Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elisorne

39 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokásos hétfői újdonság csemegézésem meglepetése volt, hogy bizony jó pár napja kint van egy új Korpiklaani dal és egy hangulatos kis rajzos videó is készült hozzá. A dal maga kellemes, nem az a zúzós folk metál, inkább tényleg ilyen kis kocsmai tinglitangli és a mellékelt képsorok is ezt a…..
Kicsivel több, mint egy hónapja jelent meg a többszörös platinalemezes Three Days Grace hetedik stúdióalbuma, amely az EXPLOSIONS címet kapta és tizenkét vadonatúj dal hallható rajta. A nagy nyár elejei rohanásban végül csak sikerült időt szakítani a mindössze 37 perces lemezre. Lássuk mi van a szép…..
Mindenkinek van egy-két olyan dal vagy zenei album, amely amikor maga alatt van, vagy csupán elege van a világ zajából akkor ott van számára. Ilyenné lépett elő számomra idén a Rishloo 2004-ben megjelent Living As Ghosts With Buildings As Teeth albuma. Régóta szeretném nektek megmutatni ezt a…..
Középiskolás éveim egyik meghatározó zenekara volt a Rise Against, így nagyon örültem neki, hogy idén hazánkba látogatnak. Külön öröm volt a lehetőség,hogy a blognak hála biztosan elmehettem rá. Persze az utolsó pillanatban Murphy bizonyos törvényei megpróbáltak közbeszólni, de csak a sorban…..
Megjelent a Simple Plan legújabb albuma a Harder Than It Looks amely a zenekar első kiadványa a 2016-os Taking One For The Team óta. A francia-kanadai pop-punk együttes a 2000-res években ügyesen beírta magát a zeneiparba és a legtöbb akkori tinédzser szerintem kívülről tudja a Welcome To My Life…..
Március 25-én jelent meg a brit alternatív rock együttes nyolcadik stúdióalbuma a Never Let Me Go. A lemezt 2019 és 2021 között rögzítették a srácok. Ez a Placebo első stúdióalbuma, több mint nyolc év után, és egyben az első olyan albumuk, amelyet duóként rögzítettek. A lemez remekül összefoglalja…..
Február végén megjelent a virginiai Bad Omens harmadik stúdióalbuma a The Death of Peace of Mind. A zenekar 2015-ös indulása nem volt éppen zökkenőmentesnek mondható, zajlott az élet a banda körül. Lássuk, azonban hogy mennyire sikerült felnőni ezalatt a pár év alatt...
Az idei év első újdonsága számomra az amerikai Underoath legfrissebb lemeze a Voyeurist. Valamilyen oknál fogva eddig elkerültük egymást a zenekarral pedig már 1997 óta nyúzzák a húrokat kisebb-nagyobb szünetekkel. Na, de vajon szűz füleknek remek kezdés-e ez az album? A tovább után erre keresem a…..
Két éve nem voltam egy koncerten sem, így amikor barátnőm megkérdezte egy reggel, hogy nem megyek-e el vele Leander Kills koncertre, rögtön igent mondtam. A dolog pikantériája az, hogy az én ismeretségem a zenekarral annyi, hogy tudom, hogy van ilyen, próbálkoztam velük párszor, de valami nem jött…..
Ha valaki belehallgatna a zenei lejátszási listáimba, akkor hamar a fejét fogva menekülne, hogy ez nem normális, ugyanis a stílusok megállás nélkül váltogatják egymást bennük. Amikor már magam is azon gondolkoztam, hogy ezen változtatni kellene akkor jött a Don Broco az új lemezzel az Amazing…..
Itt az október, rövidülnek a nappalok, hűl az idő, ébredeznek a boszorkányok. Olyan metálos idő következik. A hónap rögtön egy az amerikai Dying Wish album megjelenésével indult. Nem is szaporítom nagyon a szót, érkezzen egy újabb epizód Elisorne szűzies metalcore kalandjaiban...
Hozott nekünk a szeptember 17-e egy bemutatkozó albumot a kanadai Spiritbox-tól. Az énekesnő Courtney LaPlante és férje Mike Stringer korábban az Iwrestledabearonce tagjai voltak. 2016-ban azonban megalakították saját együttesüket Spiritbox néven. Jó munkához idő kell szokták mondani, lássuk hát,…..
Taylor Momsen hangja nekem az akusztikus verziós dalaikban tetszik a legjobban. Így aztán igazán megörültem amikor láttam, hogy a Only Love Can Save Me Now is kapott egy ilyen verziót, amelyhez készült videó is. Nagyon szép, tiszta hangja van, kellemes hallgatni. Évekkel ezelőtt futottam bele egy…..
Megtörte a csendet az Ignite és egy új EP-vel jelentkeztek a minap. Vajon hogyan folytatják Téglási Zoli után? Erre egy kicsit választ ad a most megjelent két dal az Anti-Complicity Anthem és a Turn XXI. Az előbbihez egy videóklipet is kaptunk. Téglás Zoli utódja Eli Santana lett. A zenész olyan…..
Ha valamivel engem instant le tud venni a lábamról egy zenekar, az a finom női ének. Nem volt ez másképpen az ukrán Jinjer esetében sem. Teljesen ismeretlenül vágtam bele magam az augusztus végén megjelent Wallflowers albumukba. Metalcore banda révén nem sok finomkodásra számítottam, de valahol…..
A közelmúltban megjelent a Phrenia legújabb albuma a Separated amelyről most pár sorban írnék is nektek. Korábban sajnos nem ismertem a zenekart így teljesen szűzies volt az élmény amikor végig hallgattam a lemezt. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy kellemes meglepetést okozott nekem a zenekar...
Eljött hát az év közepe és vele együtt az új Powerwolf lemez is. Július 16-án ugyanis megjelent a német power metál talán legismertebb képviselőjének 8. stúdió albuma a Call of the Wild. Nagyon készültek a lemezre a srácok, szépen promózták, mindenféle földi jó kíséretében meg lehet vásárolni és egy…..
A hét közepén  megörvendeztetett minket az Offspring egy új videóval a legutóbbi Let the Bad Times Roll albumról. A zenekar öregszik, lassul, viszont kárpótol a hangzás és a szöveg. A This is not Utopia ugyan már kapott korábban egy lyric videót, de mit ér az Offspring táncos csajok nélkül?..
Zenei kalandozásaimnak hála bukkantam rá pár évvel ezelőtt a Gaupa zenekarra akik Svédországból halmoznak el minket vad és zseniális stonerrel. Eddig egy minialbum és egy album jelent meg tőlük,viszonylag friss feltörekvő zenekarról van szó. Akik viszont beléphetnek a nagyok világába ugyanis a…..
A nyárral együtt júniusban megérkezett az új AFI album is, a Bodies. Jómagam nem vagyok egy keményvonalas AFI rajongó, jobbára a felszínt kapargattam mindig is a munkásságukban. Azonban a stílust szeretem, amolyan slágerrock számomra. Na, de lássuk felérnek-e a friss számok a Miss Murderhez...
Megjelent a Rise Against kilencedik stúdióalbuma a Nowhere Generation. Amikor kijött az első ízelítő már a fangirl mód bekapcsolt nálam ugyanis az egyik alap kedvencem a zenekar. Így amikor megkérdezték lenne e kedvem írni róla fülig érő mosollyal mondtam igent rá. Következzen tehát egy kis…..
Az Of Mice & Men 2009-ben alakult a Californiai Costa Mesában. A korai albumokat a metalcore stílus jellemzi azonban a későbbiekben elmozdultak a nu metal, alternatív metal vonalak felé is, ám mindvégig megtartották az eredeti hangzásukat is. Eddig 6 stúdió albumuk jelent meg, május végén pedig…..
Új videóval és verzióval jelent meg a Sum 41 balladája a Catching Fire, ezúttal a Nothing, Nowhere vendégszereplésével. A dalt a frontember Deryck Whibley a feleségének, Ari Whibley-nek írta. A videó alatt Deryck szavai olvashatóak a dal kapcsán. ..
A Tik-Tok trenden felbuzdulva vagy csak úgy, de az ismertté vált tengerésznótát a The Wellerman-t dolgozta fel most nekünk az Alestorm. A dal a "wellermen"-ekre utal, az Új-Zélandra kivándorolt brit Weller testvérek ellátóhajóira. 2021 elején a The Longest Johns brit folkzenei együttes és Nathan…..
A The Black Keys 10. stúdióalbuma Delta Kream címmel jelent meg bő egy hete. Ez az album a srácok zenei gyökereinek állít emléket, ugyanis tizenegy olyan Mississippiből származó Hill Country Blues stílusú számot dolgoz fel, amelyet gyerekkorukban nagyon szerettek. Aki szereti a bluest és a kellemes,…..