Regisztráció Blogot indítok
Adatok
checkinblog

73 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem Budapesten a Lövőházat, annyi különböző hely fér meg ott. A legjobb környezetbe érkezett meg ide október elején a Good Karma nevű étterem, ami szó szerint még színesebb és ízesebbé is tette az utcát. Mert volt még ezt hová fokozni! De mitől lesz különleges egy újabb indiai étterem a…..
Májusban szerencsém volt Nápolyba látogatni pár napra, és ugyan eddig is imádtam Olaszországot, azt hiszem, most sikerült megtalálni itt a kedvenc városomat. Hogy miért? Mert Nápolyban minden megvan, amit kerestem: tenger, szűk utcák, történelem, modernitás és olyan csodás gasztronómia, aminek azóta…..
checkinblog 2016.08.11 10:32:21
@orient: Ezt a magyarokat szeretik dolgot aláírom, imádott minket a házigazdánk érte :) ás alapvetően kedvesek az emberek nagyon. legalábbis rossz tapasztalatom ebben nem volt.
checkinblog 2016.08.11 10:33:39
@Drago Brutic1: a gesztikuláció, bizony. minél délebben van az ember olaszban, annál kevésbé szólalnak meg az emberek más nyelven, de kézzel-lábbal próbálkoznak és nagyon pozitív hatást vált ki az ember, ha olaszul köszön, kér, stb.
checkinblog 2018.11.18 16:59:25
@Mancilla Pectoralis: Nápolyból, Circumvesuviana vonattal :)
Nemrég Koppenhágába tettem egy pár napos kiruccanást, ami tökéletesen jó olt arra, hogy kapjak egy elég megnyerő nyitóképet a városról és átéljem kicsit az ottaniak mindennapjait. Korábban olyan kifejezetten nem vágytam ide (öreg hibám, hogy nem rajongok zsigerből a skandináv…..
checkinblog 2015.11.06 11:12:46
@cardiobascularis: olyan édes vagy, hogy helyettem is tudod, hogy mit éltem át. ha megnézed, pont nem feltétlen olyan dolgokról van itt szó, amiket az útikönyvekben ajánlanak, és úgy látom nem igazán jött le, hogy nem az volt a cél, hogy végigrohanjam az egészet, és mindenről csináljak egy képet, mint a japán turisták.
checkinblog 2015.11.06 11:13:37
@kék madár: pedig tényleg van egy csomó!
checkinblog 2018.11.17 22:45:53
@Szilárd Szombati: Köszi! :)
Amikor valaki hosszabb időt tölt Nápolyban vagy a környékén, mindig Caprira Ischiára, Sorrentóba vagy éppen egészen az Amalfi partig igyekszik. Pedig van egy kis sziget mindössze 40 percre a nyüzsgő olasz várostól, amit halászok laknak, a neve pedig Procida. És eskü, izgalmasabb, mint az előbb…..
A blogon leginkább saját élményekkel foglalkozunk, amiket a mi fotóink illusztálnak, de ezt a sorozatot muszáj megosztanom veletek, hiszen nagyon is kapcsolódik friss nápolyi élményeinkhez. Bruno Barbey a 60-as években járta be Olaszországot, és fekete-fehér képeken örökítette meg a különböző régiók…..
Idén már zsinórban harmadszor mentünk vissza Nápolyba, annyira megfogott a város megjelenése és hangulata. Minden alkalommal egyre jobb itt élni pár napig, ami nemcsak azért van, mert elképesztően izgalmas és szép hely, hanem azért is, mert jó a lakói között lenni. Sokat tanultunk már a nápolyiaktól…..
checkinblog 2018.10.18 16:39:50
@malocz: bizony! :) a hölgy egy legenda, itt egy történet róla, ami velünk esett meg :) www.instagram.com/p/Bomo4YRARka/?taken-by=cukornyul
checkinblog 2018.10.18 16:40:27
@RobertJ: Annyira ugyanígy! :)
checkinblog 2018.10.18 16:42:47
@mt-03: Veled megesett? Mert egyik alkalommal sem tapasztaltunk ilyet. Pedig bejártuk sokszor a kikötöt, a montesantót, vagy éppen a spanyol negyedet is minden napszakban és többfelé laktunk a városban. Nem a világ legbiztonágosabb városa, de nem is olyan, mint amilyennek sokan lefestik. A véleményünk szerint pl a Blaha százszor rémesebb.
Gyerekkorom óta gyakran járok a Mátrába, a hazai hegységek közül ez az, amit a legjobban ismerek. Kiskoromban a családdal leginkább a népszerű Mátrafüred-Kékestető vonalon mozogtunk, és a Mátra belső részei felé ritkábban vitt az út. Tavaly azonban egy random utazás során beleszerettem a Kékes utáni…..
Nem csak Budapest, hanem London is sokkal szabadabb nyáron, rengeteg új lehetőség nyílik a szórakozásra, ha olyan az idő. Idén ráadásul olyan hosszú hőhulám söpör végig a városon, amiben fel kellett találnia magát a helyieknek. Utóbbiban elég jók, tikkadás helyett sörkertekben tobzódtak, vagy éppen…..
checkinblog 2018.07.23 11:00:49
@szdan: Nem igazán értünk egyet, de ízlések és pofonok :D
Ortygia nem más, mint Siracusa gyönyörű történelmi belvárosa. A mindössze egy négyzetkilométer alapterületű városrész egy kis szigetre épült, és bár tényleg nem nagy, több mint 3000 éves története van. Egynapos kirándulásnak tökéletes, de utána is marad benn felfedeznivaló!..
Cataniában található Olaszország egyik legnagyobb és legnyüzsgőbb halpiaca, ahol a helyiek minden hétköznap és szombatonként is tobzódhatnak a friss tengeri áruban. Nem is olyan könnyű átadni azt a forgatagot, ami itt tapasztalni, hiszen kellenek hozzá a hangok és az illatok is, de most képek…..
A Szent György-hegy a balatoni borrégió egyik legszebb része, ami csodás adottságai ellenére eddig csak ritkán kezdett el igazán zsizsegni. Most azonban egy friss rendezvény június 2-án kinyitotta a pincéket és új életet hozott a tőkék közé úgy, hogy miután leraktuk az utolsó pohár bort hajnalban,…..
checkinblog 2018.06.04 14:19:57
@bontottcsirke: Többnyire többe, és szó nincsen hájpról.
checkinblog 2018.06.04 14:20:33
@Myko: Legyen ám! :)
Brunate egy apró, alig 1800 fős település, ami közvetlen Como fölé magasodik és a hegytetőn található szűk utcáival. A városka elég szerencsés helyzetben van: gyakorlatilag minden szegletéből olyan kilátás nyílik a Comói-tóra vagy a környező erdőkre és falvakra, hogy az már szinte nem is fair. De…..
checkinblog 2018.06.03 20:27:45
@lalolib: Szia! Sajnos ilyen szemmel nem néztük, és valóban sok a lépcsó például, ami a beszálláshoz vezet. De az a biztos, ha megkérdezitek az üzemeltetőt itt: www.funicolarecomo.it
Funicular Office
piazza Alcide de Gasperi, 4
22100 Como
tel. 031-303.608
fax 031-302.592
eMail: info@funicolarecomo.it
Comói utunk során egy délutánt töltöttünk el a gyönyörű Bellaggióban, ami a Lariónál, azaz a tó Y alakú elágazásánál fekszik. Emiatt pedig olyan panorámájval bír, amit egy idő után már befogadni is nehéz. Mutatjuk!..
Amikor a Comói-tó kerül szóba, sokaknak nem feltétlenül Como városa jut eszükbe, mint úticél, hanem inkább más, ismert tó környéki látványosságok. Como úgy érzem, hogy kicsit el van hanyagolva, pedig érdemes rá odafigyelni: mert élhető, kedves, közvetlen és nem utolsó sorban, de gyönyörű. Legutóbb…..
checkinblog 2018.05.17 10:38:42
@Kyria: köszönjük a tippeket! és teljesen egyetértünk: vissza kell menni :)
A nagy és klasszikus karácsonyi vásároknak megvan a maga ünnepélyes hangulata, de ezeket sem szeretheti mindenki - szóval néha érdemes új és izgalmas helyszínek után kutatni a városban advent idején. A Czakó Kert portáján december elején indult útjára Buda nagyon új és nagyon apró karácsonyi vására…..
checkinblog 2017.12.13 08:32:21
@ételizésítő: aww, köszi!
Minden évben izgatottan várjuk, hogy belekóstolhassunk abba, milyen is lesz az aktuális évjárat. A Juniborászok a DiVino Gozsduban gyűltek össze a héten, hogy megmutassák a lehető legfrissebb tételeiket, mi pedig felállíthassuk személes toplistáinkat az újborokból...
A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik sztárcsemetéje, Asha kistesót kapott: szerda hajnalban ugyanis megszületett az elefántmama, Angele újabb borja. Az éppen három napos csöppséget ma a sajtónak is bemutatták - ott voltunk és képeken most nektek is megmutatjuk!..
checkinblog 2017.11.10 18:27:20
@mentolos lecsó: Angele 2001. november 5-én született a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre Állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, az apa egy évvel idősebb: 2000. október 7-én látta meg a napvilágot a Chesteri Állatkertben. Chesterből 2004. augusztus 18-án a belgiumi Ieper (Ypres) város állatparkjába (Bellewaerde Park) költözött, onnan pedig 2009. október 28-án került a magyar főváros állatkertjébe. Angele és Assam nászából már korábban is született egy elefántborjú: a 2013. február 14-én világra jött Asha, aki jelenleg is a városligeti intézmény lakója.
Nápoly egy fantasztikus város, amit szerencsére egyre többen fedeznek fel maguknak, még, ha az utóbbi években elég rossz is volt a sajtója. Van itt izgalom és szépség bőven, és vannak bizony olyan részek, amiket muszáj bebarangolni, ha arra jártok. Ilyen a spanyol negyed és a szűkebb értelemben vett…..
checkinblog 2017.11.06 17:06:57
@soarvány: elmeséled miért "kavartak be" a migránsok a képbe? azt azért megsúgom, húsz éve is voltak afrikaiak nápolyban. dávid
checkinblog 2017.11.06 17:14:56
@masada: ezzel a hozzáállással szerintem téged szolnoktól tokióig mindenhol kirabolnak. bár az ötven euro jogos, pont kijön belőle mondjuk negyven aperol, a maradék tízből pedig azokat az aljas, tolvaj és verekedős spanyol negyedben lakó napolitánókat meg lehet hívni, akikkel esténként összehaverkodsz mondjuk a pisadog 19-ben. dávid
Manapság elég népszerű mindent lassan csinálni, a slow life mozgalom ugyanis szinte az élet inden területén alkalmazható, és menő is lett alkalmazni. Nem feltétlen azt jelenti ez, hogy mindent csigalassan csináljunk, hanem inkább úgy kell felfogni ezt az életformát, hogy ne aggódjunk feleslegesen,…..
checkinblog 2017.11.05 19:27:47
@Csecse Becse: az utazásnak vagy az áraknak nem nehéz utánanézni, inkább azt szerettük volna elmesélni ezzel a bejegyzéssel, milyen ott lenni és miért is olyan jó ez :) A Trolltunga és még több túrázás pedig most nem fért bele a négy napba, ezért is lenne érdemes ide visszajönni még (hátha megint sikerül kifogni egy esőmentes időszakot :D). Amúgy a Trolltungánál nem volt kiábrándító tömeg és sor (bár ez is szezonfüggő lehet)?
checkinblog 2017.11.05 19:40:35
@Csecse Becse: Ó, ezt jó olvasni, elég felemás véleményekkel találkoztunk eddig erről, de akkor a Trolltunga is élhetőnek tűnik :)
checkinblog 2017.11.05 20:40:36
@Csecse Becse: Nagyon köszi! :) És írj róla!
Ha Nápolyról van szó, akkor mindig a pizzára gondolunk, pedig nem csak ezt az ételt kell itt megkóstolni. Ott van például a csodás babá, millióféle tészta és a pacal is. Bizony, a pacal, ami egyáltalán nem kizárólagosan magyar specialitás. A franciák, spanyolok vagy sok ázsiai nemzet mellet az…..
A világ legegyszerűbb hűsítőjét, az ice pop megoldást mindenki ismeri és szereti - rengeteg variációja lehetséges, ráadásul természetes anyagokból, egészségesen, akár vegán formában is elkészíthető. Nem is véletlen, hogy elég menő mostanság! Annyira, hogy az Anjua mellé a DiVino is beszállt, hogy a…..
Fura lehet, mert alapvetően sokat utazok, de Prágába mégsem jutottam el - egészen mostanáig. Pedig nem csak közel van, de rengetegen olyan történetet is hallottam róla az ismerősöktől, amik eléggé vonzóvá tették. Most végre egy konferencia elvitt oda, vonatra pattantunk és 4 sűrű napban felfedeztük…..
Az Etyeki Piknik, legyen az év bármely szakában, már egy bejáratott és bevált dolog. Egy-egy ilyen alkalommal a pesti borimádók szépen kiköltöznek a szőlők alá, hogy újabb és újabb borokat kóstoljanak - aztán poharas tájképekkel árasszák el az Instagramot. Megnéztük az idei nyári etapot és jól…..
A Fellinit sokan ismerjük és szeretjük, ahogy jelen formájában a Római partot is a rengeteg kiülős hellyel és az utánozhatatlan hangulattal. Ám az újpesti oldalon eddig nem sok lehetőségünk volt hasonlóan hesszelni...eddig! Mert végre megnyitott a Kabin, aminek ráadásul a Fellinihez is van némi…..
A Pancs-gasztroplacc egyik nagy előnye, hogy sokféle, a gasztronómiához kötődő workshopnak is otthon ad hétről-hétre. Egy ilyen alkalom keretében leshettünk bele abba, hogyan vezeti be az érdeklődőket Kereki Noémi a durumtészta készítésének rejtelmeibe. Annyit elárulhatok előre, hogy teljes szívvel…..