Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caseyjones

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy korábban is írtunk már róla, válogatáslemezzel jelentkezik, jelentkezett a Green Day, mely egész pontosan ma jelent meg. A God's Favorite Bandre a csapat persze két új dalt is felhegesztett, melynek egyike, a Back In The USA már klippel együtt meg is nézhető, hallgatható...
Közel tökéletes adaptáció. Röviden csak ennyit mondanék róla, de részletezem kicsit: A Gyilkosság az Orient expresszen nem nagyvászonra való alapanyag, viszont tökéletes tévéfilmes téma. Hogy miért? Kevés helyszínen játszódik, és relatíve nem történik benne más, mint hogy emberek beszélgetnek…..
caseyjones 2017.11.12 19:57:20
SPOILER

Sem a könyvet nem olvastam, sem a korábbi filmadaptáció(ka)t nem láttam, tehát teljesen "vakon" ültem be a moziba. Még Poirot-filmet sem láttam elejétől a végéig egyet se, mivel nem vagyok egy nagy krimi-őrült - de alkalmanként kíváncsi vagyok néhányra.
Ez a film teljesen lenyűgözött. Nekem Kenneth Branagh játéka meggyőző volt Poirotként, én nem ragaszkodom annyira David Suchet-hez. Egyébként nagyon jó volt a szereplőgárda, igazán igényes, elismert színészeket sikerült összeválagatni: Johnny Depp, Penelopé Cruz, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer... Daisy Ridley is tetszett, nagyon karakteres volt, jól állt neki a szerep (már a Star Warsban 7-ben is szimpatizáltam vele). De nálam Depp és Pfeiffer játéka vitt mindent, főleg előbbié.
Mint írtam, nem ismerem az alapsztorit, így rengeteg meglepetés ért a film során. Először is, én amikor megláttam Johnny Deppet, szinte biztos voltam benne, hogy ő fogja elkövetni a gyilkosságot. Erre meg pont őt gyilkolták meg! Na, erre számítottam volna a legkevésbé. A többi ember között is folyton vacilláltam, hogy most akkor ki lehet a tettes, ugyanis mindegyikőjüknek voltak gyanús megmozdulásai, megszólalásai. És amikor a végén jön a csattanó, miszerint a vonat összes utasa kivette a részét a gyilkosságból, majdnem dobtam egy hátast. Na, erre még véletlenül sem számítottam volna.
Összességében egy rendkívül izgalmas krimit láthattam, pompás kamerázással és látványvilággal, remek színészekkel, valamint egy roppant jó sztorival. Mivel én nem láttam az eredeti verziót, így nekem nincs viszonyítási alapom, de szerintem ez egy kiváló alkotás lett. Ötös.
Ez a Star Wars-rajongók nagy napja. Az elmúlt órák bombahíre, hogy Rian Johnson író-rendező irányításával hamarosan új Star Wars-trilógiába kezd a Lucasfilm, ám ezzel egy időben Bob Iger Disney-főnök azt is bejelentette, élőszereplős Star Wars-tévésorozat érkezik a szórakoztatóipari óriás 2019-ben…..
Mérföldkőhöz érkezett a hányatott sorsú Han Solo-film készítése. Közel kilenc hónap elteltével befejeződött az űrcsempész fiatalkori kalandjait elmesélő Star Wars-kaland forgatása, és ennek örömére megkaptuk a film hivatalos címét is, amelyet a rendezői széket menet közben megöröklő Ron Howard…..
Volt ugye délelőtt az a hír, hogy az Intim Torna Illegálból kilépett Kiss Sándor basszusgitároson kívül mindenki. Akkor már jeleztük, hogy a kilépett tagok is kiadnak majd egy közleményt, ami itt is van. Ebből kiderül, hogy ők nem is léptek ki, és folytatják tovább Kiss nélkül. Magyarán, ha most…..
 - SPOILERMENTES - Két évtizede, hogy a Föld megküzdött az idegen betolakodókkal, és a globális fenyegetés egyesítette fajunkat. Ezáltal eltűntek a nemzetek közti torzsalkodások, így az emberiség nagyobb fokozatra kapcsolva energiái javát a kutatás-fejlesztés és az innováció szolgálatába…..
caseyjones 2016.07.12 11:48:30
****SPOILER****

Nekem nagyon tetszett, de valljuk be, az első rész fényévekkel jobb volt. Voltak benne hülyeségek, gondolok itt például a földi nyelven beszélő gömbre vagy az óriás földönkívülire, de ezeket leszámítva nem volt baj a filmmel. Will Smith hiányával nem tudtam megbékélni, ő viszont tényleg nagyon hiányzott a filmből. Talán még az volt probléma, hogy néhány momentumot már láthattunk az előző filmben, mint például az idegen anyahajóba repülést.
Steven Hiller kapitány (Will Smith) fiát alakító színész szerintem nagyon jól játszotta szerepét, és hasonlított a 20 évvel ezelőtti Dylanra (ugyanis most nem az a színész játszotta, aki a '96-os filmben, pedig úgy lett volna az igazi). Liam Hemsworthszel sem volt probléma, bár én úgy vettem észre, hogy ő akart Will Smith "helyettese" lenni. Ilyen szempontból viszont nem volt túl erős karakter. Amikor először megláttam Maika Monroe-t, Whitmore elnök lányát, abban a pillanatban eldöntöttem, hogy ez egy ritka gagyi alkotás lesz, ha tele lesz ilyen fiatal színészekkel. A végére viszont megkedveltem, ahogy a legtöbb fiatal karakterrel is történt. A legjobb karakter viszont Deobia Oparei-é volt, aki a bosszúszomjas afrikai veteránt alakítja. Emellett Sale Ward nyújtott kiemelkedő teljesítményt, nagyon beleillett az elnök szerepébe, kár, hogy olyan korán kinyírták.
Annak nagyon örültem, hogy láthattuk az idegeneket. Persze, az előző részben is szerepeltek, de itt sokkal többet mutatott belőlük a kamera. Az viszont nem annyira tetszett, hogy CGI-jal lettek létrehozva. Kinevethettek, de szerintem a '96-os bábu földönkívüli sokkal élethűbb volt. Tény viszont, hogy azzal nem lehetett volna olyan dolgokat csinálni, hogy elragadja az ember kezéből a fegyvert, és elkezd vele lövöldözni.
A folytatásra nagyon kíváncsi leszek, főleg, hogy az idegenek bolygójára nyerhetünk betekintést. Ez egy érdekes téma. Remélem, azt a bolygót láthatjuk, amiről a beszélő gömb tett említést, ami tele van olyan túlélőkkel, akiknek bolygóit már leigázták a gonosz földönkívüliek. Remélem, a következő részre nem 20 évet kell megint várni. :)

10/8.9
caseyjones 2016.07.22 13:55:11
@Ficus Cucis: Az új generáció sem olyan szörnyű. Persze, nyomukban sincsenek Goldbluméknak, de tűrhetőek voltak. Chris Hemsworth fivére például nem is játszott rosszul, meg a Dylant alakító színész sem.
A teknőcök ugyan a hűs helyekről való kimozdulást szorgalmazzák a folytatás címében, mégis a jól légkondicionált mozitermekbe invitálnak, kivétel nélkül visszatérő magyar hangokkal, plusz pár jelentős újjal (Tyler Perryt mondjuk jól helybenhagyták), de jé, egy UIP-film, aminek szövegét nem Speier…..
Nemrég ért véget Londonban a Star Wars Celebration találkozó záróceremóniája. A háromnapos rendezvény első komoly eseménye a Zsivány Egyes pénteki pódiumbeszélgetése volt, amelyről már olvashattatok összefoglalót, a zárónap csúcspontja pedig a további évek Star Wars-filmjeinek alkotóival folytatott…..
Terence Hill is köszöntötte barátját a búcsúztatón Rómában, a temetési szertartáson. A videó olasz nyelvű, de a hangulat miatt mutatjuk nektek.  UPDATE: Egy kedves rajongó Füléné Gábor Ildikó lefordította a beszédet! "Bud mindig egy mondatot ismételgetett: mi sohasem veszekedtünk. De nem csak…..
caseyjones 2016.07.13 14:56:30
@nniicckk: Oscar-díjat valóban nem kaptak, viszont elnyerték a David di Donatello-díjat, ami Olaszországban a legnagyobb filmművészeti díj.
aeon flux Bud Spencer (1929 - 2016) 2016.06.27 23:20:27
"Csak a Puffin lekvár ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot!" "A kedvencem a hagymás bab!" "Ha nem nézek rád, nem lesz hányingerem." "Ne izgulj, behunyt szemmel olvasok ezekben a könyvekben." "Nem-nem, menjünk inkább talán azonnal a vályúhoz!" "Úgy hiányoztál, mint sárgaláz a lepratelepen." "Ez…..
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
Hát eljött a vég napja is végül.  Azaz a sok mindent lezáró The End turné európai körmenetének első állomása, estéje, Budapesten. Mint tudjuk mindez pedig egy búcsú része volt. Az utolsó nagyszabású Black Sabbath turné. Amivel lezárul több mint négy évtized  zenei munkássága. Legalábbis a kismillió…..
Talán csak a Barlanglakók Szövetségének legfelsőbb vezetése nem hallott még arról, hogy 20 év után újra Magyarországon koncertezik a Red Hot Chili Peppers. Anthony Kiedisék szeptember 1-én fogják Budapestet megmozgatni a friss lemezük, a The Getaway lemezbemutató turnéja keretében. A Budapest…..
caseyjones 2016.05.13 14:03:04
@caseyjones: Mármint: amikor már elfogytak a jegyek az első koncetre.
caseyjones 2016.05.13 20:47:49
@ordasbacsi: Akkor 58.000-ért. Jegyeket visszaváltására van lehetőség, igen, de csak 20%-át lehet visszakapni. Legalábbis én ezt hallottam.
Időről-időre felröppen egy hír azzal kapcsolatban, hogy a Warner Bros. mikor és kikkel tervezi leforgatni a 90-es évek egyik kultfilmje, a Space Jam folytatását. Ha valaki esetleg nem emlékszik, ez az a mozi, amiben a Looney Toon karakterek Michael Jordan segítségével csapnak össze a szörnyek…..
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
Krumplishal A mormon lányok 2016.02.01 13:55:40
De hogy is van ez? Egy férfi két feleséggel? Az Ördög jobb és bal keze című kedvencünkben, Terence bizony kacérkodott a gondolattal, hogy Sarah és Judith hites urává váljon. Két feleség egy férjnek, ez jó is meg rossz is tud lenni. Bár, ha belegondolunk, hogy a Kincs, ami nincsben három feleséget…..
caseyjones 2016.04.10 22:04:48
Bizony, ismét születésnapot ünneplünk, ráadásul nem is akárkiét, hiszen a nagy nap Terence Hillé, aki ma tölti be a 77. életévét! A Krumplishal legénysége boldog születésnapot kíván a Papi legkékebb szemű kedvencének és kívánunk további sok sikert, boldogságot és egészséget még hosszú-hosszú éveken…..
caseyjones 2016.03.29 13:26:05
Az RHCPtv5 információ szerint elkészült új lemezével a Red Hot Chili Peppers. Az album közel két éve készül. A zenekar utoljára még 2011-ben adott ki lemezt I’m With You címmel, azon az albumon mutatkozott be a John Frusciante helyére érkezett új gitáros, Josh Klinghoffer...
Ez még mindig nem az a videó, amit eredetileg évadnyitó résznek terveztünk. Azzal eléggé elszámoltam magam, sokkal több melót igényel, mint gondoltam, úgyhogy bármennyire is gőzerővel készül, még sajnos várnotok kell rá. Amellett akartam egy Minis-t készíteni ebből A jeti visszatérből, ami egy…..
Jogosan hiányoltátok a 21 utált zenekaros cikkünknél a magyar mezőnyt. Ezt jelen írással igyekszünk is pótolni nektek! Mivel a közönség szava szent, a kedvetekért összeválogattunk egy kis háztájit, lássuk, kik azok a magyar bandák, akiket elítél a közvélemény egy része,…..
caseyjones 2016.01.19 20:43:25
caseyjones 2016.02.20 16:35:24
@gizmo26666: De ez a szám legalább akkor készült, amikor a Viva TV még normális zenéket játszott.
Ma pótolja budapesti koncertjét az Eagles Of Death Metal, ami ősszel a zenekart ért párizsi terrortámadás miatt maradt el. A szervezők többször is hangsúlyozták, hogy mindenki érkezzen hamarabb a szokottnál, ugyanis a nagyfokú biztonsági ellenőrzés miatt lassú lehet a bejutás. A biztonsági…..
Na, ácsi! Mi az, hogy utált? Mi az, hogy nem érdemelték ki? Mi alapján lesz egy zenekar "rosszabb", mint a másik? Meg úgy egyáltalán!? Ez nem olyan boszorkányság szerű izé lesz, hogy kitaláljuk, vagy megmondjuk, hogy most kit nem kell szeretni. Vagy kit nem kell annyira mégsem nem…..
Krumplishal A rejtélyes Galina 2015.11.29 10:35:15
Kedves kuzenek! Nagyon sokszor találkozhattatok már a mellékszereplős rovatunkkal, hiszen a blog indítása óta valljuk, hogy a két Mester sikeréhez a velük együtt szereplő színészek munkája is kellett. Rengeteg kedvencünk került ki közülük, hiszen Anulu, a Görög, Geronimo, Bob,…..
caseyjones 2015.12.27 23:22:15
@gabute: Mi utal arra, hogy anyai ágon felvidéki magyar zsidó?
caseyjones 2015.12.27 23:30:34
@caseyjones: Oké, megtaláltam. Kicsit kutakodtam én is az interneten, és a rokona, Wertheimer Ferenc amellett, hogy magyar neve van, budapesti levéltárban van nyilvántartva, tehát a mi Galinánknak az ereiben minden bizonnyal magyar vér is csordogál. :)

lnyr.eleveltar.hu/bflquery/detail.aspx?ID=3062781
Krumplishal Erőt, egészséget! :) 2012.06.25 15:48:00
Nem léptünk vissza a 80-as évek szocialista világába, erről szó sincsen, de a 80-as évekkel kapcsolatban már nem merném ugyanezt elmondani. Bud és Terence ugyanis pont az 1980-as években voltak közös pályájuk csúcsán. Természetesen ez csúsztatás, hiszen egy igazi rajongó az…..
caseyjones 2015.12.27 21:15:27