Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arslab

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lányszobák titkai Rendben 2018.11.30 15:35:47
Miközben elég részegen botladozott a fiú mellett hazafelé, barátnői intelmei visszhangzottak a fejében: ne feküdj le vele elsőre. Mert olyat nem illik, ugye? Ő is így gondolta, meg hát ezt tanítják a lányoknak: ha az első randin lefekszel vele, nem fog komolyan venni! A szex mindig is meghatározó…..
Arslab 2018.12.02 00:11:40
Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor minden csúnyán összejön. Amikor a hétköznapi, máskor szinte észrevétlen alkalmazkodás úgy ledörzsöli rólunk a felhámot, hogy minden egyes további nehézség, bármilyen csekélyke többletsúllyal már az elevenünkbe vág. Amikor pillanatnyilag tényleg csak…..
Arslab 2018.11.08 20:23:47
Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen...
Arslab 2018.10.23 23:52:46
@Hofipisti: tízezer katonával fegyveres konfliktust? Érdekes elgondolás.
Arslab 2018.10.24 23:59:03
@wolves84lb: Soha sem voltunk nagyhatalom. Mindegyik nagyhatalom vesztett csatákat, háborúkat. De pl. a mohácsi síkra kiállított haderőt bármelyik nyugati nagyhatalom megirigyelhette volna (úgy hogy az erdélyi, horvát és cseh seregrészek meg sem érkeztek). Ők sem tudtak kiállítani akkor nagyobb sereget. Jó a törökökkel nem voltunk egy súlycsoport.
Arslab 2018.10.25 00:05:03
@wolves84lb: A mai Németország nem a Német-római Császárság jogutódja. Olaszország sem a Római Birodalom jogutódja.
Pangea Kismartonok 2018.10.17 21:35:22
Kismarton jelenleg az Ausztriához tartozó Burgenland tartomány székhelye. Soprontól északra található, legnagyobb nevezetessége a város közepén álló Esterházy kastély és annak parkja. Kismarton azonban nem mindig volt 14200 lakosával Burgenland messze legnépesebb települése, az egységes város csak…..
Arslab 2018.10.19 02:30:45
@vg123: rosszul tudod. voltak válaszrási visszaélések, de a lényegen nem változtatott.
Olyanra vetemedek most, amiről mindig is lebeszélem a gyermekeimet: skatulyázni fogok. Ha szebben szeretném mondani, kategorizálok, ami azért mégis diszkrétebb megközelítés. Ezek a jellemtípusok márpedig léteznek. Volt tíz említésre méltó szingli évem a házasságomat megelőzve. Ma, amikor az éterben…..
Arslab 2018.07.24 22:29:07
  A párkapcsolatok, házasságok kapcsán olyan elképesztően sok tévhit él a köztudatban, hogy vaskos köteteket lehetne megtölteni velük. Az egyik legelterjedtebb hiedelem, hogy létezik valahol a világban egy ember, akit csak azért alkotott meg a Teremtő, hogy a társunk, a kiegészítőnk, a másik felünk…..
Most is az vagyok persze, hiszen ez adja a bájamat, de tény, hogy olyan mértékű már nem lesz - sem a báj, sem a naivitás -, mint frissdiplomásként. Akkor árad az emberből valami ellenállhatatlan, ragyogó enthuziazmus, ami párosulva sziklaszilárd irodai szkilljeivel (doksiba írás, prezentáció…..
    Móricz Zsigmond regénye ezer sebből vérzik. Nyomasztó, komor és nem hozza el a kellő katarzist; arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy az olvasóban kétségeket ébresszen a valódi "jóság" természetét illetően. (Móricz mentségére szolgáljon, hogy művét nem gyermekregénynek szánta, ezzel szemben…..
Mikor? Melyiket? Összetartozás 2018.06.24 03:06:03
Fél évtizede egészen pozitívan fogadtuk blogilag, hogy Magyarország kormánya június 4-ét, Gyurcsány Ferenc születésnapját a trianoni béke aláírásának az évfordulóját a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította. Akkor úgy tűnt, hogy túllépett a búsulós gyásznapon, és ezt a valóban nem túl fényes…..
Arslab 2018.06.25 01:49:53
@TanNé: Nem a magyarok igázták le Horvátországot, hanem Szent László és Könyves Kálmán hódítottak meg területeket és Kálmán horvát király lett (érdekes módon Biograd na Moruban (Tengerfehérvár), ahol megkoronázták mai nap is van Kálmán király utca :)Apropó Szlavónia Magyarország része volt, a középkorban magyar lakossággal, aztán a török után lett csak Horvátországhoz csatolva. Horvátország észak felé terjeszkedett
Arslab 2018.06.25 18:40:03
@chrisred: Német-Ausztria nem tekintette magát az Osztrák Császárság jogutódjának. A nemzetközi jogban volt csak, hogy legyen aki elvigye a balhét. Magyarország ellenben soha nem mondta ki elszakadását a Magyar Királyságtól :)
A szlovák érvelés már ott bukik, hogy Ausztriaát 1918 előtt és után is ugyanúgy nevezi Rakusko csak Mo-t nem.
Arslab 2018.06.25 18:42:51
@chrisred: ezt mire írod?
Szóval tele van a tököm azzal, hogy felmegyek a netre, és mindenhol ezzel találom szembe magam. A fészbúkon, a gyakorikérdéseken, a különféle szenny- és egyéb oldalak kommentszekciójában, a jutyúbon meg még a jó Isten tudja, hogy hány egyéb helyen. Sírnak a pasasok, hogy: - minden nő szemét…..
Csak mondom Haj, Rákóczi! 2018.06.15 16:02:26
Az oktatással leginkább az a baj, hogy nem eléggé hazafias - tudhattuk meg Németh Szilárdtól, aki honvédelmi államtitkári minőségében nyilatkozott meg az Orient Rádió közel egyórás műsorában. Eddig nem is hallottam erről az Orient Rádióról, most utánanéztem, és kiderült, hogy az OrientPress…..
  Tekintve, hogy gyermekeim anyjával egy céges értekezleten ismerkedtem meg, nehéz volna a címbéli frázis mellett érvelnem. Persze, egyébként sem tenném, hiszen úgy hülyeség, ahogy van. A házasságok, párkapcsolatok jelentős hányada a közös munkahelyről startol. Kár volna ezt a kitűnő vadászmezőt…..
Különösen nem ötből négy. Az a négy, amelyiket Nigéria lakosainak AIDS-es 80 %-a megerőszakolt. És most persze AIDS-esek lettek, de minimum HIV fertőzöttek. Ezt mind ifjabb Lomnici Zoltántól tudtam meg, aki alkotmányjogászhoz illő elfogulatlan szakértelmével világosította meg az elmém. Talán…..
„Mindnyájunkban van valami, ami azt akarja, hogy boldogtalanok legyünk. Képzeletbeli problémáinkból emiatt gyakran valódi probléma lesz. Valódi problémáinkat pedig erősen eltúlozzuk miatta.” (Benjamin Hoff) A tulajdonunkhoz állhatatosan és kitartóan ragaszkodunk. Mindaz, amit megszereztünk, kemény…..
Arslab 2018.02.23 23:02:59
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
Egy februári blogposztunkban arról számoltunk be, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket, miután a Hír tévé olyan riportokat készített, amelyekben ennek ellenkezőjét próbálta bizonyítani. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)…..
Most pottyant be a leveles ládámba az A4 Építészstúdió sajtóközleménye, hogy egy nemzetközi versenyen nyert elismerést Kendik Géza, Papp Zoltán és Maza Orsolya fémhomlokzatterve a Vasas vívócsarnokára. Tetszik, remélem meg is valósul. A kurta sajtóközlemény szerint…..
Megérkezett végleg Szlovákiába is a Jobbik kísértete: Krasznahorkán Kotleba kísérletezett. Ugyanabban a műsorsávban, szombaton eközben (bezzeg) Prágában a zene tematizálta a romakérdést: "mindannyian cigányok vagyunk"! Te melyik utat választanád? Prága-Holešovice…..
Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor…..
Arslab 2012.09.03 22:30:23
@igi1:
még egy érv a halálbüntetés mellett
rég fel kellett volna lógatni
és nincs ez
de az örményeknek kb akkora morális alapjuk van beleszólni a magyarok dolgába, mint az azerieknek
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
Arslab 2012.07.25 23:16:48
@Crescence:

A posztoló feltalálta a spanyolviaszt! A mentorálás intézménye ma is létezik. És igen van, hogy a tanár-mentor a "szülő" fölé helyezhető, illetve utóbbi helyezi magát túl mélyre.
Van tanár ismerős, aki megfenyegette a "szülőt" ha a mentorált pénzből (mert a mentorált is kap pénzt) nem vesz a gyerekének pl. ruhát, akkor ugrik a mani...
ProgBlog Kedves Angéla! 2012.06.04 22:38:00
„Uram Király: egy egyszerű magyar áll előtted!”Bácskai Lauró István: Gyula vitéz télen-nyáron - 1970  Tisztelt Kancellár Asszony, Kedves Angéla!  Egy egyszerű magyar szól Önhöz e levél által – ám kétmillió másik nevében! Mi, a…..
Arslab 2012.06.05 23:57:14
@Pan Modry: Jah, ezért magasabb Szlovákiában a munkanélküliség + a Dunától északra lévő magyarlakta területet Szlovákia elhanyagolja, míg Győr-Mosonba költöznek Szlovákiából

+

miért legyünk "alja németek"?
A németek java is kivándorol!!!!

cirka 20ezer éppen Magyarországra...
Autonómia-modellek A Finnországhoz tartozó Ålandnak nincs sok köze Szerbiához, és a többi volt jugoszláv tagállamhoz, amely területek hírei blogunk fő profilját képezik. Annál több viszont a jól megvalósított etnikai kisebbségi autonómia-modellhez, ami a vajdasági magyarság…..
    Érdekes felvetése van a (Daily) Mail Online oldalnak. Bemutatnak egy egyszerű, otthoni hajvágást lépésre-lépésre egy nagy szakértő segítségével, hisz sokan ezzel spórolnak pénzt a nagy válságban. Kérdezik azt is, akkor most a fodrászoknak…..
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Arslab 2012.05.14 01:04:28
@John Nethem:
Napi 8 óráról van szó a posztban