Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vádöfák

13 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No, Mókuska!Értem én, hogy nem érted mivan, ezért adok némi fogódzót a pöcsöd helyett. Elkenődtél picikét? Frusztrált lettél, mint Göcsört - tudod, a Dombról, mindig ott volt, azért volt Göcsört, mert jobb napjain meg nem különböztetted egy földből épp kifordított cseresznyefagyökértől -, mikor a…..
Kicsit belefigyeltem gyermekkorom korai éveibe - az előző posztok indukálták ezt az örvényt - és lám mik bukkannak fel. Baranyai 31. - a most árnyat adó fák anno még csemeték sem voltak... Kezdjük azzal ki is volt ott... nagyjából mindenki, aki számított. A 60as évektől kezdve megérkezett ugye a…..
Egy újabb ikonikus hely és most hál' az Istennek nagyon-nagyon előremutató dolgokról kell meséljek. Van ez a kiváló közösségi hely, a budai oldali rezidenseknek nagyon sokat, a pestieknek sokkal kevesebbet mond - de velük ugye nem foglalkozunk, mi itt félünk és reszketünk. Volt egyszer, hol nem…..
Vádöfák 2017.01.27 13:13:22
Gyerekeeek, nagyon kösz, megyünk tovább!

@pappmikie: Móricz gomba több teljes posztban is szerepelni fog, mint koordinátarendszerünk origója. Nomeg a kisbüfék a megállóban...

@murray: ihíííí, HL persze megvan, mi is megfordultunk arra migránsként, kötelező volt. :) Van onnan is bőven sztori, nézz majd vissza néha, lesz meglepetés.
Vádöfák 2017.01.27 13:39:56
@pappmikie: :D jaja, én is így emlékszem.
A "minden legendának van valóságalapja" azonban helytálló, majd lesz poszt a 'telefonfülkétszétrúgráhívjákarendőröketazthisziőazokosabbbeszopja' témakörben a részletekkel.
Lágymányosi éveim jó része a feledés homályába vész - ami biztos, hogy a szüleim többre, a barátaim meg kevesebbre emlékeznek. Mindez azért érdekes, mert rá kell döbbenjek: ahol az életem első tucat évét eltöltöttem, no az a hely úgy nincs többé, hogy van. Hova tűnnek el a helyek, ahova emlékek…..
A kertvárosi, családias hangulat sokak számára vonzó élettér. Nem csoda ez, hiszen a folyamatos zaj és nyüzsgés temérdek energiát vesz ki az emberekből, így nem árt egy kellemes környezetű családi fészek, ahova nap mint nap hazatérhetünk. Mai bejegyzésünkben egy olyan modern…..
Puzsér Róbert, a megélhetési celebségnek látványosan hadat üzenő megélhetési celeb kedden káromkodással teli Facebook-bejegyzésben ment neki egykori kenyéradó gazdájának, az RTL Klubnak, nem sokkal azután, hogy a csatornán véget ért a többek között pont az…..
Az évek múlásával arra kell lassan ráébrednem, hogy vagy én züllök menthetetlen pályán, vagy az engem körülvevő emberek azok, akik nagyot változnak - és sajnos nem feltétlenül a nekem tetsző irányba. Ez persze annyira szubjektív mint a sebességérzet, dehát a Tönki is hanyattbaszta magát, amikor a 30…..
A mai poszt képeit elnézve nehéz lenne nem nosztalgiával gondolni az ötvenes-hatvanas évek Amerikájára. A meglepetés akkor jön, ha eláruljuk, hogy Larry Niehues ezeket a fotókat a nagyon közeli múltban készítette. A francia Larry Niehues világéletében rajongott az Egyesült…..
Lehet hangulatfestő szavakat halmozni, modorosan vagy lazán beleállni egy-két véget nem érő körmondatba, de a legtöbbet mégis a karakterek adják vissza. Ilyen karakterekből épül az életem, mert nem rosszak a helyszínek - a blog is az ami, erre reflektál -, az arcok, hangok,…..
Bagoly Bácsi projektnép művelő sorozata egy expresszvonat sebességével száguld tovább, a mai részben végre helyretesszük a projektmódszertanokat, mégpedig az összeset egyszerre! "Szervusztok, gyerekek! Üljetek le szépen, és nagyon figyeljetek, mert ma a projektvezetés egyik…..
Vádöfák 2015.04.02 12:45:18
@BigTom: maradjunk szerintem annyiban, hogy azok a szakmák, amikkel esetleg összehasonlítasz, nem 20-30 éve komolyan vett dolgok. A projektmenedzsment, szoftverfejlesztés, integráció azért fejlődnek és fejlődhetnek iszonyatosan gyorsan, mert viszonylag újak. Itt bizony helye van a kísérletezésnek és nincs helye a vaskalapos, szabálykövető hozzáállásnak - egyébként a projektmódszertanok nagyon gyors fejlődése és változásai is azt mutatják, hogyan lehetne nagyobb szabadságfokot és ezzel együtt nagyobb hatékonyságot biztosítani. Ez nem könnyű, talán ezért nincs még meg a Szent Grál.
Volt egyszer Őrmezőn a Zsidó. Nem, kurvára nem volt zsidó, ez a név csak ráragadt és senki, semmilyen pejoratív dolgot nem gondolt bele. Pontosan fordítva volt, ez már dicséretként hangzott, az emberünk hihetetlen üzleti érzékkel volt megáldva, bár a 60 perces Polimer kazikat amiket egy…..
Már a Baranyaiban úgy járkáltam haza sokszor, hogy felmásztam a ház falán futó villámhárítón a konyhaablakig, benyúltam a nyitvahagyott bukón - nagyjából reedrichardsosan - kinyitottam az ablakot és beugrottam a lakásba. Ez a jó szokásom meg kellett maradjon, annál sűrűbben…..
Most hogy húztunk egy ívet és mindenki levette, hogy nem egyszerű hülyegyerekként, hanem kaméleonba oltott vadbaromként tengettük a napjainkat, jöjjön egy kis háttér - miért ne, miből lesz a cserebogár. A fényképalbum vigyorgó idiótái túlnyomórészt igazi városi parasztok, a…..
Kaptatok állatságot, kaptatok két kemény piálást, jöjjön egy kis chill, ahogy régen is. A felkészülések, lepukkant kipihenések, meg úgy egyáltalán hétvégi és akár hétköznapi lazulások kiváló helyszíne volt a Domb. Ha leejtőnek felfelé állva balra néztél - 153-as…..
Érden az ikonikus Excalibur diszkó. Nem, nem a mai nemtommi, hanem a régi... ahova érdemes volt lemenni, mert olyan zene szólt, amiről máshol csak álmodtak, ahol úgy tudtál lazulni, hogy a kutya nem szólt hozzád és nagyjából értelmetlen volt a vadállat kidobókról beszélni, mert…..
Ha nem calibur, akkor házibuli! Van annak jócskán diszkrét bája, amikor nem kell odafigyelned arra, hogyan és mikor esel össze, mert tudod, hogy jó helyre és jó kezekbe zuhansz. Mondjuk a hányás letuszkolása a kádlefolyóba otthon nem a kedvenc szórakozása senkinek, de egy diszkós…..
Kurvára híve vagyok az átgondoltságnak, a választékos stílusnak és az egyértelmű kommunikációnak. Ha tehetem a magánéletben is alkalmazom a struktúrákat - jót tesznek a hatékonyságnak. Hogy ez honnan jön, fasztudja. De így van, ez ellen ha szeretnék sem tehetek sokat. Ellenben…..
Christopher Nolan a mai rendezők között akkora liebling lett, hogy már-már érinthetetlennek számít. Dagadó rajongóbázisa szent tehénként bánik vele, még harmadik Batman-filmjét, a hiányosságokban bővelkedő Felemelkedést is úgy körbeimádták, mintha Isten ajándéka lenne. Eddig nem szúrta a szememet,…..
Vádöfák 2014.11.10 17:45:10
Minden fanyalgónak kéretik egy kicsit körbenézni - főleg a nagyon sokszor és méltán hivatkozott 2001/2010 háza táján:
- Monolit: konkrétan az egy anomália, mit ad Isten gravitációs. A 2001 végén meg kiderül, hogy mi is? Jah, hogy egy téridő kapu... magyarul féreglyuk,
- hogy is van? bemegy a monolitba, eltűnik, aztán szellemként tér vissza az anyjához, hogy a tévén keresztül beszéljen vele. Másvalaki, aki nyálas giccsnek tartja a könyvespolcos megoldást?
- megőrülő szereplő, aki mellesleg nem is őrült, csak a saját logikája mentén cselekszik? Ez sem rémlik?

Arról már nem beszélnék, hogy a kedves kritikusunk a saját seggéből sem húzta ki a fejét, amikor ilyen baromságokat ír:
"közelben kialakult fekete lyuk..." Mi? A féreglyukon keresztül egy mesterséges(!) bolygórendszerbe jutnak, amit "azok" csináltak. Itt több mint 10 lakhatónak tűnő bolygó van a lakható zónában, ezekre mentek az első pionírok... őket követnék és azért nem mehetnek oda mindegyikre, mert a fekete lyuk közelsége miatt a gravitáció eltorzítja a téridőt és mire végigjárnák az összeset, eltelne a földön csillió év... annál több, minél közelebb mennek a fekete lyukhoz, lásd vizes bolygó.
S hogy miért fekete lyuk? Miért nem egy szimpla nap? Miért pont egy óriás fekete lyuk, aminél elméletileg nem feltétlenül tép szét a gravitáció? No miért? A válasz a szintén "nyálas" megoldásban rejlik: nini, visszatért. Csendben felhívnám a figyelmet, hogy a fekete lyukak az elméleti asztrofizikában potenciális féregjáratok...

Annyit üzennék még, hogy nézd meg a filmet olyan 5x, aztán ülj le, elmélkedj, olvass, ha ahhoz nincs kedved akkor nézd meg a Kozmosz/Világegyetem sorozatokat, majd megint nézd meg ezt a filmet... különös tekintettel a főhős lányának szánt okítására, a film elején, hogy mi a tudomány és mi a hit. Aztán elemezd a filmet, próbáld összerakni és menni fog. Ha nem megy, akkor benned van a hiba.

Tökéletesen leszarom milyen rendező Nolan, a könny nekem is sok volt - pedig mérnök, 5 gyermekes (4 lány), 40 éves apa vagyok. Ami viszont kétségtelen, hogy ez a film minden tekintetben méltó utóda a 2001/2010-nek.

Egyben nem lenne baj, ha a filmkritikát olyanok írnák, akiknek szánták a filmet: értő laikus, bármennyire is önellentmondás ez. S igen, bölcsészek kíméljenek.
Vádöfák 2014.11.10 18:09:20
@nincs_nick: Figyeltem. A bolygók egy rendszeren belül vannak, tehát "OK" nélkül is megnézhették volna mindet... de a központi fekete lyuk közelsége miatti idődilettáció miatt erre nem volt (vagy úgy gondolták nincs) idejük.
Vádöfák 2014.11.11 10:37:00
@dr. mesterseges szinezek: Igazad van, valóban elírtam, itt kérek bocsánatot. Természetesen a "mikorszkopikus" is erős, de az enyém jobb. :)
A Sztárban sztár második adásában az ötvenéves Keresztes Ildikó olyat spárgázott a levegőben, hogy a fal adta a másikat, Koós Réka szétvert egy hungarocell-falat, Pál Dénes búgott, ahogy szokott, Dukai Regina műmellekkel csücsörített, Nagy Sanyi meg kimozogta magát a…..
Vádöfák 2014.09.16 10:52:13
@Hoppácska:
Semmi baj nem lesz.
Értem, sixx-nek tetszik. Ezért van itt. Nekem meg a pina tetszik, de nem írok róla esszét a céges levlistára.

A provokációt meg nem értem - mintha olyasmire utalnál, hogy ahogy van az egész kereskedelmi (vagy általánosságban) a televíziózást gyalázom.
Nem, nem teszem. Nézek tévét, nem csak natgeót. Mondjuk az Éjjel-nappal, meg a hasonló szarok azért többnyire kimaradnak, de elismerem még akár azok is tudnak szórakoztatóak lenni.

De tudod mit? Mivel erre van igény (nézettség alapján), álljon itt elemzés is róla, végülis médiablog vagy mi. Ahogy írtam az IH-t sem értettem soha, pedig a lányaim is nézték.

Csupán azt nem értem hogy egy értelmesnek gondolt embernek hogyan tetszhet ez... konkrétan számomra Kóos Réka sokkal inkább ijesztő volt, mint szórakoztató.

A karaoke kocsmában/házibuliban nagyon szórakoztató. Számomra a tévé képernyőjén kínos, azt sem értem hogy ki és miért vállalja el (azaz dehogynem).

A kérdésem még lóg a levegőben. Szerintem ez egy rakás fos. Ha valaki szerint nem - mondjuk sixx - ugyan mondja már el, hogy Ő mit lát benne, ami szórakoztató.
Vádöfák 2014.09.16 13:02:54
@Hoppácska:
Rendben, akkor odaállok és felveszem azt a primitív és provokatív stílust, amivel megszólítottál.

Te nem egy értetlen barom vagy, hanem egy agresszor f@szkalap, aki egy igen egyszerű kérdésre sem tud/akar válaszolni, helyette leugat.

Sixx nem mondott semmit, ami a kérdésemmel kapcsolatban releváns lenne. Ha valamit benéztem, akkor kérlek idézd ide, amit Te válasznak gondolsz.

Gyűjtöttem bélyeget, de ha valaki bejött és megkérdezte ez miért jó, akkor választ kapott és nem oltást.

Látom érzéseidben sértettelek meg, amikor ezt a rakás fost annak minősítettem, ami. Bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani. Leírtam egy véleményt, ami ezek szerint nem egyezik a Tiéddel. Kíváncsi voltam, mi állhat egy pozitív vélemény mögött. Amennyiben ennyi, amit Te idehánytál, tökéletesen értem mi áll mögötte, köszi a választ.
A Prodigyt egész egyszerűen képtelenek vagyunk kihagyni, ha itt lépnek fel. Vagyis eddig képtelenek voltunk. De most túlcsordultunk. (Fotók: Martin Wanda) A meglepetés A Jagwar Ma fellépésénél tényleg nagyon kevés aktuálisabbat lehet mondani, amivel csodás kontraszt képződött…..
Akarod tudni, hol tartasz? Ha mondjuk 30 éves vagy, akkor eddig mintegy 12 évet töltöttél felnőttként. Az előtte lévő részt nem számítom be. Sehová nem igyekeztél, minden egyértelmű volt, felelősség egy szál se, döntéseket az életedről aligha hozhattál. De ez a 12 sem teljesen felnőtt. Most nem…..
Vádöfák 2014.02.04 11:34:26
S mi lenne, ha sem a családot, sem a gyermekvállalást nem restrikcióként, hanem lehetőségként élnéd meg? Ha a felelősség nem nyomasztana, hanem felszabaditana?

Az egész irásból az süt, hogy minél kevesebb kötöttséggel, minél többet szeretnél tapasztalni, hogy UTÁNA jobb ember lehess... ugyan már.

Tapasztalj kötöttségekkel! Tapasztald meg a világot, amiben benne élsz! Úgy gondolod, hogy többet ad egy new york-i kirándulás, mint mondjuk a gyermeked óvodás kertipartija? Vagy egy laza siklóernyőzés a dombon legurulás helyett?

Valamint bármilyen meglepő, de párkapcsolat/gyerek mellett is tökéletesen lehet megvalósitani saját magadat. Akkor is ha vadászpilóta, vagy űrhajós vagy.

Az pedig, hogy meddig és hogyan tolhatod mondjuk a gyermekvállalást... nos, vállalj gyereket 50 évesen. Mondjuk ez egy nőnél már eleve kicsit markáns, lévén a biológiát elég nehéz becsapni. De legyél férfi, éld az életed... meg fogsz lepődni, hogy mennyire vagy kevésbé flexibilis 50 évesen, mint 25 éves korodban. Még inkább 68-70 évesen. Mit gondolsz, Te leszel az első 70 éves papi, aki egy 16-18 éves kamaszt full hülyének néz? Csakhogy Neked az a gyereked lesz... Amig 40-45 évesen is távol vagy már a kamaszoktól... és az nem választás kérdése, hogy az agyad hogyan működik. Az is az evolúció eredménye, mint Te magad. Egy generáció alatt megváltoztatod a tested és az agyad? A törzsfejlődésünk úgy rakott össze minket, hogy legkésőbb a 20-as éveinkben szaporodjunk - nem tudott mást csinálni. Te most választani fogsz? Ennyi erővel azt is választhatnád, hogy mostantól vizet lélegzel... sikerülni fog?

Válaszd azt, hogy a saját gyereked nagyapja leszel, a rosszabbik fajtából - aki soha nem tanulta meg, hogyan legyen igazán jó partner, hiszen önmegvalósitott 50 évig... eh. :)

Nem rosszak ezek a gondolatok, csak a timescale kicsit elcseszett. Adj olyan 15-25 generációnyi időt az embereknek és valahogy igy fognak élni. Az pedig akkor és ott természetes lesz. Most egy kicsit erőltetett.
Vádöfák 2014.02.04 13:22:22
@Quadrille Lobster:
a "kiöregedsz-és-ketyeg-a-biológiai-óra" érvet azért hallottad már, mert nem tudsz mellette elmenni. Vagyis el tudsz, de az akkor is igaz marad - most sem próbálsz vele vitázni.

Nézd, értem az érvelésed, azt gondolom. Jó is lenne, amennyiben nem lennének azok a változtathatatlan kondiciók. De vannak...

Én azt érzem igy negyven évesen, hogy még ugyanazt birom fizikailag (ha nem többet), mint 20 évesen. Mondjuk az ivás nem megy már úgy, de lehet ez csak frekvencia kérdése... :)

Azonban gondolkodásban nagyon sokat változtam. Merevebb lettem - nem a vaskalapos értelemben -, kevésbé tudok átlépni történések felett, kevésbé tudom magamba olvasztani a tapasztalatokat.

Ugyanezt látom az ismerőseimen. 35-40 évesen nem úgy keresel és találsz partnert, mint 20 évesen. Sokkal kevesebbet engedsz magadnak és neki, sokkal kevesebbet adsz és többet vársz. Ez megöli az induló kapcsolatokat, mert nem vagy annyira odaadó (mondjuk felelőtlen), mint 20 évesen.

Ezt most elemezhetnénk miért van, de elég jó magyarázatot ad rá a biológia. Az agyad "öregszik" másképp működik. Nem tudsz ezzel küzdeni, mindenképpen megtörténik. És mivel az emberek nagyjából 100% nem törődik ezzel a változással (nem úgy mint a testiekkel), nem is tud - még ha akarna sem - alkalmazkodni hozzá.

Az irásodból pedig az jön le, hogy Te sem tennéd ezt - egyszerűen megragadnád a pillanatot és annyira kinyújtanád, amig csak lehet. Ha ezt megteszed, másra nem lesz időd - úgy megélni mondjuk egy párkapcsolatot, gyereket, ahogy és amikor azt kell - mert az agyad elmulasztja a lehetőséget. S ez messze nem társadalmi konvenció, ahogy sugallod, hanem biológiai korlát.

Mondhatom úgy is, hogy ugyanazt az intervallumot kapod mindenre. Hogy mit teszel bele, rajtad áll - ez korrelál azzal amit irsz. Ha Te (jórészt öncélú) önmegvalósitást, tapasztalatszerzést teszel bele, legyen úgy. De azzal áltatni magad, hogy majd UTÁNA összeszedheted azokat a tapasztalatokat/élményeket is, amit kiszoritottál, önáltatás. Nem teheted meg, képtelen leszel rá.

S egyik sem jobb a másiknál, mindkettő egy út. Nekem azért visszatetsző az irásod, mert megmutat egy lehetőséget (annak minden hátrányával), hanem evangelizál.
Vádöfák 2014.02.04 13:24:28
@Vádöfák:
Javitva: S egyik sem jobb a másiknál, mindkettő egy út. Nekem azért visszatetsző az irásod, mert NEM megmutat egy lehetőséget (annak minden hátrányával), hanem evangelizál.
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
Vádöfák 2014.01.25 09:50:25
@feamatar: Szia.
1. Semmi baj nem lesz. :)
2. A stílusodból ítélve kb. annyi programozói múlt van mögöttem, amennyi idős lehetsz (olyan 25 év),
3. Lehetséges, hogy eddig nem volt világos, de értem a kontent a kód közötti különbséget,
4. Kérlek fejtsd ki miért ferdítés a D3 vs. EU4 összevetés ugyanazon a vason. A méretük is szignifikánsan eltér (több GB vs. 600MB), tehát valószínűtlen, hogy az EU4 a kontent miatt szaggasson,
5. Én azt mondom, hogy amelyik csapat 13 GBs patchet ad ki, az igénytelen. Te másképp látod?
Vádöfák 2014.01.26 18:54:42
@feamatar: Örvendek, hogy sikerült személyskedni.
Az "ennyire ért hozzá" nagyon nem érdekel, elég jól megfizetnek érte, hogy ne ezen rágódjak.

Ami kicsit jobban zavar, hogy teljesen legitimnek tűnik számodra (is) pl. a Bard's Tale 3,5 GB-ja Androidon, vagy akár egy 13 GB-s patch egy PC játékkal kapcsolatban, akár hogy egy egyébként rohadtul nem grafikára kihegyezett játék használhatatlan egy 2 éves felsőkategóriás gépen. Nekem nem, s ez lassan hitvita lesz, lehet én vagyok őskövület.

Mindenesetre kapok olyan visszajelzéseket a munkám során, hogy nem gondolom rosszul és amíg én fogadom el egy coder munkáját, addig rosszul jár, ha ilyesmit tesz elém, bármi is legyen az oka. Nekem mindegy, hogy engine-re hivatkozik, vagy a res-ek óriási méretére. Amíg más meg tudja oldani, hogy valami elfogadható méretű, vagy elég gyors legyen, addig ezek csak kifogások, a szarabbik fajtából.
Ugyanez igaz minden szinten, tehát egy architect se okolhat meg semmit ilyesmivel.

Akarjon a legjobb lenni, nyűgözzön le mindenkit, ne elégedjen meg egy átlagos szarral, főleg ne egy átlagnál szarabbal. Az említett példák vagy a méretüknél, vagy a minőségüknél fogva az átlagnál szarabbak, soha nem adtam volna ki ilyet a kezemből, de ha megtettem volna, akkor már nem kiraktak volna.
Vádöfák 2014.01.27 11:25:13
@feamatar:
fully voiced - nem tudom értelmezni.
Mobilon 64kbit/sec körüli a maximális ráta, amit használnak (de ami ennél mmagasabb, azt már prémiumként is definiálják, lásd T-Com és az sem éri el a 128 kbit/sec-t). Ez bőven elég beszédhanghoz, egy játékban is. Ha 128kbit-el számolok, akkor is kb. 100 perc 100MB. Csodálkoznék, ha netto 100 perc duma lenne benne...
mozik: scriptelt cuccok az engine-el generálva. Mást nem láttam benne, de lehet benéztem.
SEMMI nem indokolja ezt a méretet.

Az eredeti témához pedig annyit, hogy nem csak itt, hanem mindenhol az "enormous, gigantic" jelzőket használják, nem pozitiv értelemben. Sehol nem láttam jó indokot, hogy miért ekkora a cucc, csak bullshit-elést. Az, hogy a DLC benne van (ha igy is van, de sehol nem erősitették meg) egy baromság, az meg a másik, hogy az ahhoz való kompatibilitáshoz kell. Ha ahhoz kell, nem teszem bele egy patch-be, hanem adom azzal...

Az EU4-es témát szerintem kimeritettem. Igen, volt support, driver, DirectX, patch update (Steam játék). Semmi értelmes válasz vagy megoldás, a cucc ugyanúgy szar. Ha inkompatibilitásról van szó, z is gáz, nem egy dzsunka notiról van szó, szerintem az Asus 2 éves csúcsgépe, Win7-el Steam-en, nem az a kategória, amire ne lehetne tesztelni, felkészülni - vagy a bejelentés után (ami megvolt) megoldani a problémát.

Egyelőre semmi olyat nem mondtál, amivel okolhatóak ezek a méretek, problémák - már persze azon túl, hogy hülye vagyok hozzá. :)
Más?