben, akik a szabad demokratáknál kezdték. Ők hárman azonban biztosan. Az utóbbi időszakban több ízben is rebellis álláspontot képviselő és…..
empoftla 2015.07.27 19:48:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jó meglátás, az SZDSZ annyit változott alapítása óta, hogy fel is oszlott. Sajnos így viszont nehezebben követhető, hogy a ballib ellenség melyik pártokba férkőzik be (a háttérhatalom segítségével), dehát tudvalevő ez volt a cél. Persze aki tájékozódik, informálódik (nem a populáris média segítségével!) és a dolgok mögé néz, az tudja merre vannak, honnan kapják a pénzeket, hogy nemzetbomlasztó tevékenységüket folytatni tudják.
                                                                           A nem annyira bölcs tömeg "A társas média sem nem közösség,sem nem tanácskozó demokrácia, még a névtelenség kiküszöbölése mellet sem válhat egyikévé sem a csoportos…..
empoftla 2015.07.27 19:42:15
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van aki balliberális nézeteket vall az mind fizetett (magától nem tenné, mert nincs olyan a földön aki a balliberális nézetekkel szívből egyetértene). Az internettel meg tényleg a maga sírját ásta meg a liberális társadalom, kár, hogy az illiberálisok nem találták fel előbb, akkor mostanra már bedőlt volna a nyugat.
Ebben a szép, új világban a pénz - tetszik, nem tetszik - nélkülözhetetlen része az életünknek, így párkapcsolatainknak is. Ha szeretnél harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élni, elengedhetetlen, hogy az anyagi kérdésekben is összhang legyen köztetetek. Magyar statisztikákban…..
empoftla 2015.07.27 19:35:34
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Egyetértek. A homokosok és a liberálisok szinte mindig a pénzen vesznek össze, dehát nem meglepő, ők igazán nem is szeretik egymást. Mi már csak tudjuk, hiszen a lelkükbe látunk. Az illiberális kapcsolatoknál ez természetesen nem téma, ott nem a pénz a lényeg, anélkül is el vannak teljes harmóniában és boldogságban, az igaz népnemzeti-ketesztény kapcsolatok sohasem bomlanak fel pénzügyi gondok miatt.
Nem lepődnék meg, ha a Moszkvában elégedetten vennék tudomásul a magyar miniszterelnök erdélyi megszólalását. Nem fogadom meg a Klubrádióba betelefonáló tanácsát: nem hallgatok arról, milyen benyomásokat keltett bennem Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombati, a romániai…..
empoftla 2015.07.27 19:24:19
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jó meglátás, Orbán nyugodt légkört akar, ezért is miniatűrizáltatták a békemenetet. A beszéde alapján meg jó irányban mennek a dolgok, ez tény.
Épp most fejeződött be Orbán Viktor beszéde. De hol is? Az előadását egyenesben közvetítő Hír TV bemondója szerint Tusnádfürdőn fejtette ki álláspontját a magyar miniszterelnök, a bálványosi szabadegyetemen. És csakugyan, a képernyőn felismerhető az egyik legdivatosabb…..
empoftla 2015.07.27 19:13:18
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, a nyugat észre sem veszi, és Orbán egy illiberális EU élen lesz! Briliánsan taktikázik, ha kell megharapja az őt etető kezét, de persze az is csak az igazi politikusi vénáját (gerincességét!) mutatja.
Nem volt nagy durranás a mai beszéd, ha a provokáció lehetőségét nézzük, de Orbán megint átpozicionálta magát vele: ez alkalommal -- amiről úgy gondolja -- az európai fősodorba. Sikereinek (?) birtokában érezni véli az európai korszellemet egyfelől Amerikával, másfelől a…..
empoftla 2015.07.27 19:12:29
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, a nyugat észre sem veszi, és Orbán egy illiberális EU élen lesz! Briliánsan taktikázik, ha kell megharapja az őt etető kezét, de persze az is csak az igazi politikusi vénáját (gerincességét!) mutatja.
A miniszterelnök tusnádfürdői beszédének egy üzenete mindenképpen van. Ahogyan a 90-es évek közepén meglátta azt a teret, ahol a Fidesz mozoghat és a liberális irányból jobbra tolható a párt, most is jól érzékelte azt a közhangulatot, hogy melyik táborból szerezhet újabb…..
empoftla 2015.07.27 19:11:52
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, a nyugat észre sem veszi, és Orbán egy illiberális EU élen lesz! Briliánsan taktikázik, ha kell megharapja az őt etető kezét, de persze az is csak az igazi politikusi vénáját (gerincességét!) mutatja.
"Erdèly veled van, Viktor Kiràly ! Lègy erös, ne törödj a balkomcsik ès a Jobbikosok pletykàival.Isten àldjon meg tègedet, teritse ellensègeidet làbaid alà. Aki ellened tàmad, àltalad essen el ! ÀMEN !" (komment Orbán Viktor Facebook oldaláról 2015.07.25.) Nem, nem nyitották…..
empoftla 2015.07.27 18:56:13
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, a magyar csak igazi illiberális birkabégetésre vevő!
Az európai hatásúnak, világpolitikai, sőt történelmi jelentőségűnek beharangozott idei tusnádfürdői beszéd még a jobboldalon is csalódást okozott. Többet mondott el a magyar kormányfőről, mint a dolgok állásáról. Pedig talán fordítva kellett volna lennie. Kiderül…..
empoftla 2015.07.27 18:54:58
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, az illiberális orosz államot is gyengíti, hogy náluk a második legnagyobb az immigránsok száma. Az első az USA, de az már bele is bukott.
Amiről Orbán nem beszélt Tusnádfürdőn: bedőlt a Fidesz pilótajátéka a rezsicsökkentés, csődközelben a hulladékkezelés, víz alatt a vízközműcégek. Reggel azt írtuk, hogy a legkevésbé sem vagyunk kíváncsiak arra, mivel áll ma elő Orbán Viktor, hiszen már évek óta nem…..
empoftla 2015.07.27 18:46:44
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Nagyon igazad van! Sőt a szupermarketeket, az autókereskedéseket (és gyártókat), az összes közlekedési vállalatot (légitársaságokat beleértve), mezőgazdasági cégeket, gépgyártókat, útépítőket, kutató- és fejlesztőcégeket is át kéne hogy vegye az állam, hogy non-porofit alapton működtesse őket, ezzel megakadályozva dolgozó népünk kizsákmányolását a karvalytőke által. Persze nem kell feltünően államosítani, elég egy kis adótaktikával eladásra kényszeríteni a tulajokat, aztán egy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni nekik. Utána jöhet az észak-koreai kánaán.
A szélsőjobb élvezi annak előnyét, hogy sokáig egyedüliként kritizálhatta a gazdasági és társadalmi visszaesést eredményező rendszerváltást. A Nyugat gazdasági és politikai válsága a szélsőjobboldalt általában is elfogadott szereplővé tette. A magyar nacionalista…..
empoftla 2015.07.27 18:36:11
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igen, sajnos az a pár száz (max. ezer) balliba elérte ezt (háttérhatalom segítségével), és Orbán a 2/3-val sem tudta megakadályozni…
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
empoftla 2015.07.27 18:34:06
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Tudhatnád hogy a balliba sajtó hazudik, az egy és üdvözítő igazság a nagy kaliberű illiberális politikusok (mint Orbán és Putyin) és a hozzájuk közel álló sajtóorgánumokban van megírva!
 Orbán Viktor most hétvégén ismét megszólalt: a Fidesz erdélyi házi-fesztiválján, Tusványoson beszélt a kormányfő arról, hogyan látja Magyarország helyzetét. Ahogy megszokhattuk, az Orbán-beszédek mostanra leginkább a tábor egyben tartását célzóak, pátoszt és bizalmat…..
empoftla 2015.07.27 18:27:36
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Csak mi, igazi illeberális birkafélék szeretjük a magyarokat.
A jövő évi elnökválasztás egyik nagy kérdése, hogy a több mint ötvenmilliós spanyolajkú közösséget melyik végső jelöltnek sikerül maga mögé állítani, s ezáltal elnyerni az Amerikai Egyesült Államok második számú kisebbségének támogatását. Republikánus oldalon eddig…..
empoftla 2015.07.27 18:25:05
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van Amerika népet félretájékoztaták, ha nem lennének megvezetve Putyin lenne a befutó.
Ayaan Hirsi Ali írása  Sokszínűség – nagyra értékelt elve ez a társadalmunknak, az erény, az erkölcsi fejlődés és a befogadóbb társadalom ismérve. Politikusok, vállalatok, médiák, és főleg az olyan egyetemek, mint a Harvard, mindenféle fajú, etnikumú, társadalmi…..
empoftla 2015.07.27 18:22:32
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igazad van. A mi bloggeres tevékenységünk sokkal értelmesebb (csak lenne aki kiadná könyvben is)!
Bernie... nem egy olyan név, amiről azonnal egy amerikai elnökjelöltre asszociálnánk, sokkal inkább a kedves könyvtáros a suliból, a jófej doki a kórházban vagy a sarki hamburgeres lenne Bernie. Azonban Bernie Sanders az a fickó, aki 2015-ben szembesíti az Amerikai Egyesült Államokat a saját…..
empoftla 2015.07.27 18:20:47
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Teljesen igazad van. Putyin-t kell megválasztani amerikai elnöknek!
Vida Ildikó lemondott, lehet örvendeni, hogy végre csak elhúzott, vagy sajnálkozni, hogy ez már nem demokrácia, mert fél éve kellett volna elhúznia. Mindegy. Főleg annak fényében, hogy afölött nem kellene elsiklani: Varga Mihály az elmúlt két hónapban folyamatosan és konzekvensen…..
empoftla 2015.07.22 06:44:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Azért vigyázni kell, lehet, hogy az országrontók a háttérhatalom támogatásával valahogy beférkőznek az illiberális (“kisebbik rossz”) fidesz sorai közé és népünk-nemzetünk életszínvonalát ármánykodással próbálják rontani. Ez ellen csak egy újabb szívből jövő országvédő plakáthadjárat segíthet.
empoftla 2015.07.22 06:58:19
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jajdeigaz amit mondasz! A legjobb, hogy konkrétumokkal teli, és nem nem közhelypuffogtató értelmezhetetlen általános kijelentések és metafórák halmaza!